דרוש מידע ביות מלא לעומת ביות חלקי

מצב
הנושא נעול.

לילי 1

משתמש מקצוען
@לילי 1 יקירתי
אני בעד להעלות מודעות על יתרונות. והם כה רבים שזה באמת לא קשה.
אני בעד מידע רב ערך על תנאי ביות ואפס הפרדה בכל בית חולים.
ובכללי אני בעד הנחת המידע וכל הרוצה יבוא ויטול מתוך מחשבה שלאנשים יש שכל בקדקדם והם יבצעו את שיקול הדעת והבחירה.
אני נגד לצייר את כל מי שלא בייתו כבעלות חסרון באימהות. למה זה תורם? האדם יראה לעיניים וה' יראה ללבב.
אין לנו דרך לדעת מה התנאים והאפשרויות של כל אחת.
אני נגד להתווכח עם כל אחת שיכלה כך או אחרת לפי מה שפירטה. לא הייתי במקומה ואנשים לא יכתבו פה את כל קורות חייהם כדי להצדיק את בחירותיהם. הם גם לא חייבים לנו את זה.
אני פשוט נגד פטרונות.
עפר לרגלייך...

shishi

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב ואדריכלות פנים
מעיניי הישוה
נותנים אפשרות ל"התחרט" אם רוצים?או לשים אצלם בתינוקייה שצריך?
ואיך שם מבחינת הבדיקות והחיסונים לתינוק אצלך או בתינוקייה?

rivkiy

משתמש סופר מקצוען
צילום מקצועי
חזרה לשאלה הטכנית:
בשע"צ אפס הפרדה מלא, חדרים מרווחים וחדר שירותים ענק כדי שיהיה אפשר להכניס את התינוק. המינוס הגדול שם הוא שאין אפשרות שאחות תשמור על התינוק אפילו דקה. זה מינוס משמעותי ואני לא מצליחה להבין את הקשיחות הזאת. פתחו בשנים האחרונות עוד חדרי ביות במחלקה אחרת(אולי ד). לא שהיתי שם אבל כשביקרתי אחות שילדה ראיתי שהם הרבה יותר גמישים. האחות הראשית אמרה לי שזה נוהל שונה שהיא מנהיגה במחלקה שלה. זה היה לפני יותר משנתיים. החדרים שם יותר צפופים ופחות מאורגנים לביות. האחיות בשמחה עוזרות עם מה שצריך אבל בגדול הכל בידיים של האמא. חברת חדר בביות אחרי לידה ראשונה קיבלה הדרכה מדויקת וסבלנית איך לקלח ואיך לחתל. זה מקסים בעיניי! האפשרות לעשות את הצעדים הראשונים בטיפול עם ליווי מקצועי נותנים תחושת ביטחון. בדיקת סינון שמיעה היתה הבדיקה היחידה שנערכה בתינוקיה, סיכוי טוב שזה השתנה.
בעין כרם גם אפס הפרדה מלא כשכל הבדיקות נעשות ליד מיטת האם. חדרים פחות מפנקים אבל בסדר גמור. באופן כללי היחס בעין כרם פחות מפנק לעומת שע"צ שם אפילו המנקות הערביות מחייכות אלייך... האחיות בשמחה שומרות על התינוק בעת הצורך, אין אפשרות להכניס את התינוק לחדר השירותים, נראה לי שברירת המחדל היתה מקלחת בחדר הטיפולים יחד עם האמא אבל כמובן שזה נתון לבחירה. מחלקה מאוד שקטה ולא תראו נשים מפטפטות כמעט בחדר האוכל. מקובל מאוד לאכול בחדר.

אגב, מי שהמפגש עם יולדות ערביות מפריע לה, נדיר לפגוש אותן בביות.
בשערי צדק במחלקה ד' לפני 4 וחצי שנים ולפני שנתיים וחצי קלחו את התינוק לידי בחדר.
ובאחד הלידות האחות הסכימה לשמור עליו לשעה.
זה תלוי באחות ובמשמרת עד כמה היא עמוסה.
אני מראש באה באפס צפיות לעזרה אז פחות מתאכזבת עם אין לי אותה.

וסתם ככה מפליא אותי על יולדות (שמעתי הרבה) שמופתעות ממדניות כזאת או אחרת של בית חולים. למה אתן לא מבררות קודם את הנקודות שחשובות לכן (לא מדברת על הפריפריה ששם לפעמים האופציות דלילות)
חברה שלי יולדת קשה וחשוב לה ממש התינוקיה בלידה השניה הלכה לעין כרם והופתעה לגלות שיש שם ביות חלקי תמיד, כלומר אין תינוקיה כמעט במהלך היום.
שאתן הולכות לכל טיפול רפואי אחר אתן גם לא מבררות את כל הפרטים מראש?

קצרה

משתמש מקצוען
אחרי פעם אחת שהייתי בסיוט מלא (בגלל הקורונה. לא היתה אופציה אחרת).
בעיני בית חולים אינו המקום למימוש החלום של אפס הפרדה
לא מבחינה בטיחותית (רק לי מרגיש פחד ללכת לישון במקום ציבורי כשהתינוק שלי מונח לידי תכל'ס בלי השגחה כי אני הרי ישנה?!)
לא מבחינת האם . אלא אם כן יש לה באמת עזרה רציפה בבית החולים כמו שתהיה בעזרת השם בבית.
כי אם לא - תוצאות אפשריות הן - חוסר שינה המביא למיעוט חלב וצרחות של התינוק ואז יותר חסר שינה והמון תסכול ודמעות.
(ככלל כדי שהנקה תצליח - גם בבית אני נוהגת לפחות 2 לילות נוספים לישון היטב וברצף. והבעל או מישהו אחר קם ונותן בקבוק תמ"ל. אין כמו שינה טובה ורצופה להגברת משק החלב ויצירת הנקה בריאה ואמא רגועה).

בעיני - בבית החולים התינוקיה היא מקום מעולה לתינוק. בכל התינוקיות שאני שהיתי בהן בשנים האחרונות תינוקות לא צרחו זמן ממושך. הצוות מזעיק את האמא ממש במהירות יחסית.
והאמא יכולה תמיד להשאיר את התינוק לידה חוץ מבשעות הלילה המאוחרות.

מי שקשה לה עם תינוקיה - צריכה לדעתי האישית לקום וללכת הביתה/לאמא = סביבה בטיחותית רגועה ותומכת - במידי. אין הצדקה רפואית משמעותית לשהית האם/היילוד בבית החולים מעבר ל-8 שעות.

דאבל

משתמש מקצוען
וסתם כך רציתי לשמוע האם זה מומלץ גם בלידה ראשונה
אני אישית הרגשתי שזו בשלות שבאה לי מלידה ללידה
אחרי הלידה הראשונה הייתי גמורה, לא זזתי כמעט והתינוקת היתה כל הזמן בתינוקיה למעט הזמן שקראו לי...
בלידה שניה ושלישית לא בחרתי ביות
אבל השארתי את התינוקות לידי מבחירה,
היה לי נעים לדעת שאני שומעת בדיוק מתי הם צריכים אותי
עדיין, יש זמנים רבים של בדיקות רופאים וטיפול שאין אופציה ומחזירים את התינוקות לתינוקיה.
בלידות הבאות יתכן ואחשוב ברצינות על ביות מלא

אני בהחלט חושבת שהעלאת המודעות היא חשובה
אבל כמודעות! ובלי האשמה למי שלא מתאים.
אמא מאוששת ומלאת כוחות זה הכי חשוב.

החכמה צודקת

משתמש מקצוען
(ככלל כדי שהנקה תצליח - גם בבית אני נוהגת לפחות 2 לילות נוספים לישון היטב וברצף. והבעל או מישהו אחר קם ונותן בקבוק תמ"ל. אין כמו שינה טובה ורצופה להגברת משק החלב ויצירת הנקה בריאה ואמא רגועה).
אין כללים בהנקה
תכתבי שבשבילך זה טוב.

תמי אחת

משתמש סופר מקצוען
אוווווו זכרון רחוק יש לך.
העיניים שפתחו עלי כשביקשתי מטרנה במחלקת ביות מלא! האחות חשבה שהיא הוזה...
זה היה לפני עשור. לפני חודשיים בעין כרם לא היה נראה שזה יוצא דופן, ביות להמונים...
ואני אגיד שוב, ובגאווה, אני מיסיונרית לעניין, והיום השרותים שלי כבר הרבה פחות נדרשים... המודעות היא שהיתה חסרה והיום ב"ה יש שינוי מבורך מאוד. הרבה יותר מחלקות ביות וחשוב מכך- הסטנדרט עצמו שונה! מי שיכולה להביט חמש עשרה שנה לאחור תראה את השינוי חד משמעית. התינוק היה שייך לתינוקיה וקיבלת רשות פה ושם לקחת. זה שינוי תודעתי ותרבותי אמיתי שאני שמחה להיות חלק ממנו.
ואף אחד לא מייצר פה סולמות מדידה, חבל למסגר את זה ככה. מי שמקצינה את הדברים שתקח את השלכות על אחריותה. את בעצמך מעידה שהניסיון שלך היה חיובי ותשמחי לחזור על כך. איך הגעת למחשבה לבדוק את האפשרות? משערת שהיה מי שהעלה לך את המודעות לעניין. בואי תעזרי להעלות את המודעות לעוד נשים שתודנה לך בהמשך.
את יודעת מה ההבדל בינך לביך @shira bira ?
ששירה מעודדת, אבל סומכת גם על שיקול דעתי, אם החלטתי שלא מתאים לי (כי בא לי להתפנק, טוב? סבלתי 9 חודשים ואני הולכת להשקיע את כל החיים שלי סתם, כידוע. רק כדי להתפנק).
אצלך אין אופציה שניה (כן, יש מקרי חירום, אבל...). מי שלא סבורה כמוך (מסיונרים, כלשונך) היא מזניחה פושעת (לא אני אמרתי...).
אם יש מישהי שתגרום יותר לחשוב על ביות - זו שירה ולא את, עם הגישה האגרסיבית והמוחקת.
מי שקיצוני כאן, זו מי שמסוגלת להאשים נשים יולדות בהזנחה פושעת כי שיקול דעתן מורה להן אחרת ממך.
סליחה על החריפות.

ש.ב.א

משתמש סופר מקצוען
אני אישית ישנה הכי טוב רק עם התינוק.
זה לא סותר.
העניין בביות מלא, שלא כולן רוצות, שבד"כ יש עוד תינוקים בחדר...
לפי דעתי אם הביות מלא היה בחדרים פרטיים הביקוש היה גובר.

החכמה צודקת

משתמש מקצוען
אין הצדקה רפואית משמעותית לשהית האם/היילוד בבית החולים מעבר ל-8 שעות.
יולדת טריה היא בגדר חולה שיש בו סכנה אותי זה מרגיע שאני נמצאת בסביבה רפואית מקצועית.
תכל'ס הרבה נשים חולמות להשתחרר מוקדם יותר לו היו נותנים.

ש.ב.א

משתמש סופר מקצוען
את יודעת מה ההבדל בינך לביך @shira bira ?
ששירה מעודדת, אבל סומכת גם על שיקול דעתי, אם החלטתי שלא מתאים לי (כי בא לי להתפנק, טוב? סבלתי 9 חודשים ואני הולכת להשקיע את כל החיים שלי סתם, כידוע. רק כדי להתפנק).
אצלך אין אופציה שניה (כן, יש מקרי חירום, אבל...). מי שלא סבורה כמוך (מסיונרים, כלשונך) היא מזניחה פושעת (לא אני אמרתי...).
אם יש מישהי שתגרום יותר לחשוב על ביות - זו שירה ולא את, עם הגישה האגרסיבית והמוחקת.
מי שקיצוני כאן, זו מי שמסוגלת להאשים נשים יולדות בהזנחה פושעת כי שיקול דעתן מורה להן אחרת ממך.
סליחה על החריפות.
כל מילה
יש נשים שזו אפילו לא אופציה בשבילן. ביות מלא יכול להיות לפעמים מסוכן לתינוק.

החכמה צודקת

משתמש מקצוען
זה לא סותר.
העניין בביות מלא, שלא כולן רוצות, שבד"כ יש עוד תינוקים בחדר...
לפי דעתי אם הביות מלא היה בחדרים פרטיים הביקוש היה גובר.
צודקת אני באמת זכיתי בחדר שלילה אחד היה ריק ....ובלילה השני היה פחות נוח.

תמי אחת

משתמש סופר מקצוען
אני אישית ישנה הכי טוב רק עם התינוק.
הקודמת שלי היתה צרחנית (עד היום קשה עם שינה). לא היה מצב של שינה יותר משעתיים ברצף.
קצת פחות מתחבר לי עם האפשרות לישון. לא טוב ולא רע. פשוט - לישון.

מירי11111

משתמש סופר מקצוען
כתיבה ספרותית
אחרי פעם אחת שהייתי בסיוט מלא (בגלל הקורונה. לא היתה אופציה אחרת).
בעיני בית חולים אינו המקום למימוש החלום של אפס הפרדה
לא מבחינה בטיחותית (רק לי מרגיש פחד ללכת לישון במקום ציבורי כשהתינוק שלי מונח לידי תכל'ס בלי השגחה כי אני הרי ישנה?!)
לא מבחינת האם . אלא אם כן יש לה באמת עזרה רציפה בבית החולים כמו שתהיה בעזרת השם בבית.
כי אם לא - תוצאות אפשריות הן - חוסר שינה המביא למיעוט חלב וצרחות של התינוק ואז יותר חסר שינה והמון תסכול ודמעות.

בעיני - בבית החולים התינוקיה היא מקום מעולה לתינוק. בכל התינוקיות שאני שהיתי בהן בשנים האחרונות תינוקות לא צרחו זמן ממושך. הצוות מזעיק את האמא ממש במהירות יחסית.
והאמא יכולה תמיד להשאיר את התינוק לידה חוץ מבשעות הלילה המאוחרות.

מי שקשה לה עם תינוקיה - צריכה לדעתי האישית לקום וללכת הביתה/לאמא = סביבה בטיחותית רגועה ותומכת - במידי. אין הצדקה רפואית משמעותית לשהית האם/היילוד בבית החולים מעבר ל-8 שעות.

ממש ממש לא!
וזה מאוד תלוי ואינדיבידואלי!
ויולדת בשלושה ימים ראשונים היא חולה שיש בו סכנה וצריכה להיות בבית חולים. בית יולדות (כמעט) לא נועד בשביל התינוק!!!!!!

כשהתינוק לידי אני ישנה רגוע! כשהוא לא בסביבה אני לא ישנה (9 חודשים ישנו צמוד ופתאום ככה לגרש אותו? לא יפה!)
יש פעמים שהיולדת אכן צריכה מנוחה ולא רוצה או לא יכולה או לא כל דבר אחר ולכן הגיוני מאוד להשאיר בתינוקייה.

בעדינות אני אגיד שפעם ראשונה שהלכה לי הנקה בקלילות הייתה אחרי ביות מלא.
זה מאוד תלוי!!!

מכירה מישהי שתמיד טענה כמוך עד שיום אחד החליטה שהיא משאירה את התינוק לידה בלי אפס הפרדה (שוכחת להחזיר לתינוקייה) ופתאום היא הבינה שזה לא כזה גרוע ושזה כן מתאים לה.

הצהרות בומבסטיות לשני הכיוונים ממש ממש לא נכונות טועות ומטעות!!!

החכמה צודקת

משתמש מקצוען
הקודמת שלי היתה צרחנית (עד היום קשה עם שינה). לא היה מצב של שינה יותר משעתיים ברצף.
קצת פחות מתחבר לי אם האפשרות לישון. לא טוב ולא רע. פשוט - לישון.
אצלי בביה"ח הוא ב"ה היה רגוע ובבית הוא נהיה צרחן...(עד שהורדנו חלבי ועניינים..)
רציתי להבהיר שאני לא ישנה טוב כשהוא בתינוקיה, מובן?

קצרה

משתמש מקצוען
אין כללים בהנקה
תכתבי שבשבילך זה טוב.

א. יש כללים בהנקה עובדה שיש מקצוע ששמו "יועצת הנקה".
איך ומתי נוצר החלב ואיך הוא מתרבה - זה כללים ברורים וידועים.
נכון הדבר שכל ילד שונה וכל תחילת הנקה שונה.
זה עדיין לא סותר את הכללים הברורים לריבוי חלב: שינה ומנוחה מספקת, תזונה מספקת ,הנקה מסודרת.
ב. כתבתי למעלה מה אני עושה למען הצלחת ההנקה וריבוי השינה. בדיוק כבקשתך.
פשוט ציינתי שבית חולים אינו מקום מתאים למנוחה מספקת. (בינינו : גם כששמים את התינוק בתינוקיה. זה רק קצת איזון לחוסר המנוחה האפשרי בתנאי בית חולים.) אלא אם כן יש עזרה מספיקה במקום.
אגב : בלידה האחרונה פגשתי ביולדת באפס הפרדה שבכתה ליועצת ההנקה על הוספת תמ"ל רבה מדי לתינוק הצרחני ועצתה של היועצת היתה "הביתה מיד. לקבל עזרה ולנוח"....

מצב
הנושא נעול.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  105  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה