דיברו על הנושא ההלכתיבהרבה מידי מקרים, החברה לא עמדה בהסכמים והנוסע אפילו לא יודע מזה....
האם יש לאדם זכות תביעה במקרה שהוא לא יודע שמגיע לו?
דיברו על הנושא ההלכתיבהרבה מידי מקרים, החברה לא עמדה בהסכמים והנוסע אפילו לא יודע מזה....
אדרבה, תביא שם של רב שפוסק להיפך בדיני חושן משפטזה מדהים בענייני האין שום התר.....
והוא צריך גם לדעת את כל הנתונים ולראות את המכרזים בעניו, ולהבין את צורת התשלומים וההתחייבויות ההדדיות בין החברה למשרד התחבורה .אדרבה, תביא שם של רב שפוסק להיפך בדיני חושן משפט
כנראה זה לא היה מספיק ברור.דיברו על הנושא ההלכתי
האם יש לאדם זכות תביעה במקרה שהוא לא יודע שמגיע לו?
אתם שוב פעם מתבלבלים בהגדרת פרטיתוהוא צריך גם לדעת את כל הנתונים ולראות את המכרזים בעניו, ולהבין את צורת התשלומים וההתחייבויות ההדדיות בין החברה למשרד התחבורה .
כי שמעתי שיש רב חשוב שעדיין עונה שמותר לנסוע באגד בלי לשלם כי זה של המדינה... כבר הרבה הרבה שנים היא חברה פרטית
דווקא נתקלתי בהרבה מקרים כאלוכנראה זה לא היה מספיק ברור.
אז נפשט. הרעיון בא להגיד שקשה קצת למצוא מקרים בהם הנוסע חשב שהגיע לו משהו וזה טעות,
קיים יותר הפוך...
שמות בבקשהוהוא צריך גם לדעת את כל הנתונים ולראות את המכרזים בעניו, ולהבין את צורת התשלומים וההתחייבויות ההדדיות בין החברה למשרד התחבורה .
כי שמעתי שיש רב חשוב שעדיין עונה שמותר לנסוע באגד בלי לשלם כי זה של המדינה... כבר הרבה הרבה שנים היא חברה פרטית
אם אני לוקח קבלן לבנות לי בניין ואתה גונב לו שק מלט - האם זה נחשב שלקחת ממני או מהקבלן?אתם שוב פעם מתבלבלים בהגדרת פרטית
זה שהיא חברה פרטית לא רלוונטי לעניין. אם כבר ההסכמים עם המדינה
יש לי שמות של רבנים שלא רואים בעית גזל באי תשלום באוטובוסים.@ראש ישר האם יש לך שם של רב "שראה" את המכרזים של החברות.
שבהם מפורש שהם מקבלים פר נוסע.
ועדיין מתיר?
אם כן אשמח לשמוע
קשור בהחלט.אם אני לוקח קבלן לבנות לי בניין ואתה גונב לו שק מלט - האם זה נחשב שלקחת ממני או מהקבלן?
מה הקשר בין הסיכומים של החברה מול משרד התחבורה אליך?
איך קשורה אליך צורת התשלום של משרד התחבורה לחברות?קשור בהחלט.
כי אם משרד התחבורה - אשר מחויב לי כאזרח, משלם סכום קבוע לחברה ללא קשר למספר התיקופים,
אתה משלם/לוקח ל/ממשרד התחבורה ולא ל/מהחברה.
פשוט לכל בר דעת שזה משנה מאוד.
חברת התחבורה מחוייבת ללוח הזמנים שנקבע על ידי משרד התחבורהזה משנה גם מהכיוון ההפוך
שאני עולה לאוטובוס צפוף דחוס באופן נוראי, ואני מתלוננת לנהג - הוא אומר את צודקת, אבל מה את רוצה ממני, דברי עם משרד התחבורה....
אז פתאום זה גזל ישיר מהחברה שלא קשור אליה שום דבר והיא לא לוקחת אחריות על כלום?
ומי אמר שמניעת רווח אינה גזל?מכיוון שאת התשלום על עצם הנסיעה הם מקבלים בכל מצב לא משנה כמה נוסעים היו באוטובוס, זה אומר שהתמריצים זה סוג של בונוס שהם מקבלים "מעבר" לעצם הנסיעה, כשאתה נוסע הנסיעה שלך היא על חשבון משרד התחבורה שמתקצבת את הנסיעה באופן מלא, נכון מנעת מהחברה להרויח תמריצים
אם התמורה שהחברה מקבלת על הנסיעה מגיעה מהנוסעים אז פשיטא שזה גזל כי הם מוציאים אוטובוס ולא מקבלים על זה את התמורהומי אמר שמניעת רווח אינה גזל?
עדיין לא יישבת את החילוק בין 'בונוס' ו-'תמריץ' שמעגנים בחוזה לבין חוזה פשוט שמעניק לחברה X ש"ח על כל נוסע
יש קובץ תורני בשם בית אהרן וישראל של קרלין2 אני חייבת מספר נסיעות האם חיבים לשלם או שזה גזל של המדינה שיש דעות שזה לא גזל
והאם אני חייבת לתקף את החוב דווקא באוטובוס של החברה שבה לא שילמתי או שהכול הולך בכול מקרה למשרד התחבורה?
אשמח מאד מאד למידע אבל רק מי שבאמת יודע
אבל איזה זכות יש לי להפסיד למישהו אחר בונוס שהוא אמור לקבל ביושר??אם התמורה שהחברה מקבלת על הנסיעה מגיעה מהנוסעים אז פשיטא שזה גזל כי הם מוציאים אוטובוס ולא מקבלים על זה את התמורה
אם הם מקבלים תמורה מלאה על הנסיעה ממשרד התחבורה שמשלם להם על עצם הנסיעה, וגם הוא שולט על החברות בידו להוציא כמה אוטובוסים שהוא רוצה, איך שהוא רוצה ומתי שהוא רוצה, זה אומר שהאוטובוסים במידה מסוימת שייכים למשרד התחבורה רק הם מופעלים ע"י החברה, (כלומר הנסיעה שייכת לגמרי למשרד התחבורה כיוון שהם הזמינו אותה והם מתקצבים אותה) אז נכון החברה היתה יכולה להרויח בונוס נחמד, וגם אני הייתי יכול להרויח אם הייתי ממחזר את הבקבוקים שלי...
נשמח מי שיכול לעלותלידיעת הציבור [הגברים ] בקובץ בית אהרן וישראל קובץ תורני היוצא לאור מידי חודשיים הובא לאחרונה ביאור פסקי הלכה מותאמים ומתייחסים לכל השאלות הנובעות מכללי חברות התח''צ בצורה ברורה מאוד !!! ע''י הדיין החשוב רבי דוד בריזל שליט''א שווה לראות, עושה סדר מכל השאלות , ופותר אותם אחד על אחד !!!!
הם בעצמם משלמים באוטובוס?יש לי שמות של רבנים שלא רואים בעית גזל באי תשלום באוטובוסים.
רבנים גדולים, יראים וחשובים.
אין לי מושג מה הם ראו ועל סמך מה התירו.
איך קשורה? כאמור קשורה וחצי. כי אם זה הנושא הוא מול משרד התחבורה - זה נושא שונה בהחלט. וזה קריטי לדעת מה ההסכם.איך קשורה אליך צורת התשלום של משרד התחבורה לחברות?
זכותם לסכם ביניהם בכל דרך שירצו
בסופו של דבר האוטובוס הוא רכוש פרטי של החברה ולא של משרד התחבורה
ואין לך רשות להשתמש בו בלי רשות בעליו - החברה
חברת התחבורה מחוייבת ללוח הזמנים שנקבע על ידי משרד התחבורה
מותר לה להוציא עוד נסיעות אבל זה יהיה 100% על חשבונה בלי סבסוד של המדינה
החוזה מול משרד התחבורה מחייב את החברות לאסוף נוסעים
אך תגבור מורשה עד אחוז מסוים מסך הנסיעות ולא יותר
מעבר לזה החברה אינה מחויבת לנוסעים מצד החוזה שלה מול משרד התחבורה
שאלה מעניינת.הם בעצמם משלמים באוטובוס?
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
26.11
כ"ה חשוון
אירוע שיתופים ייחודי
בוטים מספרים על עצמם
בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.
הכניסה חופשית!
27.11
כ"ו חשוון
נפתחה ההרשמה!
קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכו
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו: