עוגות/עוגיות אשכול הבחושות השוות

לילה אחד

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
@פרקטית
בעוגת קינמון - במה אפשר להמיר את המיץ תפוזים?
כל נוזל שהוא?
חלב סויה נגיד ילך, או שעדיף מיץ או מים?
 

פרקטית

משתמש מקצוען
@פרקטית
בעוגת קינמון - במה אפשר להמיר את המיץ תפוזים?
כל נוזל שהוא?
חלב סויה נגיד ילך, או שעדיף מיץ או מים?
אישית לא ניסיתי להחליף בעוגה הספציפית הזאת.
אבל בעוגות אחרות אני מחליפה כשאין לי או במים/ בתפוז סחוט
חלב סויה גם יכול להוות תחליף מצוין.
 

אסתי אחת

משתמש מקצוען
עוגה בחושה נימוחה בהשראת אלפחורס (חלבית)

בחושה חדשה ומדהימה
עשיתי כבר בפעם השניה
תכפילו כמויות ותקבלו 4 פסים עם ציפויים שונים
המדידה בכוס מדידה קלאסית
מתאים לשני פסי אינגליש
צריך חצי עד 4\3 צנצנת אחת של ריבת חלב משובחת

קערת הרטובים:
3 ביצים
חצי כוס חלב
1 שמנת חמוצה
4\3 כוס שמן

קערת היבשים:
4\3 כוס סוכר
3כפות פודינג וניל
1 אבקת אפיה
2\1 1 כוס קמח
חצי כוס קוקוס -לבחירה

לערבב את החומרים שבכל קערה ולאחד את שתי הקערות
לשפוך לתבניות

בעזרת כף וכוס מים רותחים לנטף גושי ריבת חלב לכל האורך-המים החמים עוזרים לריבה להחליק
להכניס את הריבה מעט לתוך העיסה
לפזר פקאן קצוץ\לוז קצוץ\שקדים או להשאיר ריק ואחרי האפיה לפזר קוקוס
170 מעלות מחומם מראש כ-40 דקות

העוגה נשמרת במקרר כמה ימים טובים אך טעימה ונימוחה יותר בטמפרטורת החדר
 

D123

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
עוגה בחושה נימוחה בהשראת אלפחורס (חלבית)

בחושה חדשה ומדהימה
עשיתי כבר בפעם השניה
תכפילו כמויות ותקבלו 4 פסים עם ציפויים שונים
המדידה בכוס מדידה קלאסית
מתאים לשני פסי אינגליש
צריך חצי עד 4\3 צנצנת אחת של ריבת חלב משובחת

קערת הרטובים:
3 ביצים
חצי כוס חלב
1 שמנת חמוצה
4\3 כוס שמן

קערת היבשים:
4\3 כוס סוכר
3כפות פודינג וניל
1 אבקת אפיה
2\1 1 כוס קמח
חצי כוס קוקוס -לבחירה

לערבב את החומרים שבכל קערה ולאחד את שתי הקערות
לשפוך לתבניות

בעזרת כף וכוס מים רותחים לנטף גושי ריבת חלב לכל האורך-המים החמים עוזרים לריבה להחליק
להכניס את הריבה מעט לתוך העיסה
לפזר פקאן קצוץ\לוז קצוץ\שקדים או להשאיר ריק ואחרי האפיה לפזר קוקוס
170 מעלות מחומם מראש כ-40 דקות

העוגה נשמרת במקרר כמה ימים טובים אך טעימה ונימוחה יותר בטמפרטורת החדר
הכנתי עכשיו.... הריח משגע! תודה רבה!!!
(צלמתי לפני שפזרתי קוקוס....)
 

קבצים מצורפים

  • 1611591411713.jpg
    1611591411713.jpg
    KB 670.4 · צפיות: 239
נערך לאחרונה ב:

טוליפ

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
כמובן בבקשה מתכון
עוגה לבנה ורכה לקפה (המקור אם זכרוני נכון: אילת הירשמן)
תבנית אינגליש קייק
חומרים
50 גרם חמאה רכה מאוד או מומסת
1/4 כוס (40 מ"ל) שמן
1 כוס (200 גרם) סוכר
1/2 1 כוסות (210 גרם) קמח תופח
1 גביע (200 מ"ל) שמנת חמוצה
2ביצים
1/2 כפית קינמון טחון
ההכנה
1. מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות). משמנים את התבנית.
2. שמים בקערה את החמאה והשמן, מוסיפים את הסוכר והקמח ומערבבים הכל יחד, רק עד שמתקבל בצק פירורי. מעבירים שלושת-רבעי כוס (150 גרם) מהפירורים לקערה נפרדת.
מוסיפים לקערת הבצק את השמנת החמוצה ואת הביצים, ומערבבים יחד רק עד שמתקבלת עיסה אחידה. מוסיפים לקערת הפירורים את הקינמון הטחון, ומערבבים, תוך שממוללים קצת את הפירורים בידיים.
3. יוצקים את עיסת העוגה לתבנית המשומנת, ומפזרים מלמעלה את הפירורים. אופים כ-40 דקות, או עד שהעוגה מזהיבה היטב ומתייצבת היטב. מוציאים ומצננים קצת. אם לא אוכלים מיד, שומרים את העוגה, עטופה היטב, בטמפרטורת החדר. למחרת היא אפילו טעימה ועסיסית עוד יותר.

איך מכפילים כמויות ומכינים שתי עוגות?
כדי להכין שתי עוגות מכפילים את כל הכמויות במתכון, מלבד את הביצים – משתמשים בשלוש ביצים במקום בשתיים.
 

מה שבטוח

משתמש מקצוען
עוגה בחושה נימוחה בהשראת אלפחורס (חלבית)

בחושה חדשה ומדהימה
עשיתי כבר בפעם השניה
תכפילו כמויות ותקבלו 4 פסים עם ציפויים שונים
המדידה בכוס מדידה קלאסית
מתאים לשני פסי אינגליש
צריך חצי עד 4\3 צנצנת אחת של ריבת חלב משובחת

קערת הרטובים:
3 ביצים
חצי כוס חלב
1 שמנת חמוצה
4\3 כוס שמן

קערת היבשים:
4\3 כוס סוכר
3כפות פודינג וניל
1 אבקת אפיה
2\1 1 כוס קמח
חצי כוס קוקוס -לבחירה

לערבב את החומרים שבכל קערה ולאחד את שתי הקערות
לשפוך לתבניות

בעזרת כף וכוס מים רותחים לנטף גושי ריבת חלב לכל האורך-המים החמים עוזרים לריבה להחליק
להכניס את הריבה מעט לתוך העיסה
לפזר פקאן קצוץ\לוז קצוץ\שקדים או להשאיר ריק ואחרי האפיה לפזר קוקוס
170 מעלות מחומם מראש כ-40 דקות

העוגה נשמרת במקרר כמה ימים טובים אך טעימה ונימוחה יותר בטמפרטורת החדר
טעים מאוד!! תודה!
 

חנה הינדה

משתמש מקצוען
עוגה בחושה נימוחה בהשראת אלפחורס (חלבית)

בחושה חדשה ומדהימה
עשיתי כבר בפעם השניה
תכפילו כמויות ותקבלו 4 פסים עם ציפויים שונים
המדידה בכוס מדידה קלאסית
מתאים לשני פסי אינגליש
צריך חצי עד 4\3 צנצנת אחת של ריבת חלב משובחת

קערת הרטובים:
3 ביצים
חצי כוס חלב
1 שמנת חמוצה
4\3 כוס שמן

קערת היבשים:
4\3 כוס סוכר
3כפות פודינג וניל
1 אבקת אפיה
2\1 1 כוס קמח
חצי כוס קוקוס -לבחירה

לערבב את החומרים שבכל קערה ולאחד את שתי הקערות
לשפוך לתבניות

בעזרת כף וכוס מים רותחים לנטף גושי ריבת חלב לכל האורך-המים החמים עוזרים לריבה להחליק
להכניס את הריבה מעט לתוך העיסה
לפזר פקאן קצוץ\לוז קצוץ\שקדים או להשאיר ריק ואחרי האפיה לפזר קוקוס
170 מעלות מחומם מראש כ-40 דקות

העוגה נשמרת במקרר כמה ימים טובים אך טעימה ונימוחה יותר בטמפרטורת החדר
הכנתי כמות כפולה וכבר התחסל כמעט... לא שמתי כלום למעלה וממש לא חסר
גם לך הריבת חלב שקעה לקרקעית? אבל לא נורא גם ככה טעים...
 

אסתי אחת

משתמש מקצוען
הכנתי כמות כפולה וכבר התחסל כמעט... לא שמתי כלום למעלה וממש לא חסר
גם לך הריבת חלב שקעה לקרקעית? אבל לא נורא גם ככה טעים...
שקעה לי עד האמצע בלבד
השתמשתי בריבת חלב ששמתי במקרר קודם כך שהיתה קרה ומוצקה
גם אצלי אוהבים חלק למעלה ורק מעט קוקוס
 

תמר יונה

משתמש מקצוען
שקעה לי עד האמצע בלבד
השתמשתי בריבת חלב ששמתי במקרר קודם כך שהיתה קרה ומוצקה
גם אצלי אוהבים חלק למעלה ורק מעט קוקוס
גם אני הכנתי והתחסל מהר מדי!!
ובאמת ריבת החלב שקעה לתחתית... אולי אני אנסה להוציא מהמקרר מיד לפני השימוש.
מחר בבוקר בל"נ מכינה עוד נגלה.
 

חנה הינדה

משתמש מקצוען
שקעה לי עד האמצע בלבד
השתמשתי בריבת חלב ששמתי במקרר קודם כך שהיתה קרה ומוצקה
גם אצלי אוהבים חלק למעלה ורק מעט קוקוס
גם אני שמתי ריבת חלב מהמקרר
אבל השקעתי אותה עם כף קצת לפני האפיה..
את שמה למעלה ואז זה שוקע לאמצע?
 

קפה מגורען

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
עוגה טעימה מאוד, קלה להכנה , מחומרים שיש בבית ושתרצו להכין עוד ועוד!

עוגת מייפל:
4 ביצים
1 כוס סוכר
3 סוכר וניל
1 אבקת אפייה
1.5 כוס קמח
3/4 כוס שמן
1/2 כוס מיץ תפוזים

נקציף תחילה את ביצים (שלמות) עם הסוכר במשך 4 דקות בדיוק. נוסיף את שאר החומרים ונערבב.
נשפוך ל 2 תבניות אינגליש ונפזר מעל אגוזים / שקדים קצוצים + קינמון .
נאפה 40 דקות על חום בינוני או עד שקיסם במרכז יוצא יבש.
נוציא מהתנור ונשים מעל סירופ מייפל.

בתאבון ושבת שלום!
רחלי
תודה על המתכון!

הכנתי אותה היום, יצא ממש טעים, היא נחטפה
בקושי הצלחתי להציל קצת לשבת...
 

פנדורה

משתמש מקצוען
עוגת שוקולד מעולה!! עסיסית וגבוהה.
מדידה:כוס חד פעמית
תבנית:אלומיניום בינונית

בקערה א' מניחים:

4 ביצים L (כשאין לי אני משתמשת ב5 M)
2 כוסות מים רותחים
1 כוס שמן
1/2 כוס קקאו

בקערה ב' מניחים:
2 אבקת אפיה
2 סוכר וניל
2 כוסות קמח
2 כוסות סוכר
1 כוס שוקולית
1 כוס קוקוס

לציפוי: (לא חובה)
1 שוקולד מריר
1 שוקולד חלב
25 גר' חמאה
1/4 כוס מים

אופן ההכנה:
מחממים תנור ל200 מעלות
מקציפים את כל החומרים של קערה א' לקצף תפוח.
מערבבים את כל החומרים של קערה ב' ומכניסים לקערה א'.
מקציפים קלות עד לאיחוד החומרים.
משמנים תבנית אפיה בינונית. שופכים את העיסה ומשטחים.
מנמיכים את התנור ל150 מעלות ומכניסים את התבנית לאפיה.
אופים 30-40 דקות עד שקיסם יוצא מעט לח.

הכנת הציפוי:
ממיסים את כל רכיבי הציפוי על האש שופכים על העוגה בעודה חמה ומפזרים מעל קוקוס/ סוכריות וכדו'.

לרוב אני מותרת על הציפוי או לחילופין מכינה ציפוי פרווה.
בגרסא ללא גלוטן הכי מוצלח היה השילוב של כוס קמח קונדיטור וכוס קמח מולינו.
את כל החומרים של קערה א מקציפים ביחד? לא קודם ביצים לבד?
 

נר ריחני

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
עימוד ספרים
עוגה טעימה מאוד, קלה להכנה , מחומרים שיש בבית ושתרצו להכין עוד ועוד!

עוגת מייפל:
4 ביצים
1 כוס סוכר
3 סוכר וניל
1 אבקת אפייה
1.5 כוס קמח
3/4 כוס שמן
1/2 כוס מיץ תפוזים

נקציף תחילה את ביצים (שלמות) עם הסוכר במשך 4 דקות בדיוק. נוסיף את שאר החומרים ונערבב.
נשפוך ל 2 תבניות אינגליש ונפזר מעל אגוזים / שקדים קצוצים + קינמון .
נאפה 40 דקות על חום בינוני או עד שקיסם במרכז יוצא יבש.
נוציא מהתנור ונשים מעל סירופ מייפל.

בתאבון ושבת שלום!
רחלי
הכוונה למיץ סחוט טבעי או למשקה בטעם מיץ תפוזים ספרינג וכד'?
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  101  פעמים

אתגר AI

קוביסט • אתגר 144

לוח מודעות

למעלה