דרוש מתכון בישול חומוס לארבעס שיצא רך ממש

המסודרת

משתמש מקצוען
החומוס של בטר אנד דיפרנט מאוד טוב (הגדול)
להשרות במים חמים לפני הבישול למשך כמה שעות- לפעמים משר אפילו חצי יממה (צריך כמובן להחליף מים באמצע)
 

הקוטב הצפוני

משתמש מקצוען
החומוס הענק,
להשרות לפחות 8 שעות.
רתיחה טובה,
ניקוי הלכלוך.
ועל אש נמוכה אפשר אפילו לילה.(לילה קצר... כשהולכים לישון מאוחר וקמים מוקדם:))
 

ב 1234

משתמש חדש
אני ממש לאחרונה הכנתי
השריה של כ 12 שעות כולל החלפת המים פעמיים או שלוש
בישול של כ 4-5 שעות ללא תיבול (להוציא את הקצף שצף מעל המים)
ואז להוסיף מלח ופלפל שחור כשזה עדיין חם כדי שייספג.
 

לא מאוחר

משתמש מקצוען
להוציא את הקצף תוך כדי? צריכים כנראה להוציא יותר מפעם אחת.

ושאלת השאלות אצלי, איך מונעים את הגלישה מהסיר???
 

משובצת

משתמש פעיל
להשרות ל12 שעות לפחות עם סודה לשתייה ומלח.
לשטוף את החומוס היטב ולבשל עם מעט סוכר במשך שעתיים לפחות.
כשרך לסנן לפרוס על מגבת ולטבל היטב .
 

תאורת חרום

משתמש סופר מקצוען
מעניין שיוצא לכם (לחלק מהתגובות למעלה) רך אחרי כמה שעות בישול ועם השרייה קודם - וללא תוספת של סודה לשתיה (ואבקת אפיה)
כי אצלנו זה לא עזר... זה היה רך רק בהתחלה מיד אחרי הבישול, ואחר כך זה היה קשה.
 

עגיל

משתמש פעיל
תודה על כל התשובות, קראתי את כולם בתשומת לב...
מה שיצא בסוף:
כמובן השריתי הרבה שעות (לילה+יום) רק עם מים
ובישלתי עם 2 כפיות סודה לשתיה על אש טיפה גבוהה שיבעבע כל הזמן
אחרי חצי שעה זה היה כמעט רך, ואז השארתי על האש עוד שהיה סה"כ שעה ורבע
וזה יצא מדי רך, ומדי נימוח כבר קצת מפושל
אז תדעו כולם להיזהר עם הסודה לשתיה ועם הזמן בישול.
 

חלום לגדול

משתמש פעיל
תודה על כל התשובות, קראתי את כולם בתשומת לב...
מה שיצא בסוף:
כמובן השריתי הרבה שעות (לילה+יום) רק עם מים
ובישלתי עם 2 כפיות סודה לשתיה על אש טיפה גבוהה שיבעבע כל הזמן
אחרי חצי שעה זה היה כמעט רך, ואז השארתי על האש עוד שהיה סה"כ שעה ורבע
וזה יצא מדי רך, ומדי נימוח כבר קצת מפושל
אז תדעו כולם להיזהר עם הסודה לשתיה ועם הזמן בישול.
הבנתי מדברייך שאחרי שהתרכך השארת את הארבעס עם הסודה לשתייה,
להבא, כשאת רואה שמתחיל להתרכך, כמו שאמרת אחרי חצי שעה, את שופכת את כל המים, שמה מים חדשים עד למעלה, מלח ופלפל, בלי סודה לשתייה ואז ממשיכה לבשל, וגם אז- צריך להיות עם יד על הדופק, אבל עוד שלושת רבעי שעה- שעה אחר כך זה סבבה.
 

רבקה אנשין

משתמש מקצוען
הפקות ואירועים
אני משרה הרבה שעות במים עם קצת סודה לשתיה.
אבל בבישול אני לא שמה,
כך אני מרוויחה את הריכוך בלי לקבל טעם לוואי.
עשיתי כך, יצא מעולה!
השריתי כ20 שעות, לקראת הסוף (אחרי שקראתי את ההודעה שלך) הוספתי קצת סודה לשתיה.
אח"כ בישלתי כשעה ו3/4, יצא רך, נימוח ויציב.
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  106  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה