דרוש מידע אמן על הילדים...

מצב
הנושא נעול.

ופרצת

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עריכה והפקת סרטים
יש לי כמה שאלות:
למה אנחנו שומרים שבת?
למה אנחנו מקפידים על כשרות?
מדוע מתלבשים בצניעות?
מדוע הגברים מניחים תפילין?

התשובה לכל השאלות, וגם לשאלה שלך היא אחת: כי כך ה' ציוה.
הקב"ה ברא אותנו כדי לשמש אותו. המטלה העיקרית והמרכזית של האשה היהודיה היא להוריד נשמות לעולם ולגדלן כרצון ה'.

היות וביקשת הסבר שכלי, אז אכתוב את מה שאמר הרבי מליובאוויטש כמה פעמים, שבדור שלנו, לאחר השואה האיומה, בה רצה הצורר ימ"ש להשמיד את העם היהודי, התשובה הניצחת כלפי כוונותיו היא להביא יותר ויותר יהודים לעולם. יש בזה גם מעין השלמה למה שהנרצחים הי"ד לא יכלו לעשות.

(אגב, כל הנושא הזה של 'תכנון משפחה' - נובע מהחשיבה האגוצנטרית, כשהאדם שם את עצמו במרכז. אבל, כאמור, יש לנו שליחות בעולם).

ארשה לעצמי לדבר גם אל הרגש: היות וגידול ילדים הוא התפקיד המרכזי של הנשים, הקב"ה טבע בנו את הרצון והתכונות כדי שנקיים את המצוה בצורה היותר טובה. שמעתי, שנשים רבות שלא מימשו את הפוטנציאל הגלום בתוכן - לעת זיקנה הגיעו לבעיות נפשיות, ואז כבר מאוחר, לא ניתן להחזיר את הגלגל לאחור.

מומחה על

משתמש פעיל
"אם תרדוף אחר איזור הנוחות תפסיד גם איכות וגם נוחות
אם תרדוף אחר האיכות תרוויח גם נוחות וגם איכות"
עיין ערך יעקב ועשיו

אוצר בלום

משתמש פעיל
מנוי פרימיום
התשובה פשוטה,
ההורים גדלים, מתקדמים,
והם משאירים חותמת בעולם מכל תקופה שלהם.
והילד שנולד אז מקבל את כוחות הנפש והתפקיד שמתאים לו בהתאם למצב של הוריו.
ההתקדמות של ההורים משאירה חותמת אצל הילד
והוא ממשיך את הדרך של ההורים משם.
מתוך הרש"ר הירש
(ואני לא מחתלת את הילדה ומנקה בפעם המליון כדי ש.....)

ה. רז

משתמש סופר מקצוען
הרב הירש כותב ב"חורב" משפט מאוד חזק: "אין חולקים על ההנחה שהברכה הגדולה ביותר היא האפשרות להענקת ברכה לזולת" (ערך חינוך).
האפשרות להשפיע טוב על השני - היא האושר הגדול והאמיתי של האדם.

נכון, אפשר לעבוד בחינוך, ברפואה ועוד ועוד וכך להשפיע טוב על הזולת וזה נהדר.
אבל הברכה הגדולה והמושלמת ביותר היא לגדל ילד:

כשאנו מביאים ילד לעולם אנו מעניקים לו הכול: קודם כל, אנו שותפים בבריאתו. אנו מעניקים לו המון עוד לפני שהוא נולד. כשהוא נולד הוא תלוי בנו לחלוטין ובהמשך אנו מלווים אותו לאורך כל חיינו.

הורים נותנים לילד את מציאותו הפיזית. הם האנשים המשמעותיים ביותר עבורו בעולם ודרכם הוא מכיר את עצמו ואת העולם. הם המחנכים, המטפלים הרגשיים, מורי היידע - הם הכול עבורו.

וזוהי תמצית האושר - להיות לברכה על הזולת.
ואם כבר להביא ברכה - אז ברמה הגבוהה ביותר - ביצירת ובליווי האדם לאורך כל החיים.

אז כמה שיותר - באיכות ובכמות!

הבוטח בהשם

משתמש מקצוען
עברתי על רוב ההודעות. מדהים.
יש עוד נקודה שהזכירו פה בהבלעה והייתי מזכיר מעט יותר בהרחבה לחילונית הנ"ל.
יש עוד רווח מזה, וזהו 'אחיזתנו בארץ פה לאורך ימים ושנים'.
אם היינו - היהודים מולידים ילד או שניים וזהו, המאזן הדמוגרפי של ארצנו האהובה הייתה משתנה ללא הכר תוך זמן קצר, כי הרי הערבים מתרבים בקצב מהיר, וכך היה יכול להיות בעוד מס' עשורים שהם יהיו הרוב ואנחנו המיעוט הנרדף. ואחריתה מי ישורנה.
דבר זה תלוי ועומד על כתפנו ועל אחריותנו. וכל ילד שאנו נביא פה לעולם יחזק את אחיזתנו בארץ, כפי שמוכיחים המחקרים הרבים שנעשו.
זה לטעמי טיעון שיכול לסבר את אוזנה היטב
מה דעתכם?

נערך לאחרונה ב:

שירי כהן

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
איור וציור מקצועי
צילום מקצועי
הוא לא אמר 'עוגמת נפש', אלא קושי.
זה כמו להתלבט אם להשקיע את כל כולך בהשקעה כלכלית אחת או לפצל את אותו כוח לכמה השקעות.
חלוקת קשיים.
חלוקת צרות.
יש לך שני ילדים?
אוי וי.. שניהם הולכים להיות ריכוז כל הצרות של החיים!
כל העוגמת נפש!
כל הסיוט בלגדל ילדים!
מהר להביא עוד שמונה ולאזן :)
ככה כל הצרות.. והבאסה של החיים.. יתפזרו על יותר קצ'קלך...
קיצור לא מתחברת, לא משנה איך נקרא לזה :)

פירי

משתמש סופר מקצוען
כתיבה ספרותית
חלוקת קשיים.
חלוקת צרות.
יש לך שני ילדים?
כל העוגמת נפש!
כל הסיוט בלגדל ילדים!
זה מדבר אל הצד השני
למישהו שרוצה רק שתיים כי זה יותר קל ויותר ילדים זה קשה אז אפשר להסתפק בזה
אז אומרים לו, שהקושי יהיה אותו קושי בין אם יהיו לו 2 ילדים ובין אם יהיו 12.

שירי כהן

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
איור וציור מקצועי
צילום מקצועי
זה מדבר אל הצד השני
כן, גם לזה אני לא מתחברת.
זו נראית לי גישה ממש מבאסת לגידול ילדים בעולם..
אבל זה בסדר אם מישהו חושב אחרת :)

נופל וקם

משתמש מקצוען
חלוקת קשיים.
חלוקת צרות.
יש לך שני ילדים?
כל העוגמת נפש!
כל הסיוט בלגדל ילדים!
הוא לא אמר את זה.
הוא אמר שאם אדם חושב שבזה שהוא לא מביא ילדים הוא חוסך מעצמו קשיים, הוא טועה.
את הקושי שנגזר עליו הוא יקבל. רק במקום שיהיה לו קושי נורמלי מכל ילד כפול עשרה ילדים.
הוא יקבל את כמות הקושי של עשרה ילדים מילד אחד.

נערך לאחרונה ב:

מים אחרונים

משתמש מקצוען
שכחתם שישנה מצוות פריה ורביה?
והעיקר שע"ז אנחנו מתמסרים כ"כ,
כדי לקיים ולהמשיך את העולם להגיע לתיקונו במהירות האפשרית, חובה עלינו להוריד עוד נשמות מאוצר הנשמות של עמ"י הנמצא בידי הקב"ה ובכך נגיע לגאולה השלימה מהר.

אניתי

משתמש מקצוען
עיצוב ואדריכלות פנים
זה מדבר אל הצד השני
אבל מציאות שזה לא נכון.
אין ספק שבד"כ ב12 יותר קשה. מציאות. מה לעשות?

אגב, שאני מאוד בעד... אבל התירוץ הזה כבר מוזר בעיניי..

נערך לאחרונה ב:

שימי הכבאי

משתמש מקצוען
כל ילד הוא אושר אחד גדול, הוא מותק, הוא נשמה של אבא (בסדר, גם של אמא) אושר ועוד אושר שווה אושר גדול, ועוד אושר ועוד אושר וכו’ שווה אושר (עד) ענק,
לקום לחתל ילד להלביש וכו’ זה משמעות לחיים, הילד שלי הוא חלק ממני, להעניק לו זה להעניק לעצמי
בעומק יותר, ההבדל המשמעותי בין חי למת הוא שחי הוא נותן ומת הוא יכול רק לקבל, אדם שרוצה משמעות לחיים זה בעיקר יהיה בנתינה, ונתינה שהמקבל תלוי בך היא נתינה משמעותית יותר, ואין לך תלוי בך יותר מהילד שלך...

שימי הכבאי

משתמש מקצוען
הרגשות הם ביחס למה שכתבתי בהודעה אתמול שציטטתי שוב כעת בהודעה קודמת לזו
מה שהבאתי מהרמב”ם וכו’ זה היה על הטענה ואם אוכיח לך ש2-4 ילדים יותר נח, לכן כתבתי שאין מצב שזה יותר טוב כי...
אני לגמרי מבינה, רק השאלה אם אפשר למכור את הרגשות הללו לאחרים...
(אותי לגמרי לא צריך לשכנע..)
@שירי כהן אוי כמה שאת צודקת, אם אני אביא עוד ועוד ילדים כדי שרק מהם יהיה לי עגמת נפש ולא מדברים אחרים. אוי!

ששונית

משתמש מקצוען
1. נכון שפריה ורביה זו מצווה גדולה ודאוריתא ודרבנן ושתיהן ביחד.
אבל גם הכנסת אורחים זו מצווה דאורייתא, האם תארחו בכל יום עשרה אורחים? לא, כי בכל מצווה יש גם מינון ועל זה נסובה השאלה כך שהתשובה של מצוות פרו ורבו ממש לא עונה לשאלתה.
2. לא מכירה ברדיוס של אלפי קילומטר ממני מישהי שיולדת ילדים בקצב, כי לעת זקנה המשמרות הסיעודיות שלה יתחלקו בין יותר ילדים, או כי מילד שלישי ומעלה חלוקת העבודה בבית תהיה קלה יותר.
3. לגבי חלוקת הצער שמצטטים פה בהתלהבות את הסטייפלר, אף אחד לא שמע ממנו את ההתבטאות הזו ואף אחד לא יכול לנופף בה בלי לחקור נתונים לאשורם.
מה שכן שמעתי מאחד מגדולי הדור שאני נמנעת מלנקוב בשמו כיוון שהשאלה היתה ספציפית לאותה אישה ששאלה,
השאלה היתה האם להשתמש באמצעי מ. כיוון שהיא חלשה וגידול הילדים (הבריאים) קשה לה, והרי כתוב שבראש השנה השם קוצב כמה קשיים ינתנו לכל אחד, אם כך עדיף קשיים של גידול ילדים מאשר שהשם ישמור מה.
(עד כאן השאלה)
אותו גדול הדור ענה לה שהוא איננו מכיר כזה טיעון, איננו יודעים חשבונות שמים ובאיזה אופן מחליט בורא העולם לחלק קשיים, ואם היא חשה חלשה מידי בוודאי שעליה להמתין עד שתרגיש מסוגלת נפשית ופיזית להביא עוד ילד לעולם.
לא יולדים ילדים רבים כיוון שכך יהיו לנו פחות צרות. רחמנות על ילד שמגיע לעולם כי להורים שלו לא היתה ברירה אלא למלא את רצון הבורא.
4. אני הייתי עונה לה שהם כאלו מהממים וממלאים את החיים בכל כך הרבה אושר וחדווה ששווה לקום בלילה ולחתל ולרוץ לרופא ולבית מרקחת ולקלינאי תקשורת ולפלות כינים ולפשר בין אחים וכל מה שגידול ילדים דורש.

יהיה בסדר !!!!!!!

משתמש מקצוען
1. נכון שפריה ורביה זו מצווה גדולה ודאוריתא ודרבנן ושתיהן ביחד.
אבל גם הכנסת אורחים זו מצווה דאורייתא, האם תארחו בכל יום עשרה אורחים? לא, כי בכל מצווה יש גם מינון ועל זה נסובה השאלה כך שהתשובה של מצוות פרו ורבו ממש לא עונה לשאלתה.
ומלאו את הארץ !!! כך כתוב על מצוות פריה ורביה !!! ביישוב העולם יש עניין כמה שיותר !!! על הכנסת אורחים לא כתוב כך !!!!
מה שכן שמעתי מאחד מגדולי הדור שאני נמנעת מלנקוב בשמו כיוון שהשאלה היתה ספציפית לאותה אישה ששאלה,
השאלה היתה האם להשתמש באמצעי מ. כיוון שהיא חלשה וגידול הילדים (הבריאים) קשה לה, והרי כתוב שבראש השנה השם קוצב כמה קשיים ינתנו לכל אחד, אם כך עדיף קשיים של גידול ילדים מאשר שהשם ישמור מה.
(עד כאן השאלה)
אותו גדול הדור ענה לה שהוא איננו מכיר כזה טיעון, איננו יודעים חשבונות שמים ובאיזה אופן מחליט בורא העולם לחלק קשיים, ואם היא חשה חלשה מידי בוודאי שעליה להמתין עד שתרגיש מסוגלת נפשית ופיזית להביא עוד ילד לעולם.
אכן ללא ספק מעבר למצווה הכ''כ חשובה פשוט שיש להתחשב בכח האשה ומסוגלתה לכך.!
לא יולדים ילדים רבים כיוון שכך יהיו לנו פחות צרות.
הזוי לומר סיבה כזו .....:eek:
רחמנות על ילד שמגיע לעולם כי להורים שלו לא היתה ברירה אלא למלא את רצון הבורא.
זה קצת בעייתי לומר כך ..... בשביל זה אנו חיים בעולם אך ורק בכדי למלאות רצו נו יתברך !!!! שכחתם את התפקיד ???
4. אני הייתי עונה לה שהם כאלו מהממים וממלאים את החיים בכל כך הרבה אושר וחדווה ששווה לקום בלילה ולחתל ולרוץ לרופא ולבית מרקחת ולקלינאי תקשורת ולפלות כינים ולפשר בין אחים וכל מה שגידול ילדים דורש.
בשביל זה מביאים ילדים לעולם ????? בשביל התענוג של לחתל ??? ומה תעני למי שאין כח לכל זה היא פטורה מלהביא ילדים לעולם ????
כמדומני שפסוקים מפורשים בתורה לגבי הבאת ילדים לעולם וכנ''ל !!!!

כובע שמש

משתמש סופר מקצוען
הנדסת תוכנה
צילום מקצועי
עריכה והפקת סרטים
נראה לי קצת מטומטם כל מה שאתם כותבים על העוגמת נפש המתחלקת להרבה או לקצת וכולי
מה תגידו להורים חרדים שרוצים אבל אין להם הרבה ילדים?
לא נראה לי שנחמד להם לקרוא מה שכתוב פה
לא הבנתי
השאלה היתה למה להביא ילדים, לא כמה דפוק זה קצת ילדים

מציאותית

משתמש סופר מקצוען
הוא לא אמר את זה.
הוא אמר שאם אדם חושב שבזה שהוא לא מביא ילדים הוא חוסך מעצמו קשיים, הוא טועה.
את הקושי שנגזר עליו הוא יקבל. רק במקום שיהיה לו קושי נורמלי מכל ילד כפול עשרה ילדים.
הוא יקבל את כמות הקושי של עשרה ילדים מילד אחד.
אוקי אא לברוח מהתמודדות
אבל תעשו עלי או על ילדיי את הניסויים האלה..
כל אחד פועל לפי כוחות הנפש/רגשות שלו!.

מצב
הנושא נעול.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  54  פעמים

אתגר AI

תרפיה בבעלי חיים • אתגר 143

לוח מודעות

למעלה