בשרי בשר בתנור. אתם תאהבו את השיטה

  • פותח הנושא java
  • פורסם בתאריך

ממתינה

משתמש מקצוען
@java תודה על ההדרכה המפורטת!
הכנתי בקר בשיטה הזו פעמיים בחג:
נתח מספר 4 (7 שעות עם נוזלים עד חצי הגובה) - יצא רך וטוב.
ונתח מספר 10 (9 שעות עם נוזלים כמעט עד לגובה הנתח, פשוט כי נשפך לי הרבה) - יצא מעולה!!
וזו היתה הפתעה ממש, כי היה לי נסיון לא כל כך מוצלח בעבר עם מספר 10 ובכלליות ידעתי שהוא לא נתח מאד משובח,
אבל בצורת ההכנה הזו הוא יצא רך, עסיסי וטעים כמו נתח מספר 6.
באמת אהבתי את השיטה!
מאמצת בחום (נמוך...)!
 

אהרןאהרן

משתמש פעיל
20201016_100753.jpg
עשינו אתמול, והיום חתכנו לאחר שהתקרר... פשוט מדהים. יישר כח.
20201016_101022.jpg
 

אסתיס

משתמש מקצוען
הוצאתי הבוקר מהתנור.
נראה נהדר!!! תודה @java
שאלת הקפאה, איך כדאי להקפיא עד החג?
כרגע הגוש מתקרר, ובנפרד שמרתי את הנוזלים.
האם להקפיא כך? או אולי אחרי הפריסה? או בכלל אחרי הבישול המשני ברוטב?
 

java

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
הנדסת תוכנה
הוצאתי הבוקר מהתנור.
נראה נהדר!!! תודה @java
שאלת הקפאה, איך כדאי להקפיא עד החג?
כרגע הגוש מתקרר, ובנפרד שמרתי את הנוזלים.
האם להקפיא כך? או אולי אחרי הפריסה? או בכלל אחרי הבישול המשני ברוטב?
אני הייתי פורסת ומקפיאה את הפרוסות והנוזל בנפרד.
בחג תבשלי את זה עם הרוטב.
 

אהרןאהרן

משתמש פעיל
לא זוכר כעת לפרטי פרטים, אבל במשרה שמתי שמן זית, דבש או סילן, חרדל, שום כתוש ותבלינים ( מלח, פלפל שחור ופפריקה אדומה וגם תבלין שווארמה שבפסח אני לא משתמש) השרתי כל הלילה, מדיד פעם הפכתי את הנתח. והשאר לפי המתכון.
 

אני נסתרת

משתמש מקצוען
WOW
כל כך מוצלח, ממש בדפיקות לב הכנתי מספר 10,
עם טיבול מינימלי פסחי, אבל פעלתי בהתאם להוראות,
ויצא מעדן!
את הנוזלים שמרתי למעין רוטב על בלינצעס,
ואח"כ הכנסתי חלק לצ'ולנט (שבת שביעי של פסח)
והיה מעולה מעולה!
תודה על הרעיון, נתת אומץ ושמחת יהודים בחג ובשבת...
 

java

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
הנדסת תוכנה
תודה לך על השיתוף!
כיף לשמוע.
את הנוזלים שמרתי למעין רוטב על בלינצעס,
רעיון מבריק!
נשמור לשנה הבאה בע״ה.
רוטב כזה מעובה במעט קמח תפו״א, בתוספת פטריות, יכול להוות תחליף הולם לרטבים החסרים בפסח.
 

מרשימה

משתמש סופר מקצוען
טוב שהקפצתם
גם אני רציתי להודות ל @java על שיטת ההכנה המדהימה וההדרכה המפורטת כולל מענה לכל השאלות
הכנתי בחג מספר פעמים בשר בשיטה הזאת, נתחים שונים (5, 6, 8) ברטבים שונים ותמיד יצא מוצלח מאד ב"ה ורךךךךךךךך
 

מרשימה

משתמש סופר מקצוען
ומה שהדהים אותי שגם ה8 נפרס ממש יפה אחרי האפיה בשיטה הזאת (וקירור קצר במקפיא)
 

java

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
הנדסת תוכנה
ומה שהדהים אותי שגם ה8 נפרס ממש יפה אחרי האפיה בשיטה הזאת (וקירור קצר במקפיא)
מעניין אותי לשמוע ממך (או מאחרים שעשו את זה בחג)
הכנת את זה בתנור פסחי פשוט? בתנור רגיל?
כי אני בחג בישלתי את הבשר. חששתי לאפות אותו בתנור של פסח.(תנור קטן אבל מהאיכותיים יותר.)
 

מרשימה

משתמש סופר מקצוען
מעניין אותי לשמוע ממך (או מאחרים שעשו את זה בחג)
הכנת את זה בתנור פסחי פשוט? בתנור רגיל?
כי אני בחג בישלתי את הבשר. חששתי לאפות אותו בתנור של פסח.
(תנור קטן אבל מהאיכותיים יותר.)
תנור פסחי, טוסטר אובן בלע"ז
 

שידרוגים

משתמש מקצוען
WOW
כל כך מוצלח, ממש בדפיקות לב הכנתי מספר 10,
עם טיבול מינימלי פסחי, אבל פעלתי בהתאם להוראות,
ויצא מעדן!
את הנוזלים שמרתי למעין רוטב על בלינצעס,
ואח"כ הכנסתי חלק לצ'ולנט (שבת שביעי של פסח)
והיה מעולה מעולה!
תודה על הרעיון, נתת אומץ ושמחת יהודים בחג ובשבת...
מה היה התיבול שלך
אנחנו משתמשים עם כלום ועוד כלום....
 

שקדיה

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
איור וציור מקצועי
צילום מקצועי
D I G I T A L
מה היה התיבול שלך
אנחנו משתמשים עם כלום ועוד כלום....
אנחנו לא משתמשים כלל בתבלינים
ואני מתבלת בירקות שורש בטטה מגורדת ופלפל אדום מקולף וקצוץ דק(קונים את הבשרנים)
בצל מטוגן, מלח, יין אדום חצי יבש (אחרי הוצאת האלכהול על ידי חימום) ודבש (או מי סוכר למי שלא משתמש)
השנה הוספתי קצת מיץ תפוזים ומישהי אמרה לי שלטעם חריף היא מגרדת זנגויל וחזרת
בקיצור - יש הרבה תחליפים טעימים שמעשירים את התיבול :)

אגב אחרי הבישול/אפיה אני מקררת את גוש הבקר ופורוסת אותו
וואת חומרי הרוטב טוחנת למחית חלקה
יוצא רוטב סמיך ועשיר בצבע כהה וטוב ממש לא רואים שאין שם תבלינים
 

פקאן

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
מעניין אותי לשמוע ממך (או מאחרים שעשו את זה בחג)
הכנת את זה בתנור פסחי פשוט? בתנור רגיל?
כי אני בחג בישלתי את הבשר. חששתי לאפות אותו בתנור של פסח.(תנור קטן אבל מהאיכותיים יותר.)
אני חושבת שההבדל בתנור פסח ניכר בעיקר בעוגות ועוגיות, פחות בתבשילים.
גם בטוסטר אובן פשוט מאד, יצאו לי פשטידות מעולות, עוף מוצלח, וירקות מצוינים.
בקר לא ניסיתי לאפות בו, והשנה התחדשנו עם תנור "אמיתי" אז לא בדקתי עליו, אבל אין סיבה שיהיה שונה.
 
נערך לאחרונה ב:

אני נסתרת

משתמש מקצוען
מה היה התיבול שלך
אנחנו משתמשים עם כלום ועוד כלום....
אז ככה:
שום, יין, (אם אתם לא משתמשים אז מיץ ענבים), פלפל שחור, מלח, שמן אגוזים - מעט, ושמן זית מעט,
בסוף הבישול הארוך הוספתי גם בצל מטוגן,
לגבי תנור - יש לי תנור קטן אבל מעולה,
למי שלא אופהה הרבה זה לא ממש משנה,
אפילו דגים יוצא יותר בטוסטר אובן!
אבל בתנור את יותר רגועה... הכללים המוכרים...
 

מרשימה

משתמש סופר מקצוען
אני חושבת שההבדל בתנור פסח ניכר בעיקר בעוגות ועוגיות, פחות בתבשילים.
גם בטוסטר אובן פשוט מאד, יצאו לי פשטידות מעולות, עוף מוצלח, וירקות מצוינים.
בקר לא ניסיתי לאפות בו, והשנה התחדשנו עם תנור "אמיתי" אז לא בדקתי עליו, אבל אין סיבה שיהיה שונה.
אני חושבת שטוסטר אובן מעולה לבשרים עופות ודגים, אפילו יותר מתנור רגיל.
לעוגות הוא כמובן פחות מוצלח, וגם תפו"א הוא אופה יותר לאט, אצלי בכל אופן.

לגבי תיבול פסחי -
פעם אחת ערבבתי דבש עם שמן ופלפל שחור, וזה מה שמרחתי על הבשר, וכמשרה השתמשתי ביין אדום מתוק ושיני שום.
בפעם השניה מרחתי רק שמן זית עם פלפל, ולמשרה לקחתי רוטב מצלי עוף (עם בצל מטוגן, סלרי ויין לבן)
ובפעם השלישית הכנתי רוטב צימיצורי - פלפל אדום, בצל סגול, שום, פטרוזליה, שמן זית ומיץ לימון טחונים יחד. את זה מרחתי על הבשר והמשרה - יין לבן יבש
כולם יצאו מצויינים ++
 

אביגיל9876

משתמש מקצוען
מקפיצה.
אחרי הכל ערב חג,
ואני חוגגת שנה להיכרות עם השיטה :)
תודה שהקפצת, מתחשק לי לנסות.
אני רוצה לאפות את הבשר במוצ"ש, וכרגע הוא קפוא לחלוטין.
מה עדיף - להשרות אותו עכשיו במקרר עד מוצ"ש? או להפשיר במקרר, ורק במוצ"ש להשרות בתיבול, ולאפות אחרי שעתיים של השריה?
ועוד משהו רק לוודא - את לא אופה על טורבו, נכון?
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  54  פעמים

אתגר AI

הצבע הירוק • אתגר 23

לוח מודעות

למעלה