זה נוזלים
ולשקול 150גרם?
תמדדי בכוס המדידה 150 מ״לולשקול 150גרם?
ולשקול 150גרם?
תמדדי בכוס המדידה 150 מ״לולשקול 150גרם?
כל זה מקילו אחד?@מציאותית תודה רבה על ההוראות המפורטות, עד היום הכנתי מתכון ממש דומה אבל בלי הוראות ההתפחה המיוחדות.
הפעם זה יצא אוורירי במיוחד.
אפיתי 2 קילו, יש עוד 2 חלות שלא מופיעות בתמונה,כל זה מקילו אחד?
והאם טבלת את הלחמניות במים ואז ציפית בשומשום?
תודה!אפיתי 2 קילו, יש עוד 2 חלות שלא מופיעות בתמונה,
טבלתי במים ופיזרתי שומשום מלמעלה
100 גרםתודה!
כמה הלחמנית קשר שקלה בערך?
יש לכם רעיון למה זה קורה?הלחמניות אצבע יצאו קצת יותר אווריריות
לדעתנו הקליעה עושה את זה יותר מוצלח... "דופק" זה לא!יש לכם רעיון למה זה קורה?
כי בדיוק רציתי להכין לשבת עם צורה יותר "שבתית" ולא כמו לחמניות פס, והית ה לי הרגשה שהקליעה קצת תדפוק את ההתפחה. אני צודקת? יש לזה פתרון?
עוצמה 1 הכי נמוך שיש.@מציאותית תודה הולכת לנסות!
מה זה אומר ללוש בנמוך? על כמה במיקסר קנווד בערך?
אני סובבתי את העוצמה וברגע שזה לש הפסקתי לסובב(בערך עוצמה 1)@מציאותית תודה הולכת לנסות!
מה זה אומר ללוש בנמוך? על כמה במיקסר קנווד בערך?
הכי חשוב וקריטי זה ההתפחה כשהוא בצק. הכפלת הנפח. ועוד 10 דק' לפני יצירת הלחמניה ועל התבנית עוד כ-40 דק'.ואוו במקום לערבב קלות ולחכות 7 דקות ערבבתי 7 דקות
@מציאותית עדיין יש מה להמשיך(כבר הכנסתי את שאר החומרים...
וכמה זמן בערך התפחה
הרעיון שיהיה מצופה מים@מציאותית איך אני טובלת חלה ענקית במים?
אולי תחת הברז??
ואי זה היה מבהיל ונועזהרעיון שיהיה מצופה מים
אני עושה בקערה גדולה
אבל תחת הברז זה רעיון
פפפשששש! נשמע מושלםחסרון בולט: אחרי שתכינו פעם אחת הילדים לא יוותרו על אחרות
במיוחד שהן דורשות צומי… והרבה… אבל שווה הכל!!!!
לחמניות מלאות אוויר נשמרות מושלם בהקפאה וכשיוצאות כאילו הרגע יצאו מהמאפייה……
טעימות גם ככה בלי כלום ישר לתיק ללימודים
אז קבלנו אותן!
צפה בקובץ המצורף 1567143
מלאות אוויר וציפוי דק פריך ומושלם
אז בא נתחיל מהתחלה…
שנים שאני מכינה לחמניות והן יוצאות מעולות וטעימות והילדים ממש אוהבים
אבל הרגשתי שזה עדיין לא זה. אני רוצה לחמניות קלילות יותר פחות מלאות בבצק אלא יותר אוויר (בקיצור, כמו של המאפיות…) וניסיתי הרבה מתכונים
עד שהגעתי לנוסחה המדוייקת
אני כאן כדי לתת לכם את כל הסודות צעד צעד עד ללחמניות הללו מלאות האוויר והטעימות ברמה לא רגילה!
כן אומרת שזה לא להכין בצק ולתנור הם בהחלט דורשות השקעה וזמן אבל שווה שווה!!!
1. נכניס לקערת המיקסר:
2 כפות שמרים יבשים
6 כפות סוכר
500 מ״ל מים חמימים
2. לערבב קלות ולחכות 7 דקות -לא פחות.
3. להוסיף 1 ק״ג קמח (אני משתמשת בכוסמין 80% של תחנות הישראליות)
150 מ״ל שמן
כף מלח
4. ללוש היטב במהירות הכי נמוכה כ-12 דק׳ -לא פחות.
5. לכסות היטב את הקערה עם הבצק בניילון ניצמד עד להכפלת הנפח. - לא יותר מזה!
6. לחלק את הבצק לכדורים לפי הגודל הרצוי של הלחמניות
אני שוקלת כל חתיכה ל100 גר׳
7. להניח כדורים יפים ולכסות להתפחה כ-10 דק׳
אם הבצק יצא קצת דביק ולא נעים לעבוד איתו אפשר להעזר בקמח נוסף.
צפה בקובץ המצורף 1567136
לאחר 10 דק׳ כשהעיגולים תפחו מעט מתחילים להכין את הלחמניות:
8. להכין תבניות מצופות בנייר אפיה
9. קערה מלאה במי ברז
10. קערה מלאה בלפחות 200 גר שומשום/קצח
11. מרדדים כל עיגול ומכינים את הלחמניה (אצבע/בילקעס/חלת 8/עיגול ביס)
12. טובלים את הלחמניה בתוך המים ומוציאים מיד
13. זורקים לתוך הקערה עם השומשום ומנערים היטב עד שכל הלחמניה מצופה היטב בשומשום מכל הכיוונים ומעבירים לתבנית
כך עם כל הלחמניות.
14. לאחר ציפוי כל הלחמניות לכסות ולהתפיח על התבנית כ40 דק׳ - לא פחות!
15. זה הזמן להדליק את התנור על 180 כדי שיהיה מוכן להכנסה כשהוא מחומם מראש כחצי שעה לפחות לפני האפיה.
(גם אני הייתי מכניסה לתנור רותח של מעל 200. כאן זה אחרת וחשוב שיהיה ב180 ולא יותר!)
זה התבנית לאחר ההתפחה:
צפה בקובץ המצורף 1567139
אפשר לצופף אותן, אבל כמובן עדיף ברווח יותר… תלוי בזמן שעומד לרשותך
16. להכניס לתנור המחומם על 180 לחצי שעה.
17. ככה הן יצאו ומייד הברשתי בשמן זית לתוצאה מבריקה ורכה (אל דאגה לא מרגישים את השמן כלל הוא רק כדי לעשות טוב! אבל לא חובה כמובן )
צפה בקובץ המצורף 1567142
חכי שקצת יצטננו חלקי לפי ימים לשקיות הקפאה וספרי לי איך היה
ממליצה להוציא לפני השינה שקית לחמניות ובבוקר הן כבר מוכנות.
שבוע טוב מלא בבשורות טובות!!!
מתכון בקצרה:
לבצק:
1 ק״ג קמח
2 כפות שמרים יבשים
500 מ״ל מים
6 כפות סוכר
150 מ״ל שמן
כף מלח
לשים בקערת המיקסר מים, שמרים וסוכר לערבב ולהשהות 7 דק׳
להוסיף את יתר החומרים וללוש כ12 דק׳ על מהירות נמוכה
להתפיח עד להכפלת הנפח
לחלק לכדורים בגודל הרצוי ולהתפיח כ10 דק׳
להכין לחמניות לטבול במים ושומשום מכל הכיוונים
להתפיח על התבנית כ-40 דק׳
להדליק תנור ל180 חצי שעה לפני האפיה.
להכניס את התבנית ל30 דק
להוציא ולמרוח מעט שמן זית
לצנן ולהקפיא.
אם יש לך טורבו בהחלט אפשר להכניס 2 תבניות יחד ולהחליף מיקום לאחר 15 דק׳.
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
26.11
כ"ה חשוון
אירוע שיתופים ייחודי
בוטים מספרים על עצמם
בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.
הכניסה חופשית!
27.11
כ"ו חשוון
נפתחה ההרשמה!
קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכו
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו: