השקעות במה עדיף להשקיע? בקניית דירה להשקעה? או בשוק ההון?

beni.

משתמש פעיל
האינפלציה משפיעה גם על ריביות האג"ח וכן להסטת השקעות.

צפצוף מצפצף

משתמש חדש
ברור שאינפלציה תשפיע.
מניות זה כמו כל מוצר אחר, אם מחיר הכסף יורד, אז זה אומר שצריך יותר כסף בשביל לקנות את אותה מניה.
השאלה היא האם זה וודאי?
למשל הריבית כמעט וודאי עולה כשיש אינפלציה נכון?
האם זה שווה גם לגבי שוק המניות או שיכול להיות מצב של אינפלציה ושוק שממשיך לעלות?

בובה בי

משתמש פעיל
למי שמעוניין
השוואת קופות גמל להשקעה מסלול מניות בשנים האחרונות.
השקעה עם סיכון אבל ללא כאבי ראש ותשואה גבוהה.

בובה בי

משתמש פעיל
סבתה שלי אומרת:
שמונים שנה היא שומעת שאומרים "מחירי הדירות לא סבירים, בוודאי שהם ירדו!/ מי יקנה במחירים כאלה?".
ואלו שהאמינו אז עוד מחכים עד היום שהמחירים ירדו...
אם יש לכם מספיק בשביל להשקיע בדירה הרי טוב
ולא יש עוד אפיקים קופות גמל להשקעה (שלחתי קישור בהודעה קודמת).
מה עדיף?
אין תשובה ברורה!
מי שמדבר לא יודע ומי שיודע לא מדבר.

מקצועי בלבד

Moderator
מנהל
מנוי פרימיום
השאלה היא האם זה וודאי?
האם זה שווה גם לגבי שוק המניות או שיכול להיות מצב של אינפלציה ושוק שממשיך לעלות?
לא ממש הבנתי את שאלתך.

השקעות R הון

מנהל פורום השקעות
מנהל
מנוי פרימיום
השאלה היא האם זה וודאי?
יש כמה סיבות לאינפלציה
כיום האינפלציה היא בגלל שעלה ערך התוצר מחמת מחסור בתוצר.
ולכן עליית ערך החברות בע"מ זה תוצאה די מתבקשת, (בפרט שהאינפלציה היא כלל עולמית.)
מפני שהמרוויח מאינפלציה זה מי שיש לו את התוצר. (חברות בע"מ)
מה שבהחלט נותן סיבה לעלייית ערך המנייה.
כאן בדרך כלל מתכתבים על השקעות ארוכות טווח של 10 שנים ומעלה
כך שעלייה שאחריה ירידה או תיקון לא מעניינת כל כך.
לא. כעת אין תחזית ארוכת טווח של אינפלציה. ולכן ככל הנראה הריבית לא תעלה.

מקצועי בלבד

Moderator
מנהל
מנוי פרימיום

אותיות פורחות

משתמש סופר מקצוען
מוזיקה ונגינה
עריכה תורנית
האם את ממליצה להשקיע במניה של טסלה .
זה נראה שזה מניה מבטיחה!
באופן כללי, דברים כאלו, או שאתה מבין בתחום (במקרה של טסלה, רכב חשמלי ואוטונומי) מאוד מאוד מאוד, ובדגש על המאוד הנוסף על כל מה שאתה מבין
או שאתה לא משקיע
או שאתה מהמר על אחוז אחד מכלל ההשקעות שלך בשביל הריגוש, אם הפסדת לא נורא ואם זה עלה פי עשר או עשרים אז נחמד
אפשרות אחרונה זה להיות מהמר ממש ולשים את כל הכסף על הימור שאינך יודע עליו דבר, ולדעתי רוב מוחלט של התגובות שתקבל כאן לא תייצגנה ידיעה אמיתי וחקירה של הענין. (כמובן, שבכל מקרה מי שרוצה להשקיע יצטרך להסביר מדוע השוק עדיין לא מתמחר את העליות הצפויות) נערך לאור הערתה של מקצועי בלבד
יש קזינו בלאס וגאס

נערך לאחרונה ב:

מקצועי בלבד

Moderator
מנהל
מנוי פרימיום
אפשרות אחרונה זה להיות מהמר ממש ולשים את כל הכסף על הימור שאין לך ולאף אחד אחר כאן מושג בו.
אני מבינה שלכם אין שום מושג בנושא.
אבל מנין אתם יודעים כמה מושג יש לאחרים בנושא?

אותיות פורחות

משתמש סופר מקצוען
מוזיקה ונגינה
עריכה תורנית
אני מבינה שלכם אין שום מושג בנושא.
אבל מנין אתם יודעים כמה מושג יש לאחרים בנושא?
יתכן ששמת לב, שבמשפט הראשון העליתי את האפשרות שהוא מבין בטסלה.
המשפט האחרון נועד להסביר שגם אם הוא ישמע איזה חצי משפט כאן בסגנון ''כן בטח, טסלה עומדים לגמור את וולבו GMC וכל יצרניות הרכב הישנות ביחד'', זה עדיין נקרא שאין לו מושג בו.
בכל מקרה, אכן חשוב לדייק בדברים ותודה לך על העמדתם על מתכונתם.

חיה קפ.

משתמש מקצוען
מוזיקה ונגינה
הפקות ואירועים
באופן כללי, דברים כאלו, או שאתה מבין בתחום (במקרה של טסלה, רכב חשמלי ואוטונומי) מאוד מאוד מאוד, ובדגש על המאוד הנוסף על כל מה שאתה מבין
או שאתה לא משקיע
או שאתה מהמר על אחוז אחד מכלל ההשקעות שלך בשביל הריגוש, אם הפסדת לא נורא ואם זה עלה פי עשר או עשרים אז נחמד
אפשרות אחרונה זה להיות מהמר ממש ולשים את כל הכסף על הימור שאינך יודע עליו דבר, ולדעתי רוב מוחלט של התגובות שתקבל כאן לא תייצגנה ידיעה אמיתי וחקירה של הענין. (כמובן, שבכל מקרה מי שרוצה להשקיע יצטרך להסביר מדוע השוק עדיין לא מתמחר את העליות הצפויות) נערך לאור הערתה של מקצועי בלבד
יש קזינו בלאס וגאס
אבל זה נראה שהרכב הזה הולך לכבוש את העולם ותוך כמה שנים כולם יעברו לזה ,אז בדרך הטבע זה רק אמור לעלות .
האם אני צודקת?

מקצועי בלבד

Moderator
מנהל
מנוי פרימיום
אבל זה נראה שהרכב הזה הולך לכבוש את העולם ותוך כמה שנים כולם יעברו לזה ,אז בדרך הטבע זה רק אמור לעלות .
האם אני צודקת?
לדעת כל הכלכלנים שאני בקשר איתם, מחיר המניה שלה כרגע זה פשוט בועה מטורפת.
ואני לא נכנסת לעצם הטכנולוגיה שלהם וכו', אלא אני פשוט מביאה לך את דעת הכלכלנים בעניין.
ובועה מטבעה להתפוצץ בסוף.
וככל שהבועה גדלה יותר ויותר, כך הפיצוץ יהיה גדול יותר.
וסתם ככה כל השקעה במניה מסוימת היא הרבה יותר מסוכנת מאשר השקעה במדד מניות רחב.

אהבת עולם

משתמש סופר מקצוען
D I G I T A L
האם אני צודקת?
ייתכן, אבל זה לא משהו שרק את משערת, אלא ככל הנראה כולם.
ולכן בדיוק זה מגולם כבר במחיר המניה.
תמיד יתכן שיהיה זינוק עצום או קריסה מטורפת, ולכן יש במניות כאלו פונציאל סיכוי וסיכון גבוהים יותר.

אותיות פורחות

משתמש סופר מקצוען
מוזיקה ונגינה
עריכה תורנית
האם אני צודקת?
נניח
כשאת רואה מתכון טוב את מנסה לחקות אותו, נכון?
לכן גם אם יעברו אין סיבה שדווקא טסלה, אולי להיפך, הרבה פעמים הראשונים משלמים את מחיר התעייה והחיפוש ואחרים קוצרים את הפירות
לדוגמא, תסתכלי פה, כתוב שם שמכפיל הרווח הוא 240* זה אומר שכרגע כמעט ואין רווחים ביחס לשווי השוק
מעכשיו ואילך, יש שיאמרו שזו בועה, ויש שיאמרו שמדובר בגילוי אמריקה, ארץ האפשרויות הבלתי נגמרות ולכן השווי כה גדול, ולדבריהם אף עתיד לגדול.
מה האמת? בעוד כמה שנים נהיה חכמים יותר (אולי)
*מכפיל רווח = מספר השנים שיקח לשווי החברה להכפיל את עצמו על ידי הרווחים, לדוגמה, דירה שנקנית במיליון ש''ח, והשכירות עליה היא 20,000 ש''ח לשנה, מכפיל הרווח שלה הוא 50. בעוד חמישים שנה יצטבר לך סכום של מיליון ש''ח (צריך כמובן לשערך ריבית דריבית, אבל השתדלתי לפשט את הדוגמה)

שונות

משתמש רשום
לילה טוב.
דבר ראשון רציתי להודות למנהלי הפורום ולשאר המשתתפים על המידע החשוב ועל תובנות מעניינות!.
ברצוני לשאול כאחד שאין לו יתרות פנויות להשקעה אבל מאמין בעז"ה בדרך ההשקעה המנייתית. א. האם יש בעיניכם בעייתיות בלקיחת הלוואה קטנה ולהשקיע אותה ע"מ להתחיל לחוש את השוק.
ב. בהנחה שלא יש אפשרות לחשבונות דמה / סימולציות? שיתנו לי תחושה ונסיון איך הדברים מתנהלים ואײכ איך פותחים אותם אשמח לפרטים.
תודה רבה.

עיצוב גרפי מקצועי

משתמש מקצוען
D I G I T A L
האם יש בעיניכם בעייתיות בלקיחת הלוואה קטנה ולהשקיע אותה ע"מ להתחיל לחוש את השוק.
בודאי שיש בעיה א' אם תיפול איך תחזיר את ההלוואה אם תיפול מיתרות זה רק כאב לב אבל לא יהיה בנקים שרודפים אחריך וכן צריך לחשוב על זה כבר בשלב של ההשקעה ב' הריביות של הבנקים על ההלוואה יקחו ממך כמעט את כל הרווח עד שלא יהיה שווה כבר את הסיכון

ראובן 23

יועץ משכנתאות מלווה כלכלי ומרצה בתחום במכללת פוקוס
מנוי פרימיום
אשמח לדעת האם מומלץ להשקיע בנאסד"ק
ואם כן מה המספר מניה

החלפת המידע בפרום הינה בין משקיעים חובבנים, ואינה מהווה תחליף ליעוץ מקצועי.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  106  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה