עו"ד נתן רוזנבלט
משתמש מקצוען
אכן, דברנו על זה כאן אתמול כשעבדת (או למדת, מה שלא עשית עדיף מאשר סתם לשבת על המחשב) והמסקנא הייתה שאכן כמה קבלנים הולכים כנראה להצטער מאוד על הרכישות שלהם, או שיפסידו מאוד או שירוויחו פחות,כמי שלא מגיע לשולי גלימתך (ואני מעריך שרוב רובם של הכותבים פה לא עסוקים כמוך בתחום הדיור)
אשאל אותך רק שאלה אחת
איך המחיר ירד כשהריבית עולה
הרי דירות חדשות כבר כנראה שלא יהיו כמו בעבר(אלא אם כן המדינה תסבסד )כי לקבלנים לא יהיה מוטיבצייה לקנות בכל כך יקר כי הריביות יקרות
ואם בכל אופן יקנו הרי ברור שהלקוח הוא זה שישלם את הריבית של הקבלן
הרי שכמו שאני מכיר (ואני מכיר קצת)
הדירות יד 2 מושפעות במחיר מאוד מהדירות יד 1
ואם יד 1 יעלה אז בהכרח שגם יד 2 יעלה
ואם לא יבנו דירות חדשות אז יהיה מחסור רציני בדירות
הבאנו כאן דוגמא מ5 מכרזים שחזרו השבוע בירוחם בלי שום מתמודד, כי כנראה הקבלנים כבר מתחילים להריח את הסוף של החגיגות, זה כמו שאתה אוכל גלידה והגעת לסוף הגביע יש עדיין הרבה אבל אתה כבר מרגיש את הכפית נתקעת ומבין שזה הולך אוטוטו להיגמר.
גם גדולי המצדדים בהמשך עליית המחירים, כבר מתחילים לדבר (חלקם לפחות) על אפשרות רצינית להקפאת המצב, וזה גם כן רגע מאוד לקבלנים. הבאנו לכאן אתמול מקרה הפוך של פרוייקט בנתיבות שהקבלנים רבו על הזכות לשלם חצי מיליון שח על יחידת קרקע, שזה יכול להיות רווחי רק אם המחירים יעלו או לפחות יישארו חזק למעלה, כל תזוזה קטנה תגרום לקבלן הרבה חרטה על הזכייה כאמור.
ולגבי שולי הגלימה תנוח דעתך, כל הגלימה והעניבה והתארים לא שווים את שולי הציציות של אברך כולל הכי בטלן, אפילו זה שמנייעס מחדר הקפה.