זה לא נכון. יכול להיות שבשע"צ החדר מרווח יותר, אבל גם בעין כרם זה אפשרי. מנסיון.אין אפשרות להכניס את התינוק לחדר השירותים
זה לא נכון. יכול להיות שבשע"צ החדר מרווח יותר, אבל גם בעין כרם זה אפשרי. מנסיון.אין אפשרות להכניס את התינוק לחדר השירותים
לא יודעת לגבי המחלקה הרגילה, הייתי במחלקת אפס הפרדה.מה ההתנהלות במחלקה הרגילה?
לא חושבת שאהיה מסוגלת לאפס הפרדה.
(אלא אם יש חדרים פרטיים, מה שלא ידוע לי שקיים שם)
בזמן מקלחת? בלי להרטיב את התינוק? איך?זה לא נכון. יכול להיות שבשע"צ החדר מרווח יותר, אבל גם בעין כרם זה אפשרי. מנסיון.
זה בד"כ מספיק גדולבזמן מקלחת? בלי להרטיב את התינוק? איך?
סתם לגבי המקלחת, זה לא שמתרחצים כל שעה, ואפשר לתזמן את זה לזמן שמישהו בא לבקר, בעל/אמא/אחות והם משגיחים בינתיים על התינוק.בזמן מקלחת? בלי להרטיב את התינוק? איך?
כמו שקל לראות באשכולות האחרונים, אני בטראומה מהאשפוז האחרון שליוסתם כך רציתי לשמוע האם זה מומלץ גם בלידה ראשונה
לכן חשוב לוודא מראש לא רק האם יש אופציה לביות מלא, אלא גם מה היחס של האחיות במחלקה ליולדת שצריכה עזרה. אם הן לא בעניין, חשוב לדאוג שיהיה ליולדת מישהו כזה מטעמה (בעל/אמא/ אחות...), או ללכת לבי"ח עם יחס יותר מתחשב. חשוב במיוחד בלידה ראשונה, אבל לא רק (גם ילד חמישי יכול פתאום להיות יותר מאתגר מאחיו, ולהפתיע את אמא שלו שחשבה שהיא לא צריכה עזרה)כמו שקל לראות באשכולות האחרונים, אני בטראומה מהאשפוז האחרון שלי
מלבד ההתמודדות שלי עם הצוות המתנכר וקשיים שלא צפיתי להם,
היתה לי בחדר יולדת לידה ראשונה................
לא, לא, אמאלה ואבאלה הסיוט.
התינוק צ-ר-ח, אבל מה זה צרח? כמו שופר רב עוצמה,
לא להאמין שנולד רק אתמול. צרחות אימים.
ולא אכל. ולא ינק. ולא ישן. צרחות צרחות צרחות
והאחיות? דברי לקיר... 'בחרת ביות'
פשוט לא להאמין.
אבל האישה היתה גם לבד, וזה פשוט לא לענין בעיני, לידה ראשונה, הכל חדש,
זה יכול ללכת מקסים ומדהים ומחבר, אבל זה יכול להיות גם מאתגר ומייאש ברמות.
אחרי יממה עברתי חדר, אבל ההיא נשארה שם עם הצרחן שלה והחוסר אונים..
בחדר השני היתה יולדת אחרת בלידה ראשונה,
אבל הם באו היא ובעלה בהתגייסות מלאה לביות.
היא נחה, הוא חיתל, היא הניקה, הוא הלך להביא אוכל,
זה היה שפוי ונהדר.
(בשבילה כמובן... כחברת חדר זה פחות אהמ - אבל עדיף מתינוק צורח ואמא בוכיה)
בלידות באות זה פחות בא בחשבון כי יש ילדים בבית,
אבל לדעתי אם יולדת בלידה ראשונה עושה את זה כדאי שתדאג לבק-אפ משפחתי כלשהו.
יכול להיות שזה יהיה קסום.. ותהיי באנרגיות.. ותסתדרי ממש טוב עם כל הקשיים..
אבל גם יכול להיות שלא.
זה אמנם תקף גם ליולדת בלידה מתקדמת, אבל בטח ובטח כשמדובר בלידה ראשונה ובבלתי נודע הגדול.
אני לא חושבת שילדי הגדולים שהיו בתינוקיה מצולקים מזה. אני לעומת זאת- כן...בתור אימא צעירונת, אספר ש"לבושתי הרבה" ישנתי לי בשלווה, האשכול כאן גרם לי לתהות האם בנותיי מצולקות, אז זהו שלא, ב"ה הם מתוקות וגדלות בנחת...
אני כואבת עבורך ולכן אומרת שמבינה גם את הצד שבוחר לביית מלא!אני לא חושבת שילדי הגדולים שהיו בתינוקיה מצולקים מזה. אני כן...
ילדתי שם לידה ראשונה. בחדר לידה, בסוף הלידה המיילדת שאלה אותי אם אני רוצה אפס הפרדה או תינוקיה, כי מדובר ב-2 מחלקות שונות לחלוטין ועושה רושם שמה שאת מחליטה - אין חרטות.מישהי יודעת מה קורה באסותא אשדוד?
זה נשמע שנהנית מאד ב"ה.ילדתי שם לידה ראשונה. בחדר לידה, בסוף הלידה המיילדת שאלה אותי אם אני רוצה אפס הפרדה או תינוקיה, כי מדובר ב-2 מחלקות שונות לחלוטין ועושה רושם שמה שאת מחליטה - אין חרטות.
לא יודעת מה עבר עלי, הייתי אחרי לידה ארוכה מאוד (יומיים צירים), ממוטטת מחוסר שינה, ופשוט עניתי לה בלי למצמץ - אפס הפרדה, נכנסתי פתאום לפאניקה שהתינוק לא יהיה איתי.
יכולה להגיד לך שלא התחרטתי לשניה אחת!
החדרים במחלקה מאוד גדולים ומרווחים, 2 יולדות בחדר, ויש מקלחת גדולה ממש
האחיות מאוד נעימות וקשובות, ובאות לעזור בכל מה שצריך
את צריכה להחליף טיטולים ובגדים (הכל נמצא בשפע בחדר), ולגבי מקלחת - מעניין, אבל כשרציתי לרחוץ אותו וביקשתי מהאחות שתבוא לרחוץ (בעיקרון, כל מה שלא הסתדרתי איתו - פשוט ביקשתי יפה והן היו מקסימות ממש), האחות המליצה לי לא לרחוץ את התינוק בכלל ביומיים הראשונים לחייו, כי מתברר שזה נכון וטוב יותר לתינוק. כשרציתי בכל אופן לשטוף לו את השיער, שהיה מלוכלך מאוד - האחות עשתה זאת בשמחה ובעדינות.
בעלי הגיע חופשי, וגם בלילה היה אפשר להשאר (באותה מידה - גם בעלה של היולדת השניה, לי אישית זה לא הפריע, החדרים גדולים ומרווחים והשכנה ובעלה היו שקטים)
לגבי אוכל - אני ילדתי בגל השני של הקורונה, כך שחדר האוכל היה סגור וכולן קיבלו אוכל למיטה. האוכל היה חביב מינוס בעיני, אבל יחס הולם בלידה, זמינות מהירה של אפידורל (תוך 5 דקות בערך), ויחס מכבד ונעים בשהות במחלקה - עדיפים בעיני מכל בית חולים מפואר עם אוכל משובח.
ככלל, אני ממליצה מאוד ללדת בבתי חולים שאין בהם עומס מטורף וכמויות מסחריות של יולדות ותינוקות, אם מתאפשר כמובן. היחס והסבלנות אחרים לגמרי.
כאחת שחלשה מאד אחרי לידה וישנה מאד חלש, חוששת מהלילות עם תינוק נוסף בחדר (של השכנה).ילדתי שם לידה ראשונה. בחדר לידה, בסוף הלידה המיילדת שאלה אותי אם אני רוצה אפס הפרדה או תינוקיה, כי מדובר ב-2 מחלקות שונות לחלוטין ועושה רושם שמה שאת מחליטה - אין חרטות.
לא יודעת מה עבר עלי, הייתי אחרי לידה ארוכה מאוד (יומיים צירים), ממוטטת מחוסר שינה, ופשוט עניתי לה בלי למצמץ - אפס הפרדה, נכנסתי פתאום לפאניקה שהתינוק לא יהיה איתי.
את צריכה להחליף טיטולים ובגדים (הכל נמצא בשפע בחדר), ולגבי מקלחת - מעניין, אבל כשרציתי לרחוץ אותו וביקשתי מהאחות שתבוא לרחוץ (בעיקרון, כל מה שלא הסתדרתי איתו - פשוט ביקשתי יפה והן היו מקסימות ממש), האחות המליצה לי לא לרחוץ את התינוק בכלל ביומיים הראשונים לחייו, כי מתברר שזה נכון וטוב יותר לתינוק. כשרציתי בכל אופן לשטוף לו את השיער, שהיה מלוכלך מאוד - האחות עשתה זאת בשמחה ובעדינות.
בעלי הגיע חופשי, וגם בלילה היה אפשר להשאר (באותה מידה - גם בעלה של היולדת השניה, לי אישית זה לא הפריע, החדרים גדולים ומרווחים והשכנה ובעלה היו שקטים)
לגבי אוכל - אני ילדתי בגל השני של הקורונה, כך שחדר האוכל היה סגור וכולן קיבלו אוכל למיטה. האוכל היה חביב מינוס בעיני, אבל יחס הולם בלידה, זמינות מהירה של אפידורל (תוך 5 דקות בערך), ויחס מכבד ונעים בשהות במחלקה - עדיפים בעיני מכל בית חולים מפואר עם אוכל משובח.
ככלל, אני ממליצה מאוד ללדת בבתי חולים שאין בהם עומס מטורף וכמויות מסחריות של יולדות ותינוקות, אם מתאפשר כמובן. היחס והסבלנות אחרים לגמרי.
בהחלט, מסכימה מאוד.זה נשמע שנהנית מאד ב"ה.
חשוב לא להחליט מראש ולבחון לפי המצב .
אכן, לא חושבת שיסכימו.כאחת שחלשה מאד אחרי לידה וישנה מאד חלש, חוששת מהלילות עם תינוק נוסף בחדר (של השכנה).
(בלידה האחרונה אפילו ביקשתי שלא יעירו אותי בלילה)
לכאורה באפס הפרדה אין מצב פתאום להתחרט ולבקש שיקבלו את התינוק למספר שעות. לא?
ויש בעלים שלא מתאים להם להישאר בבי"ח בלילה.
(בטח לא כשיש ילדים נוספים בבית, ב"ה)
אוווווו זכרון רחוק יש לך.אשכול לא פשוט.
כאחת שבייתה בלידה האחרונה ותשמח לביית בעתיד קשה לי עם השיפוטיות כלפי מי שלא מבייתת.
מצדדות הביות- אפשר להציף לתודעה את חשיבות ויתרונות הביות. ידע הוא כח. תודעה יכולה לשנות חיים.
אי אפשר להפוך את זה לסולם ריכטר של אימהות (בשורוק).
זה עוול להכפיף את כל הציבור לסרגל בלתי גמיש שבשמו מודדים יולדות. ולא משנה מאיפה באו ומה תנאיהן.
ואין שום גאווה במילים "אני מסיונרית".
כי אכן מיסיון עיוור לצרכים של האדם שמולו. הוא ורק הוא יודע מה טוב לזולתו.
והכי הזוי לי שחלק מהשיפוטיות באה מפיהן של נשים שהתלוננו ובצדק גמור על טרור הנקה.
כולן רוצות לתת הכל לילדיהן. כולן תעשינה מה שהן יכולות לשם כך.
חותמת על כל מילה שלך, ומוסיפה שכמובן כל הבדיקות, (בדיקת רופא, שמיעה, סקר) החיסון, משחת עיניים, הכל נעשה אצלך בחדר.ילדתי שם לידה ראשונה. בחדר לידה, בסוף הלידה המיילדת שאלה אותי אם אני רוצה אפס הפרדה או תינוקיה, כי מדובר ב-2 מחלקות שונות לחלוטין ועושה רושם שמה שאת מחליטה - אין חרטות.
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
26.11
כ"ה חשוון
אירוע שיתופים ייחודי
בוטים מספרים על עצמם
בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.
הכניסה חופשית!
27.11
כ"ו חשוון
נפתחה ההרשמה!
קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכו
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו: