אשכול מרקים לסתיו ולחורף---

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
יוצרי ai
מה הסיבה?
היבשה בריאה יותר?
היבשה נחשבת כמכילה הרבה יוצר חלבון ומרק שמכינים ממנה נחשב כמרק עם חלבון במידה טובה מאוד
האפונה הקפואה- עברה עיבוד ואיבדה מהחלבון שלה ונחשבת כפחמימה לכל דבר
 

לא אני

משתמש סופר מקצוען
היבשה נחשבת כמכילה הרבה יוצר חלבון ומרק שמכינים ממנה נחשב כמרק עם חלבון במידה טובה מאוד
האפונה הקפואה- עברה עיבוד ואיבדה מהחלבון שלה ונחשבת כפחמימה לכל דבר
בדיוק השבוע התפתיתי לקניה רצינית של ירקות קפואים אחרי שכנוע מסיבי :)
(אמא שלי אכן משתמשת רק ביבשה וטוענת שהיא הכי בריאה, האמהות צודקות תמיד כמו שנאמר..)
 

יהודיתי B

משתמש חדש
העיבוד מוציא ממנו מהחלבון.
1637739525780.png

אני רואה שכמות הפחמימות באמת הרבה יותר גדולה. אבל 5.4 גרם לא נחשב לכמות יפה של חלבון?
 

P.R.

משתמש מקצוען
חיפשתי לי עוד מרשמים של מרקים והנה, מצאתי משהו מצויין, וכבר חזרתי עליו כמה פעמים
יוצא קטיפתי וטעים!
מרק קולרבי - מצרפת קישור

אני עושה שנוים כשחסר דברים בבית, לדוג'
עלי פטרוזליה קצוצים, לא היה אז פשו שמתי כוסברה קצוצה יבשה שהייתה לי.
ויצא מצוין!
 

ש.ב.א

משתמש סופר מקצוען
חיפשתי לי עוד מרשמים של מרקים והנה, מצאתי משהו מצויין, וכבר חזרתי עליו כמה פעמים
יוצא קטיפתי וטעים!
מרק קולרבי - מצרפת קישור

אני עושה שנוים כשחסר דברים בבית, לדוג'
עלי פטרוזליה קצוצים, לא היה אז פשו שמתי כוסברה קצוצה יבשה שהייתה לי.
ויצא מצוין!
האם הקולרבי בעונה הזו כבר טובים יותר, או שלמרק לא משנה אם יש סיבים בקולרבי?
 

צלמת אלופה

משתמש מקצוען
צילום מקצועי
או שלמרק לא משנה אם יש סיבים בקולרבי?
משנה מאד - אם יש סיבים אז נהיה במרק שערות מציקות
אפשר בעקרון לראות עם הקולרבי סיבי או לא
אני חושב תשקולורבי קטן או יותר סיבי אם אני אל טועה
וכמובן שככל שקולרבי יותר ישן אז הוא יותר סיבי
 

ש.ב.א

משתמש סופר מקצוען
משנה מאד - אם יש סיבים אז נהיה במרק שערות מציקות
אפשר בעקרון לראות עם הקולרבי סיבי או לא
אני חושב תשקולורבי קטן או יותר סיבי אם אני אל טועה
וכמובן שככל שקולרבי יותר ישן אז הוא יותר סיבי
נראה לי זה קשור לעונה, לכן שאלתי.
 

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
יוצרי ai
צפה בקובץ המצורף 1011973
אני רואה שכמות הפחמימות באמת הרבה יותר גדולה. אבל 5.4 גרם לא נחשב לכמות יפה של חלבון?
זה סביר ולא יותר מזה.
ברגע שמשהו עובר עיבוד הוא מאבד גם ערכים תזונתיים אחרים שיש לו.

הנה של אפונה יבשה
1637758508954.png


וזה נכון שגם הפחמימה יותר אבל אין השוואה לכמות החלבון וזה מה שחשוב.
לא תמיד קלוריות זה מה שמשנה.
בייחוד כשמחפשים את הבריאות ולא ירידה במשקל וכו'.
 

saralulu

משתמש מקצוען
המתכונים שלי:
מרק בצל:

50 גרם מרגרינה - אני בדיאטה אז אני ממירה לשמן

50 גרם חמאה - כנ"ל

4-5 בצלים גדולים חתוכים לפרוסות דקות

3 כפות קמח

3 כפות אבקת מרק בצל

8 כוסות מים

פלפל ומלח לפי הטעם

1 כוס גבינה צהובה מגוררת - אני לא ממש מודדת...

1/2 כוס יין יבש - לא חובה אבל מאוד מאוד מוסיף

ההכנה:

מבשלים את המרגרינה והחמאה.

מוסיפים את הבצל ואחרי שהוא נראה די מטוגן מוסיפים את שאר החומרים חוץ מהגבינה צהובה.

אחרי בערך חצי שעה מוסיפים את הגבינה צהובה ונותנים למרק עוד איזה 2-3 דקות.

נ.ב. אם את מכינה את המרק ולא אוכלת הכל עכשיו אז אל תשימי בתוך הסיר את הגבינה צהובה אלא בקערה שמגישים או בצלחת הפרטית.

בתאבון!!!!!!!!!!!!

מרק כתום - דלעת:

70 ג' חמאה

600 ג' דלעת חתוכה

3 גזרים פרוסים דק

2 בטטות בינוניות קלופות וחתוכות

2 בצל קצוץ

2 בצלים ירוקים קצוצים

7 כוסות מים

2 מיכלי שמנת מתוקה

ההכנה:

ממיסים את החמאה, מוסיפים ירקות ובוחשים 10 דקות

להוסיף את המים, מלח, פלפל שחור

לבשל עד שהירקות מתרככים

לרסק בבלנדר יד

להוסיף שמנת

לבשל עוד קצת

בתאבון!!!
תודה, יש משו לא חלבי?
 

.....

משתמש מקצוען
תודה, יש משו לא חלבי?
את המרק הכתום דלעת שכחתי לציין שהמתכון הוא חלבי אבל אני לא מכינה אותו חלבי.
שתיהם מומלצים, לדעתי הכתום לא טעים חלבי אבל אותי למדו ש"על טעם וריח אין להתווכח..."
יש לי מתכון של מרק ירקות מאוד מאוד מוצלח. אני מחפשת אותו והעלה לפה
 

saralulu

משתמש מקצוען
את המרק הכתום דלעת שכחתי לציין שהמתכון הוא חלבי אבל אני לא מכינה אותו חלבי.
שתיהם מומלצים, לדעתי הכתום לא טעים חלבי אבל אותי למדו ש"על טעם וריח אין להתווכח..."
יש לי מתכון של מרק ירקות מאוד מאוד מוצלח. אני מחפשת אותו והעלה לפה
מליון תודות!!!!!!
 

מבורכת

משתמש סופר מקצוען
הפקות ואירועים
מרק ירקרק (ככה מכנים אצלינו)


בסיר גדול להרתיח מים ולהוסיף:

פרוסות שורש סלרי
פרוסות שורש לבן
פרוסות קולרבי
חופן סלרי אמריקאי
חופן פיטרוזליה
8 קישואים קלופים וחתוכים
כפית כרכום
מלח ופלפל לפי הטעם
2 כפות דבש
מעט אבקת קארי

אחרי שרתח הכל עם המים , לבשל כשעה עד שהירקות רכים
לטחון בבלנד יד -שיהיה מעט סמיך.

בתאבון
 

שושן ורד

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
מרק ירקות עם שוועמאלאך [ בצקניות בצורת קציצות ]

למה קוראים להן כך? לא ברור לי,
אולי כי הן תופחות ומתנפחות מהר או המראה שמזכיר קצת פטריות.
בכל מקרה הן משדרגות מאד כל מרק

למרק:

3 שיני שום

1 פלפל אדום

קצצי היטב בסכינים של מעבד מזון

הוסיפי למעבד המזון 1 בצל, קצצי לקוביות קטנות, העבירי הכל לסיר ואדי במעט שמן.

6 גזרים-פרוסים לפרוסות [אני גררתי בפומפיה גסה-ע"פ העדפות הסועדים]
הוסיפי לסיר והמשיכי לאדות עד להזהבה מועטה של הגזרים.

1 בטטה גדולה-גרורה בפומפיה עבה

חתיכת דלעת [או דלורית]- גרורה בפומפיה עבה

1 שורש סלרי קטן-גרור בפומפיה עבה-לבחירה

1 שורש פטרוזיליה-גרור בפומפיה עבה-לבחירה

3 קישואים חתוכים לקוביות
הוסיפי הכל ואדי עוד מס' דק'.

בשלב זה ניתן להוסיף עדשים כתומות או גריסים-לבחירה

מעט חוואייג' למרק [משמש כתחליף לאבקת מרק. אבל בזהירות כי טעמו דומיננטי מאד.]

מלח ופלפל שחור

כסי במים בערך בכמות כפולה מהירקות, הרתיחי ובשלי עד לריכוך הירקות והקטניות.

להעשרה:

פרחי כרובית קפואה

פרחי ברוקולי

שעועית צהובה/ירוקה קפואה

כדאי להוסיף כ-20 דק' לפני סיום הבישול [הפעם לא הוספתי. כדרישת האורחים החשובים]


3 גבעולי סלרי אמריקאי פרוסים לגלגלים-הוסיפי כ-10 דק' לפני סיום הבישול.



לשוועמאלאך:

¼1 כוסות קמח
3-4 ביצים
מלח לפי הטעם
ערבבי היטב והוסיפי מים עד לקבלת עיסה דייסתית מעט נוזלית.

ההכנה:
1. חממי שמן במחבת קטנה
2. צקי כף מהעיסה, שימי לב! השוועמאלאך מתנפחות ומיטגנות מאד מהר, תוך כמה שניות הן זהובות

הפכי לצידן השני לכמה שניות נוספות.

3. הכניסי למרק הרותח, בשלי כ-5 דק' נוספות והגישי.
הכנתי כבר פעם שניה,
עכשיו קיצרתי תהליכים ולא טיגנתי את השוועמלאך אלא הרמתי את העיסה עם מועך ירקות ומהחורים העיסה נזלה למרק הרותח,
יצא מעולה-תודה
 

ע.מ.

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
עיצוב ואדריכלות פנים
הכנתי כבר פעם שניה,
עכשיו קיצרתי תהליכים ולא טיגנתי את השוועמלאך אלא הרמתי את העיסה עם מועך ירקות ומהחורים העיסה נזלה למרק הרותח,
יצא מעולה-תודה

יפה, אז יצאו לך נטיפים/בצקניות [נאקאלאך]
ותודה על השיתוף.
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  106  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה