חכמה הסבתא!וסבתא שלי היתה אומרת - - -
יותר קל לסגור את הביוב של עיר שלמה מאשר את הפה הקטן של אדם אחד טיפש......
חכמה הסבתא!וסבתא שלי היתה אומרת - - -
יותר קל לסגור את הביוב של עיר שלמה מאשר את הפה הקטן של אדם אחד טיפש......
עבדתי במקום מסויים כמה שנים.
לרגל טיפול רפואי שהייתי צריכה לעבור, לקחתי חופשה לשבוע והודעתי לבוסית.
'במקרה' היתה שם מישהי שהתענינה איפה אני עובדת, ומכיון שהיה לה קשר לבוסית שלי (שרק לאחר זמן נזכרתי שיש להם קשר, וידעתי את זה ממש במקרה), הלכה ודיווחה לה.
אחרי תקופה, הבוסית קוראת לי ואומרת לי באושר: אני יודעת שהיית במקום הזה והזה. ואני גם יודעת שהרגשת טוב...
מישהי סיפרה לי, ובררתי אצלה איך הרגשת והיא אמרה לי שהיית נראית מצוין.
לרגע חטפתי הלם, אבל מיד התעשתתי ועניתי לה כדרבנות...
לא אספר על כל השיחה, רק שהיא הובילה כמעט לפיטורין.
ובאמת לאחר תקופה, זה מה שהיא עשתה. וברור לי שזה היה חלק מהשיקול.
אז כן, גם אם אתם חושבים שאין סיבה לספר (סך הכל סיפרה שראתה את המזכירה שלה... מצליחה לדון אותה לכף זכות ולחשוב שלא היה לה מושג שאני לא רוצה שיידעו איפה אני, כולל הבוסית), קחו בחשבון לאן יכולות להביא מילים.
מדובר לפעמים בדיני נפשות!
אז אנא, כל הדברנים, קחו בחשבון לפני שאתם מפטפטים סתם.
לא מדויק.
איסור רכילות הוא לספר למישהו שמישהו שלישי דיבר עליו, או לגלות סוד.
מהו סוד?
סוד הוא לומר משהו שבפירוש התבקשת לא להעביר, או שיש יסוד סביר מאוד שהאדם לא יירצה שתעביר - בגלל הצורה שבא התוודעת לדברים או בגלל מהות הדברים.
אין בזה גדר מדויק של מה זה "צורה שבא התוודעת" או "מהות הדברים"
אבל פגישה אקראית ברחוב לא נתפסת בעיניי כנכללת בזה.
ייתכן שבעינייך כן, ולכן באמת צריך לבקש אישור לספר.
אבל אם זה לא עונה על הקריטריונים, אפשר לספר בלי אישורים, למרות שאכן ראוי יותר שלא.
אני שמעתי סיפור מופלא כדומה לזה שהיה לו חברותא שהיה לומד איתו כל שבת אחה"צ פעם החברותא שכח בטעות וצלצל בפעמון ואחרי הצלצול תפס את עצמו ששבת היום ואסור והתבייש כך חיכה ליד הדלת ושהוא ראה אחרי כמה דקות שהרב לא פותח דפק על הדלת כמה פעמים ואחרי שלש דקות פתח לו הרב בפניםכאילו משינה ושאל אותו כמה זמןאתה כבר מחכה הרבה זמן אני פשוט נרדמתי על השולחן ולא שמעתי אותך לדפוק כך הוא גרם לו שיחשוב שבכלל לא שמע את הצלצול זה גדול במידותגאון במידות!
או דברים הגורמים נזק, או דברים שהאדם לא רצה שיגלו.לשון הרע זה לומר למישהו דברים רעים על מישהו אחר
יותר מתאים כאן לשמור על המוח והפנטזיותטוב, לצערנו זה דרך העולם... עשרה קבין של דיבור ירדו לעולם... עמ"י המתוק לא יודע אף פעם לסגור את הפה...
אבל זה ממש לא לעניין!! ח'ברה, באמת לא צריכים לספר כל דבר לכל העולם (ואישתו...)
יש דברים הרי גורל, שבמילה אחת שלנו-אנו עלולים להמיט אסון בליבם של אחרים...
הנה שמעו משהו מרגיז בעניין הנ"ל--
יש לנו שכנה פטפטנית גדולה (!!!!), שראתה את אחי הולך עם בחורה (פגישה...).
היא החליטה כבר על דעת עצמה שהוא מתחתן, הלכה והפיצה לכלות שלה... (מה הקשר??)
יום אחד אחת הכלות ראתה את אמא שלי בעיר, שאלה אותה- "מזל טוב! נו, מתי החתונה??"
אמא שלי אמרה, איזה חתונה? וההיא החליפה צבעים... "לא יודעת, שמחה (שם בדוי) אמרה שראתה את מאיר עם מישהי ואמרה לנו שהוא כבר מתחתן...
אתם לא מבינות איזה מביך זה. וזה הכאיב לאמא שלי מאוד!! כי הוא בן 26 וכולנו מצפים...
וזה אכן היה בכיוון אך לבסוף לא יצא לפועל... אז זה עוד יותר בעל משמעות...
ראיה אחת - מרכיבה תמונות פאזל הפוכות..
תמונה אחת - מתפרשת לאלפי מסקנות שגויות!
ומסקנה אחת - מתגלגלת ומתגלגלת...
ובכוחה להמית נפשות...
נא השמרו בדיבוריכם!!
אל תגידי מזל טוב ליולדת שנמצאת בלי התינוק, גם אם את יודעת שילדה.
וכן- לא לומר מזל טוב לכלה שלא מספרת משהו על ענין החתונה.
נכון מאוד!אל תגידי מזל טוב ליולדת שנמצאת בלי התינוק, גם אם את יודעת שילדה ובטח אם לא שמעת בוודאות שילדה.
ממש לא פסימיות! לצערנו היו סיפורים מביכים בעולם!!!בעיני זו ראיה מאוד מאוד פסימית, וכנראה שלא הבנת את המורה נכון. [אולי גם אל תשאלי מה שלום אחותה אם היא לא לידה, גם אם את יודעת שלפני שבועיים היא היתה בחיים].
רוח הדברים נכונה מאוד, אבל בכל זאת יש גבול [שתי הדברים הנ"ל אם ישתבשו זה בגדר אסון, ולא צריך לחשוש שקרה].
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
26.11
כ"ה חשוון
אירוע שיתופים ייחודי
בוטים מספרים על עצמם
בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.
הכניסה חופשית!
27.11
כ"ו חשוון
נפתחה ההרשמה!
קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכו
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו: