שווה אשכול, לא?הסיפור של מתושלח
הדוקטור לובש מסכה ובודק לי את הגרון. הוא רושם רצפט ואני אוסף את המקל והולך למשוך את הסירופ מבית המרקחת. אנשים מתפזרים כשאני נכנס ואני מושך בלי תור והולך. אני יוצא לרחוב. קריר עכשיו , מזג האוויר מתחלף. הנה שמואל, זה שתמיד לא עונה לי בפלאפון. או, הוא עובר עכשיו למדרכה ממול. מאוחר מדי. העינים שלנו נפגשות. הוא לא משוחח עם אף אחד בפלאפון. אני מנצל את ההזדמנות הזאת. הפלאפון שלו מצלצל, אני מופיע אצלו על הצג. אין לו ברירה. הוא עונה ונבלע בבנין הקרוב.
"סופסוף אתה עונה!"
אתם לא שומעים מה הוא עונה, אבל השמיעה שלי טובה דווקא, אפילו שהתנוכים שלי מקומטים כמו נייר אלומיניום. ואז אני צועק עליו. כי אני לא סובל רמאות. "אתה אף פעם לא עונה לי בפלאפון. בחיים אתה לא עונה. גם עכשיו אתה יכול לנתק ולומר לי שאתה במעלית ואין קליטה!" ושמואל אומר שהוא במעלית והוא מנתק.
בבית אני מוריד את החליפה הירוקה עם המשבצות ושם את החלוק האפור עם המשבצות ועולה על הכפכפים.
יוסל'ה הנכד שלי בא להביא לי שטרודל תפוחים שאמא שלו הכינה. זו הבת שלי. אני נותן לו סיבוב בלחי .
"איך תפסת גובה! אתה כמו מסגד שצופה על הבתים של הכפר!" ביד אחת הוא סותם את האף ,ביד השניה הוא מלטף את הלחי וברגליים הוא בורח הביתה.
"למה אתה בורח? אני נושך?" אני מנפנף במקל אבל הוא כבר לא כאן.
בלילה אני מתעורר ומרגיש שהגרון שלי כואב אז אני הולך להכין לי כוס תה ושופך על עצמי מים רותחים. אין דוקטור במרפאה בכאלו שעות אז אני מזמין טקסי ונוסע לטרם.
יש שם שני בחורים. אחד החליק מההוברבורד ושבר את האף.
"טוב מאוד!" אני אומר לו. "טוב מאוד! הגיע הזמן שתלמדו את הלקח!" העינים שלו רושפות. הוא לא צריך לעקם את האף כי הוא כבר עקום במילא.
על המסך יש פרסומת של שוקו מווו, של רופא שלוקח מספריים וגוזר למישהו איזה חתיכה מהלחי ומשפריץ ממנו דם ואז הוא תופר ואח"כ רואים רופא אחר שנוגע עם מקל קסמים על הפצע של הלחי והוא נעלם. וזה פרסומת של תרופה הומאופטית שחוסכת את כל הדם והבלאגן של הניתוח ומעלימה את הפצע. ויש עוד פרסומת אחת. בגוון ירקרק. הבית של היוצרים- פרוג.
זה הרגע שעולה לי רעיון חברתי ממדרגה ראשונה,במיוחד ליצור אנטי חברתי כמוני.
בבוקר אני מכין תה בזהירות. אחר כך הולך עם תחבושת וגרון שורף לחנות של הטכנולוגיה וקונה מסך ומכונת הקלדה. אפילו שאני בעצמי תרח זקן אני רואה טוב, שומע מצוין, גם את מה שמרכלים עלי מאחורי הגב וגם יכול ללמוד להתגלש לתוך המרשתת.
ומאז שקניתי את מכונת ההקלדה, אני יכול לבטא את עצמי בחופשיות בלי שיטרקו עלי את המקלדת, יסתמו את האף או ישלחו לי דרך המסך שטרודל תפוחים עם מלח במקום עם סוכר (כמו שאמא של יוסהלה, שזו הבת שלי, שלחה לי פעם והאמינו לי, זה לא היה בטעות)
את רצינית?
איך עושים כזה דבר
מי מתנדב/ת לעלות ראשון?
הסיפור חייב לכלול כותרות מלאות?
לדוגמא, הכותרת "נעלי שבת בנקסט-איך המידות?"
אפשר להשתמש רק ב"נעלי שבת בנקסט" בלי "איך המידות?"?
וכן על זו הדרך...
מה הכוונה??על זה נאמר: "עם הקיטבג'"...
או באידיש: "א שאלה איז טרייף"
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
18.11
י"ז חשוון
וובינר מרתק!
המדריך (הלא שלם) לסטוריטלינג
הרצאה ייחודית עם ירון פרל ממשרד הפרסום מקאן, על עולם הסטוריטלינג. מספרי סיפורים נולדים ככה או שאפשר ללמוד את זה? מה הופך סיפור אחד ל״תעירו אותי כשזה מסתיים״ ואחר ל״ספרו לי את זה שוב!״, והקשר לעולם הקריאייטיב.
הכניסה חופשית!
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
19.11
י"ח חשוון
אירוע שיתופים ייחודי
בוטים מספרים על עצמם
בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.
הכניסה חופשית!
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכד
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת לְדָוִד לוּלֵי יי שֶׁהָיָה לָנוּ יֹאמַר נָא יִשְׂרָאֵל:ב לוּלֵי יי שֶׁהָיָה לָנוּ בְּקוּם עָלֵינוּ אָדָם:ג אֲזַי חַיִּים בְּלָעוּנוּ בַּחֲרוֹת אַפָּם בָּנוּ:ד אֲזַי הַמַּיִם שְׁטָפוּנוּ נַחְלָה עָבַר עַל נַפְשֵׁנוּ:ה אֲזַי עָבַר עַל נַפְשֵׁנוּ הַמַּיִם הַזֵּידוֹנִים:ו בָּרוּךְ יי שֶׁלֹּא נְתָנָנוּ טֶרֶף לְשִׁנֵּיהֶם:ז נַפְשֵׁנוּ כְּצִפּוֹר נִמְלְטָה מִפַּח יוֹקְשִׁים הַפַּח נִשְׁבָּר וַאֲנַחְנוּ נִמְלָטְנוּ:ח עֶזְרֵנוּ בְּשֵׁם יי עֹשֵׂה שָׁמַיִם וָאָרֶץ: