חגים אשכול הגיוונים לחגים - מנות ראשונות

  • פותח הנושא java
  • פורסם בתאריך

java

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
הנדסת תוכנה
@java , תוכלי לעזור לי?
טורטיה זה מאפה דקיק שמקורו במקסיקו.
בד״כ ממלאים אותה אבל יש צורות הכנה נוספות.
ניתן להכין בבית וניתן לקנות - במדור המאפים, פריכיות וכו׳.
יש גם במקפיאים לפעמים.
ההכשרים הם בד״כ בית יוסף, חת״ס, איגוד הרבנים,
ושמעתי על רובין ועד״ח - במקפיאים.
לקנויות יש טעם לוואי בעיני אבל באפיה או טיגון פחות מרגישים אותו.
ככה זה נראה.
1601403019180.png
 

מתייעצת

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
טורטיה זה מאפה דקיק שמקורו במקסיקו.
בד״כ ממלאים אותה אבל יש צורות הכנה נוספות.
ניתן להכין בבית וניתן לקנות - במדור המאפים, פריכיות וכו׳.
יש גם במקפיאים לפעמים.
ההכשרים הם בד״כ בית יוסף, חת״ס, איגוד הרבנים,
ושמעתי על רובין ועד״ח - במקפיאים.
לקנויות יש טעם לוואי בעיני אבל באפיה או טיגון פחות מרגישים אותו.
ככה זה נראה.
צפה בקובץ המצורף 734736
תודה על התגובה המפורטת.
איך מכינים? יש לך מתכון?
 

java

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
הנדסת תוכנה

java

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
הנדסת תוכנה

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
יוצרי ai
@hbecker @shira bira אנחנו ממש מבקשות.
הרבה יותר נוח החלוקה הקודמת, של ראשונות ותוספות בנפרד.
נודה אם אפשר להפריד.
האמת- שזו אשמתי כי לא שמתי לב שזה משהו אחר והיה נראה לי כפילות.

אפתח אשכול חדש לתוספות ואעביר לשם את התוספות.
 

java

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
הנדסת תוכנה
האמת- שזו אשמתי כי לא שמתי לב שזה משהו אחר והיה נראה לי כפילות.

אפתח אשכול חדש לתוספות ואעביר לשם את התוספות.
ההודעה השניה באשכול זה היא ההודעה הפותחת של התוספות.
תודה לך העני וסליחה על הבלאגן.
 

מתייעצת

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום

java

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
הנדסת תוכנה
מנדנדת לך, סליחה,
את הטורטיה בעצמה, את קונה? או מכינה בעצמך?
קונה.
הכנתי בעבר, זה קל וטעים,
אבל זה לא משימה לערב סוכות.
בזמן הזה יש דברים טעימים אחרים להכין:p
 

ארבע

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
הפקות ואירועים
@java
תבורכי על אשכולותייך
בכל ערב חג ובכלל אני שוברת ראש על עריכת התפריט, וכאן ריכזת הכל בצורה מסודרת, כך שהרעיונות ישמרו לתמיד, והם מגוונים ורבים.
 

java

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
הנדסת תוכנה
@java
תבורכי על אשכולותייך
בכל ערב חג ובכלל אני שוברת ראש על עריכת התפריט, וכאן ריכזת הכל בצורה מסודרת, כך שהרעיונות ישמרו לתמיד, והם מגוונים ורבים.
תודה!
האמת אני כבר חצי שעה על האשכולות,
מעתיקה תפריטים מסודרים בשביל רשימת הקניות.
מה שאדם עושה - לעצמו:eek:
 

ארבע

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
הפקות ואירועים
גם אני כמוך, ישבתי עם התפריטים ולפיהם ערכתי את רשימת הקניות. פישטת לי מלאכה מורכבת (ולכן גם לא אהודה בכלל).
ויותר מזה, אני הולכת ללנקק לאמא שלי, שבכל פעם יש לה את השאלה הניצחת: אבל מה נכין?
 

java

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
הנדסת תוכנה
בכלל, אני הולכת ללנקק לאמא שלי, שבכל פעם יש לה את השאלה הניצחת: אבל מה נכין?
אני באתי לעשות את זה,
עד שנפל לי האסימון שחלקים נכבדים מהתפריטים הם כאלו שגדלתי עליהם...
 

אש הברזל

משתמש סופר מקצוען
אתם יודעים מה הזוי בקישור ש @java הביאה
אירחתי היום את ההורים של בעלי + הילדים שבבית + גיסה נחמדה ששהתה אצלם.
לפני שנה זה היה משפט נורמלי!!!!!!!!
תקראו שוב זה היה מותר ורצוי ובריא....
 

אינסוף

משתמש מקצוען
איך את עושה את הצורה של הטבעת?
לוקחת עלה פילו שלם ומקפלת לחצי כדי לקבל מלבן ארוך.
ממלאה במרכז מלית ירקות לאגרול ומגלגלת.
משחילה קצה אחד של הגליל לקצה השני לקבלת צורת טבעת.
מפזרת מעל שומשום שחור.
יוצא מרשים ברמות!
חבל שלא צלמתי ...
מכינה בד"כ סמוך לסעודה יוצא יותר פריך. אבל בחג מכינה מראש.
 

chani2006

משתמש מקצוען
בס"ד


שאלה-
מה אתן עושות השנה ששני החגים חלים בשבת?
אילו מנות ראשונות מתאימות לחימום קל על הפלטה/להגשה קרה?
 

java

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
הנדסת תוכנה
אילו מנות ראשונות מתאימות לחימום קל על הפלטה/להגשה קרה?
מחקתי לך מתוך ההודעה הראשונה שלי את מה שלא.
(הורדתי גם את מה שהולך עם רוטב חם)
3. פילו בשר.
4. שניצל פסטרמה.
5. כבד קצוץ.
6. פטה כבד.
8. עוגת טורטיה.
9. חזה עוף קר בפסטו על רוטב חרדל דבש.
10. סלט עוף.
11. אגרול - בשרי או צמחוני
12. חומוס פטריות/בשר טחון.
13. מתאבנים (סיגרי בשר, קובה בורגול ועוד)
14. פטריות ממולאות.
15. לחמאג׳ין (לחמא בעג׳ין, למי שמתעקש) - ׳פיציות׳ בשר.
ואגב, המנה הראשונה של סוכות אצל הורי מוגשת מלכתחילה קרה.
חזה עוף קר בפסטו על רוטב חרדל דבש.
אחת המנות המוצלחות ביותר של שף ישראל דודק.
אם מעניין מישהי - אבקש מאימי מתכון מדויק.
 

chani2006

משתמש מקצוען
מחקתי לך מתוך ההודעה הראשונה שלי את מה שלא.

אם מעניין מישהי - אבקש מאימי מתכון מדויק.

תודה!

אשמח לדעת איך מכינים מנות עם בצק פילו/סיגר שיתאימו להגשה בשבת בבוקר-
טיגון או אפיה? מקרר או פריזר? קר או פלטה? הפשרה קודם או ישר לחימום?

ובוודאי נשמח למתכון לא שגרתי!
(נראה אם הרכיבים כלולים במלאי שיש לנו בבית... דפוס מחשבה של מבודדים...)
 

java

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
הנדסת תוכנה
אשמח לדעת איך מכינים מנות עם בצק פילו/סיגר שיתאימו להגשה בשבת בבוקר-
טיגון או אפיה? מקרר או פריזר? קר או פלטה? הפשרה קודם או ישר לחימום?
מכינים בשישי ושומרים במקרר.
מחממים גלוי
אם מחממים סגור הדפים נהיים סמרטוטיים.
ובוודאי נשמח למתכון לא שגרתי!
(נראה אם הרכיבים כלולים במלאי שיש לנו בבית... דפוס מחשבה של מבודדים...)
אבקש ממנה.
יש בזה פסטו (בזיליקום, שמן זית, צנוברים/שקדים מולבנים/קשיו, שום) חרדל ודבש.
וכמובן, גם חזה.
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  106  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה