דרוש מידע אשמח לעזרה!!!! -רב קו מה קורה כשלא מתקפים? מי מפסיד מזה? חברת האוטובוס?

ליטאי פשוט

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
עריכה תורנית
שאלה מעניינת.
לא בטוחה שהם עולים עליהם. אולי גם בגלל בעיות חמורות יותר מתיקוף רב קו...
תוכלו לכתוב שם של רב שמתיר לא לשלם באוטובוס?
(תמחקו את ההודעה אחרי חצי דקה)

ראש ישר

משתמש פעיל
תוכלו לכתוב שם של רב שמתיר לא לשלם באוטובוס?
(תמחקו את ההודעה אחרי חצי דקה)
לא
זה לא עניין של שניה או דקה. זה עניין של שאלה אישית ותשובה ממוקדת.
אבל שוב. ומבחינתי בפעם האחרונה אי"ה. הבאתי פה את מה שאני קיבלתי ושמעתי (ואני בטוחה שחלק נכבד מהטוענים פה חרדים פחות ממני, וחושבים פחות ממני על קלות וחמורות) רוצים להוכיח בכל תוקף אחרת, בבקשה...
אם מישהו רוצה באמת לדעת תשובות, הצעתי - תשאלו את הגדולים ממכם, ולא את חברי הפורום פה. משום שלעיתים יש נטיה להבהל יותר מ"חטאים" פוטוגונים מאשר מחטאים אמיתיים....

ליטאי פשוט

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
עריכה תורנית
לא
זה לא עניין של שניה או דקה. זה עניין של שאלה אישית ותשובה ממוקדת.
אבל שוב. ומבחינתי בפעם האחרונה אי"ה. הבאתי פה את מה שאני קיבלתי ושמעתי (ואני בטוחה שחלק נכבד מהטוענים פה חרדים פחות ממני, וחושבים פחות ממני על קלות וחמורות) רוצים להוכיח בכל תוקף אחרת, בבקשה...
אם מישהו רוצה באמת לדעת תשובות, הצעתי - תשאלו את הגדולים ממכם, ולא את חברי הפורום פה. משום שלעיתים יש נטיה להבהל יותר מ"חטאים" פוטוגונים מאשר מחטאים אמיתיים....
סליחה,
אבל זה נשמע לי משונה ש"רב" גדול ככל שיהיה, יתיר משהו שיש חשש (כבד מאוד) שהוא גזל גמור!!
וההתחמקות שלכם מוכיחה שיש שתי אופציות
א. רב מנטורי קרתא שסובר שכל מה שקשור למדינה כולל פחים כבישים ניידות טרקטורים אוטובסים וכו' מותר להזיק ולגנוב
ב. אין רב כזה
בהצלחה!

ראש ישר

משתמש פעיל
סליחה,
אבל זה נשמע לי משונה ש"רב" גדול ככל שיהיה, יתיר משהו שיש חשש (כבד מאוד) שהוא גזל גמור!!
וההתחמקות שלכם מוכיחהשיש שתי אופציות
א. רב מנטורי קרתא שסובר שכל מה שקשור למדינה כולל פחים כבישים ניידות טרקטורים אוטובסים וכו' מותר להזיק ולגנוב
ב. אין רב כזה
בהצלחה!
:) :) :)

שתי האפשרויות ככ לא נכונות.
אבל בכיף :)

תמשיכו תמיד להיות דבקים בדרך שלכם. ולהיות בטוחים שאתם צודקים ויחידים. ושתמיד האפשרויות הקיימות הם מה שקיים אצלכם בראש.

העיקר שתהיה שנה טובה ומבורכת.

בתור ליטאית - עם רבנים ששיכים לשם, אני מתקשה להאמין ששם הניק שלך מעיד על הזהות...

ראש ישר

משתמש פעיל
וסתם מעניין - בתור ליטאית פשוטה, אבל עם ראש קצת יותר גדול,
איך קשורים לפה נטורי הקרתא בדיוק? אם מדובר בחברות פרטיות ובלי שום קשר למדינה?

התבלבלתי לחלוטין.

או שסתם בחרת איזה שעיר לעזאזל, שיאלה למה לא?

ליטאי פשוט

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
עריכה תורנית
איך קשורים לפה נטורי הקרתא בדיוק? אם מדובר בחברות פרטיות ובלי שום קשר למדינה?
אולי הרבנים חושבים שזה כן קשור למדינה?
אגב, אם זה חברות פרטיות זה הרבה יותר חמור! כי לפי זה ה"רבנים" האלה גם יתירו לגנוב מחנויות!!!

ראש ישר

משתמש פעיל
אולי הרבנים חושבים שזה כן קשור למדינה?
אגב, אם זה חברות פרטיות זה הרבה יותר חמור! כי לפי זה ה"רבנים" האלה גם יתירו לגנוב מחנויות!!!
יפה...

בקיצור....

תמשיכו לקבל החלטות מה קשור ומה לא, ולהשוות השוואות מגוחכות - זה בדיוק, אבל בדיוק כמו להכנס לדלת של השכנים ולגנוב את התיק - כי מה ההבדל החברה הרי רשומה כחברה פרטית... ואח"כ להבין ולהחרד שה"רבנים" האלו, בכלל מעודדים לגניבה ופשיעה...
אז זהו, כנראה שאת בכלל מקשקשת ובאה להכשיל את כולם בגזל, או שאת מנסה לייצג איזה כת, ולמסיין את כולם אליה...

מרגלית100

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
בלת"ק
לא נשמע שהחברה מקבלת על כל תיקוף כי אין להם שום בעיה להציא אוטובוסים כשהמכשיר לא עובד,
ואיך אתם מסבירים את זה שחזרתי עכשיו במוצאי יו"כ עם אוטובוס ריק מירושלים באחד ממוקדי היציאה, הגענו עם הילדים והתחלנו להתארגן והפקח זירז אותנו לעלות כי האוטובוס צריך לצאת, היינו שם אני והילדים שלי, בחורה אחת, ואברך אחד שרץ ברגע האחרון, לא עניין אותם כמה אנשים, העיקר להוציא את האוטובוס בזמן וגם המכשיר לא עבד,
ואותו דבר היה גם במוצאי ר"ה (אנחנו בד"כ מגיעים כבר אחרי הבלגן, לאוטובוסים האחרונים)
ההגיון אומר שאם היו מקבלים על כל תיקוף, היו מנסים להעלות כמה שיותר אנשים על כל אוטובוס ולא להוציא כמה שיותר אוטובוסים - - -

החכמה צודקת

משתמש מקצוען
בלת"ק
לא נשמע שהחברה מקבלת על כל תיקוף כי אין להם שום בעיה להציא אוטובוסים כשהמכשיר לא עובד,
ואיך אתם מסבירים את זה שחזרתי עכשיו במוצאי יו"כ עם אוטובוס ריק מירושלים באחד ממוקדי היציאה, הגענו עם הילדים והתחלנו להתארגן והפקח זירז אותנו לעלות כי האוטובוס צריך לצאת, היינו שם אני והילדים שלי, בחורה אחת, ואברך אחד שרץ ברגע האחרון, לא עניין אותם כמה אנשים, העיקר להוציא את האוטובוס בזמן וגם המכשיר לא עבד,
ואותו דבר היה גם במוצאי ר"ה (אנחנו בד"כ מגיעים כבר אחרי הבלגן, לאוטובוסים האחרונים)
ההגיון אומר שאם היו מקבלים על כל תיקוף, היו מנסים להעלות כמה שיותר אנשים על כל אוטובוס ולא להוציא כמה שיותר אוטובוסים - - -
אי אפשר לקבוע על סמך מקרים בודדים
ידוע לי על גדולים ממני שליבנו את הנושא לעומק (לא בפרוג.....;))
והמסקנה היתה שהם מרוויחים על כל תיקוף
ברור שיש אילוצים לחברות, והם מחויבים להוציא נסיעות גם כשאין איך לתקף
אני אישית כבר נהנית מתחבורה חינמית כמעט שנה, בערבי שבתות, כי אין מכשיר:p

R_K

משתמש רשום
הפקחים בהר חוצבים לא קשורים למפעילים

קבצים מצורפים

• תמריץ (2).pdf
    KB 116.8 · צפיות: 34

מוטי אבגדהו

משתמש צעיר
יפה...

בקיצור....

תמשיכו לקבל החלטות מה קשור ומה לא, ולהשוות השוואות מגוחכות - זה בדיוק, אבל בדיוק כמו להכנס לדלת של השכנים ולגנוב את התיק - כי מה ההבדל החברה הרי רשומה כחברה פרטית... ואח"כ להבין ולהחרד שה"רבנים" האלו, בכלל מעודדים לגניבה ופשיעה...

אז זהו, כנראה שאת בכלל מקשקשת ובאה להכשיל את כולם בגזל, או שאת מנסה לייצג איזה כת, ולמסיין את כולם אליה...
לא ברור מה ה"סיבות המובנות"שבגללן את לא מפרסמת את שמות הרבנים המתירים.
אשמח אם תסבירי כי הן לא מובנות לי.

ראש ישר

משתמש פעיל
לא כל דבר אפשר להבהיר ולהסביר.
וזה בסדר גמור מבחנתי שלא כולם מבינים אותי.
בהצלחה

ליטאי פשוט

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
עריכה תורנית
לא כל דבר אפשר להבהיר ולהסביר.
וזה בסדר גמור מבחנתי שלא כולם מבינים אותי.
בהצלחה
לא מבינים אתכם?
כתוב בעשרת הדברות "לא תגנוב" והנה מגיע "רב" ואומר שמותר!!

ישראלג

משתמש סופר מקצוען
תשובה לשאלה שפתחה את הנושא.
בקו קורונה הוא מביא שם בקיצור נמרץ איך עובד כל התחבורה הציבורית ומה הדינים היוצאים מזה.
מומלץ.

ישראלג

משתמש סופר מקצוען
043749099
אני שמעתי את זה בשלוחה 1 צריך להקיש כמה פעמים 8 עד שמגיעים לזה

ספרנוביץ

משתמש פעיל
:) :) :)

שתי האפשרויות ככ לא נכונות.
אבל בכיף :)

תמשיכו תמיד להיות דבקים בדרך שלכם. ולהיות בטוחים שאתם צודקים ויחידים. ושתמיד האפשרויות הקיימות הם מה שקיים אצלכם בראש.

העיקר שתהיה שנה טובה ומבורכת.

בתור ליטאית - עם רבנים ששיכים לשם, אני מתקשה להאמין ששם הניק שלך מעיד על הזהות...
לדעתי האפשרות האמיתית היא שהוא פשוט לא מכיר את המציאות!! זה הלימוד זכות שיכול להיות.
ידוע לי על מישהו שהשקיע בנושא את החיים שלו הוא הלך עם הנושא הזה להרבה רבנים, כל רב שהוא הלך אליו עם הנתונים הפשוטים והמכרזים אמר בבירור שזה גזל גמור!! איך אמרנו לפני פחות מ24 שעות "למען נחדל מעושק ידינו"
הייתי מציע לכם לגשת ל"רב המתיר" עם החוברת שצירפו פה בהודעות הקודמות שממצה את כל הנושא, ובבקשה תחזרו אלינו עם תשובה.
ואגב, מה כזה פוטוגני בלשלם באוטובוס, היית אומרת לקנות אתרוג יפה או משהו כזה זה פוטוגני לא לשלם זה הכי לא קשור לפוטוגני שיש.
ובזה מיצתי

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  55  פעמים

לוח מודעות

למעלה