אני בעד התחשבות בילדים אלרגנים. לגמרי בעד.
אבל הגימוד של הקושי של ילדים אחרים שרעבים וסובלים מהענין - מגיע בדיוק מאותו מקור של אלו שלא מתחשבים בילדים האלרגים . אנוכיות וחוסר הבנה למצב בעייתי של צד שני או חוסר הכרה בקיומו בכלל.
מותר בהחלט להכיר בעובדה שמדובר בקושי אובייקטיבי. שמדובר בילדים שבעקבות האיסור הזה צמים בוקר שלם או אפילו עד צהריים.
ההכרה בקושי תעזור גם תמיד להכניס לפרופורציה. אם לא יחשבו ש"מה כבר קרה " -
זה יעזור לחשוב מה אסור בשום אופן שייכנס לגן , מה פחות כדאי שיכנס לגן , ומה לא נורא אם ילד מסוים שקשה לו ולא אוכל כלום - הגננת תשמור על המרחק בין 2 הבעיתיים ותנקה היטב אחר האוכל....
כיום התחושה היא שהאצבע על איסור גורף קלה על ההדק.. כל רגישות כבר מוגדרת כאלרגיה. וכל אלרגיה מוגדרת כבר ככזו שמסוכנת אפילו בשהיה בבנין 8 קומות... (אמיתי. גן מתחת בית ספר שבבית ספר יש ילדה בכיתה ד שאלרגית ל... אין חצר משותפת. ככה ההורים ביקשו. מענין אם גם השכנים בכל הבנייינים סביב נזהרים).
אם ההורים לילדים אלרגנים היו מכירים בכך שנכון שחיים קודמים להכל. אבל מדובר בקושי אמיתי לסובב . ולא מזלזלים בקושי. יכול להיות שבחלק מהמקרים היו הנחיות יותר מקלות...
1 אולי תסביר לי
את החילוק בין סכנת חיים למסכן שישאר רעב
2 אלרגיה מסכנת חיים שמזכה בקצבה וכול בטררם סביבו לא נמדדת לפי קריץ של רופה משפחה פחדן
[במאמר המוסגר לרובם אין ידע בענין ]
רק לפי בדיקות דם שמראות על סכנה ושיכול להיות תגובה חריפה אפילו שהפעם זה לא היה חריף
או לפי טסט עורי
אז תגיד תודה לה' שאתה לא יודע כלוווווווום בנידון
3 בסכנת חיים אין להכניס לפרופורציה
4 אין אפשרות באמת לשמור בגן על הילדים ומי שאומר לך אחרת פשוט לא שמר מעולם על 30 ילדים ב5 שעות ברצפות
לסיום אני מאחל לך שה' "לא" יישלח לך ולכול עם ישראל כזה ניסיון
ולמי שכתב שלאחרונה יש מידי הרבה ילדים אלרגנים התשובה לזה שהקצבה הביאה למודעות לנושא בשנים האחרונים
ובאמת בכול העולם יש עליה בכמות האלרגיות
תשובת רופא האלרגיה שלי לשאלה שיש מגיע מאיגנית יתר