זה שקבלנים ויזמים שמו ברמלה ולוד מעל מיליון ש"ח ליחידת קרקע משקף מכירת דירות (במיוחד עם עליית מחיר תשומות הבניה) למעלה מ2.5 מיליון ש"ח כי בפחות הם יפסידו המון...אני לא יודע אם זה קשור לזה אבל השבוע ארע משהו מאוד מעניין:
בירוחם פורסם מכרז לקרקעות לבניית קרוב ל500 (כולל שבס) דירות בירוחם, במחיר מטרה, צמוד לחרדי. מ
צד אחד תלינו בזה תיקוות שמישהו ,אבל השבוע, עם פתיחת המעטפות, התברר כי לגבי 80% מהדירות לא הוגשה כל הצעה, ולגבי 20% הוגשה הצעה אחת, שכמובן זכתה, המשקפת עלות של 115K ליח"ד כולל פיתוח, מחיר זול במיוחד, זה טיפה יותר מהמינימום והרבה הרבה פחות מהשומה הרשמית.
כלומר, שאר הקבלנים לא רצו אפילו את המחיר הזול הזה, וסברו כי אין כאן רווח.
לעומת זאת בנתיבות המצב היה הפוך: לפרוייקט של 160 דירות הוגשו עשרות הצעות, והזוכה המאושר "פרץ בוני הנגב" ישלם קרוב לחצי מיליון שח על כל יחידת קרקע - הרבה יותר מכפול מהשומה, ויותר מפי עשרה מהמינימום.
אמנם בנתיבות זה שוק חופשי, אך גם בירוחם מחיר המטרה לא אמור להיות נמוך ממחיר השוק משמעותית.
לפי המחירון היום, לא ברור כיצד שווה לשלם חצי מיליון שח על הקרקע לבד, לא כולל שאר ההוצאות, זה משקף עלות דירה של לפחות 2 מיליון - זה ממש לא המצב היום בנתיבות.
כלומר, הקבלנים סבורים כי בנתיבות המחירים עומדים לעלות הרבה יותר מהערך היום. ואילו בירוחם המחירים אמורים לרדת.
שמתי את זה כאן, מעניין אותי מה אתם חושבים על כך. נראה לי זה חומר מרתק לטור השבועי: כיצד הקבלנים מחליטים איפה לשים את כספם, על פי מה הם מנחשים איפה יעלה ואיפה ירד.
2 אופציות או שהמחירים יטוסו (לי אישית פחות נראה)
או שהמון קבלנים שהימרו לא נכון יפשטו רגל.