העיקר שיהיה בהצלחהרק כדי שלא יתבלבלו
זה לא דירה 3
אף אחד פה לא מכיר אותי ולא יודע בדיוק איך אני עושה את זה
אולי אני מוכר את שתי הדירות כדי לקנות את השלישית
אולי אני קונה ומוכר שנתיים אחרי??
חשיבה צרה של אנשי רוח למינהם
בוא נחזור לעניין
העיקר שיהיה בהצלחהרק כדי שלא יתבלבלו
זה לא דירה 3
אף אחד פה לא מכיר אותי ולא יודע בדיוק איך אני עושה את זה
אולי אני מוכר את שתי הדירות כדי לקנות את השלישית
אולי אני קונה ומוכר שנתיים אחרי??
חשיבה צרה של אנשי רוח למינהם
צרות עין???יפה מאוד
דירה 3
ואחכ מתלוננים על משכנתא גבוהה
אני מתנצלת אם זה לא הניק שלךצרות עין???
לא ראיתי אותו מתלונן על משכנתא גבוה...
ולגוף הענין, יש לי דירה בפרוייקט של תמא 38, והקבלן חתם עם כמה אנשים על דמי רישום (סוג של זכרון דברים) ומכיון שבשנה האחרונה המחירים עלו בטירוף, הוא העלה להם את המחיר באופן משמעותי, אני לא יודע אם זה נוגע למקרה שלך, ובכל זאת אולי אפשר ללמוד מזה...
לא קשור,צרות עין???
לא ראיתי אותו מתלונן על משכנתא גבוה...
ולגוף הענין, יש לי דירה בפרוייקט של תמא 38, והקבלן חתם עם כמה אנשים על דמי רישום (סוג של זכרון דברים) ומכיון שבשנה האחרונה המחירים עלו בטירוף, הוא העלה להם את המחיר באופן משמעותי, אני לא יודע אם זה נוגע למקרה שלך, ובכל זאת אולי אפשר ללמוד מזה...
לבוץ לא נכנסים.חבריה אני מבקש לא לדבר עלי יותר
יש לי אכן משכנתא גבוהה ואני מסתדר עם זה יופי כי יש לי דירה להשכרה
אבל אם הייתי יכול הייתי עובר לפריירפיה
הייתי חוסך את המשכנתא והיה לי עוד 3 אלף שקל חודש
שגם זה לא הרבה למי שיש כבר כמה ילדים וצריך לשלם הוצאות גדולות
מבטיח שאין מה לקנא בי(לא רק באישי ,אלא גם בכלכלי )
אכן כךלבוץ לא נכנסים.
להבא, אין עניין לענות לניקים סקרניים ולתת מידע אישי...
יכולים מגיל 22 מחוץ לשעות הלימודיםשנים אני צועק את זה. הציבור החרדי מפסיד מידי חודש הרבה מיליוני שח לדעתי מאי ניצול הסעיף הזה. הסיבה לדעתי שלא מפרסמים את זה מספיק, זה בגלל שאברכים ממש, עד גיל 25 לא יכולים להצהיר שהם עובדים, ואז אין להם מיצוי כושר השתכרות.אני לא בטוח בזה.
אבל אין ספק שזה פספוס ענק, כי אם אנחנו מדברים למשל על בית שמש, אתה יכול לשכור דירה נפלאה בד2 3 חדרים מהקבלן ב2700 ולקבל מהציונים 1200 ש"ח מתוך זה, יוצא שאתה שוכר ב1500 ש"ח , ואם אתה שוכר אותה דירה בירוחם למשל, (שם הסיוע הוא נמוך יותר מטעמים מובנים) אתה פטור בכלל מעול הדירה כלל.
הוא טוען בכתבה שאין אינטרס ציבורי וממשלתי בהורדת המחיריםכתבה נוספת בעניין מחירי הדיורצריך להגיד את האמת: אין אינטרס ממשלתי וציבורי להוריד את מחירי הדירות - זו הסיבה למחירי הדירות הגבוהים
יו"ר לשכת השמאים לשעבר, אוהד דנוס, מנסה לפרוט לפרוטות את הבעיות בשוק הנדל"ן הישראלי, מדגיש כי האינטרס של רובנו שהדירות ימשיכו לעלות, מסביר שאי-היציבות הפוליטית מנטרל אפשרויות לפתרון, מאמין הדוק בבניית דירות להשכרה - גם בהובלת הממשלה וגם על ידי יזמים פרטיים. צפו בראיוןTVwww.bizportal.co.il
נכון שהעיר מודיעין עילית היא לא מדד לשוק הנדלן בארץומחילה מתושבי ק"ס, העיר הזאת לא מדד לשוק הנדלן בארץ, כמה אנשים באים לק"ס בשביל לשכור דירה?!
ואם הם באים זה בגלל המחיר הזול של השכירות,
ברגע שמחירי השכירות יהיו כמו בב"ב או ירושלים אז כמובן שהם יגורו בערי המרכז.
אתה צודק לוגית(ובפרט שבציבור שלנו יש את עניין הילדים ואם המחירים ירדו אז לכאורה יהיה יותר קל לחתן אותם,הוא טוען בכתבה שאין אינטרס ציבורי וממשלתי בהורדת המחירים
על הממשלתי אני מסכים איתו כי הממשלה היא המרוויחה העיקרית ממחירי הדיור
ציבורי ודאי שיש אינטרס ואין רווח כמעט לאף אחד מעליית המחירים כל אחד שמתכנן להמשיך לגור במדינה לא עוזר לו שהמחיר של הדירה שלו עולה רק אם יש לו יותר דירות ממספר הילדים שלו
לי למשל בתור בעל דירה (ומשכנתא גדולה) ושוקל אפילו קניית עוד דירה להשקעה לא אכפת לי שהמחירים יצנחו לרבע מחיר ואני לא מרגיש שאני יפסיד מזה כלום
הנושא של הדירות מקומם את הצעירים והם אלו שתמיד מניעים את המהפכותאתה צודק לוגית(ובפרט שבציבור שלנו יש את עניין הילדים ואם המחירים ירדו אז לכאורה יהיה יותר קל לחתן אותם,
רק לכאורה כי תמיד השפיצים יבקשו יותר או יציעו להם יותר(וזה כבר עניין לנושא אחר))
אבל לך ברחוב ותשאל סתם אדם מהמגזר הכללי האם הוא מעוניין שהמחירים ירדו
אני לא בטוח כל כך שהוא ירצה בזה
אבל אולי אתה צודק
אחרי הכל בא נאמר כך אם בממשלתי יש עניין לא להוריד
אז זה לא שהציבור יתקומם בעליית מחירי הדיור אולי לא יפריע לו שהמחירים ירדו
אבל גם לא מפריע לו שהמחירים עולים ולכן חוסר התנגדות הציבור מאפשר לזה לעלות
ומהיכן יתפרנסו?בעתיד רוב הציבור החרדי יגור בפריפריה ורוב הציבור החילוני יגור במרכז.
החילונים חייבים את תל אביב ואת המרכז בכדי להיות קרובים למרכזי הייטק וכדומה,
והשאיפה של החרדי זה לגור בעיר חרדית גדולה שיש שם תחבורה טובה לכל מקום, שטיבאל'ך, מגוון של קהילות ומוסדות חינוך, חנויות ורשתות של הציבור החרדי אווירה חרדית וכדומה.
פה בפורום אני משכנע על ערים מסוימים לפי כמה שהמרחק מהם לתל אביב,
וכמה כתבו לי: "מה הקשר כמה זה קרוב לתל אביב?, אני רוצה לדעת כמה זה קרוב לעיר חרדית"
לזוג חילוני יש דירה שהוא מקבל בירושה מההורים(לכל זוג יש בממוצע שתי ילדים)נכון מאד,
בעתיד רוב הציבור החרדי יגור בפריפריה ורוב הציבור החילוני יגור במרכז.
החילונים חייבים את תל אביב ואת המרכז בכדי להיות קרובים למרכזי הייטק וכדומה,
והשאיפה של החרדי זה לגור בעיר חרדית גדולה שיש שם תחבורה טובה לכל מקום, שטיבאל'ך, מגוון של קהילות ומוסדות חינוך, חנויות ורשתות של הציבור החרדי אווירה חרדית וכדומה.
פה בפורום אני משכנע על ערים מסוימים לפי כמה שהמרחק מהם לתל אביב,
וכמה כתבו לי: "מה הקשר כמה זה קרוב לתל אביב?, אני רוצה לדעת כמה זה קרוב לעיר חרדית"
הסיבה שעד היום הציבור עדיין לא נוהר לפרירפריה, כי הציבור מפוזר בפריפריה טיפין פה וטיפין שם,
עוד לא קם ריכוז חדש בפריפריה של 15 אלף משפחות חרדיות במקום אחד,
אבל ברגע שייבנו מקומות כאלו כמו: הר יונה, כסיף, שאפשר לבנות שם 20 אלף דירות לציבור החרדי בלבד,
הציבור החרדי ינהר בהמוניו לא רק לשם אלא גם לכל הערים שלידם!!!
בדיוק הפוך.לזוג חילוני יש דירה שהוא מקבל בירושה מההורים(לכל זוג יש בממוצע שתי ילדים)
אז המחירים אצלם הרבה יותר הגיוני שיעלו כי כל אחד רק צריך להוסיף קצת והמחירים עולים
אבל אצלנו שלכל זוג בממוצע יש 7 ילדים צריך הרבה יותר כסף בשביל לקנות ולכן המחירים אצלנו פחות משתוללים מאשר אצל החילונים ויש יותר נכונות לעבור לפריפריה
אם כבר כבודו ער בשעות האלואני רק שם את זה כאן:
אומרים כל הזמן (גם כאן) שעיקר הבעייה זה היעדר בנייה מאסיבית.
והנה שתי עובדות סותרות שכולנו יודעים:
1) המקום שיש בו הכי הרבה בנייה בארץ (גם בהשוואה לכל הארץ כמעט) - זה בית שמש, בונים עוד ועוד.
2) המקום שיש בו הכי הרבה עליית מחירים בארץ (גם זה בהשוואה יחסית כאמור) - זה בית שמש.
איך אפשר להסביר את זה?
בנייה מסיבית תועיל רק כשהיא תהיה ברמה שעולה על הביקושים, כולל ביקושי השקעות. אנחנו רחוקים משם .אני רק שם את זה כאן:
אומרים כל הזמן (גם כאן) שעיקר הבעייה זה היעדר בנייה מאסיבית.
והנה שתי עובדות סותרות שכולנו יודעים:
1) המקום שיש בו הכי הרבה בנייה בארץ (גם בהשוואה לכל הארץ כמעט) - זה בית שמש, בונים עוד ועוד.
2) המקום שיש בו הכי הרבה עליית מחירים בארץ (גם זה בהשוואה יחסית כאמור) - זה בית שמש.
איך אפשר להסביר את זה?
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
26.11
כ"ה חשוון
אירוע שיתופים ייחודי
בוטים מספרים על עצמם
בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.
הכניסה חופשית!
27.11
כ"ו חשוון
נפתחה ההרשמה!
קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכו
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו: