במיוחד לקראת החורף, כדאי להכיר מוצר חדש יחסית...
אפונה יבשה צהובה!
שמעתי עליה לא מזמן, וסוף סוף התנסיתי בה,
חשבתי שיועיל לשתף את הציבור
אפונה יבשה ירוקה, כידוע היא בין הקטניות ה"כבדות".
יש לטעם מאוד דומיננטי, וריח שלא כולם יכולים להכיל.
הייתי משתמשת בה כמובן, אבל לא כולם היו מתחברים למרק האפונה לצערי, וגם לי, לפעמים זה כבר היה מעיק...
אז הפתרון שלי היה להכניס אותה בכמות ממש מעטה למרקי קטניות אחרים,
ואז היא נותנת את שלה, אבל בלי הגזמה, בנימוס
ואז שמעתי על בת דודתה הצהובה, והייתי חייבת לנסות.
אז ככה,
הריח, די דומה.
הצבע, כמובן שונה.
והטעם, דומה לאפונה הירוקה, אבל בכמה טונים פחות...
בקיצור, אהבתי.
לי אישית היה קשה להשיג אותה בחנויות הרגילות, מצאתי רק של "סוגת", וגם, לא היה בכל חנות.
ובטח חייבים פה מתכון... אז אכתוב מה עשיתי (אנסה לשחזר), כי אין לי באמת מתכונים למרקים...
אגב,
מרק הוא המאכל שהכי קל והכי כיף להכין, (כמעט) לא משנה מה תשימו בסיר, איזה שילוב ומינון, הוא תמיד יצא טעים!!!
מרק אפונה צהובה (סיר בינוני)
- 1-2 בצל מטוגן (במרקים אני לא תמיד משקיעה בבצל מטוגן, אבל באפונה כן, כדי לעדן יותר את הטעם של המרק)
- 1 קישוא מגורד על קליפתו, מטגנת מעט יחד עם הבצל (חורים גדולים)
- 2 תפו"א חתוך לקוביות קטנות (או קולורבי למי שרוצה לחסוך בפחמימה)
- כ 1/2 כוס עדשים כתומים
- כ 3/4 כוס אפונה צהובה
- פטרוזליה/כוסברה/שמיר/סלרי- כולם יחד , או מה שיש לכם באותו יום (לי נגמר השמיר בדיוק...) אבל מה שחשוב, להוסיף אותם בסוף הבישול!! ב10 דק' האחרונות!
- מתבלת ב: מלח, מעט פ.שחור, מעט חוויג' מרק, מעט שום כתוש.
כמובן, אפשר להוריד/להוסיף ירקות ולהחליט על מינון אחר. כנ"ל כמות הקטניות, כל אחד יחליט מה טעים לו...
תיהנו!
וחורף בריא!!