מי בדיוק הם החולקים?
החברה היא חברה פרטית, והעסק הוא עסק פרטי.
העובדה שהחברה סיכמה עם המדינה שהיא צריכה להוציא כך וכך אוטובוסים ביום תמורת סכומים מסוימים - אינה מפקיעה את האוטובוסים מרשותה הפרטית. ומאחר שהחברה מקפידה שלא יכנסו לאוטובוסים הפרטיים שלה בלי תיקוף - גם אם היא לא מפסידה מזה שקל - כניסה לאוטובוס שלה בלי תיקוף היא גזל גמור.
משל למה הדבר דומה? שאני אעשה בבית שלי משפחתון, והסיכום עם המדינה הוא שאני מקבל סכום גלובלי כל חודש, בלי קשר לכמות הילדים.
האם זה מתיר לא
המשל ממש לא דומה לנמשל.
תחבורה ציבורית זה מוצר בסיסי שהמדינה מספקת לאזרחיה. היא אף מנסה להמריץ בכל מיני דרכים את האזרחים לבחור בתחבורה ציבורית על מנת למנוע עומסים וכו.
המדינה מזכה חברה כל שהיא להפעיל את המערך הנדרש ועל החברה לעמוד במלוא חובותיה.
אם החברה לא עומדת בדרישות שלה כלפינו. זה ממש לא כזה ברור שאנחנו מחויבים לעמוד בדרישות שלה כלפינו.
זה לא ממש לא דוגמא למשפחתון שאם אתה לא רוצה אל תשמש בשרותינו. בכלל לא עומד על אותו מהלך.
לי יש חופשי למשל, ואני גם מקפידה תמיד לתקף. אבל להגיד שאני מזדהה עם אותם אנשים שנמצאים באוטובוס עמוס, בקושי עומדים, נדחקים ועושים כל מאמץ כדי להגיע לעמדת התיקוף, קשה...
החברה לא עמדה במחויבות שלה, לא שלחה מספיק אוטובוסים כפי שנדרש ממנה, היא גורמת לנוסעים נזק ובעצם היא פשעה נגדינו. היא לא עסק פרטי שזוכתו לעשות מה שבא לו, ולא מתאים לך לך. ולא בית פרטי שהנכנס אליו גנב, השוואה פשוט מגוחכת.
וגם לכן (חוץ מסוגית המדינה וכו') יש בהחלט רבים שסוברים שזה לא נחשב לגזל ובטח לא גמור.
וכל אחד ישאל את רבותיו...