איפה כדאי לקנות דירה בתקופה הזאת

מצב
הנושא נעול.

עו"ד נתן רוזנבלט

משתמש מקצוען
באחת מנסיעותיי האחרונות הנהג תושב פוריידיס הסביר לי שהכי כדאי זה יוקנעם
למה חדרה זה בנינים ענקיים איך אפשר לחיות שם רק ביוקנעם זה וילות
יש לו חברים שקנו שם וזה הכי טוב
נשמע היה שזה הטרנד במגזר הערבי בצפון
אולי רק למי שיש
בנוף הגליל יש רחובות שלמים של וילות שהפכו להיות שלהם אחד אחד, כמעט הכל.

א.פ.ב.

משתמש פעיל
לאחרונה פתחו מועדון ערבי בעפולה (מרכז) יש הרבה סרטונים ברשת . ויש 1000 משפחות ערביות מעמד הביניים בעפולה .
מקור ?
(זה נשמע שיש לך ריאקציה לעפולה כי מידי פעם אתה דואג ללכלך עם כל מיני המצאות ודמיונות - קח אחריות יש אנשים שגרים בעפולה ולוקחים ברצינות את מה שאתה כותב)

עו"ד נתן רוזנבלט

משתמש מקצוען
@עו"ד נתן רוזנבלט
עדין ממליץ לא לקנות דירות?
לנפילת הממשלה יש משמעות?
למי שזכאי - בוודאי שלא.
מי שלא זכאי - רק אם יש מציאה מיוחדת מתחת למחיר השוק אחרת כדאי להמתין קצת.

להפלת הממשלה יש משמעות, לייקור הדלק יש משמעות, כך גם לרעידת האדמה באפגניסטן והקורונה המתחדשת בסין, אפקט הפרפר גורם לכל דבר בסופו של דבר להיכנס לתוך הפול הגדול ולהשפיע, לטוב ולרע.

כמה ישפיע? תלוי מאוד מה יקרה כאן, אני בכלל לא בטוח שאנחנו הולכים לבחירות לכנסת, אם זה יקרה, אם, אז ההשפעה לא תהיה מדי גדולה כי בעצם השר אותו שר והים אותו ים לפחות לעוד חצי שנה בטוחה.

אני קצת חושש מקריטריונים נוקשים של ראש הממשלה שיאיר את הלפיד של השנאה מחדש מתוך רצון לזכות בקולות, במקרה כזה נרוץ לבג"ץ ואם הקפה שלהם יהיה טוב באותו בוקר יש סיכוי שימנעו השתוללות של ממשלת מעבר.

אם תקום כאן ממשלת ימין, יגיע שר חדש, שהתכונה היחידה שהביאה אותו לתפקיד זה היכולת לשחק בקולות של המפלגה של מישהו אחר, ואנחנו כבר ראינו בשבועות האחרונים כמה האנשים הללו יציבים ויודעים לקבל החלטות..

עו"ד נתן רוזנבלט

משתמש מקצוען
מקור ?
(זה נשמע שיש לך ריאקציה לעפולה כי מידי פעם אתה דואג ללכלך עם כל מיני המצאות ודמיונות - קח אחריות יש אנשים שגרים בעפולה ולוקחים ברצינות את מה שאתה כותב)
מי שחוב שאין ערבים בצפון לא היה בצפון מעולם. הם שם והם לא מתכוונים ללכת לשום מקום. לגבי עפולה המצב ידוע אבל הבשורות הטובות הן (גם לגבי הערים האחרות) שזה קורה רק באיזורים מסויימים ואנ"ש מרוכזים בשתי גבעות בעיר.

עו"ד נתן רוזנבלט

משתמש מקצוען
אם הדירה עלתה 2.3 ל240 מ"ר (+מרפסות וכו') זה אומר 9,000 ש"ח למ"ר מה שלא היה ברמת שלמה.
240 כולל מרפסות. תקשיב להמשך הסיפור אחר תתווכח איתי כי המסר פה חשוב ולא המטרים המדוייקים:

האברך הביא אישור מחברת הייטק שאשתו מקבלת איזה ארבעים אלף לחודש, וקיבל את המשכנתא. (הייתי בטוח אז שזה זיוף או קומבינה, אבל אחרי שנחשפתי כאן בפורום שיש אכן דברים כאלו אז לך תדע אולי היה אמיתי, על כל פנים הבנק כן האמין וזה מה שחשוב)

שאלתי אותו איך תשלם 11 אלף לחודש? והוא ענה שהדירה תפוצל וכך השוכרים ישלמו עבורו את המשכנתא והוא ילך לחיים טובים ארוכים ולשלום.

גאון.

עו"ד נתן רוזנבלט

משתמש מקצוען
לא רק זה גם נוף הגליל הותיקה מתחרדת בקצב מואץ . כאחד שרואה את הדברים בשטח . יש משפחות ערביות שבורחות מהעיר לעפולה בגלל שחרדים או דתיים לאומים רכשו להם דירות בבניין.
צריך להבין נוף הגליל לפני 6 שנים 1% חרדים . בבחירות האחרונות 10% וכנראה עם האיכלוסים של ברסלב ובעלזא ותולדות נגיע ל15% בעזר השם
בסופו של דבר הר יונה תהפוך למטרופולין החרדי הכינגדול בצפון .
רק תראו את כמות עתודות הקרקע שיש לנוף הגליל.
צפה בקובץ המצורף 1146725
מאוד יפה. אבל להגיד שהערבים עוזבים בהמוניהם בגלל העשרים וחמש משפחות שיהודה לוי הביא לעיר העתיקה? נסחפת אחשלי

עו"ד נתן רוזנבלט

משתמש מקצוען
זה חוסר משילות. ככה זה שמדינה מנסה להיות עובר דמוקרטית .
כל החמוסים שהתפרעו מוכרים למשטרה. עבריינים.
בנוף הגליל למשל לא היו התפרעויות זה כי הערבים שם ברובם נוצרים עם 2 ילדים וכלב.
עכו לוד המדינה אשמה כי מי הכניס אותם לשכונות יהודיות? המדינה עם עמידר ומגער
תבינו כל משפחה שיש לה 4 ילדים ואחד האבות לא מפרנס הם זכאים לדיור ציבורי. ואיפה יש דיור ציבורי? רק בישובים יהודים . אז יוצא שהמדינה בעצמה גרמה למהומות מלכתחילה .

זה לא נס . הם רואים ביהודים פריירים שקונים במחירים כאלה גבוהים . הם בונים את הבתים שלהם קונים את החומר מקימים וילה ב300 אלף שח. אז למה שיקנו במחיר למשתכן? אם ערבי קונהבמחיר למשתכן זה אומר שהם חסרי כל
"קונים את החומר" תיכף אגיד לך באיזה סוג קניין הם קונים (-:

אמר לי פעם קצין הביטחון כאן במ"ע כי הפועלים באים בבוקר עם תיק גדול לארוחות היום, הוא לא יכול לבדוק מה יש שם כשהם חוזרים אבל לפי אופן הסחיבה זה לא נראה תיקים ריקים....

א.פ.ב.

משתמש פעיל
מי שחוב שאין ערבים בצפון לא היה בצפון מעולם. הם שם והם לא מתכוונים ללכת לשום מקום. לגבי עפולה המצב ידוע אבל הבשורות הטובות הן (גם לגבי הערים האחרות) שזה קורה רק באיזורים מסויימים ואנ"ש מרוכזים בשתי גבעות בעיר.
מסכים עם זה שיש ישובים ערבים באזור, ואלה גם נכנסים לקניות ועבודה בעפולה מכאן עד להתיישבות בעפולה הדרך רחוקה ובמיוחד שגם העיריה וגם התושבים נלחמים נגד זה וכל בית שמושכר לערבי בעיר יש הפגנות ענק ועיצומים של התושבים הן נגד בעל הדירה והן נגד הדייר כל התושבים רואים מה קרה לנוף הגליל הסמוכה ולזה בדיוק הם לא רוצים להגיע, ובמיוחד שרוב התושבים היהודים שבורחים מנוף הגליל מתיישבים בעפולה.

עו"ד נתן רוזנבלט

משתמש מקצוען
אני חושבת שפסיכולוגית, פה במדינה .

המשקיעים מסתכלים על דירות , כמו שבעולם מסתכלים על אונקיות זהב.

ואני אסבר קצת: כרגע כשיש נפילה וכל השווקים מתרסקים (מי יותר מי פחות..)

ולא ככ שווה להשקיע במניות/ סטארטאפים/יוניקרנים..

ולמשקיעים יש כסף - בבנק שסתם שוכב שם ..

הם מפחדים שבאינפלציה - ערך הכסף שלהם ירד.-זאת אומרת הכסף שלהם שפעם היו קונים בX כסף מוצר מסוים, לאחר המיתון והאינפלציה, הם יצטרכו 2X כדי לקנות את אתו המוצר..

ולכן בעולם , יש נהירה עכשיו להשקיע בזהב, - שהוא משאב נדיר ויקר - והערך שלו , לא יורד אף פעם..

(אבל בתקופות שגשוג של הבורסה - הוא גם לא עולה במיוחד...)

בהקבלה בין מה שקורה בעולם כולו, לבין מה שקורה כאן באץ..

כשכל הסימנים מראים שאנחנו כבר עמוק במיצון, והאינפלציה מרימה ראש.

המשקיעים חושבים שאם הםישקיעו בדירת זה ישמור את הערך של הכסף שלהם... (וגם אם המחירים לא יעלו, לפחות הכסף שומר על ערכו - עם סיכון קטן לרדת במעט...)

זו הבנתי הדלה...
הניתוח מאוד מעניין, אבל השאלה למה אין משקיעים חדשים אם ככה (לפי נתוני הלמ"ס יש ירידה עצומה, וכל מי שעוסק בנדל"ן מעיד על כך. אני חושב שעשיתי בקושי דירות השקעה מתחילת שנת למניינם)

ברכון

משתמש מקצוען
240 כולל מרפסות. תקשיב להמשך הסיפור אחר תתווכח איתי כי המסר פה חשוב ולא המטרים המדוייקים:

האברך הביא אישור מחברת הייטק שאשתו מקבלת איזה ארבעים אלף לחודש, וקיבל את המשכנתא. (הייתי בטוח אז שזה זיוף או קומבינה, אבל אחרי שנחשפתי כאן בפורום שיש אכן דברים כאלו אז לך תדע אולי היה אמיתי, על כל פנים הבנק כן האמין וזה מה שחשוב)

שאלתי אותו איך תשלם 11 אלף לחודש? והוא ענה שהדירה תפוצל וכך השוכרים ישלמו עבורו את המשכנתא והוא ילך לחיים טובים ארוכים ולשלום.

גאון.
אמרת שהוא היה פחות מגיל 20.

אז אשתו אמורה להיות גם כן באזור הגיל הזה

המסקנה: הוא זייף את התלוש משכורת..

אבל שיהי לו לחיים ארוכים טובים ולשלום....

עו"ד נתן רוזנבלט

משתמש מקצוען
מסכים עם זה שיש ישובים ערבים באזור, ואלה גם נכנסים לקניות ועבודה בעפולה מכאן עד להתיישבות בעפולה הדרך רחוקה ובמיוחד שגם העיריה וגם התושבים נלחמים נגד זה וכל בית שמושכר לערבי בעיר יש הפגנות ענק ועיצומים של התושבים הן נגד בעל הדירה והן נגד הדייר כל התושבים רואים מה קרה לנוף הגליל הסמוכה ולזה בדיוק הם לא רוצים להגיע, ובמיוחד שרוב התושבים היהודים שבורחים מנוף הגליל מתיישבים בעפולה.
שאלה מעניינת:

למה למגדל העמק זה לא הגיע? הרי היא נמצאת במיקום יותר טוב מבחינתם והמחירים זולים יותר.

ברכון

משתמש מקצוען
הניתוח מאוד מעניין, אבל השאלה למה אין משקיעים חדשים אם ככה (לפי נתוני הלמ"ס יש ירידה עצומה, וכל מי שעוסק בנדל"ן מעיד על כך. אני חושב שעשיתי בקושי דירות השקעה מתחילת שנת למניינם)
זה היה רק הסבר על ההגיון מאחורי הכתבה..

את השאלות תפנה למי שכתב אותה.. אמרת שהוא מומחה..

תחילת שבוע הבא בל"נ, אני אנסה לברר אצל החברה שלי בעבודה,

מה הם אומרים ....

עו"ד נתן רוזנבלט

משתמש מקצוען
אמרת שהוא היה פחות מגיל 20.

אז אשתו אמורה להיות גם כן באזור הגיל הזה

המסקנה: הוא זייף את התלוש משכורת..

אבל שיהי לו לחיים ארוכים טובים ולשלום....
אני כעו"ד ראש קטן, זה לא העסק שלי לבדוק את אמיתות המסמכים. רק אמרתי שכאן בפורום היה לי וויכוח ואנשים טענו שיש הרבה בנות אצלינו שמרוויחות עשרות אלפי שקלים, הן קונות דירה להשקעה ככה מהצד בלי מס רכישה ובלי להתחנן להורים או לסחוט אותם. עשיתי כמה חוזים כאלו בחודשים האחרונים וזה מדהים.

עו"ד נתן רוזנבלט

משתמש מקצוען
אם זה נכון לדעתי זה יכול להיות בעיה רצינית נצטרך לקוות ששר השיכון הבא יהיה משלנו שישנה את הקריטוריונים..
וגם בלי שיהיה לבני מקום עדיפות בתוך העיר הם מנסים לקנות דירות איפה שהם יכולים כך שבדירה בהנחה יצטרכו למצוא פתרון איך לסנן אותם כי מספיק שתי ערבים שגרים איתך בבנין כדי שאף אחד כבר לא ירצה לגור בבנין..
מי שמדמיין שאפשר ב2022 למנוע מערבים לרכוש דירה בבניין שלך - שידמיין. אפשר להוציא לו את החשק אבל אי אפשר למנוע ממנו

ולגבי שר השיכון "משלנו" ? אני מאוד אחכה לו בכל יום שיבוא, אבל יש לי תחושה שחלק מהחברים כאן מעדיפים מחשב עם בינה מלאכותית מאשר יהודי עם צדק מלאכותי.

עו"ד נתן רוזנבלט

משתמש מקצוען
5 שנים שאני שומע שאוטוטו זה יוצא ..
והבעיה לדעתי שיהיה שברגע שיצא הדירות אוטומטי הקבלנים יעלו את המחירים שם למליון + לשלושה חדרים ואז זה כבר ישחוק את הרוחיות ללכת לגור בכזה מקום רחוק בכזה מחיר
גם עכשיו שזה עדין קטן מחזיקים את הקבלנים בציפורנים שלא יעלו את המחיר אז מה יקרה כשזה יהיה קבלני ענק שלאף אחד אין באמת יכולת לשלוט עליהם...
המחירים בהר יונה טסים במהירות.

השבוע עשיתי חוזה על דופלקס בכמעט 1.1

לפני חצי שנה זה היה פחות ממיליון.

DDESIGN

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב ואדריכלות פנים
אני כעו"ד ראש קטן, זה לא העסק שלי לבדוק את אמיתות המסמכים. רק אמרתי שכאן בפורום היה לי וויכוח ואנשים טענו שיש הרבה בנות אצלינו שמרוויחות עשרות אלפי שקלים, הן קונות דירה להשקעה ככה מהצד בלי מס רכישה ובלי להתחנן להורים או לסחוט אותם. עשיתי כמה חוזים כאלו בחודשים האחרונים וזה מדהים.
היכן הן רוכשות בעיקר ?

עו"ד נתן רוזנבלט

משתמש מקצוען
היכן הן רוכשות בעיקר ?
אני זוכר כעת שתיים: אחיסמך וחריש, בשני המקרים דירה על הנייר שתהיה מוכנה "עד החתונה"...

אני לא יודע למה הגיעו דווקא אליי ודווקא בחודשיים האחרונים (יש לי תחושה שזה קשור לכאן אבל אני לא יודע ולא שואל).

א.פ.ב.

משתמש פעיל
לא נעים אבל לפעמים זה אמת.
וברוב הפעמים לא,
מי שגר עם ערבי בבניין (ואפי' ברחוב) יודע מה המשמעות הם משתלטים לך על כל המרחב הציבורי עד פתח הבית שלך ממלאים אותו בגרוטאות אשפה וסירחון נורא - גבול הבית הפרטי שלהם מסתיים בחצר של הבניין או בעצם אין גבול - חמולות חמולות עולות ויורדות - תוסיף לזה את הגנבות מכל האזור כל דבר טוב שנשאר בחוץ נעלם... ושרק תעיז לצייץ מילה מייד אתה נהפך למטרה... גידול סמים בחצר הבניין... נתוני הפשע באזור... ועוד ועוד..

נערך לאחרונה ב:
מצב
הנושא נעול.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  54  פעמים

אתגר AI

תרפיה בבעלי חיים • אתגר 143

לוח מודעות

למעלה