גדי ישראלי
משתמש מקצוען
חחח... בשביל ההומור זה היה טוב.סתם קריפטומנזיה
חחח... בשביל ההומור זה היה טוב.סתם קריפטומנזיה
בשביל לייקים וצלצולים תמיד תוכל לכתוב פה כמו שכתבתי בענין טעות המקלדת הנפוצה.לי אין עניין בקבוצה סגורה
אני אוהב לייקים וצלצולים
ומה אני אעשה בקבוצה הסגורה?בשביל לייקים וצלצולים תמיד תוכל לכתוב פה כמו שכתבתי בענין טעות המקלדת הנפוצה.
שלחתם אותי לויקי .. אז הוא דבר ואמר את דברו..חחח... בשביל ההומור זה היה טוב.
מתנצל.@גדי ישראלי - נראה לי כדאי להעביר את הדיון לאשכול נפרד, הוא בכל זאת סטה לחלוטין מנושא האתגר, וחבל.
מרגישה קצת כמו אתרוג אחרי סוכות... אבל אם כבר כתבתי, אעלה:
(אתגר חודש תשרי, למי ששכח)
הכל התחיל ממכתב שקיבלתי, מכתב מאליהו.
חלק א' של המכתב עסק כולו בהטפות אודות העדר הפרודוקטיביות שלי, כמה שיש לי פוטנציאל וכמה איני מממשת אותו. בחלק השני עבר אליהו לרשימת הצעות, מטופשות האחת יותר מקודמתה, במה מומלץ לי לעסוק לפרנסתי או למילוי שעות הפנאי שלי.
וזאת עליכם לדעת, כי אליהו (מכר שלי מאנטרקטיקה) הוא איש אשכולות רב מעש ועתיר ידע, לא אחד שסתם עומד בשוק ומוכר ביצים. חיים בגלידה הם לא כאלו פינוק – ובעוד אני התקדמתי ועליתי ארצה – הוא נותר ביבשת הקרח, במרחק כזה שאפילו מאופקים לירושלים נדמה לו כפסע בלבד.
טוב. אז ניסיתי את המלצתו הראשונה – ופתחתי עסק זעיר של הדפסת מודעות.
מאורסים בגודל 2 מטר שנכנסו ביום הראשון לעבודתי – הניסו אותי מהרעיון. הם דרשו שאעצב ואדפיס בעבורם 7,000 הזמנות לחתונתם – אבל כל הזמנה צפויה הייתה להיות בגודל של טלית.
יצאתי מבועתת מהמחסן שאמור היה לשמש כבית העסק שלי, ונתקלתי בעצרת מחאה רבת משתתפים, שנופפו ביריעות גדולות. מהצצה חטופה הבחנתי שחלק מהיריעות מכילות זעקות כגון "לא ניתן יד לחילול שבת קודש", "כופרים החוצה", וחלקן מציגות רשימת אתרים.
שומרי שבת גולשים באתרים? תמהתי, אך לא אמרתי דבר.
רצתי הביתה, ופתחתי שוב את המכתב. אופס, זה לא המכתב. זהו שטר הלוואה של גמ"ח. למי יש גישה לחפצים שלי? מי שתל ביניהם את השטר הזה? אני מעולם לא לוויתי או הלוויתי אי מה מגמ"ח שדרש חתימות על שטרות. בהזדמנות אערוך מחקר. זה סיפור ארוך, ושאלה אם יהיה לי כוח לזה.
חיטטתי נמרצות בערימת מסמכי, וגיליתי שם כמה אוצרות: מכתב נוסף מאליהו, בו הוא מבקש שאשלח לו עוד עוגות. טעימות או לא – זה לא משנה, העיקר מארץ הקודש. טוב, גם בזה אאלץ לטפל.
האוצר השני היה מכתב גם הוא, אבל הפעם מאיזושהי מעצבת אופנה. ...מעוניינת לקיים שת"פ? איתי??? שפשפתי את עיניי, ואז גיליתי שזהו אכן דואר שגוי. חבל.
והאוצר המבטיח יותר מכל היה עלון של מכללת האווזים, ובו הזמנה לקורס בו אוכל להתקדם ולהתמקצע באקסל. הבטתי בעלון מאושרת, יודעת שמכאן תצמח ישועתי. בתחתית המודעה הנוצצת היה רשום משפט המזל של חיי: "לפרטים והרשמה צרו קשר בטלפון שמספרו 06-5568954".
התרגשתי. רציתי לרוץ מיד ולבצע את שיחת הטלפון שתגרור אחריה את ההצלחה הגדולה שלי, אבל נזכרתי שאין לי שום דרך ליצור קשר טלפוני. (מייל דווקא יש לי, פתחתי פעם בשביל לקבל את אינדקס המידע לשירותים במייל "גמ"ח במייל")
אבל לא עוד גמ"חים (ללא חתימות על שטרות), ולא עוד שירותים במייל או כל שירותים שהם.
מחר עם שחר ארוץ לרכוש לי פלאפון K34 או V22 (יש בהם גם גישה למייל?) ואז תיפתח דרך חדשה בחיי.
אהבתי את התחמון הסגול. משויטט אי אפשר לעצור אותך אתה בלתי עציר [תמרור אל-עצור].לענייננו העניין בפורום סגור הוא לא לייצר פלטפורמה חדשה להתקשקש ולהתאתגר וגם לא לצבור לייקים וצילצולים כמובן, את זה אפשר להמשיך לעשות כאן בהנאה גדולה.
אבל כמו שגדי ועדיאל אמרו, ככותבים, אי אפשר להפיק את התועלת הרצויה מפרום פתוח כל עוד אי אפשר להעלות בו חומר שעתיד להתפרסם בקרוב, להתייעץ בנושאים ולהתלבט בעניין כותרת ודומיו.
קיצור, אנחנו רוצים פרום סגור ומשעמם וטכני כמו חייו של מתכנת באינטל.
וסליחה על ההסטה המטורפת.
אין לך מושג כמה שאת צודקת! הפורום כאן כל כך פורח ומלבלב! צפורים מצייצות והרוח נושבת! לאחרונה נכנסתי לפורום הסגור ,שכבודו במקומו מונח בהחלט. אבל אני מבקרת בעיקר פה כי תוסס פה ויש כאן הרבה אקשן. (אני גם מרגישה רגשות אשמה כאילו נהייתי "סנובית" רק בשביל זה הייתי יוצאת מהמתקן הסגור). אני לא כותבת את זה כדי להרגיז את הסופרות המוכשרות רק כי ההילה הזאת מוגזמת!בקשר לפורום כותבות:
תפסיקו להתחנן.
מה אתם מנסים לרקוע ברגליכם הקטנות ולנסות לפרוץ שערים נעולים?
לא רוצים אתכם? לא צריך!!
תראו איך הפורום הזה פורח וזורח, כל דכפין ייתי ויכתוב וישפוך את הלב..
מי אמר שהדשא שם ירוק יותר??
אופס! עכשיו אני רואה. סליחה.@גדי ישראלי - נראה לי כדאי להעביר את הדיון לאשכול נפרד, הוא בכל זאת סטה לחלוטין מנושא האתגר, וחבל.
יאללה, לאתגר חשוון. צריכים רעיונות?
עצבן אותי כל הזמן. שמח שמישהו העלה את זה.גדולים כולכם.... מצחיק!!
רק שאלה: ביצים... חיים?
ביצה חיה, ביצים חיות
חבל שהטעות תונצח כאן באשכול הפלאי הזה
היי, גדי. לא הבנתי למה נראה לך שאני לא אתייחס אליך מספיק יפה במידה ומעידה שניפגש. (עם פנס בערפל זה קרה. לפות חלקית. שוין, זה לא סיפור לעכשיו).בס"ד
רציתי לכתוב לאתגר חודש תשרי. באמת שרציתי.
אבל חשבתי שאני לא יכול לכתוב בראש לפני שהחבר'ה הגדולים יכתבו. אז יצאתי לחפש אותם...
הלכתי למרכז העיר. ראיתי את @עדיאל ו @פנס בערפל יושבים בתחנת אוטובוס ולומדים במכתב לאליהו חלק א'. לא רציתי להפריע, אז חכיתי שיגיע האוטובוס ועליתי איתם.
ברגע של היסח הדעת שאלתי אותם אם יש סיכוי שהם כותבים בפרוג לאתגר תשרי. הם ענו לי, אבל לא שמעתי אותם מהסיבה הפשוטה, שישבה מאחורינו אשה בגיל העמידה שדיברה בפלאפון K34 או V22, וחפרה לכולם על זה שהיא מעצבת אופנה שמעוניינת לקיים שת"פ, מישהי שאלה אותה אם יעניין אותה לקנות חולצת בנטון לתינוק, משהו מעוצב בסטייל. והיא התעצבנה וצעקה עליה אם היא דוחפת לה את מה שמישהי קנתה ורוצה למכור.
ומלפנינו אב מאושר זעק לפומית שדרוש לו בירושלים אולם קטן ויפה ל30-40 איש והוא גם צריך עגלת אמבטיה במצב מעולה. לאחר שיתוף כזה ניגשתי אליו ואיחלתי לו, שיזכה להכניס את בנו לתורה וחופה ומעשים טובים. ואם הוא צריך אני יכול לארגן לו קינוחים ועוד עוגות טעימות ואולי אפילו להשיג לו מקפיא אלקטרולוקס למנה אחרונה. כזה אני.
בקיצור, לא יכולנו לנהל דו-שיח שפוי, אז ירדתי בתחנה והמשכתי בדרכי. את @משויטט פגשתי ממש באקראי. נכנסתי להתפלל מנחה, כשאברך אחד דחף מישהו עלי תוך שהוא קורא: שטר הלוואה של גמ"ח למי יש?
הסתכלתי לאחוריי וגליתי שדחפו את משויטט עלי. איזו זכות! לחצנו ידיים, ואחרי מנחה לקחתי אותו למקום צדדי. שם שכנעתי אותו לכתוב. והוא כתב. אבל זה לא היה קל, בשביל זה הייתי צריך לפרוש לו שטיח אדום מאופקים עד ירושלים. רק תדעו שזה בזכותי.
חזרתי למרכז. @אריאל 1 ו @נריה מגן דווקא פגשו אותי ולא אני אותם.
פתאם מישהו שואל אותי למה אני נראה כל כך עייף. זה היה אריאל 1 ונריה מגן. אמרתי להם שהתשובה תכלול סיפור ארוך... ושאלה. טוב, הסיפור לא עניין אותם. הגיוני. אז שאלתי אותם אם הם מוכנים לכתוב בפרוג לאתגר חודש תשרי. אהמ... פתאם נריה מגן מיהר לחנות הדפסת מודעות מאורסים בגודל 2 מטר. וגם אריאל 1. גם הגיוני.
זהו. הרגשתי כאילו דלתות פנים שריונית חוסם אותי. החלטתי שמספיק לי עם סופרות וכתיבה, אני צריך להתקדם ולהתמקצע במשהו כמו אקסל, או אפילו כל מה שקשור למחשבים שצריכים אותו וטחון כסף כמו להכין רשימת אתרים שומרי שבת, או לבנות אתר מידע קריטי על נקסט למשל מה המידות של הנעלי שבת של נקסט? (את הצורך הדחוף אני רואה בפרוג חדשים לבקרים), או לפתוח את אינדקס המידע לשירותים במייל "גמ"ח במייל"2, רק השם לבד משדר יוקרה וכבוד.
בתור פרס תנחומים ופתיחת דף חדש ניגשתי לאיזה קיוסק והזמנתי גלידה. הטעם היה תפל אבל זה תאם את ההרגשה שלי אז המשכתי לאכול.
רציתי לכתוב לאתגר חודש תשרי. באמת שרציתי.
אגב, יש מצב ששמו לי ביצים חיות בגלידה???
נ.ב. ואל תגידו לי שאני סתם אומר וכולם כן כותבים. זה כמו מגהץ שהתחתית שלו נשרפה, אחרי שגמרת עליו – מה רצית?
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
18.11
י"ז חשוון
וובינר מרתק!
המדריך (הלא שלם) לסטוריטלינג
הרצאה ייחודית עם ירון פרל ממשרד הפרסום מקאן, על עולם הסטוריטלינג. מספרי סיפורים נולדים ככה או שאפשר ללמוד את זה? מה הופך סיפור אחד ל״תעירו אותי כשזה מסתיים״ ואחר ל״ספרו לי את זה שוב!״, והקשר לעולם הקריאייטיב.
הכניסה חופשית!
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
19.11
י"ח חשוון
אירוע שיתופים ייחודי
בוטים מספרים על עצמם
בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.
הכניסה חופשית!
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכג
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת אֵלֶיךָ נָשָׂאתִי אֶת עֵינַי הַיֹּשְׁבִי בַּשָּׁמָיִם:ב הִנֵּה כְעֵינֵי עֲבָדִים אֶל יַד אֲדוֹנֵיהֶם כְּעֵינֵי שִׁפְחָה אֶל יַד גְּבִרְתָּהּ כֵּן עֵינֵינוּ אֶל יי אֱלֹהֵינוּ עַד שֶׁיְּחָנֵּנוּ:ג חָנֵּנוּ יי חָנֵּנוּ כִּי רַב שָׂבַעְנוּ בוּז:ד רַבַּת שָׂבְעָה לָּהּ נַפְשֵׁנוּ הַלַּעַג הַשַּׁאֲנַנִּים הַבּוּז לִגְאֵיוֹנִים: