דרוש מידע ביגוד יד שניה, למה לא?

תמי פליישמן

משתמש פעיל
צילום מקצועי
אני שלחתי שנה שעברה ילד בן פחות 4 לגן ביום חורפי של שיא הגשם עם מכנס פוטר אפור מכובד אבל חם.(הרגיש לי שזה הכי יחמם אותו)
כל הילדים שרו לו פרעה בפיגמה. מאיפה זה בא להם??

סה"כ ילד בן 4
קרה לי גם
וגם ששלחתי למעון ילד בן שנתים עם חליפת פוטר שהמכנס עם ציורים -דוגמאות המנהלת של המעון שאלה מה קרה הוא לכלך?- כאילו שחייבים מכנסים מחוייטים למעון..

דיני

משתמש מקצוען
ומה תגידי אח"כ במפגש גיסות בחנוכה כשישאלו אותך מאיפה הבגד היפה הזה ?????
מה הבעיה?
אני אומרת בגאווה גדולה: השמלה המהמת הזאת מהשקית ששכנה העבירה לי.

ב"ה אין לי בעיה כלכלית לקנות לילדה שמלות כמה שצריך, אבל אין לי זמן וסבלנות, ויותר בקטע של "בל תשחית" - אם אני שומעת על מישהי (שכנה/אחות) שרוצה למסור ביגוד יד 2, אני לוקחת משם בכיף את מה שמתאים לי, ושמחה שהשתמשתי ולא הלך לפח.

אולי דווקא אלו שכן קשה להם להוציא 150 ש"ח על שמלה לילדה (שלא לדבר על סט), נבוכים מאד שיחשבו שהם עניים ולכן עושים מאמץ ולא משתמשים ביד-2, קטע נחיתי כזה.

דיני

משתמש מקצוען
קרה לי גם
וגם ששלחתי למעון ילד בן שנתים עם חליפת פוטר שהמכנס עם ציורים -דוגמאות המנהלת של המעון שאלה מה קרה הוא לכלך?- כאילו שחייבים מכנסים מחוייטים למעון..
אני מלבישה מכנסיים מחויטות רק בשבת, מאחרי המקלחת עד הקידוש כזה, ובעיקר כשנוסעים לסבתא.
עד גיל של גן עירוני הנוחות מעל הכל. מסכן הילד.

דיני

משתמש מקצוען
זה בדיוק מה שכתבתי.
שאם זה יצליח הבגדים לא יעברו כמה ילדים.
הצורך לשמור בארון יתייתר. כי לילד הבא תקחי בגדים במצב מעולה מהמכירה בגרושים. ואת הבגדים שלך מישהי אחרת תקנה במצב מעולה.
העניין הוא שלילד הבא אני שומרת גם בגדים במצב מצוין, לא רק מעולה.
הרבה בגדים אני יודעת שלגמח לא יקבלו אבל לי עדיין כיף להלביש את זה, אז אני שומרת לילד הבא.
לכן אני משתדלת לשמור מה שאפשר ולא להעביר, על אף מידת הנדיבות הטבועה בי :p, פשוט כי אני יודעת שמהגמח זה יעוף ישר לפח, וחבל.
אני מעבירה לגמח פריטים שלא התאימו מכל מיני סיבות (או מה שנשאר מהחבילות שקיבלתי מהגיסות) אבל עדיין במצב חדש. ולא, לי אישית אין כח לנבור בערמות שם.

דיני

משתמש מקצוען
בלת''ק חלקי
אני יכולה להגיד לכם, אני חוצניקית, וכשבאתי לארץ וראיתי מה הרף (הן במבחינת לבוש, מותגים וכו..) הזדעזתי..
אנחנו רגילים וכמעט לא שמים לב שההתנהלות היא לא תקינה!
לא זה לא הגיוני שאנשים לוקחים הלוואות על בגדי ילדים שכל שמלה עולה 200-300 ש''ח, לא זה לא הגיני שלוקחים הלוואה כדי לקנות עגלת מותג.
כל החנויות של הבגדים הם במחירים הזויים, הרף של הציבור החרדי בארץ הוא כמו הרף של העשירים בחו''ל.
ובואו לא נשווה את ממוצע ההכנסות כאן ושם, וממוצע ההוצאות כאן ושם.
אני חושבת שיש משהו שהשתבש, אני לא חושבת שזה הוגן שהרף נשאר כזה גבוה, ושבחורה שרוצה להיות IN בחברה צריכה לקנות סט של בגדי שבת ב1000 ש''ח.
אז כן, אנחנו בני תורה , אנשים פשוטים, אני לא מבינה, למה לנו כל הלוקסיוס הזה?
ברור שיש הידור מצווה, ותמיד כיף להתלבש יפה והכל אבל זה כבר עבר את גבול הטעם הטוב.. לדעתי..
ואני תמיד לבושה מכובד ויפה, והילדה שלי כנ''ל.
אני כשאני רואה מה קורה סביבי , אני פשוט המומה..
וסתם דעתי האישית, גם שאם הייתי מיליונרית - לא הייתי משקיעה לדוגמא בשמלה ב2500 ש''ח לחתונה של אח או אחות.
ברור שמלה יפה ומכובדת ושיושבת יפה והכל, מאוד מאוד חשוב לי אסטטיות, אבל זה כאן מוגזם!
זה מה שאני רוצה לשדר לילדים שלי? שבחתונה הכי חשוב שאנשים יגידו ואוווו וכל הטירוף הזה סביב הלבוש החיצוניות..
עוד פעם , זה עניין של גישה ..
אני לא יודעת באיזה מגזר ועיר את מסתובבת, אבל זה לא המצב ככה בכל המקומות.
יש לי 2 בנות מתבגרות ואף פעם לא הוצאנו יותר מ-300 ש"ח על שמלה, וגם זה רק לצורך מיוחד.
קונים בסוף עונה ושומרים לחגים הקרבים, או זויה וכדו' (פחות 'לבוש' אבל לשבת שבת יש שם דברים נחמדים)

שמלה לילדה חושבת שמעולם לא הוצאתי יותר מ-180, ובד"כ באזור המאה, ורק אחד לכבוד החג. השאר - בסוף עונה או מהחבילות או מהאחיות הגדולות, או מלידר.....

שמלות לחתונה מקובל מאד לשכור, ויש גמחים טובים שנותנים בעלות של ניקוי יבש דברים יפים ואופנתיים.

BIZZARC- עשירה

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
הדמיות בתלת מימד
עיצוב ואדריכלות פנים
קרה לי גם
בין פוטר שנראה פיג'מה למכנסיים מחויטים יש עוד מכנסיים נוחות שנראות טוב ולבוש ומחממות :)

דיני

משתמש מקצוען
אולי הגיע הזמן לטפל ב"מה יגידו"
הטיפול היחיד במה יגידו הוא בנפש שלנו פנימה, באמירה שכל אחד אומר לעצמו.
אם את תרגישי בטוחה בעצמך ובעקרונותייך, ההרגשה הזו תזלוג החוצה ותשפיע גם על אחרים עד שלאט לאט השינוי יקרה.

ניק 8129

משתמש מקצוען
אוי, כאן צחקתי!!
ראית פעם איך נראית קנייה של זוג חילוני ללידה???
אני רואה מקרוב ממש לידי, לבכות מצחוק!
חברה, אל תבעטו בעצמכם כ"כ הרבה, יש מה לתקן, אבל מכאן ועד ללימוד מאחינו החילונים, וואהו, הדרך ארוכה.
אגב, הם קונים מותגים שסביר להניח שאתם לא מכירים, אבל לא לדאוג, מחיר התחלתי של אותו מותג הוא מ 8000 ומעלה.
ולכן אנחנו קונים מהם...

BIZZARC- עשירה

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
הדמיות בתלת מימד
עיצוב ואדריכלות פנים
מה אתם אומרים אם אני יפתח חנות שכזאת במרכז בני ברק
ילך לי...
רק השאלה מאיפה יגיעו לי הבגדים!!!
אתה יודע כמה יקר חנות במרכז בני ברק??
יש לך נדיב שיכסה את כל ההוצאות?
זה עוד לפני הבגדים...

ככר השוק

משתמש מקצוען
בין פוטר שנראה פיג'מה למכנסיים מחויטים יש עוד מכנסיים נוחות שנראות טוב ולבוש ומחממות :)
למה ילד בן שנתיים צריך "להיראות טוב ולבוש"? מה לא בסדר עם מכנס נקי, נח ומחמם? מי הכניס את הסטנדרטים המטורפים האלה מגיל 0 ועד זיקנה? ולמה זה קרה רק בציבור החרדי, הערכי והפנימי והלא חיצוני לכאורה, מכל הציבורים בעולם?

BIZZARC- עשירה

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
הדמיות בתלת מימד
עיצוב ואדריכלות פנים
למה ילד בן שנתיים צריך "להיראות טוב ולבוש"? מה לא בסדר עם מכנס נקי, נח ומחמם? מי הכניס את הסטנדרטים המטורפים האלה מגיל 0 ועד זיקנה? ולמה זה קרה רק בציבור החרדי, הערכי והפנימי והלא חיצוני לכאורה, מכל הציבורים בעולם?
מה הבעיה שהוא יראה טוב ולבוש?

BIZZARC- עשירה

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
הדמיות בתלת מימד
עיצוב ואדריכלות פנים
בבית שלי אולי אני גרה במרכז בני ברק
אז זה כבר לא יהיה חנות אלא מכירה
ותבדקי שיש לך תנאים לזה בבית ואנרגיות לכל ההשלחות כשאת לא מקבלת כמעט תמורה.
אם את ושה למען התנדבות- מעולה.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  60  פעמים

לוח מודעות

למעלה