הלו הלו זה פריפריה, הכללים אחרים לגמרי. דירה נורמלית הכוונה שלושה חדרים, לא ממש חדרים שאנחנו מכירים מהמרכז, בדרך כלל זה חדרים פיצפונים, לא בטוח חייבים במזוזה. 55 מטר כבר נחשב בהחלט לגודל סביר.
עוד דברים שנקראים נורמלים, כשקניתם דירה בקרית ספר סביר להניח שלא בדקתם את מצב הצנרת או אם יש הכרזת מבנה מסוכן לבניין, או אם יש יותר משני שכנים ערבים, וכן הלאה דברים שצריך לבדוק בטרם נקבע את נורמליותה של הדירה המדוברת.
מחירי הדירות יעלו כי לא יצאו הגרלות חדשות והשוק לא מצפה לאיזה תוכנית דיור.
הרבה זוגות שעל הגדר, יצאו לקניית דירה.
השקל יחלש, מה שאומר עליית מחירי הדיור.
טרגדיה נוראה! מרת שושנה סקייטל מרחובות, אשר לפני כשלשים שנה עלתה לבדה- בודדה -מתימן– ובמסירות נפש התעקשה כנגד השלטונות להשאר במוסדות נאמנים לד' ולתורתו, וזכתה להקים בית לתפארת.
בעשרת ימי תשובה, לפתע פתאום נפטר בעלה האברך הרב סקייטל זצ"ל ונותרה לבדה עם שמונה יתומים שהגדול בן 18 והקטנה בת שנה וחדשיים ללא שיש לה דירה משלה וללא שום מקור פרנסה
כן, אני יושב רגוע בדירה שלי, כי השווער שלי זכרונו לברכה, היה לו שכל לקנות לי דירה בפרוייקט המרוחק אי שם בשטחים שיזמו כמה אברכים צעירים, ואשר טרם נבנתה בו דירה אחת. בזכות זה ובזכות שלאבא שלי יבלחטא היה השכל להקשיב לו
תודה על התובנות, אבל זה מאוד מקומם.
כשאני מנסה לשכנע זו"צ לעבור לפרפריה אז ישר הם אומרים שבירושלים ובבני ברק יש המון הטבות כמו המייל שמצורף בתמונה. צפה בקובץ המצורף 1143725
הרב קדימון
אתה מעלה נקודה מאד מאד חשובה, ואולי בזכותך הענין הזה ייפתר. הלוואי.
זה נכון שמודעה כזאת פשוט מעצבנת לכל מי שלא זכה להימנות על תושבי הבירה.
ואני רוצה לפרק את זה קצת.
תחשוב, כמה זמן זה לקח לציבור החרדי בעיר מסוים, לא חשוב איזה עיר, להתברג למקומות הנכונים, ולנתב את משאבי העירייה גם לצרכי הציבור החרדי, זה לא קרה ביום וגם לא בשנה.
הבעיה המרכזית בפריפריה, היא מה שכבר נכתב על ידך וגם ע"י הרבה עסקנים אחרים, שנציגי הציבור בכנסת שהם היו אלה שהיו אמורים לפקח על הצרכים החרדיים הכלליים. מבלי שזה יהיה קשור לעירייה כזאת או מינהל קהילתי אחר פשוט לא נמצאים בצומת הזה. חד וחלק.
ואני לא אפרט פה סיבות, בכדי שההודעה לא תחסם.
ישנם הרבה מאד יוזמות מקומיות ברוכות של אברכים מוכשרים, בכל מקום.
הבעיה היא שנכון לרגע זה אין שום משרד מרכזי שיטפל בהנגשת מידע לציבור בנוגע לפריפריה [חוץ כמובן מאתר בייסי... והאתר נדוניא מבית שהשמחה במעונו, או כתבה חגיגית במוסף החג בבטאון המפלגתי שיסביר לנו כמה הנציגים עובדים מאד מאד קשה] הטבות, פתרון בעיות, עזרה בהשגת הלוואות, סבסוד ללימוד נהיגה במקומות שאין תחבורה ציבורית, סבסוד לרכבים שיתופיים, וכו', וכו'.
ישנו הרבה עזרה נקודתי, אבל מבחינת כלל הציבור זה רחוק רחוק ממה שזה היה יכול להיות, וממה שזה היה יכול לקדם את הפריפריה.
אשמח לשמוע ממי שגר בהר יונה ומכיר: מהם מחירי הדירות? איזה תחבורה יש מירושלים? מה המזג אויר כל השנה (כמו בירושלים או כמו המרכז והדרום) ? האם אפשר למצוא עבודה באזור? ומה המרחק או הקירבה אל הערבים? תודה רבה!!!
א) צנרת זה בעייה ידועה בבניינים ישנים, היא עשויה מברזל, וברזל מה לעשות מחליד עם השנים. אין את הבעיה הזו בערים החדשות.
ב) אין במודיעין עילית סימונים של "בניין מסוכן" אחרת חצי מהעיר היו תחת הסימון הזה (עצוב כמה שזה מצחיק, אני בעצמי גר בבניין כזה, שעליו נאמר כשהם יורדים יורדים עד התהום)
לא שמעתי שאין ממשלה, אותה ממשלה ממשיכה עוד ועוד (לצערנו) ואם לא יקרה נס (עם סער או גנץ - אני עדיין מאמין בנס הזה) אז בחצי השנה כל המצר לישראל נעשה ראש והוא אכן יהיה ראש ממשלה לחצי השנה הקרובה (רק בגלל שכל הציבור החרדי בני ערובה של נאשם בפלילים -שאני מעריך מאוד - בדרך לכלא).
אבל כל ההבדל יהיה בשם של הראש, כל השאר ממשיך כמעט כרגיל.
יש גם יתרונות מסויימים בממשלת מעבר, למרות שחסרונותיה בעניין שלנו גדולים: קשה מאוד להחליף שר שיכון, השר יודע שהוא תחת בחירות וינסה לזרז את מה שהוא יכול.
תכלס, אני חושב שאנחנו נראה האצה של תכניות מחיר למשתכן לסוגיה ועוד כמה דברים נכונים, לצד בעיות רבות, אבל בסך הכל אני מקווה שהתוצאה תהיה לטובת האג'נדה של הפורום הזה.
במקום שיש ביקוש אמיתי לדירות כמו בבני ברק.
ישנה נקודה שאם המחירים יגיעו אליה אז אנשים ירוצו לקנות את הדירה.
לכן המחיר אף פעם לא ירד לתחתית.
במקום בו אין ביקוש אמיתי, ואף אחד לא רוצה לגור שם.
רק קונים בשביל 'שיהיה נכס' בשביל שבעתיד מחיר הדירה יעלה.
כשיורדים המחירים, אם יכולים להתרסק,
שהרי אף אחד לא באמת רוצה לגור שם ...
מסכימה לגמרי.
אין סיכוי ש10 הדירות שיש למכירה בביתר, או 20 במודיעין עילית ירדו ביותר מ50K
יש בשוק 100 איש שמחכים לקנות אותן, אז כן ריבית / לא ריבית, מאמינה שהן תשארנה באותו המחיר או תרדנה בקצת ממש.
מצד שני, מקומות מוצפים בדירות כמו רמות חדשות בבית שמש, פריפריה וכו' כנראה יהיו יותר מושפעים
האם בעקבות נפילת הממשלה הרעה והיקרה והתקווה לממשלה אחרת עם מגמה לשינוי ביוקר המחיה והדיור צפוי לנו מיתון במחירי הדיור לכל הפחות בכמה חודשים הקרובים? החישוב הוא שהאזרח הפשוט חושב רגע בוא נמתין קצת שיתבהרו העניינים במחירי הדיור, מה שיגרום לסוג של מיתון ופחות נהירה של רוכשים וממילא המגמה של העליה...
הבעיה המרכזית בפריפריה, היא מה שכבר נכתב על ידך וגם ע"י הרבה עסקנים אחרים, שנציגי הציבור בכנסת שהם היו אלה שהיו אמורים לפקח על הצרכים החרדיים הכלליים. מבלי שזה יהיה קשור לעירייה כזאת או מינהל קהילתי אחר פשוט לא נמצאים בצומת הזה. חד וחלק.
נכון לרגע זה אין שום משרד מרכזי שיטפל בהנגשת מידע לציבור בנוגע לפריפריה הטבות, פתרון בעיות, עזרה בהשגת הלוואות, סבסוד ללימוד נהיגה במקומות שאין תחבורה ציבורית, סבסוד לרכבים שיתופיים, וכו', וכו'.
ישנו הרבה עזרה נקודתית, אבל מבחינת כלל הציבור זה רחוק רחוק ממה שזה היה יכול להיות, וממה שזה היה יכול לקדם את הפריפריה.
מסכימה לגמרי.
אין סיכוי ש10 הדירות שיש למכירה בביתר, או 20 במודיעין עילית ירדו ביותר מ50K
יש בשוק 100 איש שמחכים לקנות אותן, אז כן ריבית / לא ריבית, מאמינה שהן תשארנה באותו המחיר או תרדנה בקצת ממש.
מצד שני, מקומות מוצפים בדירות כמו רמות חדשות בבית שמש, פריפריה וכו' כנראה יהיו יותר מושפעים
יש הבדל מהותי בין בית-שמש, לפריפריה.
בית שמש קונים לגור, ולא להשקעה.
אולי עדיין לא הגיעו לשם, אבל מתכננים להגיע בהמשך.
לגור, זה ביקוש אמיתי, לכן המחירים לא ירדו משמעותית [אם ירדו].
בפריפריה קונים להשקעה ולא לגור, המחירים יכולים להתרסק.
כבר השתנה ומשתנה יותר ויותר כל הזמן,
יש גם הרבה שקנו להשקעה וגרו ביחידה במרכז, וכעת שהמשפחה גדלה כבר חושבים לעבור לדירה שלהם
תעשה חשבון לבד את הגידול הטבעי ב"ה וכמה עוד יכולים לגור במרכז
ותזכור בית שמש זה פריפריה של לפני עשור וחצי
אם יש כאן כאלו שמקורבים וקשורים לבכירי המפלגות החרדיות מומלץ שהם יפתחו כאן אשכול מיוחד כדי לשמוע את רחשי הלב של הציבור ובקשות רעיונות לשיפור ולפעילות זה יכול מאוד להועיל כדי לתת לציבור תחושת שיתוף ודרבון ולהביא הגדלת כח הנציגות. (מכיון שכמובן אשכול כזה הוא בסכת נעילה גבוהה, יש צורך להשמר...