דרוש מידע אמן על הילדים...

מצב
הנושא נעול.

Sara led

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
כתיבה ספרותית
איכשהו השאלה בצורה הזו והתשובות שיש כאן קצת מורידות מזה. אני ממש לא השתכנעתי ממה שכתוב כאן.
אפשר כמעט על כל דבר בחיים להעלות לדיון מה זה נותן לך, זוגיות, כסף, ילדים. מי שלא משוכנע לא יעזור לשכנע אותו.
למה אני רוצה הרבה ילדים? כי זה השליחות של החיים שלי, זו האהבה האור והכיף שלי. אז נכון, אני מוותרת על דברים אחרים בשביל זה. אבל מה הדברים האלה נותנים לי לעומת הרווח הנצחי מהילדים?

ברכה רחל

משתמש פעיל
אני שמעתי שצער גידול בנים היא מכסה של כמות שנגזרה על כל אחת
אם יש לך 2 ילדים זה יתחלק ל2
ואם 10 זה יתחלק ל 10
הכמות אותה כמות

noas

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
צילום מקצועי
עריכה והפקת סרטים
מולידים ילדים כדי להגדיל את עם ישראל.

סופרוומן

משתמש מקצוען
4. כי בא לנו לגדל ילדים :p
ולא לא קשה לנו להחליף לו טיטול בדיוק כמו שלא קשה להם להרים את הגללים של הכלב
מישהו תיאר פעם איזה מדהים זה לישון במיטה ופתאום החתולה באה להתכרבל אתך ואיזה מפנק שזה,
אז אם כל הכבוד אנחנו מעדיפים להתכרבל ולהתפנק אם הילד שלנו, עינין של טעם :p
זה!!!!
מי שלא רוצה מפסיד
לא נראה לי שיש מה לשכנע בעניין

רצוני לעשות רצונך

משתמש מקצוען
מולידים ילדים כדי לעשות רצון אבינו שבשמים!!!
עצוב לראות איך יש פה חרדים וחרדיות מבטן ומלידה,
שלא ממש יודעים לענות תשובות ברורות לעצמם ולאחרים.
בקצב הזה זה נראה שעוד דור שתיים ואנשים יפסיקו ח"ו להביא ילדים לעולם.
אחרי הכל זה לא קל "בעצב תלדי בנים"
ואח"כ צער גידול בנים, זה ממש ממש לא קל!

reish

משתמש מקצוען
גם אני נתקלתי בשאלה הזו לאחרונה, בשיחה עם קולגה מהמגזר החילוני.
היא מטפלת בילדים באחד מתחומי התפתחות הילד, כך שמבחינתה האושר והסיפוק וההשקעה שמביאה לאהבה נמצאים גם בעבודתה.
כמובן היה גם את הטיעון שהיא רוצה לדאוג להם מכל הבחינות, ואי אפשר לשלם שכר לימוד באוניברסיטה לעשרה ילדים.
טיעונים רוחניים כמו מצוות פרו ורבו, הבאת המשיח וכו' טובים אולי בשבילנו (למרות שלא מכירה כאלו שמגדלים משפחה ברוכה בשביל המצווה), אבל לא רלוונטיים בכלל למגזר אחר.

יהיה בסדר !!!!!!!

משתמש מקצוען
בשיחה עם מתחזקת עלה כמובן הנושא- ילדים....
איך מסבירים מה הסיבות שלנו לקום בלילות,לחתל, להרגיע, להעסיק, ...........
מה רע בשתי ילדים בן ובת ... ,יש עוד הרבה דברים חשובים וטובים שנקבל עליהם שכר ויתנו לנו סיפוק....
בבקשה טיעונים שכליים ולא רק" תנסי תביני "וכו'
פשוט מאוד !!!
"לא תוהו בראה כי אם לשבת יצרה"
ה' ברא את העולם בכדי שיביאו עוד בנ"א לעוחם שהעולם יהיה מיושב בבנ"א
ןלכן ככל שיותר נביא לעולם ילדים אנו ממלאים את מטרת בריאתו.
ככל שיש יותר ילדים העולם יותר מיושב....

זה.... פחות או יותר.....
מי שיכול לנסח את זה טוב יותר אשמח

עריכה: וכן פסוק מפורש בתורה פרו ורבו ומלאו את הארץ.

נערך לאחרונה ב:

nkfv

משתמש פעיל
למה לגדל משפחה ברוכה
א. אנחנו מאמינים שכל ילד נולד עם "כיכרו בידו" וה' דואג לכל ילד וילד לכל צרכיו, ובמבט ארצי, אם היא רוצה לדאוג לילד לכל צרכיו, שתדאג לו לכמה אחים. ילדים שגדלים במשפחה מבורכת מקבלים כלים חינוכיים, רגשיים והתפתחותיים יותר מילד בודד שמקבל "חוגים, מחשב וחדר פרטי".
ב. כי משפחה גדולה זה גם ערך גשמי עבור ההורים, לצד ההשקעה והקושי, יש את הנחת והשמחה שזה מביא, בטח בהסתכלות לטווח ארוך.
ג. כי יש בזה מצווה ואנחנו מאמינים בערך הזה.
ד. כי זה גורם לנו להדבק במידותיו של ה' ולהיות במצב של נותנים כל הזמן.
גם אם במבט אגואיסטי יותר קל נח וחופשי להיות הורה ל2 ילדים ולא ל9, אבל אנחנו אמונים על עשית הנכון ועל תיקון המידות ולא על הנח והמפנק ביותר.

יוסי מחשבים

משתמש סופר מקצוען
רק בודדים הזכירו את העיקר, מצווה (מדרבנן)! (ואלה שכבר הביאו שמו את זה בתחתית הרשימה, למרות שזו הסיבה הראשונה ליהודי)
אחרי בן ובת (מצווה דאורייתא של "פרו ורבו") יש מצווה מדרבנן הנלמדת מהפסוק "בבקר זרע את זרעך ולערב אל תנח ידך" והסיבה מבוארת באותו פסוק "כי אינך יודע אי זה יכשר הזה או זה ואם שניהם כאחד טובים".
כלומר, אנחנו מביאים נשמות שיעבדו את ה' (חסד לנשמה) ומכיוון שיתכן והזרע שהבאנו עד עכשיו חלילה לא יכשר, אנו מצווים להוסיף עוד.
הזכירו כאן עוד עניינים המוזכרים בגמרא (יבמות סב.) אבל זה הטעם שהובא גם בפוסקים.
אגב, זה הטעם שמברכים תינוקת שתנשא לת"ח (שם סג: ) כי זה עיקר המטרה, להוסיף עוד נשמות שיעבדו את ה' כראוי.

שימי הכבאי

משתמש מקצוען
רגע אתם אמיתיים?
אתם מביאים ילדים בשביל שהם ״יספקו״ אתכם (רוחנית/גשמית)????
כי אם הבאתי ילדים ובסוף אין לי כ״כ (במילים עדינות..) נחת?!?!
נו?
ואם אני אוכיח לכם ש2-4 ילדים זה הרבה יותר נח?

אני רוצה תשובות שלכם!!
(לי יש)
דרכיה דרכי נועם, כתב הרמב”ם שכל מצוות התורה חסד ורחמים וזה אומר שאם יש מצווה להוליד כמה שיותר ילדים שאפשר לו לאדם (מכל הבחינות) כמו שידוע שחז”ל למדו מהפס’ ולערב אל תנח ידיך, הרי שאי אפשר בעולם להוכיח ש2-4 ילדים זה הרבה יותר טוב, בכוונה שיניתי מנח בציטוט לטוב כי טוב הרבה יותר אמיתי מנח
ו...כן אני איש קטן, או על כל פנים יש בי חלקים קטנים באישיות שחושבים גם על הרגשות (סיפוק וכו’) ולא רק על עבודת ד’, אין עניין לדחוק את הרגשות, אנשים גדולים הם לא אנשים שדוחקים אותם אלא אנשים שהגיעו לדרגה שהם כל כך חיים את האמת של העולם שיש להם סיפוק רגשי מעבודת ד’ בעצם, אני עוד לא לגמרי שם, אולי לפעמים
בנתיים אני מנסה לשכנע את המקומות האלה שבי שזה משתלם גם גשמית/רגשית

malkykl

משתמש מקצוען
כי אני כ"כ אוהבת אותם, שאני רוצה עוד כאלה! גם במחיר של סבל, אי נוחות או קושי.
ומעבר לכך- אני מרגישה שכל ילד שנולד הוא עוד חייל בצבא ד', וגם עוזר לאיזון הדמוגרפי פה... בלעדינו כבר מזמן היה פה רוב חילוני.
כשעושים זום אאוט, ומסתכלים על הדורות שלפנינו, ועל העתיד שלנו- ברור שאנחנו רוצים להמשיך את עם ישראל. וכשיש יותר ילדים אז זה יותר המשכיות...
מעבר לכך- אין בן דוד בא עד שיכלו הנשמות מן הגוף. לאוצר הנשמות שבשמים קוראים "גוף". וכש"ייגמרו" כל הנשמות שיש בו- ניגאל. אני רוצה לתת את החלק שלי בזה!

אנונימי123

משתמש מקצוען
עצוב לראות איך יש פה חרדים וחרדיות מבטן ומלידה,
שלא ממש יודעים לענות תשובות ברורות לעצמם ולאחרים.
באמת לא מצאת פה חרדים וחרדיות מבטן ומלידה שלא ידעו לענות תשובות ברורות?? אז ממה בנוי האשכול?

תותית י.

משתמש מקצוען
איך מסבירים מה הסיבות שלנו לקום בלילות,לחתל, להרגיע, להעסיק, ...........
בעיקרון אצלינו זה גם לחתן- מבחינה כלכלית כמובן
(כל ילד שנולד זה מינוס כמה מאות אלפים)
ועדיין אנחנו כ"כ אוהבים את זה וכ"כ רוצים את זה...
זה מדהים

אסתריקה הלר

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
איור וציור מקצועי
לא הבנתי את כל הפילוסופיה. זה רצון ה', אז זה זכות וחובה. אבל גם אם לא היתה לנו אהבת ה' ענקית שדוחפת אותנו להקדיש לו את כל החיים-

הילד שלה הוא כל החיים שלה? הוא לא אושר בשבילה? אז היא לא רוצה יותר אושר??

טיגריס

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי DIP
מגדלים ילדים כי זה מצווה כייפית.

לא בשביל התשובה, אך 2 נתונים:
1. מרן הרב שך זיע''א היה הילד ה 13 מתוך 13 במשפחתו!!!!!! משהו שמע פעם על אחד מהם? ודווקא הוא הביא להוריו תהילת עולם.
2. פגשתי פעם אשה רומניה יהודית זקנה, עשירה וסטייליסטית.
ואמרה לי בכאב אתם עושים בשכל היו לי 2 ילדים. 2 בנים 1 נהרג בצבא. 1 התאבד מתישהו..
והתחננה תביאו כמה שיותר..

נופל וקם

משתמש מקצוען
המתחזקת יודעת שזה מצווה!
היא רק טוענת שבאותו הזמן שהיא מקיימת מצווה אחת, היא יכלה לקיים מצוות רבות לאינספור.
השאלה שלה היא, למה לה להעדיף את המצווה הזאת על פני מצוות רבות אחרות.

מצב
הנושא נעול.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  54  פעמים

אתגר AI

תרפיה בבעלי חיים • אתגר 143

לוח מודעות

למעלה