איפה כדאי לקנות דירה בתקופה הזאת

מצב
הנושא נעול.

איזה טוב השם

משתמש פעיל
אלו שבאים היום לקנות במרכז לא לוקחים משכנתא של 5000 ש"ח אלא של 700,00 עד מליון ש"ח הם בונים על המשכורת של האשה, שבמהלך הזמן כשיהיה ילדים יהיה לה קשה להמשיך לעבוד הרבה שעות ביום, ולפעמים יש כל מיני אילוצים אחרים, שגורמים להוריד שעות עבודה וכדומה.
מי שקונה במרכז ולוקח את המשכנתאות הללו - 100% שהוא יצא לעבוד עד גיל 30 ולא נדבר על השווער המסכן שנקרא יומם ולילה לתת את הסכום האדיר שהוא התחייב, אין לו תאבון לאכול ושנתו נודדת, תראו איך ליטאים בגיל חמישים היום נראים סמרטוטים, עם זקן לבן, וחסרי שמחת חיים.
נכון שיש סייעתא דשמיא לחתן ילדים, אבל כנראה לא בשביל מי שמתעקש לגור במרכז, ולדפוק את אלו שגרים בפריפריה [ראה לעיל].
תעשו טובה ואל תפתחו את הנושא הזה כאן
אתם לא רוצים לנעול את האשכול

יוסייוסייוס

משתמש מקצוען
מידיעה !
קבוצת מבוגרים תלמידי-חכמים ראשי קהילה חשובה בפריפריה [לא אכתוב שמה], הגיעו להגראי"ל שטיינמן וביקשו/התחננו בפניו שימליץ לאברכים להגיע לעירם.
הם רצו שקהילתם תגדל ותתפתח.
הרב שטיינמן התחמק וסירב.
לאחר שהם לחצו ולחצו, הוא נאלץ לומר להם את הסיבה לסירובו.
איני יכול להמליץ ללכת לגור בעירכם שכן 'אינה מקום תורה'.

איזה טוב השם

משתמש פעיל
מידיעה !
קבוצת מבוגרים תלמידי-חכמים ראשי קהילה חשובה בפריפריה [לא אכתוב שמה], הגיעו להגראי"ל שטיינמן וביקשו/התחננו בפניו שימליץ לאברכים להגיע לעירם.
הרב שטיינמן התחמק וסירב.
פסגת זאב וקרית יובל ופרדס כץ הם יותר מקום תורה מאופקים, נתיבות, רכסים, הר יונה ועמנואל?

נערך לאחרונה ב:

ראובן 23

יועץ משכנתאות מלווה כלכלי ומרצה בתחום במכללת פוקוס
מנוי פרימיום
אלו שבאים היום לקנות במרכז לא לוקחים משכנתא של 5000 ש"ח אלא של 700,00 עד מליון ש"ח הם בונים על המשכורת של האשה, שבמהלך הזמן כשיהיה ילדים יהיה לה קשה להמשיך לעבוד הרבה שעות ביום, ולפעמים יש כל מיני אילוצים אחרים, שגורמים להוריד שעות עבודה וכדומה.
מי שקונה במרכז ולוקח את המשכנתאות הללו - 100% שהוא יצא לעבוד עד גיל 30 ולא נדבר על השווער המסכן שנקרא יומם ולילה לתת את הסכום האדיר שהוא התחייב, אין לו תאבון לאכול ושנתו נודדת, תראו איך ליטאים בגיל חמישים היום נראים סמרטוטים, עם זקן לבן, וחסרי שמחת חיים.
נכון שיש סייעתא דשמיא לחתן ילדים, אבל כנראה לא בשביל מי שמתעקש לגור במרכז, ולדפוק את אלו שגרים בפריפריה [ראה לעיל].
מלא חרטוטים עם המון ביטחון עצמי

קדימון

משתמש פעיל
הנדסת תוכנה
מידיעה !
הרב שטיינמן התחמק וסירב.
מקור?

שוחר בינה

משתמש פעיל
ממש אבל ממש לא,
האם ראית שאברכי ירושלים עובדים יותר מאברכי חריש?
האם הם יותר טרודים מאברכי עמנואל?
ממש לא! ואפילו להפך,
מי שלוקח משכנתא גדולה ככל הנראה משכיל ויודע שיוכל לעמוד בזה, וזה מצדיק את עצמו,
כמעט אין משכנתאות שחוזרות,
ואם השוער שלו נתן לו יותר, בא נפרגן לו...
אין צורך להכנס לכאלה פסים שהם ודאי לא נכונים,
אני במשפחה שלי, מי שקיבל יותר גר בירושלים ובני ברק, ומי שפחות:( לפי רמתו בשוק השדוכים, גר בחריש וברכסים, זו המציאות,
הם לא מתלונננים אבל מקבלים את גזר הדין באהבה,
ואגב- אלה שגרים במקומות המרכזיים משמע אברכים יותר רציניים כי קבלו יותר. בדוק.

ברכון

משתמש מקצוען
ממש אבל ממש לא,
ממש לא! ואפילו להפך,
מי שלוקח משכנתא גדולה ככל הנראה משכיל ויודע שיוכל לעמוד בזה, וזה מצדיק את עצמו,
כמעט אין משכנתאות שחוזרות,
ואם השוער שלו נתן לו יותר, בא נפרגן לו...
אין צורך להכנס לכאלה פסים שהם ודאי לא נכונים,
אני במשפחה שלי, מי שקיבל יותר גר בירושלים ובני ברק, ומי שפחות:( לפי רמתו בשוק השדוכים, גר בחריש וברכסים, זו המציאות,
חבל על הפרום הזה!

אחד האשכולות המעולים כאן!

בבקשה נא להאיר את הפורום נקי מחלוקי דעות אלו... (יש מספיק אשכולות נעולים שדנו ודשו בנושא...)

זכור לי שהבבא סאלי לפני שהתיישב שם דיבר עם ר' יששכר מאיר והם דנו האם היא ארץ ישראל והבבא סאלי לא הסכים להכריע שהיא ארץ ישראל ואז ר' יששכר אמר לו שיש לה חיבת ארץ ישראל או משהו כזה ולכן הוא הסכים להשאר אני לא זוכר את הסיפור מדוייק אכל משהו בנידון אם זה ארץ ישראל ודאי נידון ביניהם ושתיהם נשארו שם
לא מדויק.
הבבא סאלי היה גר באשקלון, ובאותה תקופה הגיע ר' יששכר ליישב את עזתה-נתיבות כיום, ר' יששכר נסע אל הבבא סאלי וביקש ממנו לעבור לנתיבות כדי ליישב את הנגב, בתחילה לא הסכים הבבא סאלי לעבור לנתיבות מחשש חו''ל, עד שר' יששכר הוכיח לו שנתיבות זה א''י, הסכים הבבא סאלי לעבור לנתיבות ואף להיטמן שם.
מצד שני ר' חיים גריינמן כשהיה נוסע מב''ב לתפרח, היה נוסע אך ורק מכביש 6, ומדלג על נתיבות ואופקים מחשש לחו''ל.

לסיכום: רוב גדו''י היו עשרות פעמים בנתיבות ואופקים, ולא חששו לחו''ל (ר' גרשון ביקר עשרות פעמים את אחותו בנתיבות)

תמי אחת

משתמש סופר מקצוען
חייבת למחות על המשפט הזה.
כאחות לסרט נע של אחים - זה פשוט לא נכון.
ההורים שלי שילמו פחות מחצי על הדירה שלי, ביחס לדירה של האח האחרון. אני קיבלתי דירה ענקית במודי"ע. אחי קיבל דירה בצפת. אח נוסף שנישא 6 שנים לפניו גר בדירת 5 חדרים באחיסמך. שתי הדירות עלו אותו דבר בעת הקניה (אחיסמך יותר זול קצת...)
ושוב - הדירה שלהם עלתה יותר מכפול מהדירה שלי, בזמנו.
אין שום קשר להתמדתם, כמו לעליית המחירים המטורפת (אגב, אחי גר בפרדס כץ. הדירה שלו עלתה הרבה פחות משל צפת. גם המגנתא הרבה יותר קטנה) - מדברת על העשור האחרון, כן?

יאן

משתמש סופר מקצוען
כתיבה ספרותית
הוא מדבר על אלה שמתחתנים עכשיו, מה יהיה איתם עוד חמש שנים.
אל תביא ראיה מאלו שהתחתנו לפני עליית המחירים הענקית לאחרונה

מולטיגרפיה

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
עריכה והפקת סרטים
אני רק שואל....
איפה הראשי ישיבות בכל הסיפור הזה?
למה הראשי ישיבות לא נלחמים בכל כוחם בתופעה ההזויה הזאת,
איך נותנים לבחורים להכנס למשכנתאות של מיליון ש"ח במקרה הטוב???
הרי זה סה"כ מגיע מלחץ חברתי שכולם קונים בב"ב ק"ס ירושלים,
למה מי שגר בפריפריה בדירות 4 חדרים 104 מטר שעולות מיליון ש"ח הוא המוזר, ומי שגר בב"ב בדירת חדר וחצי משנות התרפפ"ו שעלתה לו מיליון וחצי הוא הנורמלי?????
למהההההההה????????
מה זה השאלות האלו של אנשים איפה יהיה לי בית כנסת בפריפריה, איפה יהיה לי מוסדות, מי יהיו השכנים שלנו,
מה היה פעם???
פעם אנשים עלו לארץ מחו"ל רק בשביל לשבת וללמוד תורה, לא היה להם לא פרנסה, לא ששכנים, לא משפחה, לא חברים, רק אדמה ובוץ, והם הגיעו כדי ליישב את ארץ ישראל,
רבי עקיבא הסתובב עם ארבעת תלמידיו בכל ארץ ישראל והקים את עולם התורה מחדש, וגם הוא יכל לומר לעצמו שהוא צריך מקום שיהי לו את כל הצרכים לאידישקייט שלו, ולא!!1, הוא הסתובב בכל ארץ ישראל וחידש את עולם התורה מחדש,
אז מה איתנו???
למה היום הבחורים מחפשים רק מקום שיש בו כבר הכל???.
למה היום נהיה מצב שלהקים עיר מהתחלה זה סיבה לא להגיע???
רק הראשי ישיבות יכולים לעשות את המהפך הזה, רק הראשי ישיבות יכולים להתריע, ולצעוק, ולזעזע את הבחורים שהמצב הזה שבו בחורים מתחתנים עם מיליון ש"ח חובות!!!!! הוא לא הגיוני!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
אנשים מתחתנים היום
בלי עבר!!!!
בלי הווה!!!!
בלי עתיד!!!!

אין, אין סיכוי שעולם התורה ימשיך כך, אם אנשים יהיו עם משכנתאוות של 5K בחודש, למשך 20 - 30 שנה!!!
זה לא הגיוני שזה יחזיק מעמד!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
אנשים יצאו לעבוד!!!!
עולם התורה יהרס!!!!!
זה לא רק עניין של כסף!!!! זה עניין של עולם התורה!!!!!

הראשי ישיבות צריכים לדבר על זה בכל ישיבה וישיבה, כל ישיבה והראש ישיבה שלה.
לעשות מהפך ולשכנע את הבחורים ללכת לפריפריה!!!!!
לעזוב את המרכז!!!!!!
ולהקים את עולם התורה מחדש!!!!!
זהו לא רק ק"ס ב"ב וירושלים, אלא עוד ערים לא, לא חרדיות, אבל כן עם תשתית חרדית מספקת, שתהוה מקום מספק להקמת עולם התורה בעתיד!!!
וזה יכול ליצור מהפך, לא, אף אחד לא חושב שכל הבחורים ישתכנעו לעזוב, אבל מספיק שבכל ישיבה יהיה מצב שבו חושבים מחוץ לקופסא, והולכים דווקא לפריפריה, אז יבואו 10 -15 אברכים מכל שיעור, ותוך 5 שנים יש מקום תורה חדש!!!!
עם תשתית לת"ת!!!! לבתי ספר!!!! לבתי כנסיות!!!!
ככה גם תהיה לכל קהילה ראש ישיבה שינחה אותם לאורך כל הדרך, הראשי ישיבות יוכלו לשלוח את האברכים המתאימים שיודעים להקים קהילות,
אז נכון יהיו מריבות עם ראשי העיר!!!
לא יהיו תשתיות לחרדים על ההתחלה!!
אבל!!!!
גם הרב מפונוביז הקים את בני ברק שהכל היה חולות ושממה!!!
עם 10 בחורים!!!!
כל הארץ נבנתה מהתחלה!!
כל עולם התורה הוקם ככה!!!!!
אז למה אנחנו לא יכולים????????!!!!!!!!!!

לכן לא " פרוג" יציל את המצב!!
כל עוד שזה תהיה הסטיגמה בעולם הישיבות שיש רק ק"ס ב"ב וירושלים, שום דבר לא יעזור
ורק הראשי ישיבות יכולים לשנות את המצב ההזוי הזה, ולהקים את עולם התורה מחדש!!!!!!!
מי שיוצא לעבוד גורם להרס בעולם התורה?
כמדומני שהוא עושה את מה שהתורה ציוותה עליו.

שוחר בינה

משתמש פעיל
חייבת למחות על המשפט הזה.
כאחות לסרט נע של אחים - זה פשוט לא נכון.
ההורים שלי שילמו פחות מחצי על הדירה שלי, ביחס לדירה של האח האחרון. אני קיבלתי דירה ענקית במודי"ע. אחי קיבל דירה בצפת. אח נוסף שנישא 6 שנים לפניו גר בדירת 5 חדרים באחיסמך. שתי הדירות עלו אותו דבר בעת הקניה (אחיסמך יותר זול קצת...)
ושוב - הדירה שלהם עלתה יותר מכפול מהדירה שלי, בזמנו.
אין שום קשר להתמדתם, כמו לעליית המחירים המטורפת (אגב, אחי גר בפרדס כץ. הדירה שלו עלתה הרבה פחות משל צפת. גם המגנתא הרבה יותר קטנה) - מדברת על העשור האחרון, כן?
אני מדברת על היום,
2 גיסים, שניהם למדו באותה ישיבה, (חברון)
אחד גר בנוה יעקב- קיבל מעל מליון- השוער שלו מאושר בו וגאה יום יום!
השני גר בחריש- קיבל 700 אשח,
מדוע ההבדלים?
הראשון היה נחשב יותר. מבריק, שפיץ,
מה יעשה שהוא מוכשר?, מתנת שמיים שזכתה אותו לגור בירושלים, בעבורה של עיר! במקום תורה מובהק שבתי הכנסיות שם הומים עד חצות לילה..

תמי אחת

משתמש סופר מקצוען
אני מדברת על היום,
מדוע ההבדלים?
מה יעשה שהוא מוכשר?, מתנת שמיים שזכתה אותו לגור בירושלים, בעבורה של עיר! במקום תורה מובהק שבתי הכנסיות שם הומים עד חצות לילה..
לא תמיד זה קשור!!!

פנרס

משתמש מקצוען
חבל על הפרום הזה!

אחד האשכולות המעולים כאן!

בבקשה נא להאיר את הפורום נקי מחלוקי דעות אלו... (יש מספיק אשכולות נעולים שדנו ודשו בנושא...)
גם אני מצטרף לתחינה ולבקשה
הנושא הזה לא קשור לאשכול, והוא סגולה בדוקה ומנוסה לנעילתו. לא חבל???

צעירי נתיבות

משתמש רשום
הנה התשובה למה יש הרבה אנשים שלא רוצים נתיבות.
(לא אומר אם הם צודקים או לא ... אבל מציאות.)
לצערנו ישנם אנשים שמעדיפים לגור בעיר חילונית, מאשר לגור בעיר חרדית ספרדית,
דרך אגב רוב מוחלט של הספרדים בנתיבות, גרים מחוץ לקהילה ומפוזרים ברחבי העיר.

עוגת בוקר

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
אוטומציה עסקית
כמה זמן עוד יחזיק שבחורים מקבלים מאות אלפים כהתחייבות?
הרי אלו שהתחתנו בעשור האחרון, משלמים משכנתאות גבוהות
(עוד לא מדברת על ההזויות של הארבע שנים אחרונות)
והמחיה מתייקרת מאוד.
והדירות עולות מאוד.

אלו שיחתנו עוד 10 שנים -
לא יוכלו להתחייב על מאות אלפים.
אלא אם כן החתן השפיץ יקח בת לאבא שעובד, כדי לממן את הדירה שלו.

מי שיוצא לעבוד גורם להרס בעולם התורה?
כמדומני שהוא עושה את מה שהתורה ציוותה עליו.
אם הוא יוצא לעבוד כדי לממן את הדירה שלו במרכז -
אז כן.

ומודה לד' שלא שם אותי בניסיון כזה,
שצריך להתחייב עלי 700K
לא הייתי יכולה להביט בפני השווער שלי לעולמים.
כי האמת האמיתית היא שהוא התחייב על סכום טורף - לא כדי שתהיה לי דירה,
אלא כדי שתהיה לי דירה במקום נחשב.

עוד ירושלמי

משתמש פעיל
לא מדויק.
הבבא סאלי היה גר באשקלון, ובאותה תקופה הגיע ר' יששכר ליישב את עזתה-נתיבות כיום, ר' יששכר נסע אל הבבא סאלי וביקש ממנו לעבור לנתיבות כדי ליישב את הנגב, בתחילה לא הסכים הבבא סאלי לעבור לנתיבות מחשש חו''ל, עד שר' יששכר הוכיח לו שנתיבות זה א''י, הסכים הבבא סאלי לעבור לנתיבות ואף להיטמן שם.
מצד שני ר' חיים גריינמן כשהיה נוסע מב''ב לתפרח, היה נוסע אך ורק מכביש 6, ומדלג על נתיבות ואופקים מחשש לחו''ל.

לסיכום: רוב גדו''י היו עשרות פעמים בנתיבות ואופקים, ולא חששו לחו''ל (ר' גרשון ביקר עשרות פעמים את אחותו בנתיבות)
כשרבי חיים גריינמן היה נוסע לתפרח לא היה כביש 6, העיקוף היחיד שהוא היה עושה זה על צומת יד מרדכי [וכך עושה הרב פילץ]
לא היה לו שום צד שאופקים או נתיבות זה חו"ל [או אפילו מחוץ לגבולות עולי בבל].

אוזן שומעת

משתמש פעיל
אין, אין סיכוי שעולם התורה ימשיך כך, אם אנשים יהיו עם משכנתאוות של 5K בחודש, למשך 20 - 30 שנה!!!
זה לא הגיוני שזה יחזיק מעמד!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
אנשים יצאו לעבוד!!!!
עולם התורה יהרס!!!!!
זה לא רק עניין של כסף!!!! זה עניין של עולם התורה!!!
אל דאגה... אל באפך... עלם התורה יחזק מעמד בעז"ה, אמנם אין כ"כ השוואה אבל מילים דומות לזה אמרו כשנהיה מושג שהזו"צ לוקח ע"ע 300 אל"ש חובות!!! כדי לגור בבני ברק, מושג שלא היה קיים, ולאט לאט זה עלה ועלה, ולפני כמה שנים שזה הגיע ל1.3M גם אמרו שזה סוף העולם והכל זאת העולם המשיך ליסוע ואנשים לא יצאו לעבוד (כלומר כן יצאו אבל מי שיצא לא יצא בגלל זה אלא בגלל דברים אחרים שמקומום כמו שהתחננו לא בפורום הזה)
נבואה ניתנה ל...
מדוע ההבדלים?
שטויות והבלים, את זה גם אמרו לפני 25 שנה שהדפוקים שקבלו קצת הלכו לגור בק"ס והמוצלחים קבלו דירות בב"ב וירושלים... יהיה מי שיגיד שזה נכון אבל המציאות של ק"ס טופחת על פניהם

אוזן שומעת

משתמש פעיל
אגב, סיפור מלפני מלא שנים, באחד שהיה לו אפשרות לקנות דירה בהר נוף או בעיר החרדית החדשה והמתפתחת עמנואל, והבחירה הייתה ברורה, כמובן בעמנואל עיר העתיד, בסוף קרה מה שקרה והר נוף היא הר נוף ועמנואל היא עמנואל.
אה, אבל בסוף כשהוא חיתן 9 ילדים ויכל לקנות לכולם דירות לידו והוא יושב מוקף בכל ילדיו זה לו הרבה נחת בעולמו ולא חסר לו כלום.
המסקנות הם רבות מהסיפור הזה, אבל ברור 2 דברים, אחד שמקום מגורים לא מעיד על רמת אלו שגרים שם (בדר"כ) ומספיק אנשים קנו דירות בהבדלים קטנים של מחירים וכיום זה מרכז וזה פריפריה, והשני שאין לאף אחד מושג מה באמת טוב בשבילו

מצב
הנושא נעול.

אולי מעניין אותך גם...

לוח לימודים

מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:

18.11

י"ז חשוון

וובינר מרתק!

המדריך (הלא שלם) לסטוריטלינג

הרצאה ייחודית עם ירון פרל ממשרד הפרסום מקאן, על עולם הסטוריטלינג. מספרי סיפורים נולדים ככה או שאפשר ללמוד את זה? מה הופך סיפור אחד ל״תעירו אותי כשזה מסתיים״ ואחר ל״ספרו לי את זה שוב!״, והקשר לעולם הקריאייטיב.

הכניסה חופשית!

19.11

י"ח חשוון

פתיחת

קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI

קורס מקוצר

19.11

י"ח חשוון

אירוע שיתופים ייחודי

בוטים מספרים על עצמם

בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.

הכניסה חופשית!

25.11

כ"ד

פתיחת

קורס פרסום קופי+

מלגות גבוהות!

27.11

כ"ו חשוון

פתיחת

קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות

מלגות גבוהות!

27.11

כ"ו חשוון

פתיחת

קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!

מלגות גבוהות!

27.11

כ"ו חשוון

נפתחה ההרשמה!

קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!

מלגות גבוהות!

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  27  פעמים

לוח מודעות

למעלה