עזרה ארוחות צהרים טעימות מזינות ומהירות הכנה.

המימד הנוסף

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
ממליצה לך (או לבעלך) לטחון שני ראשי שום ולהכניס לקופסת סלטים עם הרבה שמן, זה משדרג כל ארוחה, אפילו פסטה.....

לפרוס חזה עוף לרוחב, יוצא מטבעות של חזות, להכין כמות גדולה.... לטבול ב:
שום רוטב צילי, מעט שמן, מל"פ, ופפריקה.

ביום הראשון לטגן כמו שזה, במחבת, ולמחורת לטבול בפירורית ולטגן כשניצל.
 

leale levi

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
בלת"ק
תפו"א/בטטה/קישוא/בצל במיקרוגל...(מה שבא לך כל אחד לחוד או בשילובים.)
פורסת לפרוסות או חותכת כמו ציפס שמה בקופסא שמתאימה למיקרוגל, מתבלת במלח, שמן, תבלינים, רוטב צילי (לא חייב), ומכניסה למיקרוגל! אני עושה קופסא מלאה בערך 25 דקות.(מערבבת פעם אחת באמצע)
יוצא טעים!!! ובלי הרבה טירחה.
 

כתב עט

משתמש מקצוען
כתיבה ספרותית
בלת"ק
תפו"א/בטטה/קישוא/בצל במיקרוגל...(מה שבא לך כל אחד לחוד או בשילובים.)
פורסת לפרוסות או חותכת כמו ציפס שמה בקופסא שמתאימה למיקרוגל, מתבלת במלח, שמן, תבלינים, רוטב צילי (לא חייב), ומכניסה למיקרוגל! אני עושה קופסא מלאה בערך 25 דקות.(מערבבת פעם אחת באמצע)
יוצא טעים!!! ובלי הרבה טירחה.
נשמע מצוין.
אבל אולי היה אפשר להכניס לתנור ולקבל תוצאה דומה באותו זמן. ואז לחסוך את השימוש במיקרוגל.
 

איקס-עיגול

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
פרסום וקופי
צילום מקצועי
חזה עוף סיני ואורז
זו ארוחה שמאד אוהבים אצלינו, אני מכינה אותה בד"כ כשאין לי הרבה זמן לבשל, לוקח בערך חצי שעה
כותבת לפי סדר ההכנה שלי, כך הולך לי הכי מהר:
חותכים 2 בצל לפרוסות ומכניסים למחבת חמה עם שמן
בינתיים קולפים 3 גזר לרצועות דקות עם המקלף,
בסיר נפרד שמים: מעט שמן, שליש כוס סוכר, שליש כוס קטשופ, כף א. קפה נמס, ו2 כפות רוטב סויה - מרתיחים על להבה קטנה
חותכים חזה עוף לקוביות/רצועות
שמים קמח או קורנפלור בשקית, מכניסים לתוכה את העוף ומערבבים
כשהבצל כמעט מאודה לגמרי מוסיפים למחבת את הגזר, מטגנים כמה דק' ושופכים את תכולת המחבת לסיר הרוטב שרתח
מכניסים למחבת את חזה העוף ומטגנים
מעמידים סיר אורז לבן (אני מוסיפה א. מרק)
מעבירים את העוף ג"כ לסיר הרוטב ומערבבים.
מגישים ביחד עם האורז.
בתאבון!
 

saralulu

משתמש מקצוען
חזה עוף סיני ואורז
זו ארוחה שמאד אוהבים אצלינו, אני מכינה אותה בד"כ כשאין לי הרבה זמן לבשל, לוקח בערך חצי שעה
כותבת לפי סדר ההכנה שלי, כך הולך לי הכי מהר:
חותכים 2 בצל לפרוסות ומכניסים למחבת חמה עם שמן
בינתיים קולפים 3 גזר לרצועות דקות עם המקלף,
בסיר נפרד שמים: מעט שמן, שליש כוס סוכר, שליש כוס קטשופ, כף א. קפה נמס, ו2 כפות רוטב סויה - מרתיחים על להבה קטנה
חותכים חזה עוף לקוביות/רצועות
שמים קמח או קורנפלור בשקית, מכניסים לתוכה את העוף ומערבבים
כשהבצל כמעט מאודה לגמרי מוסיפים למחבת את הגזר, מטגנים כמה דק' ושופכים את תכולת המחבת לסיר הרוטב שרתח
מכניסים למחבת את חזה העוף ומטגנים
מעמידים סיר אורז לבן (אני מוסיפה א. מרק)
מעבירים את העוף ג"כ לסיר הרוטב ומערבבים.
מגישים ביחד עם האורז.
בתאבון!
בטוחה שקפה???
 

כוכב103

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
עיצוב ואדריכלות פנים
עימוד ספרים
מרק קטניות בריא משביע וטעים

לטגן 2 בצלים גדולים
להוסיף 1/2 ק"ג שעועית לבנה (של טשולנט)
כוס וחצי גריסים
אבקת מרק פטריות
מלח
פלפל שחור
מים
אפשר גם קוביות גבעולי סלרי
ופטרוזילה קצוצה.
(למי שאוהב - קוביות בטטה)

להרתיח,
לבשל בסיר סגור על אש נמוכה כ-4 שעות.
 

saralulu

משתמש מקצוען
תודה על כל המתכונים המגוונים!
אשמח כמובן לעוד...
מעריכה ביותר!
רוצות גם לבוא לשמור לי על הילדים....?;)
 

leale levi

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
אבל אולי היה אפשר להכניס לתנור ולקבל תוצאה דומה באותו זמן. ואז לחסוך את השימוש במיקרוגל.
בתנור זה פשוט כפול זמן! אבל אם יש את הזמן אז באמת עדיף בתנור...
 

אחת111

משתמש סופר מקצוען
הנדסת תוכנה
בולונז בסיר אחד-
לטגן בצל עד להזהבה (אפשר בשלב הזה להוסיף גזר מגורד ולטגן 2-3 דק' אפשר לותר עליו, טעים גם בלי.)
להוסיף בשר טחון לפורר אותו קצת ולטגן עד שנהיה חום.
להוסיף 1 רוטב עגבניות, כף פפריקה, לתבל עם מלח, פלפל שחור, סוכר לפי הטעם.
להוסיף 2 כוסות אורז, 3 כוסות מים, להרתיח ואז לבשל עוד כ10 דק' על אש נמוכה.
 

המימד הנוסף

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
תודה על כל המתכונים המגוונים!
אשמח כמובן לעוד...
מעריכה ביותר!
רוצות גם לבוא לשמור לי על הילדים....?;)
יש לך עזרה?

זה באמת תקופה מערפלת!
ד' יברך אותך, הלוואי הייתי יכולה לעזור לך....
 

המימד הנוסף

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
אם יש זמן ששומרים עליהם, אפילו רק שעה, ואת ערנית אפשר להכין הרבה פרה-תיבול, שהופכים את הבישול לקלי קלות, למשל:

  1. כמו שכתבתי קופסת שום מגורד עם שמן. מתאים להכל.
  2. קופסת תיבול הכוללת: רוטב סויה, חרדל, אבקת מרק, שום. מתאים לעופות ולחזות בתנור ובבישול.
  3. קופסא עם: שום, תבלין דג, מלח ושמן זית. מתאים לדגים שהופשרו ונשטפו.
  4. לטגן הרבה בצל ולהקפיא בשקיות. מתאים להקפצת ירקות קפואים, ברגע!
  5. שמן, לימון, מלח, פלפל, מעט סוכר. מתאים לתיבול תפזורת עלים משקית, כמו כרוב חתוך...
  6. להכין ק"ג טחינה עם לימון מים ומלח, ולהקפיא בקופסאות סלטים. בריא ומזין....

וכן על זה הדרך....
 

הכובסת

משתמש רשום
אחד המתכונים הקלים שהכנתי: (מצאתי באינטרנט)
יוצא ממש טעים והילדים אוהבים את זה במיוחד
אני עיגלתי קצת והשתמשתי בבצל מטוגן מהמקפיא וללא כוסברה
חזה עוף עם תפו"א
המרכיבים:

800 גרם חזה עוף חתוך לרצועות.
2 בצלים גדולים פרוסים לרצועות
5-6 תפוחי אדמה גדולים, קלופים וחתוכים לפלחים
2 כפות סילאן
כפית חווייאג’
כפית שטוחה כורכום
חצי כפית פלפל לבן/שחור
מלח לפי טעם
מעט כוסברה קצוצה
1/3 כוס שמן
אופן ההכנה:
מחממים שמן בסיר ומוסיפים את רצועות חזה העוף.
צורבים במשך כמה דק’ ומוסיפים את רצועות הבצל.
ממשיכים לצרוב על להבה גבוהה תוך כדי ערבוב עוד כ 7 דק’.
מוסיפים את פלחי תפוחי האדמה ואת כל התבלינים למעט הכוסברה.
מערבבים היטב במשך כ 5 דק’ נוספות.
מוסיפים 2.5 כוסות מים, מכסים את הסיר ומביאים לרתיחה.
מנמיכים להבה לבינונית ומבשלים כ 20-25 דק’ או עד ריכוך של תפוחי האדמה.
מוסיפים כוסברה קצוצה ומבשלים עוד 2-3 דק’.

אפשר להוסיף אורז
 

אסתיס

משתמש מקצוען
ארוחה משביעה ובריאה בכלום זמן.
משרים בורגול, מעט שמן, מלח ותבלינים, במים רותחים עד שרך ומוכן.
בינתיים מרתיחים במיקרוגל: חומוס קפוא וירקות קפואים מגוונים, (כמו: אפונה עדינה, גזר גמדי, שעועית עדינה/רגילה/צהובה שלימה או חתוכה, מעט תירס, ברוקולי וכרובית, אפשר גם לקט ירקות קפואים) לפחות 2-3 סוגים. בתוספת שמן ומלח, מערבבים עם הבורגול.
טעים , מזין ומהיר ביותר!
 

אפכא מסתברא

משתמש סופר מקצוען
מוזיקה ונגינה
עריכה תורנית
הגרסה שלנו לעוף ואורז בסיר אחד:

עוף ואורז ברוטב אדום בסיר אחד, קלי קלות

המרכיבים:

  • בצל קצוץ
  • עוף חתוך למנות (כרעיים, חזה, כנפיים - הכל הולך!)
  • פלפל אדום/גמבה חתוך לרצועות
  • פפריקה מתוקה (כף לכמות של עוף שלם)
  • אבקת מרק (בטעם) עוף (כף לכמות של עוף שלם)
  • ולמי שאוהב פיקנטי – גם פפריקה חריפה, (חוויאג', כמון – אם שמים קמצוץ זעיר עובר גם אצל אשכנזים ומוסיף פיקנטיות)
  • מים
  • אורז מבורר ושטוף + מלח בכמות מתאימה
אופן ההכנה:
  • מטגנים את הבצל בסיר עד להזהבה;
  • מערבבים את התבלינים בכ-¾ כוס מים (זה במתכון המקורי, אנחנו שמים כוס או יותר) ומוסיפים לסיר;
  • מכניסים לסיר את חלקי העוף והופכים אותם עד שהם מתכסים במים + התבלינים;
  • מביאים לרתיחה;
  • מבשלים חצי שעה על אש נמוכה;
  • מוסיפים את הפלפל האדום/הגמבה;
  • מבשלים עוד כחצי שעה עד שהעוף רך;
  • מוסיפים לסיר כמות מים בנפח כפול מהאורז (על כל כוס אורז – 2 כוסות מים) ומביאים לרתיחה;
  • מוסיפים את האורז + המלח
  • מבשלים עוד 18 דקות על אש נמוכה.
אם אין פנאי להתעסק עם אורז - אפשר להוסיף לסיר עם העוף פסטה מבושלת.

לשובע, בהנאה!
מזל טוב ושיהיה גידול קל.
 

פרוגמטי

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
כתיבה ספרותית
פרסום וקופי
D I G I T A L
אתמול הכנתי קוגל תפו''א שמחולק ל2 שכבות של קוגל ובאמצע קוביות של חזה עוף עם תיבול - יצא מעולה.
אם תרצו מתכון של הקוגל - בשמחה!
 

פרוגמטי

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
כתיבה ספרותית
פרסום וקופי
D I G I T A L

נשמע טוב
אשמח לכל המתכון
בשמחה:
4 תפו''א בינוניים מגורדים (לא סחוטים)
1/2 כוס ח''פ שמן
1 ביצה
2 כפות שטוחות סוכר
1 כפית מלח
קצת פ. שחור.
לאפות כשעה בתנור שחומם ל200 מע'

אם רוצים לעשות השכבות עם העוף, שופכים חצי כמות של התערובת ומעליה שמים שכבה של חזה חתוך לקוביות עם תיבול מינימלי וקצת שמן ושוב שכבה מעל.
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  58  פעמים

לוח מודעות

למעלה