רוטב ברביקיו, כשהוא מחברה מהוגנת ולא איזה מותג פח מוזר,@java אשמח ממך למתכון לאסאדו/שריר/5 בתנור.
משהו בסגנון-פ.שחור גרוס, מלח גס, ברביקיו.
שייצא רך וטעים!
אם אפשר הוראות מפורטות.
וטיפ לשבת על הפלטה שלא יחרך
תודה רבה!
אני שמה אוסם.רוטב ברביקיו, כשהוא מחברה מהוגנת ולא איזה מותג פח מוזר,
התכוונת לברביקיו?בכל מקרה לא הייתי שמה יותר מחצי כוס-כוס, תלוי בגודל התבנית.
שזה אומר?ובמקרה הצורך מעבירה לקומה שניה.
כן, בהחלט.אני שמה אוסם.
מספיק טוב?
ע״ג תבנית הפוכה.שזה אומר?
אשמח גם לכמה מעלות בתנור וכמה זמן.
תחילה יש לאפות את הבשר על 200 מעלות במשך 30 דקות כדי לתת לו מכת חום ראשונית.
לאחר מכן מנמיכים את החום ל120 מעלות, לוחשים לבשר לילה טוב, ופונים לישון.
ההמלצה היא לאפות את הבשר 8 שעות ומעלה, אבל לפי הניסיון שלי, לאחר 6-7 שעות הבשר כבר מוכן,
לאסאדו יש אמנם צורות אפיה מקובלות יותר, כך שהוא לא מחייב את המתכון הזה בהכרח (שהייחודיות שלו בהצלת נתחים זולים וקשים).ההוראות בתנור מתאים לכל בשר?
אסאדו לא יתייבש כל הלילה בתנור?
שיגעתי אותך...לאסאדו יש אמנם צורות אפיה מקובלות יותר, כך שהוא לא מחייב את המתכון הזה בהכרח (שהייחודיות שלו בהצלת נתחים זולים וקשים).
אם חבל לך על הזמן - לגמרי אפשר כמו במתכונים אחרים - 3 שעות על 180
אבל היו פה שיתופי אסאדו מעולים, פה באשכול.
את מתכוונת, בשביל משך זמן הכנה אחר?שיגעתי אותך...
לא מצאתי מתכון אחד לאסאדו בתנור מוצלח עם ברביקיו.
יש לך משהו?
160 מעלות, 3-4 שעות
או
140 מעלות, 5-6 שעות
או
120 מעלות, 7-8 שעות (בהחלט אפשר גם למשך לילה).
מעריכה מאוד!!!!את מתכוונת, בשביל משך זמן הכנה אחר?
כי א״כ, את יכולה לעשות בדיוק לפי ההוראות כאן,
ולאפות כמו המתכון הזה:
מצטטת את לוח הזמנים:אסאדו בתנור מושלם עם ירקות שורש | The Kitchen Coach
המדריך המלא והמקיף להכנת אסאדו בתנור עם ירקות שמצליח בכל פעם! מה גורם לנתח להתרכך, איך מתבלים וכמה זמן הוא צריך להיות בתנור? מתכון מעולה שאפשר להכין מראש בקלותwww.thekitchencoach.co.il
שיגעתי אותך...
לא מצאתי מתכון אחד לאסאדו בתנור מוצלח עם ברביקיו.
יש לך משהו?
לא קראתי את כל התגובות.אז כמו שהבטחתי, אני רוצה לתת מתכון מפורט להכנת בשר בתנור.
נתקלתי בשיטה הזו בערב שבועות והחלטתי לנסות.
קראתי חומר על הנושא הזה, ניסיתי את הטכניקה, ומאז אני רק אופה בקר, חוץ מאשר בחמין ...
ראשית, יש למרוח את הבשר בתבלינים ובחומר מקשר.
חומר מקשר יכול להיות כל חומר דביק שיחבר בין הבשר והתבלינים, וכמובן - יוסיף טעם.
זה יכול להיות: שמן, חרדל, דבש, רוטב סויה, ברביקיו, ואם תרצו נורא קטשופ - מי אני שאמנע ממכם.
כמובן, ניתן לשלב יותר מחומר אחד.
לחומר המקשר מוסיפים תיבול מתאים. הבסיס הוא כמובן פלפל שחור (על המלח אני מוותרת, הבשר עבר כבר המלחה כמובן). לזה ניתן להוסיף תיבול כמו פפריקה, גריל בשר, תבלין על האש, עשבי תיבול מיובשים כמו טימין (מטורף!) רוזמרין, ואפשר גם כוסברה יבשה.
לר״ה הכנתי משרה של חרדל, דבש ופלפל שחור גרוס, והנוזל הוא ציר בקר ויין (פירוט על הנוזל - ממש בעוד שניים שלושה משפטים). בנוזל אני מפזרת שיני שום לתוספת טעם.
מושחים היטב את הבשר בתערובת ומשהים במקרר למספר שעות. לממהרים ניתן לדלג על ההשהיה.
מניחים את הנתח בתבנית תנור סגורה, עדיף כזו רב פעמית. מוזגים עד חצי מגובה הנתח - נוזל, החל ממים וכלה בציר בשר, ירקות, או יין.
עוטפים את התבנית היטב בנייר כסף. שלב זה חשוב על מנת לשמור על האדים.
תחילה יש לאפות את הבשר על 200 מעלות במשך 30 דקות כדי לתת לו מכת חום ראשונית.
לאחר מכן מנמיכים את החום ל120 מעלות, לוחשים לבשר לילה טוב, ופונים לישון.
ההמלצה היא לאפות את הבשר 8 שעות ומעלה, אבל לפי הניסיון שלי, לאחר 6-7 שעות הבשר כבר מוכן,
אם כי עודף בישול לא יהרוס את הבשר, כשמדובר בטמפרטורה כזו.
החל משלב זה התהליך הוא כמו בבישול בסיר.
יש לקרר היטב את הבשר, לפרוס אותו לפרוסות ולבשל כשעה שעתיים בתוך רוטב.
אני אוהבת לטגן בצל ופטריות, להוסיף לסיר את הנוזלים מהתנור ושקית אבקת רוטב צלי,
ובזה לבשל את הפרוסות.
כמה גלוטמט, ככה טעים
שיטת ההכנה הזו מתאימה לכל סוג בשר שתקנו, והוא יצא לכם בע״ה רך וטעים, לכבוד שבת ויום טוב.
בהרכבת המתכון התבססתי על הראיון הבא עם ישראל דודק:
רגע לפני פורים: השף ישראל דודק עם כל הטיפים להכנת בשר
עומדים להכין בשר לסעודת הפורים, ומתלבטים באיזה נתח להשתמש? חוששים שהבישול לא יצליח לכם? תוהים מהו משך זמן הבישול המומלץ, ואיך הופכים את הבשר לרך וטעים? השף ישראל דודק עם כל הטיפים והעצות להכנת הבשר. חג שמח!www.hidabroot.org
כתוב בפוסט הראשון
יצא מעדן לא האמינו לי שזה בשר מספר 4כתוב בפוסט הראשון
שלם.
האמת ששאלו פה כמה פעמים באשכול, אבל אין לי מושג.@java המתכון שלך נראה מגרה אז החלטתי לנסות להכין בשר בפעם הראשונה
יש לי רולדת עגל קנויה - יודעת אם היא מתאימה למתכון הזה? ואם כן כמה זמן אפיה צריך?
תודה מראש
נראה לך שיכול להיות עם זה בעיה?האמת ששאלו פה כמה פעמים באשכול, אבל אין לי מושג.
לא התעסקתי עם רולדה אף פעם.
יכול להיות, זה שונה לחלוטין.נראה לך שיכול להיות עם זה בעיה?
תודה!!יכול להיות, זה שונה לחלוטין.
המרקם של זה אחר ולכן אופן הטיפול יכול להיות שונה.
אין לי מושג איך זה יגיב לאפיה ארוכה בחום נמוך.
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
26.11
כ"ה חשוון
אירוע שיתופים ייחודי
בוטים מספרים על עצמם
בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.
הכניסה חופשית!
27.11
כ"ו חשוון
נפתחה ההרשמה!
קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכו
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו: