אז שימי לב שלא צריך להיות "מקצוענים" בשביל דפוסי אישיות בעייתיים. צריך פשוט להיות נושאיהם.
בעיני הדגלים האדומים לא היו דפוסי אישיות בעייתים, יותר כמו קלישאות נפוצות בהן אנשים מדמים לראות 'דפוסי אישיות בעייתים' ומאבחנים בגינן את הסובבים בשלל בעיות משונות.
גם הפרעות למיניהן מתפתחות עם הזמן, משתנות מאדם לאדם, ולא בכולן הגבר המניפולטיבי והתככן מאמלל את חייה של אשתו התמימה והנאיבית.
אם אני מנחשת נכון (כמוך?)
הניחוש שלי היה הפרעת כלשהי מתחום הנפש בו כמובן הבעל הוא זה שסובל מבעיה נפשית.
קצת אלימות נפשית, קצת מילולית, הרבה מניפולציה ולא מעט תמימות...
אני מצטערת על הציניות, אבל זה צפוי מידי באקלים הסיפורים הזוגיים הנפוצים אצלינו...
הסתייגות אחת: בינתיים קשה לי לדעת אם זה הכיוון כי בפרקים האחרונים לא הייתה התקדמות מיוחדת בעלילה, אז נחכה ונראה.
אני עדיין בדעה ששלוימי דמות לא אמינה. (וכן, גם דבורה תמימה באופן מוגזם לבחורה שמנסה לפזול החוצה, אבל זה עוד איכשהו מחליק לי).
למה? אני אתן דוגמא מהקטע הבא:
''זו לא רק היא'' הסברתי לו ''היו כמה אנשים בימים האחרונים שאמרו לי דברים שבלבלו אותי ואני לא יודעת איך לחשוב עליהם'' הסתכלתי עליו קצת במצוקה, אני אפילו לא מצליחה להגיד לו מה הם אמרו לי ומה לא מובן לי.
שלוימי חשב רגע.
''אני מבין'' הוא אמר באטיות.
הסתכלתי עליו, חיכיתי לשמוע מה יש לו לומר, כששלוימי חושב נהיים לו הרבה קמטים במצח שעושים לו פרצוף עוד יותר חכם ממה שיש לו בדרך כלל.
''תראי, את אומרת פה משהו חשוב'' הוא אמר לבסוף.
''יש אנשים, שאנחנו לא יודעים מה המניעים שלהם, אבל הם אמרו לך דברים שלא הוסיפו לך לשמחה או לרוגע שלך. להפך, הם רק גרמו לך למתח'' הוא הביט בי, מחכה לתגובה שלי.
שלוימי המשיך '' אני ממליץ שבפגישה הבאה שלנו, שתהיה בעזרת השם בקרוב, נדבר על כל הדברים שמפריעים לך''
דבורה התמימה מאד מאד מספרת לשלוימי איך אנשים אמרו לה, שימו לב: *
דברים* שהיא לא יודעת איך לחשוב עליהם.
היא אפילו לא אומרת אם הם דברים רעים או טובים. סתם דברים.
הרי זאת הגדרה יפה, ממצה ומדויקת, לא? מי צריך פירוט בכלל. מי אולי חושב סתם לזרוק שאלה: 'אממ, אילו דברים למשל, דבורה?'
שלוימי? מה פתאום, הוא הרי תככן מניפולטיבי מקצוען, כל מטרתו בחיים היא לתמרן את דבורה. מי צריך בכלל לדעת למה היא מתכוונת.
הוא רק חושב לו לרגע אחד קצר, ומיד מיד הוא מבין למה התכוונה דבורה כשהיא אמרה 'דברים'.
אממ טוב, אבל אולי הוא סתם זורק מילים כי זה לא המקום המתאים מבחינתו לדבר עם דבורה?
אולי באמת. לכאורה זה גם מה שהוא אומר בסוף הסצנה.
אבל אם ככה בשביל מה מגיעים המשפטים הבאים בשיחה בהם הוא מייד
מנתח לה את מניעי האנשים שסביבה, שכמובן
אי אפשר לדעת מה המניעים שלהם (מישהו אמר דגל אדום?) וממליץ לה
בנימה פסיכולוגית מקצועית לדבר בפגישה הבאה על
כל הדברים שמפריעים לה!
אני מצטערת, אבל אני היחידה שקצת קשה לה לקנות את זה?
ו
@בואו נעצב את זה ביחד אני מתנצלת מראש אם לא ביקשת ביקורת והביקורת שלי קצת מעיקה : ) קהילת כתיבה וזה...
לדעתי הגזמה פראית. לא הייתי אנדיקצה לבורדרליין לאורך כל התיאורים של שלומי. רמזי רמזים, ככה לא מאבחנים. יש קריטריונים ברורים, צריך לפחות X מתוך Y תסמינים אפשרים, יש לו אחד, אולי אולי שניים. זה ממש א מספיק ולא קרוב. גם בהרגשה הכללית והרושם.
לגמרי.
אני קצת משועשעת למען האמת איך ראו כאן דגל אדום מפחיד שכזה בעובדה שהיא נבהלה מרחש מאחוריה...
לא יודעת, אבל לפעמים גם אנשים נורמליים יכולים להבהיל בטעות אנשים נורמליים אחרים, זה עדיין קורה : )
אבל כמובן, שלוימי כבר מסומן מבחינתנו. הגבר הקלאסי שסובל מהפרעת אישיות מעיקה. איך לא נחשוד בכל פעולה שלו?