ארוחה בקערה
מרק ירקות עם חומוס
השמש כבר לא ממש קופחת
ומשב רוח נעים פוגש את המטיילים בחוץ.
היורה כבר הגיע ובישר על סתיו.
זה הזמן שבו אני מתחילה להכין מרקים.
אין כמו לשבת מול קערת מרק מהבילה כשהגם דופק על החלון ואדי המרק מטשטשים את הראות.
סיפרתי פעם לחברה, משחה לתומי, שבאותו יום אכלו אצלי מרק לארוחת צהריים. היא פערה מולי זוג עיניים ושאלה "מה רק מרק"?
אני זוכרת שבאותו רגע הרגשתי מין רפיון. מה? אני מכינה לארוחת צהריים רק מרק
מה רק"
אבל אחרי רגע התעשתי ואמרתי לה כן רק מרק. אבל מרק שיש בו הכל.
כי ביננו מה זה משנה אם החלבון יושב בצלחת לצד פחמימה וירק או שהוא יושב בקערה ביחד?
גם בקיץ אני מכינה מרקים, כי כאן לא מוותרים עליהם בקלות, אבל בסתיו ובחורף הם אורחי קבע אצלינו בבית.
בעז"ה בשבועות הקרובים אעלה מתכונים למרקים מזימים ומשביעים, כאלו שחלקם יכולים להוות ארוחה בפני עצמה.
הפעם-
מרק ירקות עם חומוס.
הטריק הוא בבסיס המרק.
10 דקות הכנה.
צפה בקובץ המצורף 985085
לסיר 6 ליטר
1 שקית לקט השדה קפוא של סנפרוסט או בודק
2 בצלים קצוצים
2 קישואים חתוכים לקוביות קטנות
קופסת שימורי פטריות
2 כוסות נבטים סיניים+ בטים סיניים להגשה [לא חובה]
2 כוסות כרוב לבן קצוץ
קופסת שימורי תירס גמדי או רגיל [אני מעדיפה גמדי כי הוא לא נחשב לפחמימה לעומת התירס הרגיל שנחשב לפחמימה עם לא מעט סוכר]
3 כפות אבקת מרק בטעם עוף [לא כדאי לוותר]
2 כפות מלח
מעט פלפל שחור
1 כף כורכום
מים
מכניסים את כל הירקות לסיר. מוסיפים תיבול ומכסים במים רק עד לכיסוי הירקות.
מבשלים על אש בינונית כחצי שעה.
טוחנים חלקית במקל טחינה.
טועמים ותקנים תיבול לפי הצורך.
מניחים במרכז מעט נבטים.
מגישים עם פסטה, אטריות או אורז מבושלים ועם ארבעס [בעדיפות כמובן לביתי אבל אפשר משמורים]. פשוט שמים בקערה עם המרק. אני אוהבת אטריות דקות קטנות- ריבועם קטנים. בתמונה זה אטריות ולא שקדי מרק
אני אוהבת להכין כמות של ארבעס ולהקפיא ואש אני מוציאה לפי הצורך
צפה בקובץ המצורף 985269