הם ירוויחו הרבה יותר אם הם יעסקו במקצועות הכפייםואלו שאינם בעלי חוש מסחרי?
אלו שיודעים לעבוד באמונה ובאמינות אצל המעסיק שלהם, ולקבל את המשכורת החודשית שלהם ולהיות מרוצים ממה שיש להם?
מאשר הסכומים בהם הם משתכרים כעת כמחסנאים או מסדרי מדפים
הם ירוויחו הרבה יותר אם הם יעסקו במקצועות הכפייםואלו שאינם בעלי חוש מסחרי?
אלו שיודעים לעבוד באמונה ובאמינות אצל המעסיק שלהם, ולקבל את המשכורת החודשית שלהם ולהיות מרוצים ממה שיש להם?
לו יהיה כדבריך. אין לי עניין שיעבדו כמחסנאים או מסדרי מדפים.הם ירוויחו הרבה יותר אם הם יעסקו במקצועות הכפיים
מאשר הסכומים בהם הם משתכרים כעת כמחסנאים או מסדרי מדפים
אושר עד לוקחים עובדים תותחים! חרוצים! מיומנים!אושר עד דוגלים בהעסקת עובדים חרדיים
גם בשדרת הניהול
ולא ראיתי שהם נהפכו ל'סופר דרינק'
תסלח לי - אבל אתה פשוט לא הבנת את התזה של רפאל וואהל. בכלל!אושר עד לוקחים עובדים תותחים! חרוצים! מיומנים!
חרדים, חילונים, נשים וגברים, מכל הסוגים והמינים.
הם לא לוקחים "עובדים חרדים" של "וחי אחיך עמך"
ואושר עד מוכיחה את התזה ההפוכה לזו של רפאל וואהל - הם מצליחים כי יש להם מוצר פנטסטי למכור. לא כי הם חרדים, לעולם לא תראה שלט שאומר "וחי אחיך עמך תקנו באושר עד".
בכוונה?עבדים חרדים
אתה ורפאל וואהל מעלילים על הציבור החרדי שהוא לוקח עובד חילוני טוב בשעה שיש לו עובד חרדי טוב. זה בדיוק מה שאתה כותב.תסלח לי - אבל אתה פשוט לא הבנת את התזה של רפאל וואהל. בכלל!
אושר עד לוקחים עובדים תותחים! חרוצים! מיומנים! ואם הם חרדים - זה יתרון עצום מבחינתם!
אף אחד לא ביקש ולא המליץ לאף אחד, להפוך את העסק שלו לארגון חסד. כן מנסים להסב את תשומת הלב של כלל בעלי העסקים: אתם מחפשים עובדים? תשקיעו עוד טיפה מאמץ, ותנסו לגייס כמה שיותר חרדים לעבוד בעסק שלכם. אל תפטרו את עצמכם מהחובה הזאת.
אני גם חושב כך, אבל להבדיל ממך אני לא חושב שזה מגיע מתוך כוונה רעה, אלא בסך הכל מחוסר שימת לב.אתה ורפאל וואהל מעלילים על הציבור החרדי שהוא לוקח עובד חילוני טוב בשעה שיש לו עובד חרדי טוב. זה בדיוק מה שאתה כותב.
נכון. רק אדייק את המשפט מעט:אתה ורפאל וואהל מעלילים על הציבור החרדי שהוא לוקח עובד חילוני טוב בשעה שיש לו עובד חרדי טוב. זה בדיוק מה שאתה כותב.
למה שיתמקדונכון. רק אדייק את המשפט מעט:
לא "בשעה שיש לו", אלא "בשעה שהוא לא מוכן להתאמץ ולחפש קצת יותר אחר עובד חרדי טוב". ולצערנו, זה המצב בהרבה מאוד תחומים.
"טמפו" האהוב עליך כל כך - כדוגמא. מה היה קורה לחברת טמפו הגדולה, אם הם היו משקיעים קצת יותר אנרגיות לאתר עובדי פס ייצור מהחברה החרדית? יש כאלו שלא מתאימים לעבודות אחרות, ומעולים בעבודה בפס ייצור, אבל לטמפו יותר קל לאתר עובדים בלי לנסות להתמקד בקהל מסוים. וחבל מאוד.
אולי יחסכו במשגיחים...למה שיתמקדו
לפעמים לא בודקים אפילו האם לעובד החרדי יש מה להציעאתה ורפאל וואהל מעלילים על הציבור החרדי שהוא לוקח עובד חילוני טוב בשעה שיש לו עובד חרדי טוב. זה בדיוק מה שאתה כותב.
קראת את האשכול הזה??למה שיתמקדו
בדקת כמה עבודות יש שהחרדים מוכנים לעשות את אותה עבודה באותו איכות/תפוקה באותו מחיר ובאותו זמינות כמו הערבי/חילוני?קראת את האשכול הזה??
הטענה של רפאל וואהל, שלי הקטן ושל עוד רבים היא מאוד פשוטה:
אדם חרדי בעל חברה/מפעל גדולים, משלם עשרות אלפי שקלים בחודש משכורות. במקום לנסות לפחות להשאיר את הכסף הזה בתוך הציבור החרדי, ולהוציא עוד כמה אנשים ממעגל פושטי היד - הוא אפילו לא מנסה לחפש אותם, ושולף אוטומטית את הראשונים שזמינים לו. הם חילונים? שיהיה... ערבים? גם טוב...
אני בפירוש לא מדבר על תשלום משכורות גבוהות יותר, או על עבודה איכותית פחות. אבל על כל עובד חילוני שמועסק אצל אדם חרדי, כמעט בוודאות ניתן לומר שהמעסיק עם קצת מאמץ היה יכול למצוא חרדי שיעשה את זה. וחי אחיך עמך!
רפאל וואהל (שנגדו נפתח האשכול הזה), בהחלט טוען שצריך לעשות גם מסע תודעתי בקרב הציבור החרדי, שאין עבודה שמביישת את בעליה. זה בהחלט נכון, אבל זה לא פוטר את בעלי החברות והמפעלים מהחלק שלהם.בדקת כמה עבודות יש שהחרדים מוכנים לעשות את אותה עבודה באותו איכות/תפוקה באותו מחיר ובאותו זמינות כמו הערבי/חילוני?
צריך לזכור שאם רוצים פועלים פשוטים אפשר לפנות לחברת כח אדם שמביא פועלים לפי דרישה ולעומת זאת אם רוצים להביא חרדים זה דורש הרבה יורת עבודה וגם מגביל כי החרדי רוצה לעבוד עם חרדים ואם הולכים על מהלך של שכירת פועלים חרדים צריך שכל הפועלים יהיו חרדים.
לרוב יחפשו חרדים במקום שיש להם יתרון אמיתי על פני המתחרה (כמו בטיחות/אמינות/שירות לקוחות וכו')
קו העוני אתה מתכוין לשו"ע יורה דעה סימן רנג כמובןעמוק מתחת לקו העוני.
אני מתכוין שקו העוני הוא קו דמיוני הוא לא נמדד לפי יכולת הקניהקו העוני אתה מתכוין לשו"ע יורה דעה סימן רנג כמובן
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
26.11
כ"ה חשוון
אירוע שיתופים ייחודי
בוטים מספרים על עצמם
בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.
הכניסה חופשית!
27.11
כ"ו חשוון
נפתחה ההרשמה!
קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכו
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו: