לא כתבתי את זה נגדך באפן אישי. זהי טעות נפוצה שנכנסה לציבור בראש, וכבר שמעתי את זה לא פעם ולא פעמיים. אבל לאחר ששמעתי מכמה מדקדקים שזה לא נכון וגם ב'תורת הקורא' כתוב כך, מצאתי עוד כמה הוכחות שזה פשוט לא נכון.ועדיין אין נכון לכתוב
לא כתבתי את זה נגדך באפן אישי. זהי טעות נפוצה שנכנסה לציבור בראש, וכבר שמעתי את זה לא פעם ולא פעמיים. אבל לאחר ששמעתי מכמה מדקדקים שזה לא נכון וגם ב'תורת הקורא' כתוב כך, מצאתי עוד כמה הוכחות שזה פשוט לא נכון.ועדיין אין נכון לכתוב
בהחלט! וראיה מההפטרה השבועוהביאור או יותר נכון הקשור לעניננו שהטפחא שאחרי תביר מפסיק יותר חזק
מי חשב בכיוון אישי בכלל? זה לא דבר שאני המצאתילא כתבתי את זה נגדך באפן אישי.
כשיש יותר מדאי הרבה שאלות יש בדרך כלל תשובה אחת...מעניין.מי חשב בכיוון אישי בכלל? זה לא דבר שאני המצאתי
אני חושב שלא נכון לכתוב טעות מכיון שיש סוברים כך, וקושיותיך, שיש לעיין בהם, לענ"ד אינן מכריחות. ובכל אופן כמאמר העולם, "מקושיא לא מתים" וזה לא הופך את הדעה הזו לטעות מוחלטת.
לדעתך זקף הוא אינו טעם מפסיק?כשיש יותר מדאי הרבה שאלות יש בדרך כלל תשובה אחת...מעניין.
אדרבה תן לי דוגמא של פסוק אחד לפחות שבה הטיפחא כשהיא מגיעה לאחר זקף היא מפסיקה את המשפט ומחברת את הטיפחא לזקף שלפניה!
(אם תאמר כך בפסוק הראשון של העקידה,
בראשית/פרק כב/פסוק א
וַיְהִ֗י אַחַר֙ הַדְּבָרִ֣ים הָאֵ֔לֶּה וְהָ֣אֱלֹהִ֔ים נִסָּ֖ה אֶת־אַבְרָהָ֑ם וַיֹּ֣אמֶר אֵלָ֔יו אַבְרָהָ֖ם וַיֹּ֥אמֶר הִנֵּֽנִי׃
אתה הופך את משמעות הפסוק שכאילו וַיֹּ֣אמֶר אֵלָ֔יו אַבְרָהָ֖ם פירושו שאברהם אמר וזה לא נכון אלא ה' אמר "אברהם" ואברהם ענה "ויאמר הנני"!)
אגב, אני מהחלט מסכים עם הפתגם "מקושיא לא מתים". מקושיא-לשון יחיד!
שכויח!כשיש יותר מדאי הרבה שאלות יש בדרך כלל תשובה אחת...מעניין.
אדרבה תן לי דוגמא של פסוק אחד לפחות שבה הטיפחא כשהיא מגיעה לאחר זקף היא מפסיקה את המשפט ומחברת את הטיפחא לזקף שלפניה!
(אם תאמר כך בפסוק הראשון של העקידה,
בראשית/פרק כב/פסוק א
וַיְהִ֗י אַחַר֙ הַדְּבָרִ֣ים הָאֵ֔לֶּה וְהָ֣אֱלֹהִ֔ים נִסָּ֖ה אֶת־אַבְרָהָ֑ם וַיֹּ֣אמֶר אֵלָ֔יו אַבְרָהָ֖ם וַיֹּ֥אמֶר הִנֵּֽנִי׃
אתה הופך את משמעות הפסוק שכאילו וַיֹּ֣אמֶר אֵלָ֔יו אַבְרָהָ֖ם פירושו שאברהם אמר וזה לא נכון אלא ה' אמר "אברהם" ואברהם ענה "ויאמר הנני"!)
אגב, אני מהחלט מסכים עם הפתגם "מקושיא לא מתים". מקושיא-לשון יחיד!
רק שם שהעניין מוכיח אומרים שהטיפחא מפסיקה, משא"כ בנידון שלנו https://www.sefaria.org.il/Exodus.15.10?vhe=Tanach_with_Ta'amei_Hamikra&qh= אין סברא לחלק את הפסוק לשלושה קטעים.חוץ מהנ"ל יש עוד ביצוע נדיר לטיפחא שבה היא מגיעה לאחר זקף והיא כן מפסיקה בפרשת העקידה בראשית כב א וַיְהִ֗י אַחַר֙ הַדְּבָרִ֣ים הָאֵ֔לֶּה וְהָ֣אֱלֹהִ֔ים נִסָּ֖ה אֶת־אַבְרָהָ֑ם וַיֹּ֣אמֶר אֵלָ֔יו אַבְרָהָ֖ם וַיֹּ֥אמֶר הִנֵּֽנִי׃ יש כאן שני הפסקות וַיֹּ֣אמֶר אֵלָ֔יו/ אַבְרָהָ֖ם/ וַיֹּ֥אמֶר הִנֵּֽנִי
לא הבנתי את שאלתך.לדעתך זקף הוא אינו טעם מפסיק?
כי בפסוק הנ"ל יש זקף ולכן הוא מפסיק בין מילת "אילו" למילת "אברהם"
אגב, שמועה שמעתי שקריאת עשרת הדברות היא סגולה נוראה, והתפילות שיתפלל הבעל קורא (או גם הציבור) מיד אחרי הקריאה של עשרת הדיברות מתקבלות ונענות מיד
ואצלינו בישיבה אני זוכר את הרגעים האלו למעמד מרטיט ונורא הוד שכל הישיבה היתה עוצרת לכמה דקות וכל אחד היה נושא תפילה חרישית בשקט
ושאלתי
1. היכן המקור לדברים
2. האם זה נאמר לגבי הקריאה בשבועות או גם לגבי פר' יתרו
אפשר "תורת הקורא" על משפטים?
יש לך אולי את של כי תשא?
הא לך.מחפש להיעזר במשהו עם הערות על כל פרשה ופרשה
היביטים לשוניים מגילת אסתר.זה כלל ראשון בקריאה!
לדעת שיש מספיק מה לעשות בתיקון קוראים עצמו [של סימנים] שוא נע שוא נח
מפיק ה' . ולשים לב איזה אות מדגישים בגדול. [על מה הטעם.]
כל השאר בונוס לותיקים.
וכמובן לא לשכוח לרחם על הציבור ולא לעשות הופעה של האות ע' או האות ה'. זה יכול להמאיס על אנשים את הקריאה.
רלוונטי לשנה הבאה...מי חשב בכיוון אישי בכלל? זה לא דבר שאני המצאתי
אני חושב שלא נכון לכתוב טעות מכיון שיש סוברים כך, וקושיותיך, שיש לעיין בהם, לענ"ד אינן מכריחות. ובכל אופן כמאמר העולם, "מקושיא לא מתים" וזה לא הופך את הדעה הזו לטעות מוחלטת.
ולשנה זו בשביעי של פסחרלוונטי לשנה הבאה...
הנה ראיתי שכך גם כתב גדול המדקדקים בדורינו הגר"מ מאזוז שליט"א, אם אתה עדיין חושב שזה לא מוכרח, אתה יכול לשאול את הרב, כאן בקישור.
בבקשה.
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
26.11
כ"ה חשוון
אירוע שיתופים ייחודי
בוטים מספרים על עצמם
בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.
הכניסה חופשית!
27.11
כ"ו חשוון
נפתחה ההרשמה!
קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכו
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו: