לחמניות רכות וטעימות.
מתוקות במידה שהן הופכות למזונות. [לפי הנוהג שלנו, זה כמו מאפה-עוגה, אבל כמובן כל אחד לפי דעת רבותיו. נא לא לפתוח כאן דיון הלכתי]
הבצק מכיל יוגורט במתיקות מעודנת, סוכר בכמות מוגברת ותוספות- לבחירה.
מתכון ל 7-10 מאפים, תלוי בגודל.
4 כוסות קמח
2 גביעי יוגורט במתיקות מעודנת [אני השתמשתי ביופלה כחול]
1/2-3/4 כוס סוכר
1 ביצה
1 כף שמרים יבשים
1/3 כוס שמן
תוספות לבחירה- אני שמתי שוקולד צ'יפס. חשבתי לשים חמוציות, אבל ב"טעות" שמתי שוקולד צ'יפס ואז נזכרתי שרציתי....אז רציתי....
מעבדים את כל הרכיבים לבצק אחיד ונח.
אם הבצק רטוב מדי מוסיפים מעט קמח.
הבצק צריך להיות דביק מעט.
משמנים את כדור הבצק קלות ומתפיחים כשעה.
להכנת הלחמניות:
אפשר כמובן בכל צורה.
רק לזכור להבדיל בצורתם מלחמניות שאינן חלביות.
מה אני עשיתי?
חילקתי את הבצק ל-14 חלקים שווים.
גלגלתי כל חתיכה לרצועה דקה וארוכה. [קוטר של כ 1.5 ס"מ]. נעזרתי בקמח מכיון שהבצק דביק מדי. כל 2 רצועות חברתי בקצה האחד וליפפתי כמו בורג זה עם זה. בסוף סגרתי לטבעת והידקתי את מקום החיבור.
מתפיחים עוד כ 20 דקות.
מושחים בביצה טרופה ואופים ב 180 מעלות להשחמה נאה. כ-18-20 דקות.
בעוד המאפים חמים מושחים אותם בסירופ סוכר.
התעצלתי לבשל סוכר ומים.
שמתי סוכר בכוס שתיה חמה [חצי כוס סוכר]. הוספתי רבע כוס מים רותחים וערבבתי היטב להמסה של הסוכר.
מתוקות במידה שהן הופכות למזונות. [לפי הנוהג שלנו, זה כמו מאפה-עוגה, אבל כמובן כל אחד לפי דעת רבותיו. נא לא לפתוח כאן דיון הלכתי]
הבצק מכיל יוגורט במתיקות מעודנת, סוכר בכמות מוגברת ותוספות- לבחירה.
מתכון ל 7-10 מאפים, תלוי בגודל.
4 כוסות קמח
2 גביעי יוגורט במתיקות מעודנת [אני השתמשתי ביופלה כחול]
1/2-3/4 כוס סוכר
1 ביצה
1 כף שמרים יבשים
1/3 כוס שמן
תוספות לבחירה- אני שמתי שוקולד צ'יפס. חשבתי לשים חמוציות, אבל ב"טעות" שמתי שוקולד צ'יפס ואז נזכרתי שרציתי....אז רציתי....
מעבדים את כל הרכיבים לבצק אחיד ונח.
אם הבצק רטוב מדי מוסיפים מעט קמח.
הבצק צריך להיות דביק מעט.
משמנים את כדור הבצק קלות ומתפיחים כשעה.
להכנת הלחמניות:
אפשר כמובן בכל צורה.
רק לזכור להבדיל בצורתם מלחמניות שאינן חלביות.
מה אני עשיתי?
חילקתי את הבצק ל-14 חלקים שווים.
גלגלתי כל חתיכה לרצועה דקה וארוכה. [קוטר של כ 1.5 ס"מ]. נעזרתי בקמח מכיון שהבצק דביק מדי. כל 2 רצועות חברתי בקצה האחד וליפפתי כמו בורג זה עם זה. בסוף סגרתי לטבעת והידקתי את מקום החיבור.
מתפיחים עוד כ 20 דקות.
מושחים בביצה טרופה ואופים ב 180 מעלות להשחמה נאה. כ-18-20 דקות.
בעוד המאפים חמים מושחים אותם בסירופ סוכר.
התעצלתי לבשל סוכר ומים.
שמתי סוכר בכוס שתיה חמה [חצי כוס סוכר]. הוספתי רבע כוס מים רותחים וערבבתי היטב להמסה של הסוכר.