ראובן שפירא
משתמש פעיל
לדעתי זה ממש לא מדוייק לכתוב כך.לטווח של 10 שנים וודאי שעדיף S&P 500
(לא יועץ, לא ממליץ, אין לי רישיון ייעוץ.)
הסיסמה 'עשר שנים' [או חמש, או שבע] לא קשורה בכלל לתאריך יעד למשיכת הכסף, היא קשורה לאורך הרוח של המשקיע.
כלומר - אם יש לי עכשיו 20,000 ש"ח 'מיותרים', אני אלך להשקיע אותם רק אם יש לי אורך רוח של 10 שנים, כלומר - אני יכול 'להסתדר' בלעדיהם במשך עשר שנים רצופות, וכך גם אם תהיה ירידה דרסטית בערך הכסף - אוכל להמתין עוד חמש - שבע שנים, ולקבל בחזרה את כל השווי פלוס רווח שיצדיק את ההמתנה.
אם אני יודע שאהיה חייב למשוך את הכסף בעוד עשר שנים מהיום, לדעתי זו טעות להשקיע אותו במניות. אם השוק יקרוס בעוד תשע שנים מה תעשה? תמשוך או לא? אם תמשוך - תפסיד את כל הרווח של השנים האחרונות, וגם תצא עם נזק משמעותי.
הכלל למשקיע צריך להיות שבכל נקודת זמן שהיא - יהיה לו אורך רוח של לפחות 5 שנים לפני שהוא יהיה חייב למשוך את הכסף.
במקרה של השאלה כאן - אם הילדים יהיו /ירגישו מחויבים למשוך את הכסף ברגע שהמוז'יניק מגיע לכלולות - הם עלולים להפסיד כהוגן במקרה כזה, אם יש להם אורך רוח שלא לצאת בשפל, זה אכן הפתרון.
[הכלל של 10 שנים תקף כמבט כללי על כל ההשקעה, שאם אתה לא מתכנן להשקיע את הכסף למשך 10 שנים לכה"פ - אל תשקיע בכלל, כי במקרה כזה יש סיכוי לא מבוטל שתצא בדיוק בשעת שפל]