אני לא בדיוק בררנית, רק שיש מאכלים שהם לא לטעמי, אצל חמותי שהיא בשלנית נדירה אני אוכלת כמעט הכל, כולם מטורפים על האוכל שלי
אבל כרגע מה שאני יכולה לעשות זה רק אוכל קל ובסיסי, אבל טעים! אוהבת מאד להשקיע בבישול רק שאין לי פניות וכח לזה בשלב הזה של החיים.
יש מבין?
ברור.
פשוט נסתי לקלוע לטעם שלך,
במיוחד כשאת ככה מוגבלת.
חשוב להפנים שמדובר בתקופה שתעבור
ואז תחזרי להשקיע.
לדעת ל"חפף" זו מעלה גדולה, ובפרט שאוכל בסיסי מזין וטעים
לא תמיד דורש הרבה התעסקות.
אני גם למדתי שבתקופות של עומס/ או כמות גדולה של אנשים
להכין המון בשפע אבל פשוט לבשל הכל בסיר.
למשל :
תפו"א קטנים לבשל חבילה שלמה בסיר עם הקליפה,
להעביר לתבנית לזלף שמן זית, מלח, פלפל שחור גרוס ועוד חצי שעה בתנור.
בטטות פרוסות לרבעים (סירות) שמן זית, מלח, פלפל, תימין ורוזמרין 30 דק' בתנור.
טוב בטח קלטת את העיקרון שמן זית משביח את האוכל ובריא, שווה להשקיע 25 ש"ח
בבקבוק ושהאוכל ייצא טעים, תיבול טוב - זאת אומרת לשים כמות מדויקת לא מעט מידי ולא הרבה מידי,
ואפיה ובישול נכונים (לקרמל, להשחים, לצמצם) לא צריך בשביל זה מתכון, זה פשוט
לקחת חומר גלם טוב ולעבוד אתו נכון.
יש לי עוד ארוחות מזינות ומהירות על בסיס קטניות.
או חביתות משביעות.
נניח שאת רעבה למשהו טעים את שמה צ'יפס בתנור כשזה מוכן אבל עדיין לא שחום, מטגנת במחבת בצל
להשחמה מוסיפה את הצ'יפס מוסיפה המון ביצים בהתחלה על אש גבוה אחר כך מנמיכה למינימום,
ושמה מעל ניר כסף, כשכבר יציב, חותכת לארבע ואז הופכת על רבע בנפרד.
יש גם מנות מהירות לילדים כמו פיתה פיצה, אפשר להוסיף המון ירקות מעל (בצל, עגבניות גמבות פטריות)