חגים אשכול הגיוונים לחגים - מנות ראשונות

  • פותח הנושא java
  • פורסם בתאריך

בדוח

משתמש מקצוען
סליחה על האיחור בתגובה, לא הייתי פה כמה ימים.
יש הרבה מתכונים ברשת, קראתי הרבה והרכבתי לי מתכון לפי מה שהתאים לי.
במתכונים המקוריים, למשל, יש הרבה חלקי פנים (מח, לבבות, וכדו') שאנחנו לא אוכלים)
אז אין לי ממש מתכון מסודר עם כמויות, אבל אכתוב לך בערך את שלבי ההכנה -
המוצרים הבסיסיים של המעורב זה בצל וחלקים שונים של עופות - חזה, פרגית, כבד, חלקי פנים. ההכנסה לסיר היא לפי הסדר של זמן הבישול - מי שצריך יותר זמן בישול נכנס מוקדם יותר.מטגנים הרבה בצל בשמן עד להתרככות והשחמה קלה מאד מוסיפים את חלקי העוף חתוכים לקוביות קטנות לפי הסדר כנ"ל - פרגית, חזה, כבד בין סוג לסוג מערבבים ומאדים עם הבצל כמה דקות .
אחרי שכל החלקים בפנים, מבושלים חלקית, מוסיפים מעט מים (קצת פחות מכיסוי) מתבלים - גם פה יש כל מיני דעות, אני שמחה מלח, פפריקה, כמון ומעט כורכום. מבשלים כעשר דקות על אש נמוכה.
מכינים רביכה ממעט קמח עם שמן - מעורבבים היטב למניעת גושים, שופכים לתוך התבשיל המבעבע ומערבבים היטב (אבל בזהירות, שלא יתפרקו חלקי הבשר) עוד שתים שלוש דקות ומוכן.
טעים מאד מאד על תלולית של פירה.
תודה רבה רבה! מאד יפה וברור!
 

java

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
הנדסת תוכנה
באיזה שלב פורסים את החזה?
אחרי האפייה עם הרוטב? או קודם?
תודה!
אחרי האפיה עם הפסטו.
עם החרדל דבש לא אופים.
פשוט מכינים חזה בנפרד ורוטב בנפרד ורק בהגשה הם נפגשים.
 

hadas9

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב ואדריכלות פנים
פסטלים וסיגרים-
עלי פילו שאני ממלאה בתפוחי אדמה (אני עושה משביבים זה יותר רך) מתובלים טוב טוב.
ואגרולים-
גם פילו שאני ממלאת בירקות מוקפצים שאני מוסיפה להם לקראת סוף ההקפצה נבטים ומקפיצה אותם לדקותיים, טעיםםם.
אחרי ההכנה וההרכבה אני פשוט מטגנת בשמן עמוק, וזה הפינוק שלנו בחגים כל המטוגנים.....
אני גם מוסיפה לצלחת המטוגנים כרוביות, חצילים וקישואים מטוגנים בביצה ופרורית. אוי זה ממכר :p

אגב אגב-
אפשר לקנות קנוי וכל מה שנשאר זה רק לטגן בשמן עמוק, למי שאין כח להתקשקשות ;)
איך זה נשמר לחג בבוקר?
אני רוצה להכין וחוששת שהבצק יתרכך ולא יהיה שווה תהשקעה
 

רוחי בלבוחי

משתמש סופר מקצוען
איך זה נשמר לחג בבוקר?
אני רוצה להכין וחוששת שהבצק יתרכך ולא יהיה שווה תהשקעה
אני מכסה היטב את התבנית עם הפסטלים אחרי שהם מתקררים היטב היטב.
ובבוקר אני מחממת פתוח על גבי הפלטה.
זה לא כמו ביתיאתם מהמחבת אבל טעים מאד.
אגב השנה לא עושה את זה אלא טורטיות ממולאות בכבדים .
 

רוחי בלבוחי

משתמש סופר מקצוען
ספרי לי על זה.

יש טורטיות
יש כבדים
טרם גיבשתי מתכון.
אני מכינה כבדים עם בצל ופטריות, מוסיפה אבקת מרק פטריות פלפל ומלח ומים - מרתיחה ומוסיפה מעט קמח מדולל במים .
לוקחת טורטיה מחלקת אותה לשני חצאים.
ממלאה במרכז כף מלאה בכבד.
מקפלת את הטורטיה כמו שמקפלים קרפ צרפתי, משולש אחד לכיוון השני.
מתקבל משולש סגור יפה.
טובלת בביצה ובפרורית ומטגנת כמה דקות מכל צד במחבת.
מגישה את זה לצד רוטב צ'ילי, וסלט חסה עשיר.
 

tz media

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
עריכה והפקת סרטים
מחממים שמן במחבת עמוקה, מוספים בצל פרוס דק (טבעות, או חצאי טבעות),
כשהבצל מגיע לשקיפות, מוסיפים כמה שיני שום פרוסות.
מטגנים עוד דקה ומוסיפים -
פרגיות - חתוכות לקוביות לא קטנטנות
אחרי עוד כמה דקות - פרוסות של פטריות (טריות או משומרות)
ובסוף - כבדים צלויים, ג"כ חתוכים.
מוסיפים מעט מים (פחות מכיסוי מלא)
ומסמיכים אותם ע"י רביכה (כף קמח, מעורבבת היטב ב-2 כפות שמן)
מתבלים במלח, פלפל, כמון, כורכום
זהו.

אפשר להחליף את הפרגיות בחזה עוף, אבל זה פחות עסיסי.
(במתכון המקורי יש הרבה חלקי פנים - לבבות, כליות, טחול, אנחנו לא משתמשים, אז אני משמיטה)
מעורב ירושלמי זה בלי פלפלים וכד'?
רק בצל?
אני רוצה להכין את זה....

כמה פרגיות וכבדים לקנות לארוחה של 8 מבוגרים?
 

חני גרינשטיין

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
מעורב ירושלמי זה בלי פלפלים וכד'?
רק בצל?
אני רוצה להכין את זה....

כמה פרגיות וכבדים לקנות לארוחה של 8 מבוגרים?
מתנצלת. רק עכשיו ראיתי את השאלה.
כן. מעורב ירושלמי זה רק עם בצל בלי פלפלים ושאר ירקות.
ל-8 סועדים:
שני פרפרי חזה
4 פרגיות
200- 250 גר' כבד
אמור להספיק
 

ספרינגית

משתמש מקצוען
פחזניה במילוי בשר / כבד חתיכות או קצוץ / ירקות מוקפצים / הכי טעים - שאריות בשר ועוף עם בצל מטוגן.
מלמעלה - רוטב פטריות, או יותר קל, רוטב מהבשר או העוף של המנה הבאה..... אפשר להוסיף לזה קצת קמח, לא חייב
אפשר להסמיך רוטב בשר בלי ללכלך סיר? מה גם שלא תמיד בסיר זה מסמיך לי (מוסיפה קורנפלור מומס במים קרים)
 

bracha

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
איור וציור מקצועי
אפשר להסמיך רוטב בשר בלי ללכלך סיר? מה גם שלא תמיד בסיר זה מסמיך לי (מוסיפה קורנפלור מומס במים קרים)
נכון, לפעמים זה לא מסמיך, לפעמים זה מסמיך מעולה.
אולי השפיות כאן יוכלו לדעת מה הסיבה.

אבל לא חייבים להסמיך, גם דליל זה ממש טעים.
 

סטאזרית

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
וודאי.
מכינים וופל בלגי מלוח (אפשר עם עשבי תיבול) ומגישים מעליו מנה בשרית בתפזורת עם רוטב.
(פרגיות/כבדים/קציצות קטנות וכיוב").
אבל למי יש מכשיר וופל שהוא פרווה? :)
לי יש
בזכות האלרגי שלי - שומרת על המולטיקייק פרווה, ויש לי חוץ ממנו גם 'טוסטר' ופל בלגי חלבי
שאגב - אני ממש לא אוהבת אותו כי הפלטות שלו לא נשלפות, אז מעדיפה להכין וופל פרווה עם תוספות חלביות
 

single

משתמש מקצוען
המנה הראשונה של סוכות אצל הורי מוגשת מלכתחילה קרה.
חזה עוף קר בפסטו על רוטב חרדל דבש.
אחת המנות המוצלחות ביותר של שף ישראל דודק.
מקווה שאת פה... מנסה להכין עכשיו לפי המתכן שהעלית, ומשהו לא כל כך ברור לי:
אופים את החזה עוף בפסטו במשך 40-60 דקות על 250 מעלות? זו לא הגזמה קשה?
 

java

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
הנדסת תוכנה
מקווה שאת פה... מנסה להכין עכשיו לפי המתכן שהעלית, ומשהו לא כל כך ברור לי:
אופים את החזה עוף בפסטו במשך 40-60 דקות על 250 מעלות? זו לא הגזמה קשה?
זה חזה שלם...
באמת הרבה, אבל תכלס זה יוצא ממש עסיסי, גם בזכות ההשריה.
אם אני זוכרת נכון מכסים כדי לשמור על הצבע של הפסטו.
 

שוקי פרוגר

משתמש סופר מקצוען
מנהל קבוצה
כתיבה ספרותית
שמח לצרף לאשכול מתכון שראיתי לפני כמה שנים ומאז זה קבוע אצלנו ה'מנה ראשונה' בחגים.
המילויים משתנים לפי העניין, אבל הבצק אותו בצק...
 

קבצים מצורפים

  • ספלים למנה ראשונה.pdf
    KB 328.8 · צפיות: 270

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  106  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה