נכתב ע"י אברך;1396213:זה מאד תלוי בחוג, אם אתם ספרדים זה בודאי לא חשוב אם היא למדה או לא. אני דיברתי על האשכנזים בעיקר.
ממש לא!!
אנחנו אשכנזים 100% טבעי...
היום זה גם נכנס לאשכנזים (חסידים )....
נכתב ע"י אברך;1396213:זה מאד תלוי בחוג, אם אתם ספרדים זה בודאי לא חשוב אם היא למדה או לא. אני דיברתי על האשכנזים בעיקר.
נכתב ע"י אברך;1396209:השאלה היא אחרת. האם את רוצה בעל טוב למרות שהוא שבוי בסטיגמות. או שאת מענישה אותו ולא רוצה להתחתן אתו בגלל שהוא נעבאך מסתכל לפי סטיגמות....
נכתב ע"י פלאפון;1396212:(לא עברתי על כל האשכול...)
אבל ממבט עיני היום יש המון בחורות שיוצאות לעבוד או ללמוד
או איך שלא תקראו לזה ..(פעם היו יותר מסתכלים על זה ''אהה היא לא למדה בסמינר
בטח יש לה ראש חלש... יש לה 20% איקיו...'')
היום זה לגיטימי לכל אחת לפי הכיוון והמשיכה שלה להמשיך...וכמובן מצב הכיס,
ולמשל אחותי שהיא בת 18 וחצי לא עלתה לה' סמינר בגלל חוסר תקציב
מההורים והיא התחילה לעבוד...
ואני לא רואה שמציעים לה שידוכים בעייתיים להיפך יש כאלה שאומרים
יופי יש לה עבודה ביד מצוין...(ותמיד יש את האמהות שמחפשות לבנם
את הפרופסורית של הסמינר.. ) אז לא התכוונתי אליהם..
ואגב, יש לי גיסה שלמדה 3 שנים מורות אחרי החתונה הייתה
מורה למשך שנה ואחרי זה לא מצאה עבודה בתור מורה ויצאה לעבוד
בעבודה שממש לא צריך בשבילה תעודה....(והיום היא אומרת
שבחיים יותר לא תיהיה מורה אפילו שיש לה תעודה ..)
אז לפעמים השנים האלה שלומדים ואח''כ הולכים לעבוד במשהו אחר
זה בזבוז....
נכתב ע"י ת'כלס;1396217:סטיגמה.
זהו?????
זה כל הסיפור פה?
נכתב ע"י bbr;1396215:במשפט אחד הכללת את כל אלה שלא שבויים בסטיגמות ללא טובים...
אני יכולה לספר על עצמי שעזבתי סמינר לפני 12 שנים, כשלא היו בנות בכלל שלא המשיכו ה' ו' הייתי יחידה מהכיתה ואולי אפילו מהמחזור, ההורים שלי היו מאוד חזקים בענין שאם אין לי מה לחפש שם אז חבל על הזמן ועל הכסף, יצאתי, למדתי מקצוע ועבדתי (ולאלה שכתבו שבגיל 18 אין בשלות לחיים, למה חברותי מהכיתה שהיו מאורסות ואפילו כבר נשואות בשלות לחיי נישואין + עבודה ואני לא?!) היו שדכניות רבות שהזהירו את אמי שאין לי סיכוי לקבל שידוך נורמלי, והיא היתה עונה בפשטות שעל הזיווג שלי הכריזו 40 יום לפני שנוצרתי...
למפרע התברר שזה רק הועיל לשידוך, הדבר שמאוד תפס את בעלי בהצעת השידוך היה שאני לא מתבזבזת בה' ו' ולא שבויה בסטיגמות.
נ.ב. מכיוון שאנו יושבים כאן מאחורי ניקים עלומים כל אחד כאן יכול לומר לעצמו 'טוב, בטח היא איזה מקולקלת שעזבה את הסמינר ובעלה מתאים לסיפור שלה'. אז לא!, זה ממש לא ככה, אנחנו זוג חסידי סטנדרטי פשוט.
אז תשאירו משהו גם לרבש"ע, גם לו יש חלק בסיפור
נכתב ע"י רותי בן שימול;1396106:כנראה שאתן באות מחוג של חסידות כלשהיא כי אולי רק שם זה עדיין תקף כל השטויות האלו.
מילה בסלע!נכתב ע"י dem;1396262:לכל מי שמתייחס לעניין כשטויות, סטיגמות ועוד כהנה וכהנה,
אני רוצה לספר מניסיון אישי שלי,
התחתנתי בו׳ סמינר ועזבתי, המשכתי לימודי תואר כנשואה - במקום שאינני יכולה להזכיר את שמו מסיבות מובנות, אבל מספיק לומר שנחשב מקום מפוקח וחרדי למהדרין,
התחלתי לימודים קצת לפני שהתחילו כל הפסקים וההוראות לגבי תארים, אז היו אצלנו המון בנות, מכל הסמינרים המוכרים ביותר בירושלים!
וכואב, כואב לי לומר, ש*כל* הבנות הללו נכנסו טובות, תמימות, עם הליכות נעימות של בית יעקב, ואצל כולן כולן ראיתי ירידה רוחנית ברמה זו או אחרת. וברור למה- אין כמעט פיקוח על צניעות, אין סינון לבנות חוץ מ ״בוגרות בית יעקב״ (ולא משנה איזה) בקיצור...
ולכן תבואו ותגידו זה סטיגמה, זה סתם בשביל שם,
אבל לכו ותבדקו מה קורה בשטח, וזה ממש לא פשוט.
ואני לא יודעת, יכול להיות שיש מקומות יותר טובים ויותר מפוקחים,
וייתכן ותגידו שגם לנשואות זה בעיה (ויש רבנים שסוברים כך)
מכל מקום זה ודאי לא מלכתחילה, וצריך אלף עיניים ובדיקות על דברים כאלה.
בדיוק כמו שיש 4 שנים קודם, כשבוחרים סמינר.
ולפותחת האשכול, אם מעניין אותך עניין השידוכים מעבר לעניין הרוחני, אני יודעת על כמה בחורים מצוינים ממשפחתי הקרובה שלא מוכנים לשמוע בשום אופן על בחורות כאלה, מצד שני יש הרבה שלא משנה להם (כמו חוצניקים למשל).
אבל לא נראה לי שזה השיקול פה... בהצלחה, לאן שתפני
נכתב ע"י יעל א;1396127:אוקיי, מכירה מישהי שעל פי דעת תורה לא המשיכה בסמינר?? אני לא.
אלה שאני מכירה הם לא ממש מהסוג ששואל..
אגב למדתי ממש לא בב"ב וכדומה.
בפרוג למשל יש תלמידות משרנסקי ועוד שלומדות מסלול קליל בסמינר ובמקביל לומדות מקצוע במסלול ערב, אחרי שהסמינר אישר להן.
זה גם סוג של פיתרון
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
26.09
כ"ג אלול
פתיחת
קורס מאסטר בשיווק דיגיטלי
מלגות גבוהות!
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קיט ת'
קסט תִּקְרַב רִנָּתִי לְפָנֶיךָ יי כִּדְבָרְךָ הֲבִינֵנִי:קע תָּבוֹא תְּחִנָּתִי לְפָנֶיךָ כְּאִמְרָתְךָ הַצִּילֵנִי:קעא תַּבַּעְנָה שְׂפָתַי תְּהִלָּה כִּי תְלַמְּדֵנִי חֻקֶּיךָ:קעב תַּעַן לְשׁוֹנִי אִמְרָתֶךָ כִּי כָל מִצְוֹתֶיךָ צֶּדֶק:קעג תְּהִי יָדְךָ לְעָזְרֵנִי כִּי פִקּוּדֶיךָ בָחָרְתִּי:קעד תָּאַבְתִּי לִישׁוּעָתְךָ יי וְתוֹרָתְךָ שַׁעֲשֻׁעָי:קעה תְּחִי נַפְשִׁי וּתְהַלְלֶךָּ וּמִשְׁפָּטֶךָ יַעֲזְרֻנִי:קעו תָּעִיתִי כְּשֶׂה אֹבֵד בַּקֵּשׁ עַבְדֶּךָ כִּי מִצְוֹתֶיךָ לֹא שָׁכָחְתִּי: