עזרה את חרדי/ת בעמדת ניהול?

מצב
הנושא נעול.

בכיוון הנכון

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
פרסום וקופי
גם אני תחת בוסית חרדית מגעילההההההה
עושה חילול ה ..
שנשים חילוניות רואות איך היא מתנהגת
לא מצדיק אותה

אבל אם היא הייתה חילונית,

איך היית מגדירה את ההתנהגות שלה?
המילים חילול ד' פחות רלוונטיות שם..

מעניין...

nori

משתמש מקצוען
עיצוב ואדריכלות פנים
יש משהו בחברה הכללית שרואה בילדים, הריון ולהבדיל חופשה זוגית לפעמים דבר קדוש.
כלומר הילד חולה טוב, לא יכול לאמר כלום מחכה שתחזרי כשהוא יבריא.
לעומת אשה חרדית, אמא למשפחה ברוכה שבעצמה חווה את זה על בסיס יומיומי בתקופה של עשרות שנים שמצפה מהעובדת שלה לדעת להתמודד עם גם וגם וגם.
זה לא בהכללה פגשתי בוסים חילונים ממש לא נעימים. ואני היום עובדת בחברה חרדית שכולם בה אנושיים ומופלאים. הכי טובים שפגשתי עד היום. (אבל מצד שני אני עובדת טובה עם סופר אחריות על כל מה שאצלי)
אבל בהחלט הפער הזה קיים. זה אגב לא אמור להיות קשור שהבוסית החרדית תהיה מגעילה. אבל אם העובדת מצפה ממנה שתעמוד דם כל פעם שיש חום לאחד הילדים או שהיא צריכה ללכת לבדיקת דם. אז לא מהכרות בשטח הבוסית יודעת שאפשר להתאמץ ואפשר להתאמץ יותר.

noam1

משתמש מקצוען
לא קשור לדתיים או חילונים אלא לאיך שה' ברא את העולם ואת בני האדם
לא סתם נפסק בהלכה שלא נותנים לנשים תפקידי הנהגה

לא בגלל שחלילה הנשים פחות טובות מהגברים!!!! לכל אחד יש את הטבעיים שקיבל מה' ובהם הוא יותר טוב ואלו שהוא חלש בהם לעומת המין השני
בדיוק כמו שיש דברים שגברים לא מוצלחים בהם כמו הנשים

כמובן שיש יוצאים מהכלל בדיוק כמו בנות שמתקבלות לקרבי ויש בנים שאפי' לש"ג לא מתקבלים...

תנסו פעם לקבל רחמים משוטרת... ברגע שיש לה את הכוח והסמכות היא לא תוותר לעולם!

227

משתמש מקצוען
פותחת האשכול צודקת במאה אחוז !!!
אני גם מעיד שראיתי בוסיות חרדיות שמתנהגות בצורה מגעילה. לדעתי זה קשור לחוסר הבנה בסיסי באיך עסק צריך להתנהל, וזה בגלל שבציבור החרדי אין הרבה בעלי עסקים או מנהלים שיהיה ניתן ללמוד מהם איך מנהלים ואיך מתנהגים.

malka1

משתמש פעיל
אני דווקא חושבת שיש צדק בדברים ל2 הכיוונים...
זה הרבה בגלל שנגיד אם הבוסית חרדית לעובדת חרדית במקום חילוני וכו אז כאילו ההרגשה שהיא חייבת לאשר דברים כי היא אמורה להבין אותה...גם לה יש ילדים, גם היא לא ישנה בלילה וכו...אז למה לא לתת לה יותר...ובכלל גם היא היתה לפני זה עובדת כמוני..
אבל זו ראיה מצומצמת כי לבוסית יש כנראה מישהו מעליה...
אז. מה שקורה זה הצורך להוכיח שהיא הבוסית פה, ולפעמים זה לוקח אנשים לכיוונים לא טובים הלחץ, וכאן בעיני הנקודה שזה מגיע בעיקר מחוסר ידע מקצועי בניהול.
אצלינו יש מישהו בחברה שמכשיר אנשים כשיש קידום.
אתן דוגמא למשהו חכם מאוד שלימדו אותי, (האמת זה נראה לי די ידוע)
בעצם ניהול צוות או כל אינטרקציה עם אנשים זה כמו חשבון בנק, נתת מחמאה עשית הפקדה, הערת, עשית משיכה, בשביל שיהיה איזון נכון צריך שכמות ההפקדות יעלה פי (לא זוכרת כמה) מכמות המשיכות.
אז מנהלים/ות לתשומת לבכם...

EfratHL

משתמש פעיל
אני מסכימה עם זה שיש משהו בדברים, אם כי בעיני לא מדובר ברוב גורף בכלל.
הסיבות לזה כמו שאמרו הן גם ציפיות יתר של עובד חרדי ממנהל חרדי, גם התחושה שאם הוא מ"שלנו" אז הוא חייב לחפות עלי ותמיד להיות בצד שלי. ומאידך הרצון (לעיתים המוגזם) של המנהל להראות שהוא לא "עושה טובות" לאנשים מהמגזר שלו והוא נוהג בהם כשווים.

יש נקודה נוספת, הרבה פעמים מנהלים מהמגזר החרדי לא ניגשים לעמדות ניהול מתוך רצון דווקא לנהל או כי יש להם כישורים מתאימים אלא כי זו הדרך שלהם לעלות בשכר. זה קורה הרבה בחברות חרדיות או ממשלתיות שקשה להתקדם בשכר על פי וותק רק לפי תפקיד.

ILSK

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
מוזיקה ונגינה
עימוד ספרים
דרך אגב
אני הייתי פעם שכיר והיום אני עצמאי ולפעמים מעסיק תחתי עובדים
אם אני רוצה להתנהל טוב זה להיזכר מה עשה לי הבוס פעם ובדיוק זה לא לעשות לעובדים שלי
ב"ה הם נהנים ממני...

מה דעלך סני לחברך לא תעביד...

noam1

משתמש מקצוען
פותחת האשכול צודקת במאה אחוז !!!
אני גם מעיד שראיתי בוסיות חרדיות שמתנהגות בצורה מגעילה. לדעתי זה קשור לחוסר הבנה בסיסי באיך עסק צריך להתנהל, וזה בגלל שבציבור החרדי אין הרבה בעלי עסקים או מנהלים שיהיה ניתן ללמוד מהם איך מנהלים ואיך מתנהגים.

בציבור החילוני מי שנהיה מנהל רוב הסיכויים שעבר בחיים איזה ההכשרה לזה
כמו קורס מנהיגות או קורס קצינים בצבא

ארי.ש.

משתמש חדש
דווקא אשתי עבדה במקום חרדי כשהבוסית היא חילונית ועכשיו היא עובדת במקום עבודה עם בוסית חרדית ועכשיו היא הרבה יותר מרוצה
למשל בחוה''מ דרשו שם להגיע לעבודה כרגיל...וכן גם בתשעה באב... זאת אחרי שהבוסית דברה עם רב ואמרה לו שמדובר בהפסד מרובה כי אם העובדות לא יגיעו לעבודה יפטרו אותם... והרב כמובן פסק שבמקרה כזה יש צורך לאשר...
וביום העצמאות היה חופש... וכן הלאה

יעל זלמנוביץ

משתמש מקצוען
על בוס חילוני-אנחנו מסתכלים בסוג של הערצה/נחיתות מולו
ממש לא נכון

ולגבי בקשות של שמחות, בריתות ול"ע מחלות- לא העזתי לבקש מהבוסית החרדית שלי (פעם ביקשתי להחליף יום עבודה על ברית של אחיין והרגשתי שיפוד על האש ) מה שהיום אצל בוס מהעולם הכללי אני מרגישה הרבה יותר נח לבקש .

ודבר נוסף ואני אומרת את זה כאישה - בוסים הם בד"כ אנשים אנשים יותר נוחים מבוסיות ):

בכיוון הנכון

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
פרסום וקופי
ממש לא נכון

ולגבי בקשות של שמחות, בריתות ול"ע מחלות- לא העזתי לבקש מהבוסית החרדית שלי (פעם ביקשתי להחליף יום עבודה על ברית של אחיין והרגשתי שיפוד על האש ) מה שהיום אצל בוס מהעולם הכללי אני מרגישה הרבה יותר נח לבקש .

ודבר נוסף ואני אומרת את זה כאישה - בוסים הם בד"כ אנשים אנשים יותר נוחים מבוסיות ):
עניין אינדיבידואלי,
אין עניין להתווכח.

אני משתף מה לדעתי הרבה מרגישים.

Savyon

משתמש פעיל
זה ברור שבוסיות נשים הן יותר רעות לא באה להכליל אבל זאת המציאות
ויש הרבה יוצאים מן הכלל
וכשהן חרדיות יש להן הרבה יותר אומץ
היתה לי מנהלת שהייתה כמו חברה
ומול המנהלת של היום (חרדית---) אני לא מצליחה לנשוםםםםם
הרבה פחות הבנה בנושאי דת כי מכולם היא היחידה שלא מבינות למה לא באים למסיבות מעורבות וכו'' אין עוד חרדיות, רק שתינו

וסתם ככה בכל מקום שיש מנהל חרדי מול עובד חרדי השכר בהתאם!!! (נמוך יותר, בהבנה שזאת המשכורת היחידה!!!)

וייס

משתמש פעיל
לסיכום הכל קיים בכל מקום
ו"אין בוס/ית רע/ה אלא שרע לו"...
רק צריך לדעת שבציבור החילוני אין מסיבות עאל תוך הלילה ויציאות למפגשים לחברים וקריזות וכו' וכו' ורק אצלינו יש ילדים חולים בריתות חתונות ולידות.....
בקיצור בסוף אין שום הצדקה להתנהגות לא מוסרית/אנושית ונא לא לקשור זאת להשתייכות מגדרית

אסתרטגיה

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
אני עזבתי עבודה לפני 3 חודשים . היה לי בוס חרדי גרוע שנבח עלי כאילו אני הכלב שלו
והייתי חוזרת הרבה פעמים הביתה כמעט בוכה
וב"ה מצאתי עבודה חודש אחרי עם בוס חרדי לענין עם לב זהב שמכבד את העובדים יותר מעצמו אין דברים כאלה
בוס/ית חרדי/ת לא!!!

מייפל אורגני.

משתמש מקצוען
אני עזבתי עבודה לפני 3 חודשים . היה לי בוס חרדי גרוע שנבח עלי כאילו אני הכלב שלו
והייתי חוזרת הרבה פעמים הביתה כמעט בוכה
וב"ה מצאתי עבודה חודש אחרי עם בוס חרדי לענין עם לב זהב שמכבד את העובדים יותר מעצמו אין דברים כאלה
שמחה לשמוע!!

אסתרטגיה

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
שמחה לשמוע!!
שמה? שיש אנשים טובים
ברור שהם קיימים
ההצלחה זה למצוא את הבוסים הטובים האלה
לדעתי כאחת שכבר עברה 4 בוסים אין הבדל בין המגזרים
העיקר זה המידות של הבן אדם שמתנהל איתך
מאנשים קשים מומלץ לברוח. אין ענין למרר לעצמינו את החיים

אגב אני גם עובדת עצמאי ולהיות הבוסית של עצמי זה להתנהל מול אדם די קשוח

נערך לאחרונה ב:
מצב
הנושא נעול.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  105  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה