דרוש מידע אשכול דמי הניהול בקרנות פנסיה השתלמות וגמל

אהוד723

משתמש רשום
סליחה על החפירה
אבל למה אתה במסלול הלכה ולא במסלול קצת יותר משתלם שגם הוא כשר?
לא חבל על הכסף?
אולי זה ישכנע אותך

אני מודע למסלול מחקה מדד SP500 וליתרונותיו ולהיותו מסלול כשר, אבל, דעתי האישית (וזה דבר שמשתנה בהתאם לאופי) היא שאמנם הייתי בוחר במסלול זה כמסלול להשקעה, אבל כאשר מדובר על פנסיה שמעצם הגדרתה היא כמו "ביטוח" אני רוצה להיות הכי בטוח. בלי שום סיכון. ומה לעשות, שלמרות אותם כתבות שמעודדות את ההשקעה במסלול שמחקה מדד SP500 יש כתבות אחרות (חפש בגוגל) של כלכלנים שטוענים שיש שם בועה שעומדת להתפוצץ. אז אני לא יודע מי צודק, אבל אני חושב שבהשקעה לפנסיה אני רוצה את הכי בטוח. זו דעתי האישית, וכל אחד יעשה כפי שיקול דעתו.

אהוד723

משתמש רשום
לא תמיד הם מחפשים אותך.

יכול להיות. אבל המשכורת שלי (וממילא גם הפנסיה שלי) היא משכורת ממוצעת ומטה (כמו הרבה מאד מהמשכורות בציבור החרדי בתחומים מסויימים). וגם הוותק שלי הוא לא של עשרות שנים. אז אם בכל זאת הם רדפו אחריי, סביר להניח שהם ירדפו אחרי חלק גדול מאד מהלקוחות שלהם. אולי לא ירדפו אחרי מתחילים ממש.
בכל מקרה, גם אם לא ירדפו אחריך - לפחות תעבור לקרן פנסיה אחרת שמשתלמת יותר, ואם ירדפו אחריך - אז תחזור לקרן שהיית בה.

אבל אני רוצה להוסיף ולהבהיר נקודה אחרת: גם כשעברתי מהראל לאטשולר לא התייחסתי רק לדמי הניהול, אלא גם לכך שבבדיקה שעשיתי הביצועים של אלטשולר היו די דומים (במסלול הלכה) לביצועים של הראל, ולכן דמי הניהול הכריעו את הכף. אבל במקרה ועוברים לקרן אחרת שהביצועים שלה לא כאלה טובים - זה כבר שאלה אחרת אם עדיף רווח קטן בדמי הניהול והפסד גדול בביצועים או הפוך.

ה. שלמה

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
אני מודע למסלול מחקה מדד SP500 וליתרונותיו ולהיותו מסלול כשר, אבל, דעתי האישית (וזה דבר שמשתנה בהתאם לאופי) היא שאמנם הייתי בוחר במסלול זה כמסלול להשקעה, אבל כאשר מדובר על פנסיה שמעצם הגדרתה היא כמו "ביטוח" אני רוצה להיות הכי בטוח. בלי שום סיכון. ומה לעשות, שלמרות אותם כתבות שמעודדות את ההשקעה במסלול שמחקה מדד SP500 יש כתבות אחרות (חפש בגוגל) של כלכלנים שטוענים שיש שם בועה שעומדת להתפוצץ. אז אני לא יודע מי צודק, אבל אני חושב שבהשקעה לפנסיה אני רוצה את הכי בטוח. זו דעתי האישית, וכל אחד יעשה כפי שיקול דעתו.
מדוע אתה חושב שלטווח ארוך אג"ח יותר בטוח ממניות???

מקצועי בלבד

Moderator
מנהל
מנוי פרימיום

מקצועי בלבד

Moderator
מנהל
מנוי פרימיום
יכול להיות. אבל המשכורת שלי (וממילא גם הפנסיה שלי) היא משכורת ממוצעת ומטה (כמו הרבה מאד מהמשכורות בציבור החרדי בתחומים מסויימים). וגם הוותק שלי הוא לא של עשרות שנים. אז אם בכל זאת הם רדפו אחריי, סביר להניח שהם ירדפו אחרי חלק גדול מאד מהלקוחות שלהם. אולי לא ירדפו אחרי מתחילים ממש.
בכל מקרה, גם אם לא ירדפו אחריך - לפחות תעבור לקרן פנסיה אחרת שמשתלמת יותר, ואם ירדפו אחריך - אז תחזור לקרן שהיית בה.
אז אני מכירה היטב את השוק, ורק רציתי שהציבור ידעו שאם הם מנסים לעבור רק בשביל שהחברה שהם נמצאים בה כרגע תרדוף אחריהם ותציע להם דמי ניהול יותר זולים, שידעו שזה ממש לא תמיד קורה. [והרבה פעמים כן]

שלוות נפש

משתמש פעיל
באמת שלא מבין בזה אבל אחרי שקצת שמעתי ממי שמבין וקצת בדקתי במחשבונים של @השקעות R הון את ההפרשים בין רווח של 5% לרווח 10-15% אני יכול לומר שרצתי להעביר למסלול יותר טוב
בכל אופן בהצלחה!!!

אמא מאושרת!

משתמש פעיל
האם נכון שלא כדאי להיות במיט''ב ד''ש כי הם ברירת מחדל? יש לי דמי ניהול מצויינים והסוכן מציע לעבור לאטשולר כי בקשתי לעבור למסלול S&P או נאסדק 100 טוען שכדאי יותר באלטולר למרות שיקר קצת יותר, מה אומרים?
וגם האם כדאי 50-50 חצי בנאסדק חצי בסנופי?

ט.ט.ט.

סוכנת ביטוח
מנוי פרימיום
האם נכון שלא כדאי להיות במיט''ב ד''ש כי הם ברירת מחדל? יש לי דמי ניהול מצויינים והסוכן מציע לעבור לאטשולר כי בקשתי לעבור למסלול S&P או נאסדק 100 טוען שכדאי יותר באלטולר למרות שיקר קצת יותר, מה אומרים?
אני גם בעד לא להשאר בקרן פנסיה ברירת מחדל
לא הייתי אומרת שלעבור לאלטשולר שחם זאת הבחירה הנכונה.

ה. שלמה

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
האם נכון שלא כדאי להיות במיט''ב ד''ש כי הם ברירת מחדל?
לא.
יש לי דמי ניהול מצויינים והסוכן מציע לעבור לאטשולר כי בקשתי לעבור למסלול S&P או נאסדק 100 טוען שכדאי יותר באלטולר למרות שיקר קצת יותר, מה אומרים?
צריך להבין מה זה נאסדק, בשביל להחליט.

מקצועי בלבד

Moderator
מנהל
מנוי פרימיום
זה הטעיה של סוכנים.
ואלטשולר שחם היא גם ברירת מחדל.

ט.ט.ט.

סוכנת ביטוח
מנוי פרימיום
וכן כדאי 50-50?
המניות של נאסדק נמצאות גם בs&p500
כשאת עושה 50-50 את בעצם מגדילה את אחוז ההשקעה שלך במניות הטכנולוגיות
זה אמנם סיכון יותר גבוה אבל לטווח ארוך אמור להיות משתלם.
זה הטעיה של סוכנים.
כל עוד הסוכנים הם אלו שמתמודדים עם תביעות, מותר להם לא להמליץ על קרנות ברירת מחדל.

ה. שלמה

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום

ט.ט.ט.

סוכנת ביטוח
מנוי פרימיום

ה. שלמה

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
אולי מי שרואה בפנסיה נטו חיסכון, יכול לכתוב נגד.
(כי מדובר כאן על מסלולים עוקבי מדדים).
מותר לטעון, שהטיפול בתביעות ביטוח אינו שונה בקרנות פנסיה ברירת מחדל.
ובפרט שבמדדי השירות שיוצאים מידי תקופה, לא רואים הבדל.

מותר לכם גם להביא עמדה אחרת. והדיון ייעשה.

אגב, כסוכנת (בעבר אצל גפנר?) נתקלתם בהבדל שאתם מצביעים עליו? או ששמעתם מסוכנים אחרים?
כי אני שמעתי את הטענות הנ"ל מלא מעט סוכנים, וכששאלתי אם נתקלו במקרה כזה הם השיבו בשלילה או התחמקו.

סליחה על השאלה
אבל איזה מסלול במיטב ד"ש הוא הברירת מחדל ?
המסלול הזה - מסלול מדד S&P 500 , הוא הברירת מחדל או מסלול אחר ?

וגם מה זה אומר ברירת מחדל - שאם לא בחרתי מסלול , אז באופן אוטומטי הפנסיה שלי הולכת למסלול הזה ?

ט.ט.ט.

סוכנת ביטוח
מנוי פרימיום
אגב, כסוכנת (בעבר אצל גפנר?) נתקלתם בהבדל שאתם מצביעים עליו? או ששמעתם מסוכנים אחרים?
כי אני שמעתי את הטענות הנ"ל מלא מעט סוכנים, וכששאלתי אם נתקלו במקרה כזה הם השיבו בשלילה או התחמקו.
סוכנת משנה של מנדי גפנר.
גילוי נאות, אני לא עובדת מול חברות השקעה וכנראה גם לא יעבוד בקרוב.
מספיק לי לראות את האיזון אקטוארי שלהם כדי לקבל רגליים קרות.
רוצה לעשות את המקסימום מבחינתי כדי להבטיח מקסימום שרות...
וכן, גם מנסיון של סוכנים אחרים.

החלפת המידע בפרום הינה בין משקיעים חובבנים, ואינה מהווה תחליף ליעוץ מקצועי.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכ

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת אֶל יי בַּצָּרָתָה לִּי קָרָאתִי וַיַּעֲנֵנִי:ב יי הַצִּילָה נַפְשִׁי מִשְּׂפַת שֶׁקֶר מִלָּשׁוֹן רְמִיָּה:ג מַה יִּתֵּן לְךָ וּמַה יֹּסִיף לָךְ לָשׁוֹן רְמִיָּה:ד חִצֵּי גִבּוֹר שְׁנוּנִים עִם גַּחֲלֵי רְתָמִים:ה אוֹיָה לִי כִּי גַרְתִּי מֶשֶׁךְ שָׁכַנְתִּי עִם אָהֳלֵי קֵדָר:ו רַבַּת שָׁכְנָה לָּהּ נַפְשִׁי עִם שׂוֹנֵא שָׁלוֹם:ז אֲנִי שָׁלוֹם וְכִי אֲדַבֵּר הֵמָּה לַמִּלְחָמָה:
נקרא  6  פעמים

אתגר AI

רישום קווי - חורף • אתגר 22

לוח מודעות

למעלה