עם ישראל ניכר באחד מסימניו, "גמילות חסדים", ופירושו שאני נותן משלי לחבר שלי, גם אם זה נהנה וזה "חסר".
וזה כלול גם במצות צדקה ובואו נזכור שצדקה תציל ממות וכולנו יודעים כמה רחמים צריך בכביש
אבל, זה לא אומר שתמיד אפשרי
אני אקח לדוגמא אוספי צדקה בבית כנסת, שמבקשים כסף שלי ואני נותן לו, אז האם הוא יכול להתעצבן עלי שאני לא נותן לו ובכל זאת לפעמים אני נותן, ואם אני לא נותן אני לא צריך להתנצל בפניו,
ולצערינו יש כאלה שעושים לך פרצוף חמוץ (ושלא לדבר על אלה שגם מתלוננים, ויש כאלה)
כך גם בעניין הטרמפים, אני אישית לא היה לי רכב עד לפני כמה שנים, ואני יודע את הקושי של האוטובוסים וכו'.........
וכמו כולם, אמרתי לעצמי שבל"נ אני אם יהיה לי רכב אני יעצור לכולם....
אבל.................... היום שאני נוהג, אני מבין את אלה שלא עוצרים
אני אישית עוצר לקחת טרמפים, ואפילו לוקח בחשבון לעבור דרך טרמפידה כדי שאוכל לקחת טרמפים, וזה אחרי שכבר עברתי קצת סבל מכמה וכמה טרמפסטים,
(לשם דוגמא פעם עצרתי לקחת טרמפ ותוך שהדלת פתוחה היה שמה ריב מי חיכה קודם לטרמפ....... עד שסיימו כבר הייתי יכול להיות בבית ולעשות חסד עם אשתי והילדים שמחכים לי בבית על הקצת זמן שנשאר לי להיות איתם)
וכל זה במידת האפשר, ואם זה לא אפשרי אז לא, ואני לא מתנצל בפני אף אחד, ואני אפילו מנופף לחברים לשלום ועובר אותם, ואלה שמכירים אותי גם מבינים אותי במאה אחוז.
ולצערי הרב יש כאלה שלא מבינים,
אני יכול להוציא ספר מכל הסיפורים של הטרמפים שלי, גם מהצד הטוב וגם .......................
אבל כן חשוב להדגיש ולתת להבין לטרמפסטים, שכל מילה טוב מוסיפה, אפילו רק תודה רבה, וכמובן גם כל ההתנהגות וכו'
וגם לחברים ובני משפחה שמבקשים להצטרף וכו',
מותר לבקש עזרה וחסד, אבל צריך לעשות את זה בדרך הנכונה, יש כאלה שמבקשים בנימוס ונותנים לך בקלות לסרב, ויש כאלה שמוציאים לך את המרה לסרב לא לפני שאתה צריך לתת להם דוח מדויק לאן אתה הולך את מי לוקח מה יש לך איתו וכו', וד"ל
ראיתי פעם בספר מישהו שמקצה מאמר שלם על לדון לכף זכות לאלה שלא לקחו אותך לטרמפ, והוא נותן שמה הרבה אופציות.
אני רוצה לשתף באחד מהמקרים שהיו לי והשאר זה מובן
היתה תקופה שאשתי עבדה פעם בשבוע בשעות הערב, וככה יצא לי שאם אני מאחר מהעבודה בגלל פקקים או סידורים וכו', לא הייתי פוגש אתה עד למחרת אחרי העבודה (אני מתפלל בנץ ויוצא לעבודה שזה קצת רחוק מהבית [וזה הסיבה שיש לי רכב] וחוזר אחה"צ)
ואז הייתי משוחח אם אשתי בטלפון [עם דיבורית כמובן] במהלך הנסיעה הביתה.
ואת כל התגובות שקיבלתי על זה שאני נוסע לבד ברכב ולא עוצר לטרמפים וכו' אין כאן מקומו להאריך ומי שעבר את זה מבין את זה.
בכל אופן אני לא מתחרט על חסד שעשיתי, ולפעמים זה רק היצר הרע שרוצה להקשות לנו על המצוה הזאת שהיא גדולה מאד, ולפום צערא אגרא.