עזרה את חרדי/ת בעמדת ניהול?

מצב
הנושא נעול.

ניאגרה

משתמש פעיל
ממש ממש לא מסכימה
אני עבדתי תחת בוסית חילונית במשרד חילוני והיה שם גיהנום!!
אם בטעות עשיתי משהו שקשור לדת (כתבתי בס"ד באיזה מסמך רשמי..) היא יצאה עלי על מאתיים לעיני כולם (ורק מלראות אותן מהנהנות כהסכמה כבר רציתי להיבלע ברצפה)

ועברתי 2 בוסיות חרדיות מהממות, אכפתיות, מבינות עניין
והאמת- בזכותם גם התפתחתי הרבה יותר

חיה4

משתמש מקצוען
אני חושבת כשאישה חרדית עובדת תחת אישה חרדית זה מעיר יצר של קנאה טבעי.
ואז כל מעשה של המנהלת נחשב לרודנות וכו'.
למול מנהל חילוני שאין לנו יחס השוואתי בכלל.

וחז"ל כבר אמרו לאן קנאה מובילה את האדם.

Savyon

משתמש פעיל
מנהלת חרדית חושבת יותר שהעובדת החרדית בידיים שלה...
כי אישה חרדית שמחפשת עבודה לפעמים מעדיפה מקום שיש בו עוד חרדי(ו)ת
יש יותר נושאי שיחה משותפים וכו---
ההרגשה היא גם אם את מתפטרת "יש המוןןןןןןןןןןן שרוצות" "קל לי לגייס" "קיבלתי המוןןן קו"ח" ראינתי המוןןןן"

liv

משתמש פעיל
עיצוב גרפי
כשאת אומרת גויים נבראו בצלם את גם מתכוונת לאירנים? לנאצים? למי בדיוק???

בקשר לחילוניים אני עובדת על עצמי לא לבוז להם, אבל אני לא השקר את עצמי זאת עבודה!!
בתחילת עבדתי עבדתי עם חילונים כל אחת סיפרה לי את סירחונה... את חיי משפחתה הקשים... ומעז קשה לי מאוד להתפעל מהם, ושוב עובדת עבודה קשה לפחות לא לבוז. קיבלתי לפני כמה שנים דרישת שלום ממקום העבודה שעבדתי שהיו כמה שחזרו בתשובה לאחר שהבינו שהציבור החילוני פשט את הרגל... אין חיי משפחה תקינים, כשנפרדתי מהם אמרתי להם שתמיד חשבתי שהציבור החילוני יש חיי העולם הזה אבל אין להם חיי העולם הבא, אבל אחרי שעבדתי איתם גילתי שגם חיי העולם הזה אין להם, אף אחת לא כעסה כשאמרתי את זה כולם הסכימו איתי, כן גם החילונית שאת הסודות שלהם הפחדים שלהם הם סיפרו לי.
מכאן מגיע שורש הבעיה

מעבודה עם חילונים ועם חרדים הגעתי למסקנה אחת.
הלבוש החיצוני של הבנאדם לא אומר עליו כלום! ושוב כלום! ואגיד שוב כלום וכלום!!

ישנם אנשים חרדים-כי נולדו חרדים, לא עבדו על עצם בחיים ומתנהגים בצורה נוראית,
וישנם גם חילונים שנולדו חילונים אך הפלא ופלא הם חונכו כראוי, יש להם משפחה וילדים וחיי חברה וסיפוק ולא רע להם בכלל!!

עצם ההכללה שלנו לראות חרדי ולהדביק עליו סטיגמה של צדיק ולראות חילוני ולרחם זה שורש הבעיה בעיני, משם מתפתחות כל השאלות של ילדה שיצאה מהסמינר ופוגשת חילונים מול הפנים ומתבלבלת מכל מה שסיפרו לה עד היום, ונדהמת שהבוסית החרדית מתנהגת לא יפה והחילוני המאוס המסכן המסומם שבטח גם אין לו ילדים בגיל 50 מתנהג יפה וההבדל זועק לשמים.

2 מסקנות שמלוות אותי יום יום
1. אם לא תעבוד על עצמך כל יום כל היום הכיפה/הפאה שעל ראשך לא שווים כקליפת השום
2. אנחנו חיים כחרדים לא רק בגלל שהחיים שלנו על פני האדמה יותר טובים ונוחים (כנראה שכן אבל לא בדקתי...) בעיקר כי חיי העולם הבא שלנו שווים לנו יותר מהכל.

דיני

משתמש מקצוען
מכאן מגיע שורש הבעיה

מעבודה עם חילונים ועם חרדים הגעתי למסקנה אחת.
הלבוש החיצוני של הבנאדם לא אומר עליו כלום! ושוב כלום! ואגיד שוב כלום וכלום!!

ישנם אנשים חרדים-כי נולדו חרדים, לא עבדו על עצם בחיים ומתנהגים בצורה נוראית,
וישנם גם חילונים שנולדו חילונים אך הפלא ופלא הם חונכו כראוי, יש להם משפחה וילדים וחיי חברה וסיפוק ולא רע להם בכלל!!

עצם ההכללה שלנו לראות חרדי ולהדביק עליו סטיגמה של צדיק ולראות חילוני ולרחם זה שורש הבעיה בעיני, משם מתפתחות כל השאלות של ילדה שיצאה מהסמינר ופוגשת חילונים מול הפנים ומתבלבלת מכל מה שסיפרו לה עד היום, ונדהמת שהבוסית החרדית מתנהגת לא יפה והחילוני המאוס המסכן המסומם שבטח גם אין לו ילדים בגיל 50 מתנהג יפה וההבדל זועק לשמים.

2 מסקנות שמלוות אותי יום יום
1. אם לא תעבוד על עצמך כל יום כל היום הכיפה/הפאה שעל ראשך לא שווים כקליפת השום
2. אנחנו חיים כחרדים לא רק בגלל שהחיים שלנו על פני האדמה יותר טובים ונוחים (כנראה שכן אבל לא בדקתי...) בעיקר כי חיי העולם הבא שלנו שווים לנו יותר מהכל.
כתבת טוב, חוץ מהסוף,
כנראה שיש הרבה טוב בעולם הבא, בתורה שבכתב לא כ"כ מפורש, אבל בעולם הזה - בטוח.
יפה שעה של תורה ומעשים טובים בעולם הזה יותר מכל חיי העולם הבא.

יש משמעות לחיי תורה.

לעומת זאת, אנשים חילונים, גם אם יש זוגיות וילדים ופרנסה, כולם פוחדים מהמוות, מרגישים שרצים אל החידלון, ומנסים לברוח מזה כל אחד בשיטות שלו (קניות, טיולים, תחביבים, בריאות ועוד)
ובכלל, איך אפשר בלי התענוג והיופי שביהדות, נשגבה מבינתי.

כוכב103

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
עיצוב ואדריכלות פנים
עימוד ספרים
לא קראתי הכל
יש שתי נקודות שאני ראיתי בבוסים/ות חרדים/ות שגורמים להם להיות לא סמפטיים
א. לרובם אין כישורי ניהול, גם אם הם מקצוענים בתחומם. כישורי ניהול אין להם.
ב. הידע עד כמה אפשר לחנוק ולנצל חרדים ועד כמה חרדים הם פראיירים.
חילוני לא יעז להציע תנאים גרועים לעובד, או לרכב עליו ולבקש בקשות שלא כלולות בתפקיד שלו
כי הוא מבין שזה לא לגיטימי, וחרדי/ת מבינה עד כמה העובד/ת בכל מחיר תשאר בעבודה ועד כמה אפשר לסחוט אותה.
ולמה להציע לו/ה תנאים טובים או בונוסים אם אפשר בלי.

מבקשת מידע

משתמש מקצוען
כמו שכבר כתבו כאן, יש הבדל גדול מאד בין ניהול, להעסקה,
הנסיון שלי, הוא בניהול, אך לא בהעסקה, שם לצערינו יש המון ניצול.

מרגישה שאני חייבת להצטרף להכחשות, בקשר ליכולות ולאופי החרדי
עבדתי תחת הרבה מנהלות, כולן לא חרדיות לצערי, והיו כל כך הרבה סגנונות, שאני לא מבינה איך אפשר להכליל,

אני עצמי ניהלתי במצטבר כמה עשרות עובדים, וכמעט כולם הסתדרו איתי ממש טוב, ולא רצו לעבוד צוות או עבודה.

ברור שיש אנשים מורכבים בכל מקום, אבל אין יותר חרדיות כאלו,
להפך, באחוזים החרדים עם יותר מידות,
הייתי בודקת את הציפיות מהבוסית, נראה לי שזה הגורם.

לפי כ6 שנים, נהיתי מנהלת של מי שהיה בצוות שלי עד אותו היום,
אחת מהן חרדית, בפגישה הראשונה שלנו בתור מנהלת ועובדת הבהירה לי שהיא מדווחת על יותר שעות ממה שהיא עובדת! למנהלת הקודמת שלנו, חילונית מפחידה מאד, היא לא העזה לומר כזה דבר בשום צורה!
כשהבהרתי לה שאני לא בודקת שעות, אלא הספקים, היא שאלה אותי אם אני מראה לה את הדרך החוצה, וספרה לכולן כמה רשעית אני.

liv

משתמש פעיל
עיצוב גרפי
כתבת טוב, חוץ מהסוף,
כנראה שיש הרבה טוב בעולם הבא, בתורה שבכתב לא כ"כ מפורש, אבל בעולם הזה - בטוח.
יפה שעה של תורה ומעשים טובים בעולם הזה יותר מכל חיי העולם הבא.

יש משמעות לחיי תורה.

לעומת זאת, אנשים חילונים, גם אם יש זוגיות וילדים ופרנסה, כולם פוחדים מהמוות, מרגישים שרצים אל החידלון, ומנסים לברוח מזה כל אחד בשיטות שלו (קניות, טיולים, תחביבים, בריאות ועוד)
ובכלל, איך אפשר בלי התענוג והיופי שביהדות, נשגבה מבינתי.
צודקת
חוזרת בי
עדין אני חושבת שיש אנשים חילונים שהחיים יעברו עליהם בשקט ובמנוחה והם לא ירגישו בחיסרון של העומק הרגשי והסיפוק האמיתי בחיים, וכן יכול להיות שבבסיס הם מסכנים כי הם לא יודעים ומכירים את טעם האמת ובזה גם דומים להו שאנחנו בגלות וחיים בסדר את היום יום ולא יודעים טעם מתוק ואמיתי של חיי גאולה

ללא שם

משתמש צעיר
מכירים את הנושרים האלו שאומרים שאבא שלהם ירד עליהם אם לא התפללו טוב או לא למדו טוב ולכן הם שונאים את הדת?
כולם מבינים שאם אבא שלו היה חילוני היה יורד עליו אם לא היה קולע את הכדור לשער, כי יש לו בעיה באישיות שלו ובגלל שזה דתי זה מתבטא בדת.

לדעתי מסקנתה של הגב' שפתחה את האשכול לגבי מעסיקות חרדיות נובעת מאותה טעות, תחשבי לרגע, נניח שהבוסית החרדית הרעה שלך מחר עוזבת את הדת, אז מה? היא פתאום תשנה את עורה ותהיה נחמדה?

מבט אובייקטיבי

משתמש פעיל
רוצה להאיר זווית אחרת בנושא:
יותר מאשר הבוסים החרדים מנצלים העובדות החרדיות נותנות שינצלו אותם!!
ולמה אני אומר את זה?
שתי סיבות:
א. בעניין הידוע של הוראה, שכל מי שקצת מכיר יודע שהרשתות הגדולות עוברות על החוק ודופקות נגד דין תורה ולהבדיל חוקי המדינה את הגננות הסייעות והמורות, בשכר, ברצף עבודה, ובכל מה שהם יכולים.
בציבור הכללי היה מוגש תביעות, היו פונים להסתדרות וכו' וכו'
ובחרדים מה?? שותקים, והממסד החרדי מגבה את השחיתויות, ואיך תצא אברכית נגד מעצמה? שהיא יודעת שתוך תקופה קצרה ידפקו אותה במוסדות הילדים שלה ובכל מה שאפשר? אם מישהוא יתבע את החינוך העצמאי על גניבות, ישתקו לו? אם מישהוא יפתח הסתדרות מורות חרדי, ישתקו לו? מממ.....
ב. גם הבוסים החילונים דופקים את החרדים, תבדקו את מטריקס וכל חברת הייטק איזה תנאים נותנים לחילונים, ואיזה תנאי עבדות נותנים לחרדיות, שנואשות למצוא עבודה מופרדת בכל מחיר

malkykl

משתמש מקצוען
אני מנהלת, בחברה חרדית שעושה הכל כדי לבוא לקראת העובדות במקסימום. במשכורות, ביחס אנושי ועוד. הגעתי ממש "מלמטה" וקידמו אותי מאד ב"ה. כיום אני מנהלת צוות גדול, ומוכרחה להאיר כמה נקודות קריטיות:
* עוד כשעבדתי במקום חילוני, וסיפרתי לאבא שלי איך שחברה שעובדת במקום חרדי התלוננה על זה שבעלה נאלץ להישאר עם הילדים הרבה פעמים, הוא אמר לי- הביטול תורה של הבעל, הוא לא העסק של הבוס! אין לעובדת שום זכות להתלונן על זה ש"בגלל שהבוס לא מתחשב בי, ולא מוכן לתת לי להישאר עם ילדיי במקום בעלי, הוא מבטל תורה" וכו'. מעסיק פותח עסק כדי שהוא יהיה רווחי. העובדת ובעלה צריכים לעשות את החשבון שלהם איך לפתור את ענייניהם המשפחתיים. תאמינו לי, שכשעובדת מגיעה בגישה כזו, ומבינה גם את המגבלות של המעסיק (למשל- בזמני עומס, עובדת שמחליטה להישאר בבית ולהתארגן לחג בנחת- גורמת בפועל לעובדת אחרת/ למנהלת שלה, לגמור במקומה את העבודה. זה הוגן?!) גם המעסיק שמח לעזור לה למצוא פתרון יצירתי שיעבוד בשביל כולם. מניסיון- זה אפשרי.
* יש עובדות, שמגיעות ישר מהסמינר, ואין להן שום מושג על אתיקה מקצועית, התנהלות מקצועית במקום העבודה, ויחס הולם כלפי ממונים וכלפי עמיתות לצוות. נתקלתי בזה הרבה.
* יש לי עובדות נפלאות, ותמיד אני עושה את המקסימום כדי להתחשב בהן. כולל להתחשב במצבים מיוחדים, לאשר ימי מחלה וחופשה מתי שרק אפשר, וכו'. אך לצערי נתקלתי גם בעובדות, שניצלו את התמימות שלי ואת הרצון להיטיב, ותקעו לי סכין בגב בצורה הכי מכוערת שיש. לצערי, יש גם עובדות מניפולטיביות, מכיון שאנו משתייכות לאותו מגזר, הן יודעות להכות בנקודות החלשות.

malkykl

משתמש מקצוען
אגב, יש גם עניין, שניהול נתפס הרבה פעמים כשטח "גברי", ומנהלת צריכה להיות קשוחה כדי שיתייחסו אליה- קצת כמו שוטרת :) (כידוע, השוטרות פי אלף יותר קשוחות מהשוטרים). כאחת שקראה ולמדה הרבה בנושא- כשמנהלת לומדת ומבינה יותר את היתרונות שבניהול נשי, ועושה עם עצמה עבודה פנימית, של להיות אסרטיבית, ממקום מדויק, ולא פסיבית/ אגרסיבית- מקום העבודה הופך להיות נעים ומכיל הרבה יותר. יש לי בוסית, שהיא אחת הנשים הכי מדהימות שאני מכירה- ומנהלת מוכשרת ביותר.
חייבת לציין, שעבודה בניהול מפגישה כל אחת עם המקומות שיותר קשים לה, שאולי היא התחמקה מלעבוד עליהם. למשל? צורך לרצות (בפתח) אחרים, מחסור באהבה/ בהערכה, חוסר ביטחון עצמי ועוד. ואם היא לא עושה עבודה עם עצמה- אז אכן, למרבה הצער, היא תהיה מאותן מנהלות ש @מייפל אורגני. סיפרה עליהן...

נערך לאחרונה ב:

מייפל אורגני.

משתמש מקצוען
אני מנהלת, בחברה חרדית שעושה הכל כדי לבוא לקראת העובדות במקסימום. במשכורות, ביחס אנושי ועוד. הגעתי ממש "מלמטה" וקידמו אותי מאד ב"ה. כיום אני מנהלת צוות גדול, ומוכרחה להאיר כמה נקודות קריטיות:
* עוד כשעבדתי במקום חילוני, וסיפרתי לאבא שלי איך שחברה שעובדת במקום חרדי התלוננה על זה שבעלה נאלץ להישאר עם הילדים הרבה פעמים, הוא אמר לי- הביטול תורה של הבעל, הוא לא העסק של הבוס! אין לעובדת שום זכות להתלונן על זה ש"בגלל שהבוס לא מתחשב בי, ולא מוכן לתת לי להישאר עם ילדיי במקום בעלי, הוא מבטל תורה" וכו'. מעסיק פותח עסק כדי שהוא יהיה רווחי. העובדת ובעלה צריכים לעשות את החשבון שלהם איך לפתור את ענייניהם המשפחתיים. תאמינו לי, שכשעובדת מגיעה בגישה כזו, ומבינה גם את המגבלות של המעסיק (למשל- בזמני עומס, עובדת שמחליטה להישאר בבית ולהתארגן לחג בנחת- גורמת בפועל לעובדת אחרת/ למנהלת שלה, לגמור במקומה את העבודה. זה הוגן?!) גם המעסיק שמח לעזור לה למצוא פתרון יצירתי שיעבוד בשביל כולם. מניסיון- זה אפשרי.
* יש עובדות, שמגיעות ישר מהסמינר, ואין להן שום מושג על אתיקה מקצועית, התנהלות מקצועית במקום העבודה, ויחס הולם כלפי ממונים וכלפי עמיתות לצוות. נתקלתי בזה הרבה.
* יש לי עובדות נפלאות, ותמיד אני עושה את המקסימום כדי להתחשב בהן. כולל להתחשב במצבים מיוחדים, לאשר ימי מחלה וחופשה מתי שרק אפשר, וכו'. אך לצערי נתקלתי גם בעובדות, שניצלו את התמימות שלי ואת הרצון להיטיב, ותקעו לי סכין בגב בצורה הכי מכוערת שיש. לצערי, יש גם עובדות מניפולטיביות, מכיון שאנו משתייכות לאותו מגזר, הן יודעות להכות בנקודות החלשות.
צודקת ואשרייך !!! ושירבו כמותך.
אני מדברת כאחת שעברתי המון עבודות ולא מפחדת מלעבור ב"ה!
ולא כאחת שהגעתי מהסמינר.. והיינו מתחלקים אני ובעלי שהילד חולה... עם מוסר עבודה!
מוזר שככה אני מדברת על עצמי אבל על זה קיבלתי המון פידבק...
אני מדברת על היחס מעבר ...על לכבד!!
אפשר גם להעיר ואפי' לפטר בכבוד...
אני זוכרת באחת המקומות שהייתי ..
אז אחת מהראשות צוות כאחת עזבה לטובת מקום אחר היא פשוט
הייתה מפרסמת בצורה שלא הגיע ממנה וכולם ידעו שזה היא
כמה מי שעזבה רצו בכל מיקרה לפטר וכו' כולם רעדו מימנה
זה רק מראה על סגנון של להתעסק בדברים קטנים וחוסר מודעות איך מנהלת צריכה להראות...
וחוסר

שווה מיליונים

משתמש מקצוען
ובתור בוס, עם נסיון גדול גם בניהול עובדים חרדים וגם כאלה שלא,

העובדים/ות מהמגזר שלנו- מבקשים הרבה יותר בקשות, והתחשבות, וגמישות

וזה עוד לפני שאני מרחיב בלי לכלכלך חלילה על התרבות שלא מעדכנים בהרבה מהמקרים...

בלי קשר,
אני בטוח שמי שמנהל עובדים מהמגזר שלנו מכיר את התופעה
שעובד חדש שהגיע נעלם פתאום אחרי יומיים בלי להודיע...

אה, ואני חייב לומר שאומרים עלי שאני הבוס הכי טוב שפגשו אי פעם....
זה סתם השמצה .אצלנו זה ברור שהחילוניות יקחו חופש כדי לטוס לחול כמה פעמים בשנה . חרדיות לא חולמות על זה מהסיבה הפשוטה שלא מרשות לעצמם להעדר חודש

עט להשכיר

משתמש מקצוען
זה סתם השמצה .אצלנו זה ברור שהחילוניות יקחו חופש כדי לטוס לחול כמה פעמים בשנה . חרדיות לא חולמות על זה מהסיבה הפשוטה שלא מרשות לעצמם להעדר חודש

יש הבדל בין חופשה מתוכננת מראש שנעשתה בתיאום עם המעסיק (לא רואה הבדל בנושא בין חרדיות לשאינן), להברזה/ בקשה לגמישות ברגע האחרון.

רכבת הרים

משתמש מקצוען
נושא ידוע.
אצל חרדים אין השקעה בהון אנושי. זה לא חדש ולא מהיום.
אין הערכה לאדם לכשעצמו, כי אם לא מתחשק לך התנאים שלנו, אתה מוזמן לעזוב
יש עוד 500 כמוך שמחכים בתור.
כל נושא משאבי אנוש או לא קיים, או קיים רק במובן של דאגה לחוקי שכר.
אין שימור עובדים, אין רווחת עובדים, אין בעצם שום הערכה למה שהעובד הספציפי עצמו
מביא איתו, כי כאמור, שיטת סרט הנע עובדת מצוין.
אין מה להכחיש את זה. מספיקה הצצה לחברות חילוניות ובדיקה איך עובד אצלם נושא משאבי אנוש
בשביל להבין.
וכן, רוב המנהלים החרדים לא עברו הכשרה בניהול בני אדם. לצערינו.

אמא לשלוש

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
נושא ידוע.
אצל חרדים אין השקעה בהון אנושי. זה לא חדש ולא מהיום.
אין הערכה לאדם לכשעצמו, כי אם לא מתחשק לך התנאים שלנו, אתה מוזמן לעזוב
יש עוד 500 כמוך שמחכים בתור.
כל נושא משאבי אנוש או לא קיים, או קיים רק במובן של דאגה לחוקי שכר.
אין שימור עובדים, אין רווחת עובדים, אין בעצם שום הערכה למה שהעובד הספציפי עצמו
מביא איתו, כי כאמור, שיטת סרט הנע עובדת מצוין.
אין מה להכחיש את זה. מספיקה הצצה לחברות חילוניות ובדיקה איך עובד אצלם נושא משאבי אנוש
בשביל להבין.
וכן, רוב המנהלים החרדים לא עברו הכשרה בניהול בני אדם. לצערינו.
צודק מאד
היטבתם להגדיר

בכיוון הנכון

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
פרסום וקופי
לא נכנס עכשיו לשאלה מי כאן משמיץ את מי...

סה"כ שיתפתי מה אני מכיר...

ומה שאני מכיר- עובד מהמגזר הכללי שרוצה לטוס לחו"ל - יבקש זמן סביר מראש.
לעומת עובד מהמגזר שלנו- הרבה פעמים הוא יודיע מהיום למחר-במקרה הטוב...

המחזק

משתמש מקצוען
D I G I T A L
יש תופעה מאוד כואבת שקשה לדבר עליה
ומה שהזכירו כאן באשכול זה רק חלק קטן מהתופעה
בשתי מילים: בציבור שלנו יש חוסר גדול מאוד בענייני בן אדם לחברו (כמובן לא אצל כולם אבל הרבה מאוד)
ורואים את זה בהמון המון מקרים בחיי היום יום ואין צורך לפרט,
כולם כבר יודעים ובטוח נתקלו מקרוב בהרבה מקרים כאלה
ולפי דעתי הכל נובע מחוסר לימוד מוסר באופן רציני
אתם יכולים לחלוק לצחוק לסתור אבל זה מה שנראה לי אחרי התבוננות מעמיקה במצב הכואב לכולנו

אני שמעתי מהרב דב יפה זצוק"ל ששמע מאחד מגדולי המוסר בדור הקודם (אני לא זוכר את השם)
שכל אחד צריך ללמוד כל יום לפחות שעה מוסר ולחלק את זה לשתיים
חצי שעה לימוד ספרי מוסר על הסדר וחצי שעה בדברים שיודע שהוא צריך להשתפר בהם
ותשימו לב הרבה מהמקרים שאנשים עושים שלא בסדר זה נובע מחוסר התבוננות בתוצאה של אותו מעשה
ואחד מהדברים שהמוסר גורם לאדם זה להתבונן בתוצאות ולחשוב עליהם לפני כל מעשה ומעשה
יהיה רצון שנזכה באמת כולנו להתחזק בדבר חשוב זה

מצב
הנושא נעול.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  105  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה