עזרה ארוחות צהרים טעימות מזינות ומהירות הכנה.

saralulu

משתמש מקצוען
המון מזל טוב!
ושיהיה גידול קל והתאוששות מהירה!
המתכון שלי בשלב הזה של החיים הוא לשחרר.
לקנות שניצל סויה, נקניקיות, וסוגים נוספים של אוכל מהיר.
וזהו!!
בתקופה מאתגרת כזו- אל תעשי כלום חוץ מלטפל בתינוקות.
ולילדים האחרים- לא יקרה כלום מלאכול נקניקיות ובורקס.
הכי חשוב לכולם אישה ואמא רגועה:)
בשמחות!
אז ככה... אלו הילדים הראשונים שלי ב"ה, אני לא נוגעת בסויה...
 

שטרנ

משתמש צעיר
חזה עם קוסקוס
חותכת חזה לחתיכות קטנות משרה עם סויה וצילי יברבקיו ועוד הסוג זה
שמה על טורבו בתנור ועל 180 מעלות אחרי 15 שעה מוכן
לבנתיים מכינה קוסקוס ואז שזה יוצא מהתנור את פשוט מערבבת את שתיהם
עם הרותב פשוט טעים זה מה שהילדים אצלינו אוהבים ומהיר הכנה 20 דקות וזה מכן ממליצה ממש
 

חנה ש.

צלמת אוֹמָנית
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
צילום מקצועי
יוצרי ai
מזל טוב.
אנינת טעם - בעלת טעם מעודן ואוהבת כל מיני טעמים.
בררנית - אוהבת רק אוכל בסיסי ופשוט.
לפי מה שהבנתי אז רוצה מתכונים פשוטים אבל מזינים.
מציעה לך להזמין בחנות עופות ודגים שמחלקים את המנות,
שניצלים את רק שמה בתבנית עם מלח פלפל ושמן זית עשרים דקות,
ועוד 2 דקות למעלה על גריל שיקבל צבע. עם אורז.
דקה הכנה.
אותו הדבר רצועות סלומון תוסיפי תבלין שום כתוש ופקק של מיץ לימון, שמן זית מלח.
שוקיים עוף בתנור שמן זית מלח פלפל שום, (פפריקה חריפה לבחירה) 50 דקות.
ברגע שזה מחולק ואת שמה בתבנית חד פעמי נשאר לך רק אורז ולשטוף סיר אחד.
 

GRN

משתמש סופר מקצוען
מנהל קבוצה
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
עיצוב ואדריכלות פנים
מזל טוב!
יש לך סיר לחץ?
מאוד קל להכין איתו אוכל מאודד טעים, מאוד מהר ומאוד בקלות
 

חנה ש.

צלמת אוֹמָנית
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
צילום מקצועי
יוצרי ai
מתכונים למרקים טובים יש?
סיר חלבי (כ10-8 ליטר)
מרק ירקות חלבי
להמיס קוביה של חמאה (3 כפות)
3 כפות שמן זית
להוסיף
בין 3-5 בצלים
4 שיני שום
גזר חתוך
קישוא חתוך,
פטריות טריות חתוכות,
תפו"א חתוך
כף מלח
רבע כפית פלפל שחור,
לבשל שעה לפחות.
בסוף אפשר להוסיף איטריות ביצים כ200 גר'
ישר לסיר לעוד 5 דקות.
לטעום לאזן טעמים.
אם תרצי ארשום לך עוד מרקים חלביים מוקרמים או מרק בצל בל"נ בע"ה.
 

חנה ש.

צלמת אוֹמָנית
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
צילום מקצועי
יוצרי ai
ומה עם ירק בארוחות?
עם זה אני הכי צריכה רעיונות.........
שעועית ירוקה מוקפצת
3 כפות שמן זית לכסות את המחבת,
לשפוך שעועית ירוקה למחבת ישר מהמקפיא
לטגן על אש גבוהה רבע שעה, לערבב מידי פעם.
להוסיף מלח ופלפל שחור.
אם את מכינה דג תוסיפי להכנה
בצל, גמבות, עגבניות, גזר, שמן זית.
אם את מכינה עוף תוסיפי גזר קישוא בטטה.
ירקות מוקפצים:
לטגן בצל /שום
גזר, קישוא, גמבה, פטריות טריות, שעועית ירוקה,
ברוקולי, כרובית, כרוב. (לבחירה לפי מה שיש)
להוסיף מלח ופלפל.
בהגשה אפשר להוסיף רוטב סצו'אן, או מעט רוטב סויה.
 

חנה ש.

צלמת אוֹמָנית
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
צילום מקצועי
יוצרי ai
אני אשמח למרקים חלביים
תודה.
מרק פטריות מוקרם:
כ8 ליטר
להמיס כ25 גר' חמאה (אפשר גם רבע כוס חד פעמי שמן זית)
להיזהר לא לשרוף את החמאה - לעבוד עם אש נמוכה.
להוסיף 6 בצלים חתוכים לקוביות דקות
6 שיני שום חתוכים דק דק
חבילה של פטריות טריות שטופות ופרוסות
לאדות,
להוסיף חצי סיר מים (רותחים כבר מהמיחם)
כף מלח, פלפל שחור (כרבע כפית)
רתיחה נמוכה כ20 דקות,
לשפוך כליטר חלב
ולבשל על אש נמוכה (להיזהר שלא יגלוש) עוד כ20 דקות.
אם רוצים עשיר יותר אפשר לשפוך שמנת לבישול, גם מתוקה, מוסיף קצת מתיקות, (וקלוריות)
(מתאים ביחד עם באגטים פרוסים ומתובלים לטוסטים בתנור)
על אותו עיקרון אפשר להכין מרק תפו"א מוקרם,
להחליף פטריות עם קוביות קטנות של תפו"א.
מרק בצל
לאדות 10 - 15 בצלים גדולים חתוכים לקוביות ושום חתוך דק
עם חמאה ושמן זית כ10 דקות עד לשקיפות
להוסיף יין לבן יבש (שליש בקבוק לפחות)
3 כפות גדושות אבקת מרק בצל
כף מחוקה מלח
לאדות.
להוסיף מים עד לרוב הגובה של הסיר
(נניח יחס של שליש ירקות ועוד 2 שליש מים)
לבשל כשעה לפחות
להגיש עם קרוטונים קטנים למרק וגבינה צהובה מגורדת.
(מתאים לחנוכה)
 

saralulu

משתמש מקצוען
מנת הדגל שלי:
חזה חתוך לקוביות עם קוביות בטטות ובצל. (כמה? כמה שיש בבית)
הכל בתבנית אחת, עם שום כתוש, (א.מרק) ורוטב צילי. פלפל מלח פפריקוש.
חצי שעה בתנור - ויאמי אוכל חם - במנה אחת! (אפשר להוסיף אורז או פסטה למייטיבי לכת).

השילוב של הטעמים כל כך טעים - והמנה - חמש דקות הכנה. יוצא יפה מגרה וטעיםםםם
עם נייר כסף?
 

saralulu

משתמש מקצוען
מזל טוב.
אנינת טעם - בעלת טעם מעודן ואוהבת כל מיני טעמים.
בררנית - אוהבת רק אוכל בסיסי ופשוט.
לפי מה שהבנתי אז רוצה מתכונים פשוטים אבל מזינים.
מציעה לך להזמין בחנות עופות ודגים שמחלקים את המנות,
שניצלים את רק שמה בתבנית עם מלח פלפל ושמן זית עשרים דקות,
ועוד 2 דקות למעלה על גריל שיקבל צבע. עם אורז.
דקה הכנה.
אותו הדבר רצועות סלומון תוסיפי תבלין שום כתוש ופקק של מיץ לימון, שמן זית מלח.
שוקיים עוף בתנור שמן זית מלח פלפל שום, (פפריקה חריפה לבחירה) 50 דקות.
ברגע שזה מחולק ואת שמה בתבנית חד פעמי נשאר לך רק אורז ולשטוף סיר אחד.
אני לא בדיוק בררנית, רק שיש מאכלים שהם לא לטעמי, אצל חמותי שהיא בשלנית נדירה אני אוכלת כמעט הכל, כולם מטורפים על האוכל שלי :) אבל כרגע מה שאני יכולה לעשות זה רק אוכל קל ובסיסי, אבל טעים! אוהבת מאד להשקיע בבישול רק שאין לי פניות וכח לזה בשלב הזה של החיים.
יש מבין?
 

חנה ש.

צלמת אוֹמָנית
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
צילום מקצועי
יוצרי ai
אני לא בדיוק בררנית, רק שיש מאכלים שהם לא לטעמי, אצל חמותי שהיא בשלנית נדירה אני אוכלת כמעט הכל, כולם מטורפים על האוכל שלי :) אבל כרגע מה שאני יכולה לעשות זה רק אוכל קל ובסיסי, אבל טעים! אוהבת מאד להשקיע בבישול רק שאין לי פניות וכח לזה בשלב הזה של החיים.
יש מבין?
ברור.
פשוט נסתי לקלוע לטעם שלך,
במיוחד כשאת ככה מוגבלת.
חשוב להפנים שמדובר בתקופה שתעבור
ואז תחזרי להשקיע.
לדעת ל"חפף" זו מעלה גדולה, ובפרט שאוכל בסיסי מזין וטעים
לא תמיד דורש הרבה התעסקות.
אני גם למדתי שבתקופות של עומס/ או כמות גדולה של אנשים
להכין המון בשפע אבל פשוט לבשל הכל בסיר.
למשל :
תפו"א קטנים לבשל חבילה שלמה בסיר עם הקליפה,
להעביר לתבנית לזלף שמן זית, מלח, פלפל שחור גרוס ועוד חצי שעה בתנור.
בטטות פרוסות לרבעים (סירות) שמן זית, מלח, פלפל, תימין ורוזמרין 30 דק' בתנור.
טוב בטח קלטת את העיקרון שמן זית משביח את האוכל ובריא, שווה להשקיע 25 ש"ח
בבקבוק ושהאוכל ייצא טעים, תיבול טוב - זאת אומרת לשים כמות מדויקת לא מעט מידי ולא הרבה מידי,
ואפיה ובישול נכונים (לקרמל, להשחים, לצמצם) לא צריך בשביל זה מתכון, זה פשוט
לקחת חומר גלם טוב ולעבוד אתו נכון.
יש לי עוד ארוחות מזינות ומהירות על בסיס קטניות.
או חביתות משביעות.
נניח שאת רעבה למשהו טעים את שמה צ'יפס בתנור כשזה מוכן אבל עדיין לא שחום, מטגנת במחבת בצל
להשחמה מוסיפה את הצ'יפס מוסיפה המון ביצים בהתחלה על אש גבוה אחר כך מנמיכה למינימום,
ושמה מעל ניר כסף, כשכבר יציב, חותכת לארבע ואז הופכת על רבע בנפרד.
יש גם מנות מהירות לילדים כמו פיתה פיצה, אפשר להוסיף המון ירקות מעל (בצל, עגבניות גמבות פטריות)
 

חנה ש.

צלמת אוֹמָנית
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
צילום מקצועי
יוצרי ai
אופססס...
שכחתי,
כדי שהמרקים - מרק פטריות ומרק תפו"א יהיו סמיכים:
אחרי שמאדים את הירקות, לוקחים שלושת רבעי כוס חד פעמית קמח
ומפזרים בסיר ומערבבים ביחד עד שנספג בנוזלים, ובהדרגה מוסיפים מים רותחים,
לאט לאט כדי שייספג טוב ולא יהיו גושים.
או שלוקחים את הקמח ומערבבים בקערה עם מים קרים ואז מוסיפים לירקות המאודים ושוב
מוסיפים מים בהדרגה.
תגידו לי איך ייצא.
 

פיר

משתמש סופר מקצוען
היום למשל הכנתי כדורי בשר מעוף טחון ומבשר טחון, מה שכיף במתכון הזה שהתערובת עם בצל קצוץ דק ולא צריך לטגן בצל, וברוטב יש בצל מטוגן מוזהב.
הקציצות משביעות וטעימות ואנחנו לא תמיד אוכלים אותן עם תוספת.
נשמח למתכון.
 

נחמי3

משתמש מקצוען
המתכון שלי כך:
מערבבת הודו טחון מופשר בתבנית חד פעמית עם 1 ביצה, אבקת שום, פפריקה ומלח,פרורי לחם, מניחה במקרר.
בסיר מכינה נוזל בכמה אפשרויות 1) שליש סיר מים עם רסק עגבניות שום, עגבניות פלפל שחור מלח... מרתיחה, כשזה חם מקדררת כדורים מההודו טחון [בידיים רטובות], מבשלת רבע שעה הקציצות ואז בהמשך מוסיפה ירקות, גזר, קישוא תפו"א..... מבשלת לפחות שעה, והנה כל הבית מריח מדהים ויש לך הכל בסיר אחד.
ויראציה שניה לנוזל, לטגן בצל, ואז כשמשחים מוסיפים מים, חתיכות בטטה גזר, דלורית, קישוא, תפו"א כשהכל מתרכך טוחנת בבלנדר יד, ממשיכה לבשל עוד רבע שעה ואז לתוך הנוזל המרקי הכתום הזה, מכדררת את כדורי ההודו, מבשלת שעה, והנה מרק חורפי מזמין, בצלחת מרק עם שקדי מרק, וכן הלאה אפשר לשכלל... בתאבון
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  58  פעמים

לוח מודעות

למעלה