קונספט: אינסייד אאוט/יפן-אדום לבן.
קטגוריה: פרווה/חלבי
מעטפת: מחצלת על מגש מוארך/ קופסה שקופה מלבנית בתוספת רטבים (טריאקי/סויה/ווסאבי).
תוספות לסושי שוקולד: בקבוק שוקו/אייס קפה/וניל.. ובתוספת של עוד שוקולדים למינהם..
תכולה: סושי!
לסושי אינסייד אאוט אמיתי:
(ניתן להוזיל עלויות ע"י החלפת הסלומון לטונה)
מצרכים:
אורז להכנת סושי - אריזת ניילון (1000 גרם)
חומץ אורז - 7.5 כפות - סה"כ (75 מ"ל)
דבש - כפית (9 גרם)
מלח - כפית שטוחה
סוכר - 2 כפות שטוחות - סה"כ (30 גרם)
מים - לפי הצורך
למילוי:
אצות נורי להכנת סושי - 10 יחידות - סה"כ (15 גרם)
מלפפון עם קליפה - 2 יחידות בינוניות - סה"כ (192 גרם)
רצועות בטטה אפויות (לא חובה)
אבוקדו - יחידה בינונית ללא קליפה (174 גרם), לא בשל לגמרי.
סלמון /300 גרם, משקל מוערך (3 חתיכות פילה)./טונה מקופסא
בצל ירוק - 2 כפות-קצוץ - סה"כ (10 גרם), לפי הטעם.
ניתן להוסיף רצועות גבינה צפתית (לנוהגים)
אופן ההכנה:
1. לשטוף את האורז מספר פעמים בתוך קערה מתחת לברז עד שהמים יוצאים נקיים, צלולים ושקופים והעמילן יוצא מהאורז (או להשרות 10 דקות, לשטוף, שוב להשרות ושוב לשטוף - 4 פעמים בערך עד שהמים צלולים).
2. לשים את האורז בסיר גדול ולמלא מים עד לגובה האורז (לפחות 6 כוסות מים). להביא לרתיחה, להוריד לאש קטנה (לא לתבל בכלל) ולבשל 25 דקות. לערבב היטב, לסגור את האש ולהשאיר את המכסה סגור על הסיר.
3. בסיר קטן להכין את הרוטב לאורז: להמיס ולערבב היטב את חומץ האורז, הדבש, המלח והסוכר.
4. לאחר רבע שעה של צינון לערבב היטב את הרוטב עם אורז (מתקבל אורז דביק מעט - כך צריך להיות).
5. לחתוך את הירקות והחביתה שמכינים מראש כמו צורה של גפרורים. אפשר גם להרתיח על הגז במים בטטה וכאשר היא מעט רכה לקלף, לחתוך אותה לרצועות ולהוסיף לסושי).
6. סלמון - לתת צריבה של דקה על מחבת פסים או לאפות מעט.
7. לקחת מחצלת של סושי ולצפות אותה בניילון נצמד. חובה לעבוד במשטח עבודה נקי כל הזמן!
8. להרטיב מעט את הידיים, לקחת חופן מהאורז ולפזר באופן שווה על המחצלת.
להניח על האורז יחידה אחת של אצה, ולהדק.
9. לשים מהירקות שאוהבים, מהסלמון, או כל דבר אחר שהכנתם מראש, לגלגל לחצי, להצמיד את המחצלת ושוב לעוד חצי - כך מתקבל רול. לחתוך אותו באמצע ושוב לחלק. מכל רול יכולים לצאת 8-10 יחידות. ניתן להכין עם האצה בפנים או בחוץ.
לסושי שוקולד:
מצרכים למתכון (40 מנות/יחידות, 9 גרם למנה\יחידה)
מרשמלו - 1/2 אריזת ניילון - סה"כ (50 גרם)
חמאה - 15 גרם
פצפוצי אורז - 1½ כוסות - סה"כ (42 גרם)
מקופלת - 5 יחידות - סה"כ (165 גרם)
שוקולד חלב - 1/2 חבילה - סה"כ (50 גרם)
שמנת מתוקה 32% שומן - 50 מ"ל
אופן ההכנה:
1. לחמם במיקרוגל את המרשמלו והחמאה למשך כדקה, לערבב היטב ולחמם שוב למשך כחצי דקה.
2. לערבב היטב עד לקבלת מרקם אחיד שמזכיר טופי חם, להוסיף את פצפוצי האורז ולערבב למעין עיסה בצקית.
3. בעזרת מערוך לשטח את "הבצק" על נייר אפייה, לחתוך לאורך (כמו אורך המקופלת), לעטוף את המקופלת עם הבצק ולגלגל למעין רול סושי.
4. לחתוך את רול הסושי שנוצר עם סכין חדה לעיגולים.
5. הכנת מטבל השוקולד (ניתן גם להגיש עם שוקולד למריחה בעיקרון): לחמם במיקרוגל את השוקולד והשמנת המתוקה במשך כדקה, לערבב היטב עד לאיחוד ולהניח בקערה לצד הרול.
6. לטבול בשוקולד המומס עם השמנת.
לכל המסתבכות עם הכנת סושי יש אתר ממש מומלץ שמסביר שלב אחר שלב.
סושי אינסייד אאוט