איפה כדאי לקנות דירה בתקופה הזאת

מצב
הנושא נעול.

עו"ד נתן רוזנבלט

משתמש מקצוען
כמי שלא מגיע לשולי גלימתך (ואני מעריך שרוב רובם של הכותבים פה לא עסוקים כמוך בתחום הדיור)
אשאל אותך רק שאלה אחת
איך המחיר ירד כשהריבית עולה
הרי דירות חדשות כבר כנראה שלא יהיו כמו בעבר(אלא אם כן המדינה תסבסד )כי לקבלנים לא יהיה מוטיבצייה לקנות בכל כך יקר כי הריביות יקרות
ואם בכל אופן יקנו הרי ברור שהלקוח הוא זה שישלם את הריבית של הקבלן

הרי שכמו שאני מכיר (ואני מכיר קצת)
הדירות יד 2 מושפעות במחיר מאוד מהדירות יד 1
ואם יד 1 יעלה אז בהכרח שגם יד 2 יעלה

ואם לא יבנו דירות חדשות אז יהיה מחסור רציני בדירות
אכן, דברנו על זה כאן אתמול כשעבדת (או למדת, מה שלא עשית עדיף מאשר סתם לשבת על המחשב) והמסקנא הייתה שאכן כמה קבלנים הולכים כנראה להצטער מאוד על הרכישות שלהם, או שיפסידו מאוד או שירוויחו פחות,

הבאנו כאן דוגמא מ5 מכרזים שחזרו השבוע בירוחם בלי שום מתמודד, כי כנראה הקבלנים כבר מתחילים להריח את הסוף של החגיגות, זה כמו שאתה אוכל גלידה והגעת לסוף הגביע יש עדיין הרבה אבל אתה כבר מרגיש את הכפית נתקעת ומבין שזה הולך אוטוטו להיגמר.

גם גדולי המצדדים בהמשך עליית המחירים, כבר מתחילים לדבר (חלקם לפחות) על אפשרות רצינית להקפאת המצב, וזה גם כן רגע מאוד לקבלנים. הבאנו לכאן אתמול מקרה הפוך של פרוייקט בנתיבות שהקבלנים רבו על הזכות לשלם חצי מיליון שח על יחידת קרקע, שזה יכול להיות רווחי רק אם המחירים יעלו או לפחות יישארו חזק למעלה, כל תזוזה קטנה תגרום לקבלן הרבה חרטה על הזכייה כאמור.

ולגבי שולי הגלימה תנוח דעתך, כל הגלימה והעניבה והתארים לא שווים את שולי הציציות של אברך כולל הכי בטלן, אפילו זה שמנייעס מחדר הקפה.

עו"ד נתן רוזנבלט

משתמש מקצוען
נורא מעניין, לאור הרבה הסתייגויות ששמעתי
ההסתייגויות מגיעות ב80% מהמקרים מאנשים שעובדים בתחום, מתווכים יועצים ועורכי דין וכו' שמתפרנסים ממכירת דירות יד 2 או של קבלן ועכשיו הפרנסה מידלדלת, רואים כבר את החושך התקציבי שבקצה הקרוסלה (כן, לפני שלושה חודשים לא היה לי זמן לשבת כאן ולכתוב, מרוב חוזים, ועכשיו השוק בהקפאה בגלל גשם הדירות של המדינע). ברור שאנשים אלו, חלילה וחס לא משקרים כי יש הרבה אמת במה שהם אומרים, אבל הם רוצים לראות את החסרונות של מחיר למשתכן, ויש הרבה, ויגעת ומצאת תאמין.

עשרים אחוז האחרים, זה אנשים שהושפעו מאותם שמונים אחוז שאמרנו קודם. הבעייה היא שאנשים לוקחים את זה ברצינות, וקונים דירה במקום אחר, ופתאום אופס מקבלים הודעה במייל על זכייה בדירה בבית שמש עקב ביטול של מישהו אחר, ואין מה לעשות.

אין יום ! שאני לא מקבל כמה טלפונים מאברכים שהתפתו לרכוש בשוק החופשי ותולשים את שערות השטריימל שלהם ואין אפשרות לעזור להם.

עו"ד נתן רוזנבלט

משתמש מקצוען
אגב אתה מוזמן לקבל שירות במחיר מוזל במייל הפרטי <לא ניתן לפרסם מיילים באופן פומבי> הוא עדיין לא ישווה לייעוץ משפטי אמיתי, אבל אלו דברים שלא מתאימים לפורום נרחב. כי יש בזה פרטי פרטים ואפשר בלחיצת אנטר אחת לחסוך או להפסיד עשרות אלפי שח.

מתמיד

משתמש מקצוען
מוזיקה ונגינה
ולגבי שולי הגלימה תנוח דעתך, כל הגלימה והעניבה והתארים לא שווים את שולי הציציות של אברך כולל הכי בטלן, אפילו זה שמנייעס מחדר הקפה.
200px-Facebook_like_thumb.png

תמי אחת

משתמש סופר מקצוען
ההסתייגויות מגיעות ב80% מהמקרים מאנשים שעובדים בתחום, מתווכים יועצים ועורכי דין וכו' שמתפרנסים ממכירת דירות יד 2 או של קבלן ועכשיו הפרנסה מידלדלת, רואים כבר את החושך התקציבי שבקצה הקרוסלה (כן, לפני שלושה חודשים לא היה לי זמן לשבת כאן ולכתוב, מרוב חוזים, ועכשיו השוק בהקפאה בגלל גשם הדירות של המדינע). ברור שאנשים אלו, חלילה וחס לא משקרים כי יש הרבה אמת במה שהם אומרים, אבל הם רוצים לראות את החסרונות של מחיר למשתכן, ויש הרבה, ויגעת ומצאת תאמין.

עשרים אחוז האחרים, זה אנשים שהושפעו מאותם שמונים אחוז שאמרנו קודם. הבעייה היא שאנשים לוקחים את זה ברצינות, וקונים דירה במקום אחר, ופתאום אופס מקבלים הודעה במייל על זכייה בדירה בבית שמש עקב ביטול של מישהו אחר, ואין מה לעשות.

אין יום ! שאני לא מקבל כמה טלפונים מאברכים שהתפתו לרכוש בשוק החופשי ותולשים את שערות השטריימל שלהם ואין אפשרות לעזור להם.
יש לי חברה שממתינה למעלה מ-5 שנים (!!!) להיתרי בניה(...)
נו? זה עדיין שווה? ומי ערב לי שזה לא יקרה במחיר למשתכן ברכסים?

עו"ד נתן רוזנבלט

משתמש מקצוען
יש לי חברה שממתינה למעלה מ-5 שנים (!!!) להיתרי בניה(...)
נו? זה עדיין שווה? ומי ערב לי שזה לא יקרה במחיר למשתכן ברכסים?
הו, הנה זה מתחיל, כפי שאמרנו יש הרבה חסרונות לתכנית הזאת, והעניין הזה של היעדר היתר בראשם, אבל אך על כל מגרעות תכסה המתנה של חצי מיליון - מיליון שח, המתנה לפעמים כרוכה בהמתנה...

לגופו של דבר:

עד היום זכו כמאה אלף משפחות בדירה, רובן הגדול כבר בבנייה או אפילו במגורים, (השבוע ישב אצלי אברך שכבר עוד כמה חודשים יכול למכור את הדירה בבית שמש - כן כן, הנה חולפות להן שבע שנים מהזכייה הראשונה). מיעוט קטן של מספר פרוייקטים עדיין מעוכבים, ומדובר בבודדים ממש שמתעכבים יותר משנתיים.

אגב, גם בשוק החופשי זה יכול לקרות, שקובעים איתך תאריך איקס ופתאום עברו עוד שנתיים ועדיין טרם הוחל בבנייה. יש למשל פרוייקט כזה בחריש שאני מנסה לעזור להם.

החשבון הוא פשוט: בניגוד לקבלן, הזוג הנפלא הזה שזכה לפני שבע שנים לא הפסיד כמעט כלום, המחירים הוקפאו ולמעט מדדים ושכירות לא נגרם להם כל נזק מההמתנה, בזמן הזה הם יכלו להשקיע את הכסף בכל מקום אחר ולעשות מה שהם רוצים.

נשארנו עם השכירות,איני יודע באיזה איזור מדובר (מנחש נתניה, שם ידוע לי על פרוייקט כזה) אך בהנחה שהשכירות בערך 3000 אנחנו מדברים על מקסימום 180,000 ש"ח "הפסד", כמה הדירה הרוויחה בינתיים? הרבה יותר!

בבני ברק היו הרבה אברכים שסבלנותם פקעה במהלך השנתיים של ההמתנה, אם תמצאו אחד כזה שלא בוכה על יציאתו מהפרוייקט או רכישת דירה, זה רק בגלל שהוא עדיין לא הפנים איך הקדוש ברוך הוא שלח לו צ'ק של מיליון שקל והוא השליך את זה לאסלה במו ידיו.

די

משתמש סופר מקצוען
הרי דירות חדשות כבר כנראה שלא יהיו כמו בעבר(אלא אם כן המדינה תסבסד )כי לקבלנים לא יהיה מוטיבצייה לקנות בכל כך יקר כי הריביות יקרות
ואם בכל אופן יקנו הרי ברור שהלקוח הוא זה שישלם את הריבית של הקבלן

הרי שכמו שאני מכיר (ואני מכיר קצת)
הדירות יד 2 מושפעות במחיר מאוד מהדירות יד 1
ואם יד 1 יעלה אז בהכרח שגם יד 2 יעלה

ואם לא יבנו דירות חדשות אז יהיה מחסור רציני בדירות
יש עוד אופציה-שקבלנים ישלמו קצת על הקרקעות וימכרו דירות בזול.

z.k.

משתמש פעיל
מישהו יודע לגבי מס רכישה
אם היה לי דירה מספר 1
רכשתי דירה מספר 2
והצהרתי על 1 שאני מוכר אותה תוך 18 חודש
כשקניתי את דירה מספר 3
אני חייב מס רכישה רק על 3 או גם על מספר 2?
אשמח לתשובות רק ממי שיודע ב 100%
היה לי מקרה כזה בדיוק ( יותר מזה, חתמתי על החוזה של דירה 3 שבוע אחרי החוזה של דירה 2) ולא שילמתי.
אגב, כדי לחסוך במס רכישה עדיף לחתום קודם על הדירה היקרה מבין השנים כדי להרויח עליה את הפטור, אם כי יש לקחת בחשבון שאם אתה תמכור אותה אחר כך לא תוכל לחשב את המס כהוצאה למס שבח.

דיאלוג

מהמשתמשים המובילים!
אולי תבאר הטעם באשכול הסמוך
לא זכיתי להבין מדוע עו"ד נתן ואתה חושבים כך...

מוישי פרומן

משתמש מקצוען
היה לי מקרה כזה בדיוק ( יותר מזה, חתמתי על החוזה של דירה 3 שבוע אחרי החוזה של דירה 2) ולא שילמתי.
אגב, כדי לחסוך במס רכישה עדיף לחתום קודם על הדירה היקרה מבין השנים כדי להרויח עליה את הפטור, אם כי יש לקחת בחשבון שאם אתה תמכור אותה אחר כך לא תוכל לחשב את המס כהוצאה למס שבח.
תודה רבה!
כמובן שהיקרה מבין השתיים נחתמה ראשונה

דורה1

משתמש צעיר
מעניין.
האם קיבלת פטור מס שבח במכירת הדירה מס’ 1 כחלק ב’ מעיסקת שיפור דיור?
או ששילמת מס שבח כי מכרת דירה שאינה יחידה?

עו"ד נתן רוזנבלט

משתמש מקצוען
אולי תבאר הטעם באשכול הסמוך
לא זכיתי להבין מדוע עו"ד נתן ואתה חושבים כך...
בעיקרון אני לא רוצה לכתוב כאן דברים שלא ממש קשורים, אבל במקרה הזה , עקב החשיבות, וכאקדמות מילים לחג מתן תורה, ארשה לעצמי לחרוג במקצת.

ראשית הקדמה קצרה מדוע אנ ימגיב כאן ולא "באשכול הסמוך" וזאת מהסיבה הפשוטה שאני לא רוצה לחרוג מהאשכול וממה שאני יכול לתרום בו משמעותית, אני סך הכל שבועיים וחצי כאן ב"פרוג" וכבר גיליתי את האפשרות להתמכר במעבר מאשכול לאשכול, ודי לי במה שהיה. ככה אני כותב רק בנושא הקרוב לליבי.

אתחיל עם סיפור אישי:

סבי ז"ל היה יהודי אמריקאי טיפוסי של אמריקה שלפני המלחמה: התמימים האלו ששומרים שבת כהבנתם, כשהורי התחתנו הוא תמך בכל ליבו בלימודי אבי שליט"א בכולל במשך שנים.

יום אחד, כך סיפרה לי, הוא קרא לאמי ע"ה ובשקט בצד ניסה לברר מתי בעלה כבר יהפוך לרב, הוא לא הצליח להבין את התשובה שלה, כי הוא מתכוין לשבת בכולל עד כמה שיתאפשר וכי הוא כלל לא מתכוין להוציא תעודת רבנות.

הוא התפלא, אבל אחרי שנים הוא הביע את הבנתו הרטרואקטיבית כי כך היה צריך לנהוג, כך צריך לנהוג כל יהודי ירא שמיים, לשאוף ללמוד כל ימיו, ואז יזכה לבית של תורה. כמובן שמי שגדל בישיבה קדושה צריך להבין זאת.

אם סבי הבעלבת הבין את זה, קל וחומר שכל יהודי שכף רגלו דרכה בישיבה קדושה חייב להבין את זה.

כמובן שעדיף להיות אברך שלומד בכולל, אבל אפשר להיות אברך שמגיע לכולל גם בלי ללמוד כל הזמן, אפשר גם לעבוד מהכולל, אין שום בעייה להיות אברך-מתווך (הייתי שנים רבות, תוך אי וויתור על הכולל, אגב זה הרבה יותר נחמד לנהל את השיחות הארוכות מהמרפסת של הכולל מאשר מהמשרד), אברך - סופר, אברך עובד בסופר, או אפילו אברך עורך דין, העיקר להישאר אברך.

אברך אין משמעותו דווקא מתמיד או שקדן, אברך זה מותג ומהות של החיים, ולא משנה מאיפה הצינור לפרנסה.

מקווה שהובנתי, הבה נעצור זאת כאן.

עו"ד נתן רוזנבלט

משתמש מקצוען
מעניין.
מעניין.
אתה יכול להגיע לפטור מוחלט מכל המסים של המדינע אם תיקח עורך דין מומחה לדברים הללו (יש לי רעיון מסויים אבל אוסרים כאן לעשות פרסומת עצמית סמויה)

להרגיע

משתמש צעיר
זה היה אמור להיות לציבור שלנו, זה צמוד לקהילה, בין זה לקהילה יש שתי שורות של בניינים חדשים שנבנו לפני כמה שנים לציבור החרדי.
תעשה טובה
בפעם הבאה שזה יוצא למכרזים תיידע את הציבור ותרים את זה כפרויקט , כמו שעשית במחיר למשתכן בחריש ועכו

עו"ד נתן רוזנבלט

משתמש מקצוען
יקרה גם יקרה, ועדיין זה שוה.
לדעתי יש חשש אמיתי שיקרה משהו אחר, גרוע הרבה יותר, שקרה כבר ברמת שלמה ובבני ברק: שחלק גדול מהרוכשים לא יהיו חרדים. זה עלול לשנות לחלוטין את אופיו של היישוב המתוק בצפון. לא שיש הרבה מה לעשות, אבל בעוד אנו עסוקים להביא להתחרדות שכונות בצפון, הם גונבים לנו מאחורה ערים שלימות (את חריש זוכרים?).

מצב
הנושא נעול.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  106  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה