איפה כדאי לקנות דירה בתקופה הזאת

מצב
הנושא נעול.

estiesti

משתמש מקצוען
הנדסת תוכנה
בעבר, מי שהיה לו דירה לא יכול להשתתף עד 10 שנים, ממכירת הדירה.
לא בדקתי היום מה החוק.
זה סתם מציג את העיוות החולני בתכנית הזאת
יכול זוג שהתחתן לקנות דירה עלובה בפריפריה המחיר מופקע כי בזמנו לא היו הגרלות
אחרי שנתיים נפתחים ההגרלות וזוג אחר באותו מחיר של הדירה המסכנה קונה דירה ברמת שלמה ירושלים או אפילו בית שמשה ופשוט זוכה בפייס.
חוסר שוויון מטורף.
החוסר יחס למשפרי דיור כאן הוא לא הגיוני.
משפרי הדיור זה לא אלו שקנו דירות לפני 20 שנה שאז שילמו גרושים. זה אלו שקנו לפני שנה ושנתיים ושלוש ובכל זמן שלא היו הגרלות. וכן עדיין משלמים משכנאות הזויות על דירות עוד יותר הזויות.

מענין שעדיין זה לא עלה לאיזה בג"ץ.

זעירא דחברייא

משתמש פעיל
אוי. כמה אתה צודק

אולי תקעו

הטעו אותך מה לעשות

לא וויתרו
אבל אין

למה?
אנשים כאלו צריך להוקיע אותם

זה נשמע שאתה קצת מפחד לפתוח את הפה

@עו"ד נתן רוזנבלט
תהיה כנה
אתה עובד אם האנשים שהיה להם יד בזה

היה לי הרבה מה לכתוב כאן מפאת כבוד המקום
ובקשת @עו"ד נתן רוזנבלט לא להרחיב בנידון התא

זאת זכות גדולה.

ולא כמליצה:

המזרוחניק מצביע, נניח לימינה כי הבטיחו שילכו עם ביבי, והם גונבים את הקול שלו ומדיחים את ביבי. הוא כל הזמן בנקיפות מצפון ובכעס.

אנחנו אין לנו בעיה: גפני כשל? בעיה של רבי גרשון, טסלר טעה? בעיה של הרבי מויזניץ. אני עשיתי מה שהקב"ה ציווה עליי , מכאן ואילך לא מעניין אותי.
גפני כשל אין לי דירה ,טסלר כשל אני מפסיד כספים,ואי''ז סותר למש''כ.

חגלה

משתמש פעיל
זה סתם מציג את העיוות החולני בתכנית הזאת
יכול זוג שהתחתן לקנות דירה עלובה בפריפריה המחיר מופקע כי בזמנו לא היו הגרלות
אחרי שנתיים נפתחים ההגרלות וזוג אחר באותו מחיר של הדירה המסכנה קונה דירה ברמת שלמה ירושלים או אפילו בית שמשה ופשוט זוכה בפייס.
חוסר שוויון מטורף.
החוסר יחס למשפרי דיור כאן הוא לא הגיוני.
משפרי הדיור זה לא אלו שקנו דירות לפני 20 שנה שאז שילמו גרושים. זה אלו שקנו לפני שנה ושנתיים ושלוש ובכל זמן שלא היו הגרלות. וכן עדיין משלמים משכנאות הזויות על דירות עוד יותר הזויות.

מענין שעדיין זה לא עלה לאיזה בג"ץ.
יש הרבה חסרונות בתכנית, והחסרון העיקרי - שאין בה מספיק דירות לכל חסרי הדירה
וצריך באמת שיבנו בתכנית מאות אלפי דירות לכל חסרי הדיור, ועוד כמה מאות אלפי דירות בשביל משפרי דיור

estiesti

משתמש מקצוען
הנדסת תוכנה
יש הרבה חסרונות בתכנית, והחסרון העיקרי - שאין בה מספיק דירות לכל חסרי הדירה
וצריך באמת שיבנו בתכנית מאות אלפי דירות לכל חסרי הדיור, ועוד כמה מאות אלפי דירות בשביל משפרי דיור
אין קשר לכמות הדירות.
אם נדרש שוויון אז לא כמות הדירות תקבע אותו.
ואם מדובר בפייס את זה אמור להתחלק שווה בין כל האנשים הזכאים.
וזה שקנה דירה בעיר דרומית ושילם עליה טבין וטקלין אמור להשתתף גם בפיס .

חגלה

משתמש פעיל
אין קשר לכמות הדירות.
צירוף של מליון משפרי דיור להגרלות הגדולות יהפוך את ההגרלות לסוג של לוטו וירוקן את התוכנית מתוכנה לגמרי
פתרון משבר הדיור הוא אינטרס לאומי ומותר למדינה לנהל את המשאבים באופן שיפתור את המשבר, גם אם לא כל דבר הוא שוויוני לגמרי בשלב הזה

אם כי ברור שצריך איזה הגבלה ולכן הגבילו את ההנחה בהגרלות הבאות עד חצי מליון

עו"ד נתן רוזנבלט

משתמש מקצוען
@עו"ד נתן רוזנבלט נשמע ממך שזכיה בהגרלה זה פשוט פיס
אז אולי שווה לי למכור דירה בפריפריה שאני גרה בה
כדי לזכות בדירה במעלות תרשיחא

צריך לחדד את המובן מאליו:

כל ההמלצות מיועדות למחפשי דירה ומתלבטים. להם בוודאי בלי ספק מומלץ פשוט להמתין להגרלות.

למכור משהו קיים? בשום אופן לא!

אני תמיד בהלם מאנשים שמתקשרים אליי שאעשה להם חוזה מכירה על הדירה בקריית חיים וקנייה על הדירה בקריית ים, וכשאני שואל למה למכור ולקנות את אותה סחורה בדיוק, הם מסבירים שהמתווך המקומי שכנע אותם שזה משתלם להם יותר....

כשהקב"ה מחליט שהכסף שלך יעבור לשני, הוא לוקח ממך לכמה דקות גם את השכל.

עו"ד נתן רוזנבלט

משתמש מקצוען
אמונה זה לא להאמין למראה עינים אלא ....
אמונה זה לא ראש בקיר, אני חסיד של רבי דוד ונסעתי אליו לא פעם לנהריה להתייעצות וברכה, בין אם עבור עצמי או עבור לקוחות. הוא שואל כמה שאלות רלוונטיות מדהימות לפני שהוא עונה, והתשובה שלו (בענייני נדל"ן בכל אופן - זה מה אני דברתי איתו) תמיד מצליחה ותמיד גם מובנת רציונלית.

עו"ד נתן רוזנבלט

משתמש מקצוען
אין קשר לכמות הדירות.
ברגע שיש הגרלה זה כבר לא שוויון!

אין כל הסבר לכך שאברכצ'יקים צעירים זוכים במיליונים ברמת שלמה (ערכתי חוזה לאברך חסידי טרי, לדעתי אין לו עשרים, שזכה בדירת קומותיים 240 מטר ברמת שלמה עם מאתיים אלף שח הון עצמי, יש לו רכוש יותר ממה שיש לי אחרי עשרות שנות עבודה), ואילו בעלי משפחות שכבר משתתפים בהגרלות לא זכו בכלום.

הגרלה זה הגרלה. זה כואב גם לי, אבל לפחות אין שטיקים ואין טריקים, הכל מלמעלה (ניסיתי רק לדמיין אם שר משלנו היה אחראי על ההגרלות אבל מיד התחרטתי והפסקתי לדמיין כדי לא לפגום באמונת צדיקים) וזה גם סוג של שוויון.

estiesti

משתמש מקצוען
הנדסת תוכנה
צירוף של מליון משפרי דיור להגרלות הגדולות יהפוך את ההגרלות לסוג של לוטו וירוקן את התוכנית מתוכנה לגמרי
פתרון משבר הדיור הוא אינטרס לאומי ומותר למדינה לנהל את המשאבים באופן שיפתור את המשבר, גם אם לא כל דבר הוא שוויוני לגמרי בשלב הזה

אם כי ברור שצריך איזה הגבלה ולכן הגבילו את ההנחה בהגרלות הבאות עד חצי מליון
אין הגבלה - זה תלוי אזור, בני ברק, ירושלים, ראשון לציון וסתם כל אזור המרכז זה ודאי יותר ממליון הנחה.

גם עכשיו יכול להיות שהתכנית מרוקנת כי לא כולם זוכים ואין מלאי דירות לכולם,
אבל עדיין אין סיבה שזוג אחד יהנה מכאלו סכומים כשזוג אחר לא יכול רק כי כל חטאו היה בזה שהוא חשב כלכלית וקנה דירה.

לא יצטרפו מליון משפרי דיור. כי יש כאלו שטוב להם איפה שהם וה' סייע בידם וקנו דירה טובה במיקום שטוב להם והם לא יעברו עכשיו בגלל איזה זכיה לעיר אחרת.

estiesti

משתמש מקצוען
הנדסת תוכנה
ברגע שיש הגרלה זה כבר לא שוויון!

אין כל הסבר לכך שאברכצ'יקים צעירים זוכים במיליונים ברמת שלמה (ערכתי חוזה לאברך חסידי טרי, לדעתי אין לו עשרים, שזכה בדירת קומותיים 240 מטר ברמת שלמה עם מאתיים אלף שח הון עצמי, יש לו רכוש יותר ממה שיש לי אחרי עשרות שנות עבודה), ואילו בעלי משפחות שכבר משתתפים בהגרלות לא זכו בכלום.

הגרלה זה הגרלה. זה כואב גם לי, אבל לפחות אין שטיקים ואין טריקים, הכל מלמעלה (ניסיתי רק לדמיין אם שר משלנו היה אחראי על ההגרלות אבל מיד התחרטתי והפסקתי לדמיין כדי לא לפגום באמונת צדיקים) וזה גם סוג של שוויון.
הגרלה זה שוויון לחלוטין - לפחות בעיני בשר. מי שה' סייע בידו - זכה.
אבל מראש שלא ניתן להרשם זה חוסר שוויון מוחלט.

עו"ד נתן רוזנבלט

משתמש מקצוען
זה מה שכל הזמן @עו"ד נתן רוזנבלט כותב
שבאים אליו אנשים שזכו
אבל עד שזכו קנו דירת 2 חדרים מתפוררת במעלות תרשיחא...
ואז הם אוכלים את הלב לגמרי
אין צורך לאכול את הלב, נדמה לי שלאשכנזים זה גם אסור הלכתית...

א) באותו מקום שכתוב בת פלוני לפלוני ושדה פלונית לפלוני כתוב גם שהקב"ה מכריז בית פלוני לפלוני, אין חכמות בדברים הללו, אם אתה מאמין שהוא שלח לך את זה, אז זהו. אחרת כל החיים נתחרט על למה דחינו את השידוך ההוא או למה עזבנו את העבודה ההיא. (אני מקוה שלפי כללי פרוג מותר גם לדבר אידישקייט לפעמים).

ב) לא קרה שום דבר. אני מכיר את זה מהעבר, מהר מאוד יתברר כי חלק מהדירות אינן נדרשות ואז הן תצאנה למשפרי דיור. זאת ההזדמנות שלכם.

ואגב, משפר דיור לא צריך באמת למכור אלא רק להצהיר שהוא ר ו צ ה למכור שנתיים אחרי שהדירה החדשה תהיה מוכנה, שזה בערך כמו לשבת בבר מצוה ולתכנן את החתונה. עד אז -כמו בסיפור הידוע - או שהכלב ימות או שהתכנית תמות או שהפריץ יתחלף

חגלה

משתמש פעיל
אין הגבלה - זה תלוי אזור, בני ברק, ירושלים, ראשון לציון וסתם כל אזור המרכז זה ודאי יותר ממליון הנחה.
יש הגבלה, אמנם זה משהו די חדש (באמת בעקבות תלונות משפטיות על אי שוויון) זה לא היה במכרזים הישנים
בהתחלה רצו להגביל את ההנחה ל300 אלף אחר כך העלו לחצי מליון
כשאמצא את המסמכים אעלה בל"נ
גם עכשיו יכול להיות שהתכנית מרוקנת כי לא כולם זוכים ואין מלאי דירות לכולם,
אבל עדיין שווה לאנשים לחכות להגרלות
אם זה יהיה לוטו אף אחד לא יחכה לזה
אבל עדיין אין סיבה שזוג אחד יהנה מכאלו סכומים כשזוג אחר לא יכול רק כי כל חטאו היה בזה שהוא חשב כלכלית וקנה דירה.
אין מה לעשות לא כל דבר הוא שוויוני לגמרי. אם זה צורך של המדינה היא עושה את זה

נערך לאחרונה ב:

זעירא דחברייא

משתמש פעיל
אין צורך לאכול את הלב, נדמה לי שלאשכנזים זה גם אסור הלכתית...

א) באותו מקום שכתוב בת פלוני לפלוני ושדה פלונית לפלוני כתוב גם שהקב"ה מכריז בית פלוני לפלוני, אין חכמות בדברים הללו, אם אתה מאמין שהוא שלח לך את זה, אז זהו. אחרת כל החיים נתחרט על למה דחינו את השידוך ההוא או למה עזבנו את העבודה ההיא. (אני מקוה שלפי כללי פרוג מותר גם לדבר אידישקייט לפעמים).

ב) לא קרה שום דבר. אני מכיר את זה מהעבר, מהר מאוד יתברר כי חלק מהדירות אינן נדרשות ואז הן תצאנה למשפרי דיור. זאת ההזדמנות שלכם.

ואגב, משפר דיור לא צריך באמת למכור אלא רק להצהיר שהוא ר ו צ ה למכור שנתיים אחרי שהדירה החדשה תהיה מוכנה, שזה בערך כמו לשבת בבר מצוה ולתכנן את החתונה. עד אז -כמו בסיפור הידוע - או שהכלב ימות או שהתכנית תמות או שהפריץ יתחלף
רציתי לשאול את ר' נתן האם מי שזכה במשתכן ב12000 למטר אם מחיר הדירות יעלו הוא יצטרך לשלם יותר ומה אם החוק צמוד מדד עבר או לא.

ר.ב.ב.ש

משתמש סופר מקצוען
עריכה תורנית
משפרי דיור זה תלוי בגודל הדירה שלהם?
כלומר, לנו יש דירה יחסית גדולה, האם אני גם יכול להרשם להגרלה למשפרי דיור?

כתב עט

משתמש מקצוען
כתיבה ספרותית
השתכנעתי.
באילו מקומות יש הגרלות בזמן הקרוב (למשפרי דיור)?
או איפה אפשר לקבל מידע על הגרלות?

מצב
הנושא נעול.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  54  פעמים

לוח מודעות

למעלה