דרוש מידע איך גורמים לה לקום בזמן?

נעמי אדלר

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
צילום מקצועי
אוטומציה עסקית
אני רק שאלה
מה הילדה חושבת/אומרת לגבי המצב הזה?

שושנה שרה

משתמש פעיל
המשתמש נחסם
מפריע לה, במיוחד בגלל התגובות שלנו- ההורים ושל הסמינר
אבל היא טוענת שזו היא אין לה אפשרות לשנות את זה:(
ושכולנו נתמודד...

פייגי ניימאן

משתמש רשום
לא יודעת מה כתבו לך ואיזה עצות כתבו(קראתי מלמעלה...)
אצלנו בבית יש נשואיים וכשהייתי בחורה והיו ילדים קטנים בבית אמא שלי עמדה על זה בתוקף שהנשואים ילכו מוקדם הביתה... אמרה להם את זה בצורה יפה שהקטנים שבבית צריכים ללכת לישון ולא להפסיד לימודים בגלל החגיגות של הנשואים. הם קיבלו את זה יפה והבינו את המצב....
וכן לשים לב שהפלאפון שלה (אם יש לה ) לא יהיה פתוח בשעות מאוחרות...
בקיצור לעמוד עליה שאין עיסוקים בלילה בשום מצב!!!
ועוד משהו אם נגיד יש לה איזה טיול או איזה מסיבה וכו לא הייתי מעירה אותה...
שתלמד על בשרה שהיא אחראית למעשיה ...

לא יודעת מה כתבו לך ואיזה עצות כתבו(קראתי מלמעלה...)
אצלנו בבית יש נשואיים וכשהייתי בחורה והיו ילדים קטנים בבית אמא שלי עמדה על זה בתוקף שהנשואים ילכו מוקדם הביתה... אמרה להם את זה בצורה יפה שהקטנים שבבית צריכים ללכת לישון ולא להפסיד לימודים בגלל החגיגות של הנשואים. הם קיבלו את זה יפה והבינו את המצב....
וכן לשים לב שהפלאפון שלה (אם יש לה ) לא יהיה פתוח בשעות מאוחרות...
בקיצור לעמוד עליה שאין עיסוקים בלילה בשום מצב!!!
ועוד משהו אם נגיד יש לה איזה טיול או איזה מסיבה וכו לא הייתי מעירה אותה...
שתלמד על בשרה שהיא אחראית למעשיה ...
כזה נוהל נוקשה לא יביא תועלת, זה רק יצור התנגדות.
בדור שלנו א"א לעשות שמאל דוחה אם אין מספיק ימין מקרבת, כזה דבר צריך להגיע אחרי שהבת בטוחה מבינה וחיה את זה שההורים אוהבים אותה בכל מצב גם אם היא תקום בצהריים, וכל מה שעושים ומבקשים ממנה וכל הנוהל הזה זה רק כי אוהבים אותה ורוצים בטובתה, אז תקבל את הדברים.
וזה לא יכול להיות בהצגה ההורים ג"כ צריכים לחיות את זה ולאמין בזה רגש זה משהו שעובר בלי מילים {אני מתכוון לומר שזה לא יעזור שיגידו את זה, צריך לחיות את זה}.
{אגב לדעתי הגדולים שלה הם לא נשואים פשוט גדולים בבית בני 18 19 פלוס, כך נראה לי}

נועה noa

משתמש מקצוען
צילום מקצועי
זה קצת משעשע אותי התגובות.
"הילדה"- בסמינר- מה שאומר שהיא לפחות בת 15\16! היא לא כ"כ קטנה!
בגיל הזה גם אני הלכתי לישון בערך באחת ורוב החברות שלי הלכו לישון יותר מאוחר. וכמעט כולן קמו בזמן.
אפשר לקום מוקדם גם אם הלכו לישון מאוחר, זה לא כיף, אבל אפשרי. זה רק עניין של אחריות.
גם בבית של גדולים אין הרבה רעש בלילה, בחורות בנות 20 לרוב לא צורחות באמצע הלילה....
שתיקח אחריות על עצמה, אפשר להגיד למורה\ למישהי מהצוות שמעכשיו כל ההידברות בנושא האיחורים היא רק
דרך הבחורה. שתסתדר. אולי ככה היא תבין את חומרת המצב. (ממש מקווה בשבילכם ובשבילה...)
וכמובן- לנסות כמה שאפשר לרחם ולאהוב, היא סובלת מזה יותר מכולם!
המון הצלחה וסיעתא דשמיא!
לא התנסיתי בזה ב"ה, רק מנסה לעזור מנקודת המבט שלי

הצלוחה רבה

משתמש רשום
אני גם המון איחרתי וחיסרתי,
ואת הקנסות הייתי משלמת מכספי בייביסיטר שעשיתי,
כל פעם שהיה איום שיסלקו אותי וכו' כן היה לי את הפחד וכמה שבועות הייתי מנסה להיות בסדר....
אבל שום דבר לא יעזור אם היא לא תחליט שהיא לוקחת את עצמה לידיים! שום דבר! זה תלוי בהחלטה שלה!
רק כדי לעודד כשהתחלתי לעבוד הייתי צריכה להיות מחוץ לבית כבר ברבע לשבע בבוקר והייתי מתייצבת כל יום! כי זה היה האחריות שלי בלבד!
בהצלחה!

מדיה ואתרים

בניה , עריכה ועיצוב
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
D I G I T A L
הורדת פינוקים זה לא נכון - זה עונש וודאי וגם לא מידתי
זה יכול לגרום לכעסים ופיתוח חזית נגד ההורים
אתם צריכים להבהיר לילדה שחודש הבא אתם לא הולכים לשלם על האיחורים אין לכם תקציב עבור זה
אם היא לא מסתדרת עם השנה היא יכולה לעשות בבייביסיטר ולשלם , אוד לדבר עם מורות הסמינר שיחליפו את העונש
הסבירו לה כי לא הגיוני שההורים ייסעו בעונש במקומה
זה עניין אישי שלה
תנסו חודש שלם בלי להעיר מילה על האיחורים , בלי מבטים , בלי שאלות - מתי קמת היום , עם המון הערכה על מה שכן יש בה !
סוף החודש - אחריות שלה !
הלוואי ומשהו ישתנה

משתמשת אחת

משתמש צעיר
@נשמת כל חי תברך - הרי העדתם בעצמכם שאתם לא מתמודדים עם האתגר הזה. אז הכי קל לבוא ולהגיד מה הבעיה, אם לא מבינים מה הבעיה. התגובות שלכם קצת תלושות ולא ניתנות ליישום, כי הן ללא נובעות מתוך מקום של הבנת האתגר והבעיה.
ולפותחת- זה דבר ככ נפוץ. אני עצמי כזאת, לא ככ יודעת מה להוסיף מעבר למה שכבר נכתב לפניי.
אבל לא יודעת אם כתבו פה- נורא חשוב לא לשים על זה את כל הפרונט. אני בטוחה שהיא בנאדם מדהים עם אתגר קטן בנושא הזה, לא פייר כלפיה לתת לזה את כל התשומת לב. מספיק הסמינר כנראה עושה את זה. זה נורא מוריד את הבטחון והערך העצמי, מנסיון. גם לא להתפתות להגיד משפטים כמו "את מדהימה ומקסימה ומוכשרת וכו', *אבל*..." אני זוכרת שאצלי כמעט כל פעם שאמרו לי משהו טוב, מיד נדבק לו ה"אבל" הזה על הקימה בזמן וכל המסביב. מה הוא קשור?

ועוד דבר- אכן, הפתרון הוא הגברת תחושת אחריות. אבל מאוד, מאוד, מאוד קשה לעשות את זה בצורה נכונה באופן עצמאי. אנחנו כהורים ככ מעורבים רגשית, שהדבר שכמעט הכי קשה לנו לעשות זה לשחרר אחריות לגמרי. גם אם נדמה שהסרתם לחלוטין- אתם עדיין מחזיקים חזק במושכות, והילד פשוט קולט את זה. לשחרר לגמרי זה מרגיש כמו הפקרת הילד, כשבעצם זאת טובתו. אני ממש ממליצה לקבל עזרה חיצונית, בין אם זה הדרכת הורים, או טיפול רגשי בקטנה לילדה. כמה מפגשים-זה מה שאני אישית הייתי צריכה.
סליחה על האורך :)

דיסי

משתמש מקצוען
הדמיות בתלת מימד
עיצוב ואדריכלות פנים
אבל לא יודעת אם כתבו פה- נורא חשוב לא לשים על זה את כל הפרונט. אני בטוחה שהיא בנאדם מדהים עם אתגר קטן בנושא הזה, לא פייר כלפיה לתת לזה את כל התשומת לב. מספיק הסמינר כנראה עושה את זה. זה נורא מוריד את הבטחון והערך העצמי, מנסיון. גם לא להתפתות להגיד משפטים כמו "את מדהימה ומקסימה ומוכשרת וכו', *אבל*..." אני זוכרת שאצלי כמעט כל פעם שאמרו לי משהו טוב, מיד נדבק לו ה"אבל" הזה על הקימה בזמן וכל המסביב. מה הוא קשור?
כל מילה
כמו שכבר כתבתי, היו מורות שלא החליפו איתי מילה כל השנה מעבר לדיבורים על האיחורים
זה היה הדבר היחיד שהן ידעו עלי...

ועוד משהו
זה לא עבירה להיות אדם שאוהב לקום מאוחר
אין בזה בעיה הלכתית (לנשים)
זו גם לא מידה רעה (לא נכון, זו לא עצלות)

הסיבה שנלחמים בזה היא כי זה לפעמים משבש את החיים
אבל צריך שיהיו פרופורציות
היא לא נושרת ח"ו
אל תגרמו לה להיות כזו

גודגוד

משתמש מקצוען
כתיבה ספרותית
מה הקשר לקחת כסף ?
ולמי זה הולך הכסף לכיס??.?
כמו שידוע לי שיש לדוגמא 5 איחורים בשבועיים... (שוב, כל תיכון עם הכללים שלו)
אז יש עבודת איחורים שחייבים לעשות אותה. והיא עולה כסף...
יש סמינרים שמשלמים על איחורים... הכסף כביכול הולך לסמינר\לתיכון...
אבל זה באמת הזוי... מה שכן, אולי הם חושבים שבגלל הכסף\העבודה אז זה יעזור שבנות לא יאחרו.
אין מה לעשות.... הלוואי שזה היה פתרון...

IMOD

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עימוד ספרים
נזכרתי בסיפור אולי הוא יוכל לעזור:
היה אברך אחד שרצה שאשתו תחליף מפאה למטפחת, אבל היא התעקשה ע"ז מאד והוא כל הזמן היה מעיר לה... בסוף הוא הלך לרב שלו להתייעץ, והרב אמר שיפרגן כשהיא לובשת מטפחת ולא יאמר כלום על הפאה, וזה מה שהוא עשה, ובאמת בסופו של דבר היא הורידה את הפאה ולבשה מטפחת [כמובן לא נכנס פה לנושא פאה-מטפחת, רק הבאתי בשביל הרעיון]
אז גם כאן אפשר להתמקד בלשבח ושוב לשבח, ובודאי אם יצא וקמה מוקדם לשבח ע"ז מאד.

IMOD

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עימוד ספרים
מה הקשר לקחת כסף ?
ולמי זה הולך הכסף לכיס??.?
אני זוכר שפעם אחד הבנים של מרן הגרע"י סיפר שאיחר והרב'ה שלו ביקש קנס על האיחור, ומרן כתב בפתק שהיום לא נתנו לנו דיני קנסות...

stshin

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
פרסום וקופי
צילום מקצועי
אבל זה באמת הזוי... מה שכן, אולי הם חושבים שבגלל הכסף\העבודה אז זה יעזור שבנות לא יאחרו.
אין מה לעשות.... הלוואי שזה היה פתרון...
זה באמת הזוי שהגענו למצב שצרך לאיים על בנות עם כסף
אבל תכלס, זה עוזר (בחלק מהמקרים)
זה הדור,
אל תדברי איתם לא על פרס\ עונש \מבחן\
זה לא יזיז להן...
נגעת בכסף שלהם- אז הם יקפצו (שוב, לא תמיד)

IMOD

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עימוד ספרים
כמו שידוע לי שיש לדוגמא 5 איחורים בשבועיים... (שוב, כל תיכון עם הכללים שלו)
אני ראיתי באיזה ישיבה קטנה, ששילמו על כל איחור בודד 5 שקל!!!

גודגוד

משתמש מקצוען
כתיבה ספרותית
אני ראיתי באיזה ישיבה קטנה, ששילמו על כל איחור בודד 5 שקל!!!
גם אני שמעתי על איזה ישיבה גדולה...
שמשלמים כסף (לא יודעת כמה.. אבל יותר מ-5)
על איחור בודד!!
אבל זה בחירה של בחורים לאיזה ישיבה ללכת...
למי שמתאים כזה משמר מתאים...
סמינרים זה שונה.

IMOD

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עימוד ספרים
אבל זה בחירה של בחורים לאיזה ישיבה ללכת...
למי שמתאים כזה משמר מתאים...
סמינרים זה שונה.
בישיבה גדולה זה נכון, אבל בישיבה קטנה זה לא תמיד החלטה של הבחור, כי הרי בדרך כלל לא נשארים בפנימייה ורוצים קרוב לבית, ולא תמיד גרים בעיר שיש שם הרבה ישיבות קטנות טובות.

EfratHL

משתמש פעיל
לא קראתי הכל ולא בטוח שמתאים, יש תוסף תזונה טבעי ולא ממכר בשם מלטונין. שווה כמובן להתייעץ עם רופאת משפחה. אם הקושי הוא להרדם יכול להיות שווה לנסות לתקופה כדי להרגיל את הגוף להיכנס למחזור שינה נורמלי.
חוצמיזה חשוב לדעת שמסכים לפני השינה מאד מקשים להירדם, וכדאי מאד להתחיל להחשיך את הבית שעתיים שלוש קודם השינה.

נשמת כל חי תברך

משתמש פעיל
@נשמת כל חי תברך - הרי העדתם בעצמכם שאתם לא מתמודדים עם האתגר הזה. אז הכי קל לבוא ולהגיד מה הבעיה, אם לא מבינים מה הבעיה. התגובות שלכם קצת תלושות ולא ניתנות ליישום, כי הן ללא נובעות מתוך מקום של הבנת האתגר והבעיה.
ולפותחת- זה דבר ככ נפוץ. אני עצמי כזאת, לא ככ יודעת מה להוסיף מעבר למה שכבר נכתב לפניי.

ועוד דבר- אכן, הפתרון הוא הגברת תחושת אחריות. אבל מאוד, מאוד, מאוד קשה לעשות את זה בצורה נכונה באופן עצמאי. אנחנו כהורים ככ מעורבים רגשית, שהדבר שכמעט הכי קשה לנו לעשות זה לשחרר אחריות לגמרי. גם אם נדמה שהסרתם לחלוטין- אתם עדיין מחזיקים חזק במושכות, והילד פשוט קולט את זה. לשחרר לגמרי זה מרגיש כמו הפקרת הילד, כשבעצם זאת טובתו. אני ממש ממליצה לקבל עזרה חיצונית, בין אם זה הדרכת הורים, או טיפול רגשי בקטנה לילדה. כמה מפגשים-זה מה שאני אישית הייתי צריכה.
סליחה על האורך :)
מסכים עם כל מילה
אני רק חושב שכדי שיהיה ניתן לטפל בכלל בזה צריך שיהיה רצון היה נראה לי שהבחורה לר כל כך איכפת לה ברמה שמוכנה להתאמץ לטפל בזה......... מקווה שאני טועה

אולי אפשר לטפל בזה בלי רצון. :unsure:

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  106  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה