רילי? למה?האפונה היבשה נחשבת בארוחה כחלבון.
אפונה קפואה היא פחמימה.
רילי? למה?האפונה היבשה נחשבת בארוחה כחלבון.
אפונה קפואה היא פחמימה.
העיבוד מוציא ממנו מהחלבון.רילי? למה?
היבשה נחשבת כמכילה הרבה יוצר חלבון ומרק שמכינים ממנה נחשב כמרק עם חלבון במידה טובה מאודמה הסיבה?
היבשה בריאה יותר?
בדיוק השבוע התפתיתי לקניה רצינית של ירקות קפואים אחרי שכנוע מסיביהיבשה נחשבת כמכילה הרבה יוצר חלבון ומרק שמכינים ממנה נחשב כמרק עם חלבון במידה טובה מאוד
האפונה הקפואה- עברה עיבוד ואיבדה מהחלבון שלה ונחשבת כפחמימה לכל דבר
העיבוד מוציא ממנו מהחלבון.
1 בצל מטוגןאפשר כמויות מדויקות?
האם הקולרבי בעונה הזו כבר טובים יותר, או שלמרק לא משנה אם יש סיבים בקולרבי?חיפשתי לי עוד מרשמים של מרקים והנה, מצאתי משהו מצויין, וכבר חזרתי עליו כמה פעמים
יוצא קטיפתי וטעים!
מרק קולרבי - מצרפת קישור
אני עושה שנוים כשחסר דברים בבית, לדוג'
עלי פטרוזליה קצוצים, לא היה אז פשו שמתי כוסברה קצוצה יבשה שהייתה לי.
ויצא מצוין!
משנה מאד - אם יש סיבים אז נהיה במרק שערות מציקותאו שלמרק לא משנה אם יש סיבים בקולרבי?
נראה לי זה קשור לעונה, לכן שאלתי.משנה מאד - אם יש סיבים אז נהיה במרק שערות מציקות
אפשר בעקרון לראות עם הקולרבי סיבי או לא
אני חושב תשקולורבי קטן או יותר סיבי אם אני אל טועה
וכמובן שככל שקולרבי יותר ישן אז הוא יותר סיבי
אני מרסקת לגמרי, ולא הרגשתי עדיין שום סיביםהאם הקולרבי בעונה הזו כבר טובים יותר, או שלמרק לא משנה אם יש סיבים בקולרבי?
זה סביר ולא יותר מזה.צפה בקובץ המצורף 1011973
אני רואה שכמות הפחמימות באמת הרבה יותר גדולה. אבל 5.4 גרם לא נחשב לכמות יפה של חלבון?
כמה מים?1 בצל מטוגן
גודל של כף יד דלעת בערך- קוביות
3 דלעת- חתוכות
כמה גבעולים של סלרי
כפית מלח, פלפל שחור, כפית אבקת מרק- להוסיף כאשר המים מבעבעים.
בתאבון!
הכל אם אפשר.מחר בבוקר אני יעלה את המתכונים.
מעניין אותך מרק מסויים או שאני יכתוב את כל המתכונים?
תודה, יש משו לא חלבי?המתכונים שלי:
מרק בצל:
50 גרם מרגרינה - אני בדיאטה אז אני ממירה לשמן
50 גרם חמאה - כנ"ל
4-5 בצלים גדולים חתוכים לפרוסות דקות
3 כפות קמח
3 כפות אבקת מרק בצל
8 כוסות מים
פלפל ומלח לפי הטעם
1 כוס גבינה צהובה מגוררת - אני לא ממש מודדת...
1/2 כוס יין יבש - לא חובה אבל מאוד מאוד מוסיף
ההכנה:
מבשלים את המרגרינה והחמאה.
מוסיפים את הבצל ואחרי שהוא נראה די מטוגן מוסיפים את שאר החומרים חוץ מהגבינה צהובה.
אחרי בערך חצי שעה מוסיפים את הגבינה צהובה ונותנים למרק עוד איזה 2-3 דקות.
נ.ב. אם את מכינה את המרק ולא אוכלת הכל עכשיו אז אל תשימי בתוך הסיר את הגבינה צהובה אלא בקערה שמגישים או בצלחת הפרטית.
בתאבון!!!!!!!!!!!!
מרק כתום - דלעת:
70 ג' חמאה
600 ג' דלעת חתוכה
3 גזרים פרוסים דק
2 בטטות בינוניות קלופות וחתוכות
2 בצל קצוץ
2 בצלים ירוקים קצוצים
7 כוסות מים
2 מיכלי שמנת מתוקה
ההכנה:
ממיסים את החמאה, מוסיפים ירקות ובוחשים 10 דקות
להוסיף את המים, מלח, פלפל שחור
לבשל עד שהירקות מתרככים
לרסק בבלנדר יד
להוסיף שמנת
לבשל עוד קצת
בתאבון!!!
את המרק הכתום דלעת שכחתי לציין שהמתכון הוא חלבי אבל אני לא מכינה אותו חלבי.תודה, יש משו לא חלבי?
מליון תודות!!!!!!את המרק הכתום דלעת שכחתי לציין שהמתכון הוא חלבי אבל אני לא מכינה אותו חלבי.
שתיהם מומלצים, לדעתי הכתום לא טעים חלבי אבל אותי למדו ש"על טעם וריח אין להתווכח..."
יש לי מתכון של מרק ירקות מאוד מאוד מוצלח. אני מחפשת אותו והעלה לפה
הכנתי כבר פעם שניה,מרק ירקות עם שוועמאלאך [ בצקניות בצורת קציצות ]
למה קוראים להן כך? לא ברור לי,
אולי כי הן תופחות ומתנפחות מהר או המראה שמזכיר קצת פטריות.
בכל מקרה הן משדרגות מאד כל מרק
למרק:
3 שיני שום
1 פלפל אדום
קצצי היטב בסכינים של מעבד מזון
הוסיפי למעבד המזון 1 בצל, קצצי לקוביות קטנות, העבירי הכל לסיר ואדי במעט שמן.
6 גזרים-פרוסים לפרוסות [אני גררתי בפומפיה גסה-ע"פ העדפות הסועדים]
הוסיפי לסיר והמשיכי לאדות עד להזהבה מועטה של הגזרים.
1 בטטה גדולה-גרורה בפומפיה עבה
חתיכת דלעת [או דלורית]- גרורה בפומפיה עבה
1 שורש סלרי קטן-גרור בפומפיה עבה-לבחירה
1 שורש פטרוזיליה-גרור בפומפיה עבה-לבחירה
3 קישואים חתוכים לקוביות
הוסיפי הכל ואדי עוד מס' דק'.
בשלב זה ניתן להוסיף עדשים כתומות או גריסים-לבחירה
מעט חוואייג' למרק [משמש כתחליף לאבקת מרק. אבל בזהירות כי טעמו דומיננטי מאד.]
מלח ופלפל שחור
כסי במים בערך בכמות כפולה מהירקות, הרתיחי ובשלי עד לריכוך הירקות והקטניות.
להעשרה:
פרחי כרובית קפואה
פרחי ברוקולי
שעועית צהובה/ירוקה קפואה
כדאי להוסיף כ-20 דק' לפני סיום הבישול [הפעם לא הוספתי. כדרישת האורחים החשובים]
3 גבעולי סלרי אמריקאי פרוסים לגלגלים-הוסיפי כ-10 דק' לפני סיום הבישול.
לשוועמאלאך:
¼1 כוסות קמח
3-4 ביצים
מלח לפי הטעם
ערבבי היטב והוסיפי מים עד לקבלת עיסה דייסתית מעט נוזלית.
ההכנה:
1. חממי שמן במחבת קטנה
2. צקי כף מהעיסה, שימי לב! השוועמאלאך מתנפחות ומיטגנות מאד מהר, תוך כמה שניות הן זהובות
הפכי לצידן השני לכמה שניות נוספות.
3. הכניסי למרק הרותח, בשלי כ-5 דק' נוספות והגישי.
הכנתי כבר פעם שניה,
עכשיו קיצרתי תהליכים ולא טיגנתי את השוועמלאך אלא הרמתי את העיסה עם מועך ירקות ומהחורים העיסה נזלה למרק הרותח,
יצא מעולה-תודה
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
26.11
כ"ה חשוון
אירוע שיתופים ייחודי
בוטים מספרים על עצמם
בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.
הכניסה חופשית!
27.11
כ"ו חשוון
נפתחה ההרשמה!
קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכו
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו: