מאפים מעשה במבחן קמחים---וחלת מפתח.

מצב
הנושא נעול.

מ. ב.

משתמש רשום
תתפלאו לשמוע אבל יש חברות שמערבבים קמח לבן לתוך הכוסמין כדי שיהיה מצד אחד יותר זול ומשתלם ומצד שני יניב תוצאות יותר טובות בבצק
 

נס שאני כאן

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי DIP
הפקות ואירועים
אגב - ברור שאפאחת כאן לא רבנית
אבל אשמח לשמוע האם שאלתן לגבי שימוש בקמח מנופה (ואקום?) שנמכר לגוי, אבל לא רשום עליו 'טחינה יבשה'
בלת"ק
אולי כבר ענו לך
שאלתי כמה פעמים
והשנה שוב שאלתי כי היה לי קמח שלא נמכר לגוי ועמד בצד בחג
הרב אמר לי: קמח זה לא חמץ ואין סיבה למכור אותו לגוי!!!!!
כך שקמח שמכור לגוי..... בטח אפשר לאכול
 

צפש

משתמש מקצוען
עיצוב ואדריכלות פנים
תתפלאו לשמוע אבל יש חברות שמערבבים קמח לבן לתוך הכוסמין כדי שיהיה מצד אחד יותר זול ומשתלם ומצד שני יניב תוצאות יותר טובות בבצק
אז לכן הקמח כוסמין 80% של רובינפלד ככ לבן?
מבחינתי זה חיסרון
 

גיטי ל.

משתמש מקצוען
אז תמיד שמעתי שקמח רובינפלד הוא הטוב ביותר.
אממה, המחיר קצת יקר יותר מקמחים רגילים אז הלכתי על הפשוטים יותר.

אבל,
אחרי פסח ביקשתי שיקנו לו קמח. ביקשתי ושכחו.
אז ביקשתי ממישהו אחר, וקנה.
ואז-
זה ששכח, נזכר שביקשתי, ובדרך הביתה מלימוד בוקר, אסף לי בסופר 2 קילו קמח, כמו שביקשתי.
הוא לא ידע שכבר קנו, במקום מה שאמור היה לקנות.

כך שיצא שהיא לי ארבעה קילו קמח.
אלא מה?
אחד קנה של רובינפלד [השקיע בבקשה שלי, אה?!]
השני של חברה אחרת שאני משתמשת בה הרבה ומצליחה איתה מאוד.

החלטתי לעשות ניסוי קטן.
הכנתי לחמניות משתי הקמחים, בנגלות שונות.
מה שבדקתי:
1. אווריריות קמח
2. כושר הכלת מים
3. גמישות בצק
4. תפיחה
5. תפיסה של צורה
6. טעם סופי

אז ככה,
1. הקמחים נראו די דומים. הצבע של הקמח של רובינפלד היה מעט לבן יותר. במגע, הוא הרגיש יותר דק ויותר אורירי.
2. שתי הקמחים הכילו יפה את כמות המים שהכנסתי לקערה, 550 מ"ל על כל קילו קמח.
3. הבצקים שתיהם נילושו אותו כמות זמן. שתיהם היו גמישים ורכים. אבל של רוינפלד--- וואו! לא האמנתי. רך כל כך. ותמיד ב"ה יוצר לי בצק רך, אבל רך וגמיש כמו שיצא, באמת שהופתעתי לטובה. הוא נמתח ונמתח ו----נמתח....ובסוף כשהגזמתי- נקרע. אבל רק כשהגזמתי ממש במתיחה.
4. הבצקים תפחו מעולה. הבצק מרובינפלד תפח מהר יותר ונוצרו בו הרבה יותר בועות אויר. מה שאומר תפיחה אורירית ממש.
5. בצורה לא היה שינוי. שתי הבצקים תפסו יפה את הצרה ושמרו עליה באפיה.
6. אישית לא טעמתי. אבל מי שטעם את הלחמניות ציין שאלו של רובינפלד היו יותר אוריריות. ויותר אוריריות זה אומר יותר אורירי מאורירי כי ב"ה הלחמניות שלי, מכל חברות הקמחים יוצאים אוריריים מאוד.

מסקנה?
יתרון גדול לקמח של רובינפלד.
וזה מה שהביא אותי להשתמש בו לחלת מפתח השנה, למרות פער המחיר. הוצאות שבת :) על סגולה לפרנסה, נו, מתבקש לא?
צפה בקובץ המצורף 1638925

מסקנה נוספת,
היות ואני מכינה את החלות והלחמניות לשבת כל שבוע ומה שנשאר מהלחמניות נאכל במהלך השבוע, בהחלט נראה לי אפשר לקרוא לזה הוצאות שבת, ואם כך, מעכשיו, ככל הנראה הם יהיו מקח רובינפלד. כי במבחן התוצאה- ראיתי הבדלים גדולים לטובתם.
צפה בקובץ המצורף 1638927
מענין יהיה לנסות בקמחים אחרים כמו מלא, כוסמין וכוסמין לבן. אולי בהמשך. ואולי אנסה גם בעוגות סתם, מעניין אם יהיה הבדל.
נעדכן.
תעקבו :)

צפה בקובץ המצורף 1638926
ושתהיה לכולנו פרנסה בשפע!

שבת שלום,
קיץ בריא ומלא בניחוחות של חלות לשבת....
לא רוצה להיות משביתת שמחות
ובטח לא אצליח להשבית את הנאמר לעייל
כי מי אני לעומת הקונדיטורית האלופה העני בקר
אבל....
רוצה כן לכתוב לתשומת לב
אני אופה המון שמרים
וכשאני כותבת המון זה המון!!!!
מחג הפסח אפיתי שמרים מכמעט 20 ק"ג
ואני לא באה פה להתחרות עם מישהו
רק לומר שיש לי ניסיון ואני לא כותבת סתם.
אז מה אני רוצה לומר?
שיש לי מתכון קבוע לשמרים
אבל.....
לא יודעת למה. ואני לא הולכת לחקור את זה
אבל גם בכמויות קבועות מאותו סוג קמח יכול לצאת לי בצק במרקם שונה.
אולי טמפרטורת המים? אולי זמן ההתפחה או הלישה או לא יודעת מה
אבל לאורך השנים אני רואה את זה שוב ושוב
וכל פעם מתפללת שוב שתהיה לי סייעתא דשמיא ובצק נח
כי נכון שבד"כ יוצא בצק שאני רגילה אליו אבל מידי פעם יש משהו אחר
ההבדלים לא דרמטיים
אבל כן מורגשים
ולכן
סורי שאני מפקפקת בניסוי הנ"ל
אבל לא הייתי עפה עליו ומשלמת יותר בגלל שלמישהו הצליח יותר

ואיש הישר בעיניו יעשה :)
חודש טוב וקיץ בריא
 

נחמה למה

משתמש מקצוען
אז לכן הקמח כוסמין 80% של רובינפלד ככ לבן?
מבחינתי זה חיסרון
לי היה מובן ממנה שדווקא הוא לא, ולכן הקמח השני שלך מתנהג כמו קמח לבן בכמות המים
והכוסמין של רובינפלד לא. (וצורך פחות מים)
גילוי נאות: לא יצא לי להשתמש ברובינפלד בשנה האחרונה, ובאופן כללי בתקופה האחרונה משתמשת רק בלבן, אז קחי אותי בעירבון מוגבל בינתיים....
 

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
יוצרי ai
לא רוצה להיות משביתת שמחות
ובטח לא אצליח להשבית את הנאמר לעייל
כי מי אני לעומת הקונדיטורית האלופה העני בקר
אבל....
רוצה כן לכתוב לתשומת לב
אני אופה המון שמרים
וכשאני כותבת המון זה המון!!!!
מחג הפסח אפיתי שמרים מכמעט 20 ק"ג
ואני לא באה פה להתחרות עם מישהו
רק לומר שיש לי ניסיון ואני לא כותבת סתם.
אז מה אני רוצה לומר?
שיש לי מתכון קבוע לשמרים
אבל.....
לא יודעת למה. ואני לא הולכת לחקור את זה
אבל גם בכמויות קבועות מאותו סוג קמח יכול לצאת לי בצק במרקם שונה.
אולי טמפרטורת המים? אולי זמן ההתפחה או הלישה או לא יודעת מה
אבל לאורך השנים אני רואה את זה שוב ושוב
וכל פעם מתפללת שוב שתהיה לי סייעתא דשמיא ובצק נח
כי נכון שבד"כ יוצא בצק שאני רגילה אליו אבל מידי פעם יש משהו אחר
ההבדלים לא דרמטיים
אבל כן מורגשים
ולכן
סורי שאני מפקפקת בניסוי הנ"ל
אבל לא הייתי עפה עליו ומשלמת יותר בגלל שלמישהו הצליח יותר

ואיש הישר בעיניו יעשה :)
חודש טוב וקיץ בריא
ספציפית השבוע הכנתי עוד כמה וכמה דברים מהקמח הזה והכל יצא מעולה +++ גם במתכונים זהין שעשיתי שוב.

כמובן את יכולה לפקפק. אני כתבתי מה שראיתי. ועדיין עומדת מאחורי זה לעת עתה.
אף אחד לא הכריח אף אחד כלום
ומטרת האשכול לא היתה פרסום בכלל.
המצבע נולד מזה בלי קשר.

וכל אחת תעשה מה שהיא רוצה

יש כאן כאלו שצידדו בעד ויש נגד.
כל אחת ומה שטוב ונראה לה


כן מתכוונת לנסות קמח כוסמין שלהם כי מעניין אותי איך יצא. לא אוהבים כאן כוסמין בד"כ וניסיתי כמה וכמה חברות. הפעם ננסה את שלהם ונראה מה יגידו כאן.
 

כנוש

משתמש רשום
אז תמיד שמעתי שקמח רובינפלד הוא הטוב ביותר.
אממה, המחיר קצת יקר יותר מקמחים רגילים אז הלכתי על הפשוטים יותר.

אבל,
אחרי פסח ביקשתי שיקנו לו קמח. ביקשתי ושכחו.
אז ביקשתי ממישהו אחר, וקנה.
ואז-
זה ששכח, נזכר שביקשתי, ובדרך הביתה מלימוד בוקר, אסף לי בסופר 2 קילו קמח, כמו שביקשתי.
הוא לא ידע שכבר קנו, במקום מה שאמור היה לקנות.

כך שיצא שהיא לי ארבעה קילו קמח.
אלא מה?
אחד קנה של רובינפלד [השקיע בבקשה שלי, אה?!]
השני של חברה אחרת שאני משתמשת בה הרבה ומצליחה איתה מאוד.

החלטתי לעשות ניסוי קטן.
הכנתי לחמניות משתי הקמחים, בנגלות שונות.
מה שבדקתי:
1. אווריריות קמח
2. כושר הכלת מים
3. גמישות בצק
4. תפיחה
5. תפיסה של צורה
6. טעם סופי

אז ככה,
1. הקמחים נראו די דומים. הצבע של הקמח של רובינפלד היה מעט לבן יותר. במגע, הוא הרגיש יותר דק ויותר אורירי.
2. שתי הקמחים הכילו יפה את כמות המים שהכנסתי לקערה, 550 מ"ל על כל קילו קמח.
3. הבצקים שתיהם נילושו אותו כמות זמן. שתיהם היו גמישים ורכים. אבל של רוינפלד--- וואו! לא האמנתי. רך כל כך. ותמיד ב"ה יוצר לי בצק רך, אבל רך וגמיש כמו שיצא, באמת שהופתעתי לטובה. הוא נמתח ונמתח ו----נמתח....ובסוף כשהגזמתי- נקרע. אבל רק כשהגזמתי ממש במתיחה.
4. הבצקים תפחו מעולה. הבצק מרובינפלד תפח מהר יותר ונוצרו בו הרבה יותר בועות אויר. מה שאומר תפיחה אורירית ממש.
5. בצורה לא היה שינוי. שתי הבצקים תפסו יפה את הצרה ושמרו עליה באפיה.
6. אישית לא טעמתי. אבל מי שטעם את הלחמניות ציין שאלו של רובינפלד היו יותר אוריריות. ויותר אוריריות זה אומר יותר אורירי מאורירי כי ב"ה הלחמניות שלי, מכל חברות הקמחים יוצאים אוריריים מאוד.

מסקנה?
יתרון גדול לקמח של רובינפלד.
וזה מה שהביא אותי להשתמש בו לחלת מפתח השנה, למרות פער המחיר. הוצאות שבת :) על סגולה לפרנסה, נו, מתבקש לא?
צפה בקובץ המצורף 1638925

מסקנה נוספת,
היות ואני מכינה את החלות והלחמניות לשבת כל שבוע ומה שנשאר מהלחמניות נאכל במהלך השבוע, בהחלט נראה לי אפשר לקרוא לזה הוצאות שבת, ואם כך, מעכשיו, ככל הנראה הם יהיו מקח רובינפלד. כי במבחן התוצאה- ראיתי הבדלים גדולים לטובתם.
צפה בקובץ המצורף 1638927
מענין יהיה לנסות בקמחים אחרים כמו מלא, כוסמין וכוסמין לבן. אולי בהמשך. ואולי אנסה גם בעוגות סתם, מעניין אם יהיה הבדל.
נעדכן.
תעקבו :)

צפה בקובץ המצורף 1638926
ושתהיה לכולנו פרנסה בשפע!

שבת שלום,
קיץ בריא ומלא בניחוחות של חלות לשבת....
סליחה.. אבל חשוב לי לשאול האם זה העניין של שימוש בקמח רובינפלד זה שיווקי?
 

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
יוצרי ai
סליחה.. אבל חשוב לי לשאול האם זה העניין של שימוש בקמח רובינפלד זה שיווקי?
כדאי שתקראו את כל האשכול ותבינו

ממש לא.
סליחה..אבל חשוב לי להדגיש שוב!

נראה לי אנעל את האשכול הזה בקרוב. קצת לא נעים מה שקורה כאן
 

כנוש

משתמש רשום
כדאי שתקראו את כל האשכול ותבינו

ממש לא.
סליחה..אבל חשוב לי להדגיש שוב!

נראה לי אנעל את האשכול הזה בקרוב. קצת לא נעים מה שקורה כאן
קראתי ותהיתי
מתנצלת! לא התכוונתי להעליב!
מעריכה מאוד מאוד את כל העשייה והשיתופים שלך, זה נכס לכולנו!
פשוט ספציפית כאן צוין חברה ספציפית לכן תהיתי..
 

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
יוצרי ai
קראתי ותהיתי
מתנצלת! לא התכוונתי להעליב!
מעריכה מאוד מאוד את כל העשייה והשיתופים שלך, זה נכס לכולנו!
פשוט ספציפית כאן צוין חברה ספציפית לכן תהיתי..
תהית אחרי שקראת את מהלך האשכול?
מוזר לי
אבל טוב לא משנה.
בכולופן כפי שכתבתי זה התחיל ממש לא כשמשהו שיווקי ולאחר מכן, הם התלהבו והחליטו לפרסם כאם בפרוג ולהעניק מתנה הנחה לגולשי פרוג.
 

כנוש

משתמש רשום
תהית אחרי שקראת את מהלך האשכול?
מוזר לי
אבל טוב לא משנה.
בכולופן כפי שכתבתי זה התחיל ממש לא כשמשהו שיווקי ולאחר מכן, הם התלהבו והחליטו לפרסם כאם בפרוג ולהעניק מתנה הנחה לגולשי פרוג.
לא קראתי על כל המהלך
רק את השיתוף הראשון
עכשיו קראתי את כל המהלך
שוב מתנצלת ממש אם נפגעת! חס ושלום זה לא הייתה המטרה שלי!
פשוט תהיתי והיה חשוב לי לשאול כדי להבין
תודה על כל השיתופים והמתכונים האלופים!
נכסים ענקיים לכולנו!
סליחה הני יקרה!
 

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
יוצרי ai
לא קראתי על כל המהלך
רק את השיתוף הראשון
עכשיו קראתי את כל המהלך
שוב מתנצלת ממש אם נפגעת! חס ושלום זה לא הייתה המטרה שלי!
פשוט תהיתי והיה חשוב לי לשאול כדי להבין
תודה על כל השיתופים והמתכונים האלופים!
נכסים ענקיים לכולנו!
סליחה הני יקרה!
היה די ברור שלא קראת את כל המהלך.
הכל בסדר.
 

אגס סברס תפוח

משתמש פעיל
תתפלאו לשמוע אבל יש חברות שמערבבים קמח לבן לתוך הכוסמין כדי שיהיה מצד אחד יותר זול ומשתלם ומצד שני יניב תוצאות יותר טובות בבצק
אם כן זה גזל גמור של הלקוחות, ולהבדיל גם פלילי.
חובה עליך לפרסם ולכתוב כאן איזה חברה עושה את זה למנוע עושק הרבים.
 

SHILATI

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
קמח חיטה לבנה וקמח כוסמין
שניהם נוצרים מחיטה אבל זה בעיקר ההבדל בניהם- קמח רגיל מיוצר מזרעי חיטה לבנה, בעוד שקמח כוסמין מיוצר מזרעי חיטה כוסמין. חיטה לבנה היא זן של חיטה מעובד מאוד, שנועדה להיות רכה וקלה לעיכול. חיטה כוסמין היא זן של חיטה קדומה יותר, שנחשבת לבריאה יותר מקמח רגיל. מה שגורם גם להבדל בטעם, קמח כוסמין בעל טעם מעט יותר עשיר ומרקם מעט יותר דחוס, אך סופג יותר נוזלים.

אני לא משתמשת בקמח המומלץ כאן(לבנתיים)
ומהעדויות שיוצא להם דביק מוכח שזה אכן הכוסמין המקורי והטוב ללא עירבובי סוגי החיטה הנ"ל

לגבי ערבוב הקמחים זה ממש נכון לגבי 80% מקור

קמח כוסמין 80% מנופה​

קמח זה הוא תערובת של קמח כוסמין מלא (80 אחוז) וקמח חיטה לבן (20 אחוז)
, מיועד ליצירת מאפה בתפיחה גבוהה ובמרקם מושלם. @אגס סברס תפוח
 
נערך לאחרונה ב:

הרי זהב

משתמש סופר מקצוען
לא רוצה להיות משביתת שמחות
ובטח לא אצליח להשבית את הנאמר לעייל
כי מי אני לעומת הקונדיטורית האלופה העני בקר
אבל....
רוצה כן לכתוב לתשומת לב
אני אופה המון שמרים
וכשאני כותבת המון זה המון!!!!
מחג הפסח אפיתי שמרים מכמעט 20 ק"ג
ואני לא באה פה להתחרות עם מישהו
רק לומר שיש לי ניסיון ואני לא כותבת סתם.
אז מה אני רוצה לומר?
שיש לי מתכון קבוע לשמרים
אבל.....
לא יודעת למה. ואני לא הולכת לחקור את זה
אבל גם בכמויות קבועות מאותו סוג קמח יכול לצאת לי בצק במרקם שונה.
אולי טמפרטורת המים? אולי זמן ההתפחה או הלישה או לא יודעת מה
אבל לאורך השנים אני רואה את זה שוב ושוב
וכל פעם מתפללת שוב שתהיה לי סייעתא דשמיא ובצק נח
כי נכון שבד"כ יוצא בצק שאני רגילה אליו אבל מידי פעם יש משהו אחר
ההבדלים לא דרמטיים
אבל כן מורגשים
ולכן
סורי שאני מפקפקת בניסוי הנ"ל
אבל לא הייתי עפה עליו ומשלמת יותר בגלל שלמישהו הצליח יותר

ואיש הישר בעיניו יעשה :)
חודש טוב וקיץ בריא
שואלת רק מסקרנות
למי את אופה עוגות בכאלה כמויות מסחריות?
יש לך מתכון מושלם לשמרים? אני אופה כבר 20 שנה מתכוני שמרים (גם הגעתי מפסח לקרוב ל20 קילו, שמרים/חלות/לחמניות/פיצה וכד')
ועדיין משנה כל תקופה מתכון, תמיד מחפשת להשתדרג. אשמח למתכון שלך.
לגבי התוצאה השונה כל פעם, אני מאוד נגד לשים כמות מדוייקת של מים לפי מתכון.
שמים כמות בסיסית ומוסיפים קצת קצת עד שמתגבש בצק נח.(ככה הבצק יוצא תמיד טוב)

עונה זאת גם ל @צפש שכתבה שיצא לה בצק דביק.
אם הולכים תמיד עם הכלל של מים לפי הצורך עד לקבלת בצק טוב, לעולם לא מגיעים לבצק דביק נורא כלשונך.
בעבר כשעדיין מכרו קמח מנופה רק בבתים ולא במרכולים, מכרתי תקופה ארוכה קמחים בביתי, ויצרנים הסבירו לי דבר או שניים בענייני קמחים, אחד מהם החשוב ביותר שגם נכתב כאן רבות בפרוג, הוא שכל ייצור של קמח, גם מאותה חברה, יש לה יכולת ספיגה שונה של מים(הכל בהבדלים קטנים אבל קיימים), אחד הסיבות זה אקלים הגדילה של החיטה, הלחות/יובש וכד' שגורם לקמח המופק ממנו לספוג יותר או פחות.
זה אחד הכללים שאני מדגישה בלי סוף בסדנאות בצקים שאני מוסרת, וסבורה שזה הכלל ה'כמעט' הכי חשוב בהכנת בצק טוב, ומונע המון תסכולים ועוגמות נפש מבצקים שלא יוצאים כהוגן.
 

עוגת וופלה

משתמש פעיל
שואלת רק מסקרנות
למי את אופה עוגות בכאלה כמויות מסחריות?
יש לך מתכון מושלם לשמרים? אני אופה כבר 20 שנה מתכוני שמרים (גם הגעתי מפסח לקרוב ל20 קילו, שמרים/חלות/לחמניות/פיצה וכד')
ועדיין משנה כל תקופה מתכון, תמיד מחפשת להשתדרג. אשמח למתכון שלך.
לגבי התוצאה השונה כל פעם, אני מאוד נגד לשים כמות מדוייקת של מים לפי מתכון.
שמים כמות בסיסית ומוסיפים קצת קצת עד שמתגבש בצק נח.(ככה הבצק יוצא תמיד טוב)

עונה זאת גם ל @צפש שכתבה שיצא לה בצק דביק.
אם הולכים תמיד עם הכלל של מים לפי הצורך עד לקבלת בצק טוב, לעולם לא מגיעים לבצק דביק נורא כלשונך.
בעבר כשעדיין מכרו קמח מנופה רק בבתים ולא במרכולים, מכרתי תקופה ארוכה קמחים בביתי, ויצרנים הסבירו לי דבר או שניים בענייני קמחים, אחד מהם החשוב ביותר שגם נכתב כאן רבות בפרוג, הוא שכל ייצור של קמח, גם מאותה חברה, יש לה יכולת ספיגה שונה של מים(הכל בהבדלים קטנים אבל קיימים), אחד הסיבות זה אקלים הגדילה של החיטה, הלחות/יובש וכד' שגורם לקמח המופק ממנו לספוג יותר או פחות.
זה אחד הכללים שאני מדגישה בלי סוף בסדנאות בצקים שאני מוסרת, וסבורה שזה הכלל ה'כמעט' הכי חשוב בהכנת בצק טוב, ומונע המון תסכולים ועוגמות נפש מבצקים שלא יוצאים כהוגן.
כמה זה כמות בסיסית?
 

chh

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
אני אף פעם לא שמה כמות מדוייקת של מים,
עדיין, בפעמים שהשתמשתי ברובינפלד יצא ממש לא לעניין
גם במרקם וגם בטעם
וזה בהשוואה לקמחי כוסמין אחרים ולא לקמח לבן
נראה שבכוסמין הם באמת לא משהו
או שצריך לקמח שלהם מתכון שונה לגמרי
 
מצב
הנושא נעול.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  97  פעמים

אתגר AI

קוביסט • אתגר 144

לוח מודעות

למעלה