סטודיו לגרפיקה
משתמש מקצוען
לא כ"כ הבנתי למה התכונתבתקון קוראים סימנים יש פזור על פני כל החמשה כללים נפלאים
בצד בהערות המחכימות
לא כ"כ הבנתי למה התכונתבתקון קוראים סימנים יש פזור על פני כל החמשה כללים נפלאים
בצד בהערות המחכימות
חחחחחחחכבעל קורא שנה שישית ברצף, אני לא מוותר על הכנה בסימנים!!
אגב, לי היה קטע מצחיק...
הייתי בעל קורא בביהכנ"ס ישן, ושם היה רק תיקון בעימוד הישן, והס"ת היה בעימוד הנפוץ היום.
וזה ממש שיגע אותי.
אחרי זה עברתי לביהכנ"ס חדיש יותר, שם אמנם היה לי רק תיקון בעימוד החדש, אבל הס"ת היה בעימוד הישן....
מה שקרה לי בבר מצווה, היה ממש אסון טבע.....
קראתי את כל הפרשה, פרשת כי תבוא! (WOW!!! ) והתכוננתי כנדרש מתיקון קוראים חדיש שאז יצא לראשונה, ה"ה סימנים דנן, וכשהגעתי לביהכנ"ס, חשכו עיני, זה לא במקום.....
אז לא ידעתי שיש שני עימודים וכו'.
ועשיתי לי מליון סימונים על המקום בעמוד......
כמעט שבלעתי את לשוני, הביטחון ירד לי לגרביים.....
בסוף הסתדרתי, כי ידעתי בין כך את כל הפרשה בע"פ.... רק היה סיוט כל פעם בתחילת הקריאה למצוא את המקום.....
זה עשה לי כזאת טראומה, שהיום בביהכנ"ס שאני קורא בו, כשיש ג' ספרים, מוציאים אחד שהוא בעימוד השני.
אמרתי לגבאי, חביבי, זה או אני או הוא.....
אני פשוט לא מוכן לקרוא בו!!
פשוט לא!
אני גם לא מוכן להכין מתיקון בעימוד הישן. אצל השווער שלי יש כזה, ואני בלילות שבת, יש לי קריזה, שאני חוזר על כל הפרשה מהעמוד ללא הניקוד כמובן, כי מהנסיון קריאה לפני השינה, הכי יעילה!
וכשאשתי רוצה להתעכב קצת, ושאקרא בינתיים בתיקון שיש שם, זה פשוט לא אפשרי בשבילי, זה כ"כ עושה לי סלט בראש, ואני כבר בעל קורא יחסית ותיק!
כבר 9 שנים, ששש מהם ברציפות! וזה עדיין פשוט משבש לי את כל הפרשה....
'קיצור כללי הדקדוק' שבסוף ה'מבוא' ל'תיקון קוראים - סימנים'.יש משהו כזה בנמצא?
כמדומה, שמארז"ל (ע"פ סנהדרין לח, א) 'אין דעותיהם שוות' נכון הוא אף בנדו"ד, וביתר שאת.מה שאומר שבאמת צפוי מהקורא להכין עפ"י קליטת עין של צורת העימוד
כבר הסברנוככלל, ה'תיקון' הנז' הינו חובה גמורה לכל בעל־קריאה הרואה עצמו כמקצועי (או חותר לשם)
תבקש מהם שיאפשרו לך גישה.חסום בנטפרי
ידוע לכם אולי על איזה ספר טוב
שבו אוכל ללמוד את כל כללי הדקדוק
לאו דוקא הכללים המסובכים, הבסיסיים!
כמו: מתי מלעייל ומתי מלרע
מתי שווא נע ומתי נח
יש משהו כזה בנמצא?
ספר דקדוקי שי.ידוע לכם אולי על איזה ספר טוב
שבו אוכל ללמוד את כל כללי הדקדוק
לאו דוקא הכללים המסובכים, הבסיסיים!
כמו: מתי מלעייל ומתי מלרע
מתי שווא נע ומתי נח
יש משהו כזה בנמצא?
כולם בני אנוש ויכולים לטעותהבהרה חשובה למבקרי הפורום שאינם בע"ק!
העלונים המובאים כאו מיועדים לבעלי קוראים בלבד, ולא לסתם אנשים שמחפשים תדיר על מה לתקן את הבע"ק, לא כל דבר משנה את המשמעות, רוב הדברים זה תוספת דקדוק בעלמא בלבד, ואין להעיר ע"כ לבע"ק, כמו שנפסק להלכה-
אם אתם מרגישים שאתם חייבים להשמיע את הערותיכ'ם/תובנותיכ'ם/הגיגיכ'ם/חוכמתכ'ם וכו', אז חכו לקיץ הבעל"ט ותצווחו לחזן "ותן ברכה" עוד לפני שהוא יספיק לומר "ותן טל ומטר" כדי שכולם יראו שאתם הראשונים ש"זיהיתם" את הטעות.משנה ברורה קמ״ב:ד׳
(ד) אבל אם טעה וכו' - וה"ה אם חיסר או הוסיף איזה אות במקום שאין הענין משתנה עי"ז כגון שקרא לאהרן הרן בפתח בלא אל"ף או למצרים מצריים וכדומה ונקט נגינה וניקוד...www.sefaria.org.il
אוי כמה שחיפשתי את הספר הזהספר דקדוקי שי.
מעולה ומסודר, מהבסיס ועד רמה גבוהה.
קצת קשה להשיג, תנסה בחנויות ותיקות
דוגמא נהדרת לדבר קרתה לי בדיוק השבועהבהרה חשובה למבקרי הפורום שאינם בע"ק!
העלונים המובאים כאן מיועדים לבעלי קוראים בלבד, ולא לסתם אנשים שמחפשים תדיר על מה לתקן את הבע"ק, לא כל דבר משנה את המשמעות, רוב הדברים זה תוספת דקדוק בעלמא בלבד, ואין להעיר ע"כ לבע"ק, כמו שנפסק להלכה-
אם אתם מרגישים שאתם חייבים להשמיע את הערותיכ'ם/תובנותיכ'ם/הגיגיכ'ם/חוכמתכ'ם וכו', אז חכו לקיץ הבעל"ט ותצווחו לחזן "ותן ברכה" עוד לפני שהוא יספיק לומר "ותן טל ומטר" כדי שכולם יראו שאתם הראשונים ש"זיהיתם" את הטעות.משנה ברורה קמ״ב:ד׳
(ד) אבל אם טעה וכו' - וה"ה אם חיסר או הוסיף איזה אות במקום שאין הענין משתנה עי"ז כגון שקרא לאהרן הרן בפתח בלא אל"ף או למצרים מצריים וכדומה ונקט נגינה וניקוד...www.sefaria.org.il
ניצלתי את ההזדמנות להעברת מסר כללי. הא ותו לא.כבר הסברנו . .
אם אתה ירושלמי תנסה בספרי הישיבה.אוי כמה שחיפשתי את הספר הזה
כבר כמה וכמה המליצו לי עליו
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
26.11
כ"ה חשוון
אירוע שיתופים ייחודי
בוטים מספרים על עצמם
בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.
הכניסה חופשית!
27.11
כ"ו חשוון
נפתחה ההרשמה!
קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכו
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו: