אמת מארץ תצמח
משתמש מקצוען
עדיף דרך הבנק, היות וע"פ חוק יש שם פטור מעמלת ק/מ של קרן כספית.
יש אמנם עלות של דמי ניהול ודמי הפצה, אבל גרושים, עזוב.
יש אמנם עלות של דמי ניהול ודמי הפצה, אבל גרושים, עזוב.
במיטב טרייד יש פטור מעמלת ק/מ על קרנות כספיותהיות שהבנקים לא גובים על כך עמלת קנייה ומכירה ודמי משמרת.
מי אנחנו שנחלק ציון לרבנים.מה יש לציבור לומר על הכשרות של הרב דביר בנוגע לקרנות הללו?
אני מכיר רק גלאט הון ותשואה כהלכה ובד"ץ..
בתודה מראש!
זה לא בדיוק הולך ככה בהכשרים. כמו במזון.מי אנחנו שנחלק ציון לרבנים.
כשרות מעולה.
כמו מי הוא בד"ץ גלאט הוןמי אנחנו שנחלק ציון לרבנים.
כשרות מעולה.
לפי פסקי הרב אלישיב.כמו מי הוא בד"ץ גלאט הון
לא מצריך.הוא מצריך התר עסקא פרטי הוא לא מצריך?
כאילו בנושא הזה של קרנות כספיות אין הבדל בינו לבין הבד"ץלפי פסקי הרב אלישיב.
לא מצריך. התר עסקא פרטי.
זה לא מה שאני הבנתיכאילו בנושא הזה של קרנות כספיות אין הבדל בינו לבין הבד"ץ
אז אדרבה תפרט מה הבנתזה לא מה שאני הבנתי
לכא' 157 (וכמובן גם בבן זוג הרלוונטי-בד"כ מי שהכנסתו גבוהה יותר, אא"כ מדובר בקרן צבועה)משהו יודע באיזה סעיף מכניסים רווחי הון שמגיעים מקרן כספית בהחזר מס לשכירים?
תודה מראש!
אם הקרן כספית נרכשה דרך חשבון בנק שהוא רק על שמי גם צריך לרשום את הרווחים על שם אשתי שיש לה הכנסה גבוהה יותר?לכא' 157 (וכמובן גם בבן זוג הרלוונטי-בד"כ מי שהכנסתו גבוהה יותר, אא"כ מדובר בקרן צבועה)
חוקית? זכור לי שכן.אם הקרן כספית נרכשה דרך חשבון בנק שהוא רק על שמי גם צריך לרשום את הרווחים על שם אשתי שיש לה הכנסה גבוהה יותר?
וכן מה זה קרן צבועה?
קרן כספית כשרה זאת אופציה טובה.נא עזרתכם, רוצה לשמור כ1,000 ש"ח לחודש בצד, לצורכי נישואין, לקרובת משפחה, שאני מאחלת כל יום, שכבר נשמע בשורות טובות. אך בינתיים הזמן עובר.
היכן מומלץ להשקיע, לבינתיים?
מצטט דברי מאשכול אחר:מחקרים מראים שבכספים נזילים קשה יותר למשקיעים להתמודד עם הכאב בירידות, ורבים מעדיפים למכור בהפסד דווקא בנקודות השפל. כמובן שפעולה זו אינה כדאית ומקבעת את ההפסד.
לקוח הרוצה להשקיע לטווח קצר או לקוח שמבחינה נפשית אינו מסוגל לעמוד מול ירידות בשוק ההון, מומלץ לו להשקיע בקרן כספית בעקבות העלייה בעלות האשראי.
חדשות טובות!
בשבוע שעבר, ב-01.07.24, הכנסת אישרה את הצעת החוק להנגשת הקרנות הכספיות לציבור.
מה חשוב לדעת?
בקרנות כספיות, ההבדל בתשואות או בדמי הניהול הוא מינורי. העיקר הוא לא להתלבט ולהשקיע, אפילו לימים בודדים. כך ניתן להרוויח תשואה על הכסף וגם לשמור עליו מבזבוזים.
אגב, @השקעות R הון יש סיכון בקרנות כספיות, שמשום מה לא כ"כ מחדדים אותו:
(היפר) אינפלציה של השקל.
בניגוד למניות שבד"כ צומחות בהתאמה (ולו חלקית), הרי שקרן כספית יכולה להמחק במונחים ראיליים.
ובמצב הכלכלי היום, זה סיכון שכדאי לתת עליו את הדעת.
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
26.09
כ"ג אלול
פתיחת
קורס מאסטר בשיווק דיגיטלי
מלגות גבוהות!
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קיט ע'
קכא עָשִׂיתִי מִשְׁפָּט וָצֶדֶק בַּל תַּנִּיחֵנִי לְעֹשְׁקָי:קכב עֲרֹב עַבְדְּךָ לְטוֹב אַל יַעַשְׁקֻנִי זֵדִים:קכג עֵינַי כָּלוּ לִישׁוּעָתֶךָ וּלְאִמְרַת צִדְקֶךָ:קכד עֲשֵׂה עִם עַבְדְּךָ כְחַסְדֶּךָ וְחֻקֶּיךָ לַמְּדֵנִי:קכה עַבְדְּךָ אָנִי הֲבִינֵנִי וְאֵדְעָה עֵדֹתֶיךָ:קכו עֵת לַעֲשׂוֹת לַיי הֵפֵרוּ תּוֹרָתֶךָ:קכז עַל כֵּן אָהַבְתִּי מִצְוֹתֶיךָ מִזָּהָב וּמִפָּז:קכח עַל כֵּן כָּל פִּקּוּדֵי כֹל יִשָּׁרְתִּי כָּל אֹרַח שֶׁקֶר שָׂנֵאתִי: