שאלה איך לעצב בית תומך ניקיון וסדר?

leaha

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
הפקות ואירועים
עריכה והפקת סרטים
בלת"ק
יש לי ארון משחקים בעומק 30
הוא מאוד פרקטי גם לספרים
והמשחקים נגישים.
קניתי קופסאות בהתאם לקליקס מגנטים וכו'
כמו כן מדפי ספרים בדיוק בעומק של הספרים יוצר סדר באופן אוטומטי (כמובן עד שאי מי שם ספר מעל הספרים)
מחסן יעודי לאחסון (לו היה לי כזה חצי מהבלאגן היה נחסך)
חזרת עכשיו מחו"ל התקנאתי קשות מחדר הכביסה שיש לכל עקרת בית ממוצעת.
חלום מתוק בשבילי

רִפְקִי.

משתמש סופר מקצוען
אבל אולי זה מסובך להתחבר לאינסטלציה בכל חדר לצורך ניקוז?
זה אפשרי, אבל קחי בחשבון שיש שהשיפוע של הצינורות מהניקוז המרכזי, מחושב לפי האורך של הצינורות
ככה שיש אם יש יותר מדי אורך של צינורות - יצטרכו לארגן הכל מחדש, והגובה של הריצוף יושפע מזה מאד. יכול להיות אפילו תוספת של 20 ס"מ בגובה.
תנסי להתמקד בחדרים שקרובים לאינסטלציה הראשית

רִפְקִי.

משתמש סופר מקצוען
כי הרוחב של המדרגה מסתמא מוגבל ואי אפשר להזיז את המכונה יותר מדי לצד, ומכונה היא חפץ כבד (המכונה שלנו כאמור, מאה קילו משקלה). ואם ההזזה שלה מסורבלת כל כך זה לא מה שיביא לניקוי בתדירות סבירה אלא רק ימנע אותו. אצלי, לכל הפחות.
מזדהה!
לא עם העניין הזה ספציפית כי אני כן מסוגלת לחיות בשלום ואפילו לגלות חמלה על חלקיקי אבק אבודים שמצאו סוף סוף מקום מוצל להשתכן בו בנחת, אבל התכנון המוקדם הזה לכל פיפס - לגמרי.
אני עכשיו כמעט מסיימת תהליך של בנייה ברוך השם, ומה שאני הכי ממליצה עליו, זה לנסות להיות קודם לכן ברמת מודעות גבוהה ולתעד כל פעולה שמסרבלת אותך, גם אם למשל העניין הוא שפחות זורם לך לשים את הסקוטש במקום שלו אחרי שטיפת כלים - ברגע שאת קולטת את זה ומבינה למה, קל למצוא פתרון.
וסתם משהו חמוד לחדר אמבטיה קטן (תמונה מפינטרסט) - אם רוצים מראה נקי וריק. כדאי לעשות את זה לפני הריצוף והסניטריה, כי גם אם אפשר אחרי, זה פחות פרקטי
da4f06e907e0df917349b4fddca6e9bc (1).jpg

אאססתתרר

משתמש מקצוען
צילום מקצועי
מזדהה!
לא עם העניין הזה ספציפית כי אני כן מסוגלת לחיות בשלום ואפילו לגלות חמלה על חלקיקי אבק אבודים שמצאו סוף סוף מקום מוצל להשתכן בו בנחת, אבל התכנון המוקדם הזה לכל פיפס - לגמרי.
אני עכשיו כמעט מסיימת תהליך של בנייה ברוך השם, ומה שאני הכי ממליצה עליו, זה לנסות להיות קודם לכן ברמת מודעות גבוהה ולתעד כל פעולה שמסרבלת אותך, גם אם למשל העניין הוא שפחות זורם לך לשים את הסקוטש במקום שלו אחרי שטיפת כלים - ברגע שאת קולטת את זה ומבינה למה, קל למצוא פתרון.
וסתם משהו חמוד לחדר אמבטיה קטן (תמונה מפינטרסט) - אם רוצים מראה נקי וריק. כדאי לעשות את זה לפני הריצוף והסניטריה, כי גם אם אפשר אחרי, זה פחות פרקטי
צפה בקובץ המצורף 1428179
דווקא מסוג הדברים שיהיה מאוד קשה לנקות, ובקושי חוסך מקום אחסון

רִפְקִי.

משתמש סופר מקצוען
אמרתי כבר, אני בן אדם שמסוגל לחיות בדו קיום עם חלקיקי אבק כשהם לא נראים לעין...
מצד שני, בלגן בעינים מציק לי נוראות. וברגע שזה חוסך לי את רוב הבלגן במדף של הסבונים, זה מעולה בעיני.

בבושקלה

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
בדיוק
בטון, ועליו ריצוף ופנלים.
הכל נראה בסד, מקווה שימשיך ככה.
רווחה של ממש.
מעבר לאסטטיקה
זה מעלה מאד גדולה לאנשים גבוהים
צריך פחות להתכופף.
אז אם אתם כאלה, זה מאסט!!

ארבע

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
הפקות ואירועים
ואני דווקא חושבת שקצת קשה להתכופף בעת הרחצה ולשלוף את השמפו והמרכך והסבון (:
מה שכן מנצלשת את העניין - בפינטרסט בעיקר רואה חיפוויי פאנל מהממים לאמבטיה. כאלו עם פרופילים וכו'. אולי יודעות אם יש להשיג כאלו בארץ והיכן?

קודם כל-בן אדם.

משתמש פעיל
ראשית, אנו גרים בקומה ראשונה עורפית שאינה פונה לרחוב כי אם לחצר אחורית.
בית, חשבתי על פתחי הניקוז הללו ולא בהכרח על מרזב חיצוני, אבל אולי זה מסובך להתחבר לאינסטלציה בכל חדר לצורך ניקוז?
אם אתם מחליפים ריצוף בכל הבית בבת אחת-לא נראה לי כזה מסובך. תשאלי את הקבלן לגבי עלויות.

לגבי האסלה-בדיוק קנינו אסלה כזאת. אבדוק את הדגם בעז"ה מאוחר יותר.
יש לנו ריצוף מבריק כיום. אבל אני כן שוטפת עם חומר, ולמרצפות שלום.
?-ואז-
מה שכן - הן התמלאו שריטות במרוצת השנים.
זה בדיוק הנזק שנגרם מהחומר!!!
תלוי בך מה מעדיפה-ריצוף מלא שריטות/לשטוף בלי חומר/ריצוף מט...

ארבע

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
הפקות ואירועים
זה בדיוק הנזק שנגרם מהחומר!!!
תלוי בך מה מעדיפה-ריצוף מלא שריטות/לשטוף בלי חומר/ריצוף מט...
אני שומעת תלונות על שריטות גם מכאלו ששוטפים רק במים.
אבל אם החומר מחמיר אתהתופעה, היות שאיני מצליחה לדמיין את עצמי שוטפת בלי חומר, אז אוותר על המבריק
אני גם לא אוהבת תעתועי ראיה - כשמלוכלך חשוב לי לראות שמלוכלך כדי לנקות.
כמובן לא מדברת על כל טיפת מים אלא על לכלוך אמיתי.

אין מתנות חינם

משתמש מקצוען
אבל אולי זה מסובך להתחבר לאינסטלציה בכל חדר לצורך ניקוז?
אני רציתי לחבר את הניקוז של המזגנים לאינסטלציה והקבלן אמר לי שהשיפוע צריך להיות סנטימטר לכל מטר, לי היה אורך של 10 מטר עד החיבור לניקוז אז העדפתי לא להגביה את הרצפה כ"כ הרבה
את צריכה לבדוק את המרחק של הניקוז מהאינסטלציה

בלונדי

משתמש פעיל
מערכת ששואבת את האבק מהחדרים
יש חור ברצפה של כל חדר וכל פעם מטאטאים לשם והופ... כל הליכלוך נשאב פנימה
חוסך ללכת להביא את היעה ולהתכופף כל פעם

shani123

משתמש מקצוען
בלת"ק
יש לי ארון משחקים בעומק 30
הוא מאוד פרקטי גם לספרים
והמשחקים נגישים.
קניתי קופסאות בהתאם לקליקס מגנטים וכו'
אולי יש לך קישור?
אני גם עם ארון בעומק 30 ומחפשת קופסאות חזקות לקליקס, מכוניות וכו'

ולספרים
ארגנתי מדפים תואמי גובה (גבוה, נמוך, בינוני) כך אין מקום "להשכיב" ספרים וצריך להחזיר מסודר.
כך גם בארון ספרים בסלון

shani123

משתמש מקצוען
צפה בקובץ המצורף 1428179
ממש לא נראה פרקטי לשימוש
המבנה של האמבטיה רגיש מידי בשביל להיות נגיש כך
ומדמיינת את הקושי בשטיפה ונקיון שוטף שם (הילד ישפוך סבון, מים שיזלו כשיפתחו וכו'
בקיצור, השראה חמודה ולא פרקטית.

מדף מובנה בקיר האמבטיה יהיה פרקטי יותר
או, אם את חייבת מראה חלק בעיניים - ארון תלוי, מסתובב
כך הארון סגור כל הזמן , ונפתח רק כשבשימוש
1690069414475.png

shani123

משתמש מקצוען
הכי חשוב להשאיר כסף לנגרות, כי בסוף לפעמים יש נישות מוכנות בדיוק לפי התכנון והכל ותקציב אין.
או מלכתחילה להתאים את התכנון לארונות קלאסיים
גם חיסכון בעלויות המטורפות של ארון נגר, וגם אפשרות לשינויים בחדרים ברבות השנים.

גם בארונות סטנדרט אפשר להוסיף חלוקה פנימית מותאמת אישית.

leaha

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
הפקות ואירועים
עריכה והפקת סרטים
אולי יש לך קישור?
אני גם עם ארון בעומק 30 ומחפשת קופסאות חזקות לקליקס, מכוניות וכו'
הקופסאות שיש לי לא מאוד חזקות. קניתי אותן במקס.
יש לי אחת מאיקאה שמחזיקה שנים

יוניט

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
מה שעדיין לא פתרתי זה את נושא הנעליים, אצלי בעיקר הבעיה שהילדים לא טורחים לשים אותן במקום, פשוט הריצפה מרוצפת בנעליים :sne:
מחפשת את פתרון הקסם למתקן / מגירה / ארון שיהיה להם מאוד פשוט ומזמין לשים שם את הנעליים
לגבי זה,
עשיתי באמבטיה של הילדים ארון תלוי, ואחרי האמבטיה כל הנעליים שהורדו נדחפות לשם. וזהו, אין נעליים פזורות בכל הבית.

H. Clin

משתמש מקצוען
לגבי זה,
עשיתי באמבטיה של הילדים ארון תלוי, ואחרי האמבטיה כל הנעליים שהורדו נדחפות לשם. וזהו, אין נעליים פזורות בכל הבית.
מה קורה אם מישהו ממהר לצאת מהבית והנעליים שלו בשירותים ובדיוק מישהו אחר נעול שם לזמן לא קצר?

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  108  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה