דרוש מידע אמן על הילדים...

מצב
הנושא נעול.

tadmit

המרכז לשידורים חיים, חתונות, כנסים, לוויות
מנוי פרימיום
צילום מקצועי
עריכה והפקת סרטים
מי אמר שעל כל שאלה של מתחזקת, חייבים לענות תשובה.
יש שאלות שאולי מאוד מציקות, אבל ייעלמו מעצמם בבוא העת, וחבל להשקיע בהם אנרגיה. השאלה הזו נראית לי שאלה כזו.

malkykl

משתמש מקצוען
מוסיפה בזהירות, מאד בזהירות, ואל תהרגו אותי- כמו בכל מצווה, גם פה יש לנו הלכות והוראות מה ואיך. אישה שהיא חלשה מדי, נפשית או גופנית- זו שאלה לרב, בדיוק כמו עד כמה ומה לנקות לפסח אחרי לידה... מכירה כמה משפחות מקסימות, שלא משנה בדיוק הפרטים- אך לא שאלו רב, מחוסר ידיעה או מבושה, והתוצאות היו עגומות.
אין אף רב בעולם שיורה לאישה להכניס את עצמה לסכנה פיזית או נפשית ע"מ ללדת עוד ילד.
בנוסף, אם מדובר בשאלה מעשית- מצווה וחובה לדאוג לעזרה צמודה! אל תשכחי, שכחרדיות מבטן ומלידה, אנחנו מכירות תינוקות וילדים, ויודעות איך להסתדר איתם, בדרך כלל. יש אמהות שזה התינוק הראשון שהן מחזיקות בחייהן! ואין להן מושג איך להסתדר איתו, ובטח לא עם 3 צפופים ויותר... אז חייבים עזרה, והדרכת הורים, ושאלת רב וד"ל.
אני לגמרי בעד ילודה, וכמה שיותר! רק שכל אחת צריכה להכיר את נפשה וגופה, וללכת להתייעץ בעת הצורך.

shimשימי

משתמש סופר מקצוען
נראה לי קצת מטומטם כל מה שאתם כותבים על העוגמת נפש המתחלקת להרבה או לקצת וכולי
מה תגידו להורים חרדים שרוצים אבל אין להם הרבה ילדים?
לא נראה לי שנחמד להם לקרוא מה שכתוב פה
לא הבנתי
השאלה היתה למה להביא ילדים, לא כמה דפוק זה קצת ילדים
גם כתוב בחז"ל שעני חשוב כמת
האם לדעתך חז"ל היו צריכים להימנע מלומר את זה??

נעמה CPA

משתמש מקצוען
לכל מי שכתב על העוגמת נפש, אז זה לא שזה מתחלק ליותר ילדים
אלא- (ושמעתי את זה מרב גדול)
לכל בן אדן נגזר עליו כמה צער וסבל יעבור עליו בעולם
אין שום דרך לשלוט על זה.
אנחנו יכולים אבל לבחור איך ובאיזה צורה זה יגיע לנו
נכון קשה! בהחלט קשה! לקום 5 פעמים בלילה, לא לישון בצוהריים, ללכת לרופא עם הילדים, בחילות והקאות בהריון
תלונות מריבות וכו וכו
אבל אני מאמינה באמונה שלמה!
שאם לא הילד שבוכה אז אולי הייתי קמה בלילה מכאבי שיניים
והיה לי בחילות מקלקול קיבה (במקרה הטוב)
והכסף על חוגים היה הולך על מקרר מקולקל
לחשוב שלמי שיש פחות ילדים יש חיים יותר נוחים זה לא נכון!
ובאמת להאמין שמי שמביא את הילדים הוא מביא את הכוח, הכסף והאהבה ואת הכול

קוויק

משתמש מקצוען
90למרות שלא מכירה כאלו שמגדלים משפחה ברוכה בשביל המצווה
מרפרפת פה על האשכול, ואני קצת בשוק

הטענות של לעת זקנה יהיה לנו נחת, באמת? אנחנו עושים את זה כדי לדאוג לעצמנו? זה אנוכיות לשמה! אולי הילדים עצמם היו מעדיפים יותר יחס מההורים ושההורים לא ידאגו לעצמם שיהיה מי שיטפל בהם לעת זקנה?

כנ"ל הענין של עוד מאה שנה יהיה לנו אלף צאצאים לעומת עשר, נו ואז? נשמע עוצמתי, אבל מה הלאה? היום כשאת טרוטה קמה בשש בבוקר, במרתון להלביש-להאכיל-לשלוח-לעבוד-לקלח-להקשיב-לשחק-להכין אוכל-לנקות ושוב הרוטינה חוזרת על עצמה בלי זמן לנשום, בתוך זה אתן באמת מצליחות לחשוב, אואי בגיל 90 יהיה לי מלא נכדים?

לא מאמינה, שאם זה לא היה מצווה, כי ככה היינו מחויבים, היינו עושים את זה! וההוכחה שאלו שלא חייבים לא עושים את זה.

נקודת המוצא אמורה להיות אמיתית כי ככה ה' רוצה! אח"כ אפשר ליפות את זה כל אחד מה שעושה לו טוב על הלב.
כן , זה קשה, עם כל האהבה והזמנים הטובים, זה לא קל, זה דורש המון, אבל עדין אני בוחרת לעשות את זה, כי זה רצון ה' ואני מבינה מה פירוש לעשות רצון ה'. ואם אני לא מבינה, אני יכולה ללמוד ולדעת ולהבין.

מרגיש לי פה שיש כאלו שמנופפים בכל מיני תשובות כדי להצדיק משהו שאין להם ברירה בו. אז זאת קודם כל התשובה למי שמאמין.

ולאלו מבחוץ, אז כן, אפשר להשוות לבחירה של איפה אנחנו משקיעים ואיפה הם, הרי כל אחד משקיע את הזמן הכוחות והמרץ שלו על דברים מסוימים, אז אני בחרתי להית נותנת במקום לשבת לצפות בסרט. זה עושה לי הרגשה טובה יותר.
אפשר לדבר על האושר, על היכולות שמתפתחות בילדים בחיים וגדלים יחד, ויתור, הקשבה, אכפתיות, חשיבה על הזולת וכו'
להסביר שזה ממקום של ויתור אל אנוכיות, של הצרכים שלי, לטובת משהו גדול שאני מאמינה בו... וכו'

שלי הוא

משתמש חדש
אצלינו בכלל משפחות גדולות זה חלק בלתי נפרד מהחיים שלנו,
עוד לפני הסיבות והמצווה בלהביא עוד ילד
זה פשוט החברה שבה אנו חיים , ככה שזה באמת קשה להסביר לאחרים שלא גדלו ובאו מתוך אותה חברה.
אף אחד מאיתנו לא חושב על כל ילד שנולד לא את כל הסיבות (הנכונות) שנכתבו
אנחנו רוצים לגדל משפחות ברוכות כי ככה גדלנו ולזה נולדנו
וזה יהיה עצוב לנו אם לא ככה,
לכן לדעתי ללכת ולהסביר לאותה מתחזקת זה נכון אבל בינינו לא זה הסיבה שלכולנו יש הרבה ילדים.
דווקא להסביר לעצמינו זה חשוב, טוב שנדע מה הזכות העצומה בלגדל ילדים
זה נושא פחות מדובר..

פרפרזה

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
כתיבה ספרותית
פרסום וקופי
כל יהודי - על אחת כמה וכמה שומר תורה ומצוות - הוא אור וברכה בכל העולמות!
אין עוצמה רוחנית כמו להביא לעולם ילד שצועק "אמן יהא שמיה רבה", לומד תורה שניתנה מפי הגבורה וממשיך את מסורת ישראל סבא!!
ההוויה המהותית שלנו כיהודים היא הרוחניות שבנו, ואנחנו משכפלים ומעצימים את האור הרוחני בכל ילד נוסף שאנחנו מביאים לעולם.

תותית מפונקת

משתמש מקצוען
קודם כל, חשוב להבין שכל אחד צריך לדעת מה הוא מסוגל ומה הוא לא.
לא ייתכן שזוג יביא 10 ילדים רק כי ככה מקובל אצלנו בשכונה/מגזר/משפחה.
זה צריך לבוא מרצון אמיתי ופנימי ולא מהרצון להיות "אותו הדבר"
לכן לא שייך "לשכנע" להביא מספר מסויים של ילידם.
ניתן להסביר ולתאר מה המעלות בזה , אך לא בצורה של תן וקח: "אם יהיו לך הרבה ילדים ... אז תרוויח כך וכך"

דבר שני: אני חושבת שלהביא ילדים לעולם זה סיפוק, זה משמעות , זה תוכן.
ברור שבלי ילדים זה יותר קל טכנית.
אבל רק טכנית.

כמו שיותר קל להישאר בבית ולא לצאת לעבודה.
כמו שיותר קל להישאר לישון במיטה בבוקר.
כמו שיותר קל לא לנקות את הבית.
כמו שיותר קל לא להתאמץ בשביל חבר.
|כמו שיותר קל להישאר רווקים ולא לשאת עול של בן זוג
כמו שיותר קל ללבוש בגד אחד כל היום בלי להחליף.

ובמילים פשוטות : כמו שיותר קל לא ל התאמץ.

אבל כאשר אנחנו מתגברים , עושים דברים משמעותיים בחיים
חוץ מהתועלת שאנחנו מביאים בהבאת חיים חדשים לעולם-
הרווח הוא שלנו
הנחת , הסיפוק, המשמעות שהבאנו לחיים שלנו
וכן, גם ביום אחרון... מוקפים בצאצאים ונינים
אין אושר גדול מזה....

פאנטה

משתמש סופר מקצוען
בשיחה עם מתחזקת עלה כמובן הנושא- ילדים....
איך מסבירים מה הסיבות שלנו לקום בלילות,לחתל, להרגיע, להעסיק, ...........
מה רע בשתי ילדים בן ובת ... ,יש עוד הרבה דברים חשובים וטובים שנקבל עליהם שכר ויתנו לנו סיפוק....
בבקשה טיעונים שכליים ולא רק" תנסי תביני "וכו'
אם כבר כותרת האשכול היא כך... אז המשפט שהכי ישכנע אותה לדעתי הוא:
פתאום הם שישה עוד רגע שבעה...
מי שם לב... חחח מגדלים אותם תוך כדי...:LOL::sne:

ILSK

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
מוזיקה ונגינה
עימוד ספרים
יש ערך רב לעשיית דברים מתוך הבנה ובחירה ולא לחיות על אוטומט

יש ערך רב לא להזיז אמונות של אף אחד
ולחיות בתמימות ואמונה פשוטה
ואין שום ענין לדוש בהשקפות עולם בפרט בענינים כאלו
לדעתי נטפרי צריך לחסום כאלו דיונים...

כוכבה ה.

משתמש פעיל
למה נזק???????????
יש פה המון תוכן חשוב, ותודה לכל המגיבות והמגיבים,
אלו הסיבות שאני גם טענתי לה,
אבל זה לא כ"כ משכנע בנ"א מבחוץ וכזה שעדיין לא חווה את זה
רצון ה' ומצוות יש עוד הרבה דרכים לקיים, וגם לחוות נתינה וסיפוק, כמובן שיש חיוב בבן ובת וגם אח"כ מצווה דרבנן .

בלי קשר- סתם מעניין כמה מהגברים מזדהים עם התשובות של האושר והאהבה - בד"כ זה יותר הנשים שבענין הזה...

כוכבה ה.

משתמש פעיל
יש ערך רב לא להזיז אמונות של אף אחד
ולחיות בתמימות ואמונה פשוטה
ואין שום ענין לדוש בהשקפות עולם בפרט בענינים כאלו
לדעתי נטפרי צריך לחסום כאלו דיונים...
לא באנו להזיז אמונות של אף אחד ומי שמגדל ילדים בלי שום מחשבה (וכנ"ל כל המצוות) קורס מתישהוא, החיים דורשים המון כוחות ובלי משמעות אמיתית זה לא מחזיק...
מי שמערער אותו- יכול לעזוב את האשכול...

ILSK

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
מוזיקה ונגינה
עימוד ספרים
לא באנו להזיז אמונות של אף אחד ומי שמגדל ילדים בלי שום מחשבה (וכנ"ל כל המצוות) קורס מתישהוא, החיים דורשים המון כוחות ובלי משמעות אמיתית זה לא מחזיק...
מי שמערער אותו- יכול לעזוב את האשכול...

באתם לחזק ויצאתם מזיקים...
אף אחד לא קורס מלגדל ילדים
קורסים מלשמוע דעות פסולות שלא מושמעות דרך כלל בציבוריות החרדית
דיון כזה או דעות שיש פה לא היו נכנסים לשום מגזין חרדי
הנזק רק על התועלת

Efrat א

משתמש מקצוען
קורסים מלשמוע דעות פסולות שלא מושמעות דרך כלל בציבוריות החרדית
קודם כל עושים כי ככה ד' ציוה.
אחר כך מותר וראוי להתעורר ולשאול את עצמנו למה? מה הטעם? איזה משמעות נוספת יש במצוה הזו?
כמובן שבכל מצוה יש גם טעמים נסתרים שאנו לא מבינים.
ספר החינוך כולו מדבר על הטעמים (הגלויים) למצוות.
את באה להגיד שהוא עסק בדעות פסולות???
ולהפך, ממש נתרמתי מהאשכול הזה...

ILSK

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
מוזיקה ונגינה
עימוד ספרים
אז מה הטעם

ספר החינוך
(עיינו טוב לא כתוב נחת ולא עונג ולא במקום לסבול וכו' ובשביל זה כתבתי שמסלפים דברים ובודים מליבם דברים.)

מצוה א - לפרות ולרבות

בראשית
יש בה מצוַת עשה אחת והיא מצוות פריה ורביה, שנאמר: (בראשית א, כח): "ויברך אותם אלהים ויאמר להם אלהים פרו ורבו".
משרשי מצוה זו כדי שיהיה העולם מיושב (גיטין מא:), שה' ברוך הוא חפץ בישובו כדכתיב: (ישעיה מה, יח): "לא תהו בראה לשבת יצרה". והיא מצוה גדולה שבסיבתה מתקימות כל המצוות בעולם, כי לבני אדם נתנו ולא למלאכי השרת (ברכות כה:).
דיני המצוה, מתי חייב אדם לעסוק בה, וכמה בנים יהיה לו ויפטר, ומאיזו מצוות הוא פטור בעסקו בזו, ויתר פרטיה, מבוארים ביבמות פרק ו' (יבמות סא:) ובברכות (ברכות טז.).
ונוהגת בכל מקום ובכל זמן (קידושין לו:). וחייב אדם להשתדל בה משהוא ראוי לה, והוא הזמן שנתנו חכמים ז"ל לישא אישה (אבות פ"ה מכ"א). ומצוה זו אינה מוטלת על הנשים.
והמבטלה ביטל עשה ועונשו גדול מאד (קידושין כט:), שמראה בעצמו שאינו רוצה להשלים חפץ השם ליישב עולמו.

מצב
הנושא נעול.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  54  פעמים

אתגר AI

תרפיה בבעלי חיים • אתגר 143

לוח מודעות

למעלה